mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:106/1172)

Pieczony pasztet z wątróbką 172

mięsa wieprzowego (z szynki) 200 g boczku surowego 500 g wątróbki drobiowej 1 duża marchewka ½ małego selera por  pietruszka mała ziele angielskie, liście laurowe, sól pieprz gałka muszkatołowa 1mała  bułka namoczona w wodzie 5 łyżek bułki tartej  2 jajka ok 500 ml wywaru z gotowania mięsa Wykonanie: Mięso umyć i pokroić(...)mięso nie będzie miękkie. Wyjąć z garnka do ostudzenia mięso i warzywa. Wątróbkę, opłukać i obgotować, bez dodatku soli, jeżeli dodamy sól w trakcie gotowania wątróbka nam stwardnieje. Jak mięso i wątróbka oraz warzywa (marchewka pietruszka oraz seler) będą już wystudzone, zmielić przez maszynkę na n oczkach. Jak już zmielimy gotowane mięso

Pomysłowa kuchnia
ŻEBERKA W KISZONEJ KAPUŚCIE (keto, LCHF, optymalne, paleo, katogeniczne) 346

natrzeć mięso przygotowanymi przyprawami i odstawić do zamarynowania na minimum 3 godziny. Ja zostawiam na całą noc, dzięki czemu mięso jest idealne. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Zamarynowane mięso obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Odciśniętą z nadmiaru wody kapustę podzielić na 2 równe części i wymieszać. Połowę wyłożyć na dnie gęsiarki lub naczynia żaroodpornego i posypać(...)Piec przez 45 minut pod przykryciem w temperaturze 200ºC. Po tym czasie sprawdzić miękkość mięsa i jeśli jest prawie gotowe to piec przez 15 minut bez przykrycia. Jeśli mięso wymaga dłuższego pieczenia to wydłużyć czas pieczenia pod przykryciem do 1 godziny lub dłużej. Wszystko zależy od wielkości kawałków żeberek. Smacznego! — BTW całości: 2990 g, 7065 kcal

Ola la LCHF
Pieczeń rzymska z jajkiem 138

Pieczeń rzymska z jajkiem Rolada z mięsa mielonego faszerowana i pieczona z gotowanymi na twardo jajkami to bardzo smaczne oraz proste w przygotowaniu danie. Zazwyczaj potrawę taką przygotowuje się na Wielkanoc, ale można też podać ją na ciepło jako danie obiadowe lub jako zimną przekąskę na przyjęciu. Pieczeń zarówno wygląda jak i smakuje rewelacyjnie.     Składniki(...)pieczenia i na jej dnie umieszczamy połowę masy mięsnej. W masie robimy niewielkie wgłębienie i umieszczamy w nim w rzędzie jajka *** *** Na wierzchu wykładamy resztę mięsa, przykrywając dokładnie jajka *** *** Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 50 minut *** *** Pieczeń można jeść na ciepło jako danie obiadowe lub jako zimną przekąskę. U mnie pieczeń została podana jako przekąska razem z roladą

Blog z Apetytem
Pikantne "Pałki"z Woreczka 154

papryki łagodnej 1 łyżeczka czerwonej papryki ostrej 1 łyżka czosnku 1 łyżeczka vegety 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka Oleju rzepakowego 2 łyżki Wody  Worek do pieczenia Sposób przygotowania:   Mięso myjemy nie obieramy ze skórki  Mięso władamy do woreczka Do Kubeczka wrzucamy wszystkie przyprawy i mieszamy dokładnie ze sobą Całość wysypujemy na kurczaki w woreczku Dokładnie wszystko(...)sobą mieszamy Do woreczka wlewamy olej oraz wodę Woreczek związujemy zapinką.     Woreczek z mięsem wkładam do piekarnika Piekę ok 60 minut - 180 stopni - piekarnik góra- dół Mięso podaję z ryżem i surówką --przepis  TU KLIK  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 130

korzeni, a wcześniej zamarynowane we wspaniałej marynacie. Domowe nuggetsy według tego przepisu trzeba przygotować wcześniej, jeśli chcecie uzyskać pełny efekt, czyli soczyste mięso. Kurczaka należy zamarynować w maślance co najmniej na 2 godziny przed pieczeniem, a najlepiej by w marynacie spędził całą noc (optymalny czas to do 12 godzin). Mięso możecie też szybko zamacerować rano, przed wyjściem do pracy. Wieczorem(...)nią warzywa (ostożnie, nie poparz się!). Wstaw do piekranika pod sam gril. Wyciągnij drugą blaszkę i przełóż na nią nuggetsy. Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut. W połowie pieczenia obróć mięso i przemieszaj frytki. Obserwuj mięso, czy się nie przypala. Wyciągnij nugettsy z piekranika i odstaw do przestygnięcia. Sprawdź czy frytki już się upiekły (punktem odniesienia jest seler, który upiecze

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 149

korzeni, a wcześniej zamarynowane we wspaniałej marynacie. Domowe nuggetsy według tego przepisu trzeba przygotować wcześniej, jeśli chcecie uzyskać pełny efekt, czyli soczyste mięso. Kurczaka należy zamarynować w maślance co najmniej na 2 godziny przed pieczeniem, a najlepiej by w marynacie spędził całą noc (optymalny czas to do 12 godzin). Mięso możecie też szybko zamacerować rano, przed wyjściem do pracy. Wieczorem(...)nią warzywa (ostożnie, nie poparz się!). Wstaw do piekranika pod sam gril. Wyciągnij drugą blaszkę i przełóż na nią nuggetsy. Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut. W połowie pieczenia obróć mięso i przemieszaj frytki. Obserwuj mięso, czy się nie przypala. Wyciągnij nugettsy z piekranika i odstaw do przestygnięcia. Sprawdź czy frytki już się upiekły (punktem odniesienia jest seler, który upiecze

Niedzielny kucharz
Kurczak marynowany w melasie z granatu 232

marynaty umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Kurczaka umyć, osuszyć i obtoczyć w marynacie. Całość przykryć i odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso umieścić w rękawie do pieczenia, związać i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 100 minut w 180 stopniach. (Kurczak będzie rumiany nawet bez rozrywania worka.)  (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków

Di gotuje
Kurczak w sosie majonezowo-chrzanowym (tylko 3 składniki) 169

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Chyba prościej się nie da... Tak przygotowany kurczak jest niezwykle soczysty, miękki i posiada chrupiącą skórkę. Sos podczas pieczenia - praktycznie w całości wsiąka w mięso, dzięki czemu jest ono tak delikatne - z chrzanowym posmakiem. Jeśli chcecie osiągnąć inny smak - użyjcie dowolnego wariantu sosu na bazie majonezu lub przyrządźcie go sami. Zdziwicie się(...)mogą być inne części) 100 ml sosu majonezowo-chrzanowego sól Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać sosem majonezowo-chrzanowym. Całość lekko przemieszać (żeby sos dokładnie pokrył kurczaka), przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 70-80 minut w 180 stopniach. 10-15 minut przed końcem pieczenie - zdjąć folię, aby skórka

Di gotuje
Pieczone żeberka Korsarza 97

Pieczone żeberka Korsarza Pieczone żeberka są zawsze genialne . Ja uwielbiam tą część mięsa wieprzowego najbardziej ze wszystkiego Moje chłopaki także nie gardzą , a już szczególnie jeśli jest do nich jakiś ciekawy sos . Poniższy przepis jest moim wytworem . Uwielbiam bawić się w kuchni różnymi przyprawami i składnikami . A jeszcze bardziej lubię gdy efekt tej zabawy powoduje zachwyt(...)rozrobionej z wodą do zagęszczenia dodatkowo : woreczek do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żeberka myjemy , nie kroimy , solimy do smaku , nacieramy olejem , miodem , papryką i ketchupem . Cebule i czosnek obieramy i kroimy w ćwiartki , solimy . Czosnek możecie zostawić w całych ząbkach i tak będzie blendowany po upieczeniu . Wkładamy wszystko do woreczka do pieczenia ,żeberka układając na wierzchu , mięsną stroną do góry

Ogrodnik w podróży
Kurczak generał z warzywami 320

pokrojonym rozmarynem. Do butelki wsypujemy szczyptę soli, aby trochę piwa wypłynęło. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ºC i pieczemy 1,5 godziny (1 godzina na 1 kg mięsa). Podczas pieczenia mieszamy warzywa i co 30 minut wsypujemy do butelki trochę soli (aby piwo wypływało). Dodatkowo kurczaka polewamy odlanym piwem. Na 10 minut przed końcem pieczenia do warzyw dokładamy pomidorki(...)zdejmujemy z butelki i pozostawiamy na 8-10 minut, zanim go pokroimy.Kurczak generał z warzywami, to naprawdę proste, szybkie i przepyszne danie. Mięso przygotowane w ten sposób jest kruche, delikatne i bardzo soczyste. Tłuszcz wytopi się podczas pieczenia, skórka jest rumiana oraz chrupiąca. Dodatkowo mamy już upieczone warzywa. Oczywiście dodatek surówki jest zawsze mile widziany. Ja podałam z surówką

mojewypiekiinietylko
Kurczak pieczony w ajwarze z lubczykiem 150

przyprawą do kurczaka, suszonym lubczykiem i bazylią oraz świeżą posiekaną natką pietruszki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki mięsa układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy mięsem wykładamy ziemniaki. Mięso smarujemy z wierzchu dokładnie ajwarem. Wszystko delikatnie solimy solą z młynka. Blaszkę przykrywamy folią aluminiową. Danie pieczemy w 200*C przez 1,5 godziny

VioletoweKucharzenie
Pasztet z gęsi z pistacjami 187

zrobić z pozostałym po niedzielnym obiedzie mięsem z pieczonej gęsi? Można przygotować pyszny pasztet. Jeśli chociaż raz mieliście okazję samodzielnie przygotować pasztet, z pewnością przyznacie mi rację, że żaden kupiony nawet w najlepszych delikatesach nie może się z nim równać.    Składniki: 750 g mięsa z gęsi (z rosołu lub pozostałego z pieczonej gęsi) 200 g gęsich(...)oczyszczoną wątróbkę i smażymy przez chwilę, aby się zaparzyła, ale pozostała miękka. Gęsie mięso (ugotowane lub upieczone) mielimy dwukrotnie z wątróbką i cebulą. Do zmielonej masy dodajemy jajka, sól, pieprz, rosół i dokładnie wyrabiamy mikserem. Na koniec dodajemy obrane pistacje i mieszamy. Przygotowujemy formę do pieczenia pasztetu. Dno i brzegi foremki wykładamy plastrami boczku. Do tak przygotowanej foremki przekładamy mięsną

Smakowity Blog Kulinarny
Przepis na pasztet 241

smakowych z żurawiną, ze śliwką, w boczku itp. Z czego robimy pasztet ? Taki klasyczny pasztet robimy oczywiście z mięsa. Mięso może mieć postać surową lub gotowaną a nawet pieczoną. Do mięsa możemy dodać warzywa, grzyby, słoninę czy podroby a nawet owoce. W zależności od użytego rodzaju mięsa mówimy o pasztecie drobiowym, cielęcym itp. Możemy zrobić pasztet również z kaszy(...)dobrze całość wyrabiamy. Białka ubijamy na pianę i dodajemy na koniec. Delikatnie mieszamy. Masa ma mieć konsystencję mięsa na kotlety mielone - nie za rzadkie ale też nie za gęste. Przekładamy masę do wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą keksówek. Pieczemy ok 1 h. w 180 stopniach. Pasztet pozostawiamy w blaszce do ostygnięcia Notatki Jeśli nie masz kajzerki, zastąp

Mieszam w Garnku
Schab pieczony do kanapek. 191

schab pieczony. Ten przepis pozwoli Wam przygotować schab, który nie jest wysuszony i który jest bardzo aromatyczny. Trzeba tylko spełnić 3 warunki: ponakłówać mięso, marynować je przez 24 godziny oraz podsmażyć przed pieczeniem. A o tym, dlaczego to jest tak istotne znajdziecie w opisie wykonania :-) Polecam! Składniki: kawałek schabu 1 kg łyżeczka pieprzu ziołowego płaska łyżka ziół prowansalskich słodka(...)godziny do lodówki, by naciągnęło aromatów. W kolejnym dniu rozgrzewamy tłuszcz na patelni i rumienimy mieso z każdej strony, tak by białko się ścięło i nie wypuściło z mięsa podczas pieczenia marynaty. Dzięki temu mieso będzie nie tylko bardzo smaczne, ale także nie będzie suche. Schab wkładamy do naczynia żaroodpornego. Teraz można go natrzeć przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Pieczemy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ramen 218

pora. Pieczemy jeszcze 20 minut. Wszystko przekładamy do garnka, w którym będziemy gotować bulion. Naczynie, w którym piekliśmy, deglasujemy wodą i zgarniamy wszystkie składniki z pieczenia. Dodajemy to do garnka. Do mięs dokładamy wszystkie pozostałe składniki, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy około 5 min i zmniejszamy intensywność gotowania do minimum. I teraz zaczyna się lekcja cierpliwości(...)zagotowaniu bulionu dodajemy tare, mieszamy i ściągamy garnek z palnika. Nie solimy, nie dodajemy pieprzu. Mamy intensywny i pyszny bulion. Dodatki do ramenu: ugotowane na półpłynnie jajko mięso boczek długo pieczony glony nori sezam prażony płatki chilli zielona cebulka. U mnie było jajko, chilli, cebulka, sezam, wołowina, makaron i szalotka. To w zupełności wystarczyło i chyba było dobre

ladykitchen