mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:107/1172)

POLĘDWICZKA PIECZONA W RĘKAWIE 328

wieprzowej. Składniki marynaty: 3 łyżki oleju z dodatkiem czosnku i bazylii, łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka bazylii, łyżeczka suszonej natki pietruszki, łyżeczka czosnku staropolskiego. Dodatkowo: rękaw do pieczenia. Przygotowanie: Mięso umyć i osuszyć, oczyścić z błonek. Składniki marynaty dokładnie połączyć, następnie natrzeć mięso i odstawić do lodówki (najlepiej minimum na 12 godzin). Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec

JejKuchnia
KARKÓWKA Z GRILLA 185

przekładamy warstwy by karkówka dobrze przeszła marynatą. Tak zamarynowane mięso układamy na ruszcie i pieczemy z każdej strony po ok 2-3 min. Sekretem dobrze zrobionej karkówki jest pieczenie kawałka mięsa tylko jeden raz z każdej strony. Z pierwszej strony trzymamy mięsko tak długo,aż brzegi po jednej stronie zrobią się białe,przewracamy na drugą stronę i czekamy aż mięsko

Niespełnione zdolności kulinarne
Pieczeń kanapkowa z suszonym szczypiorkiem 134

moim domu bardzo często przyrządza się różne domowe wędliny na kanapki, ostatnio przygotowałam tą pyszną pieczeń z mięsa mielonego. Dodałam do niej suszony szczypiorek oraz przyprawy które dostałam w zestawie od firmy Tradismak , wyszła bardzo aromatyczna. Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki 3 łyżki suszonego szczypiorku Tradismak  1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pektosoli 2 łyżki przyprawy(...)Masę dokładnie wyrabiamy i przekładamy do foremki aluminiowej, wierzch wyrównujemy łyżką maczaną w zimnej wodzie. Foremkę z mięsem zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Mięso wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone pozostawiamy do ostudzenia, przed krojeniem wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy

Bajeczna Kuchnia
Królik confit 127

papierem do pieczenia przyciętym do wielkości naczynia. Papier ma dotykać do tłuszczu. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 -150 stopni i piec około 2 – 2,5 godziny. Piecmięso będzie miękkie.   zastawa

królestwo garów
Pieczeń z kapustą pekińską 85

obiad, ani ochoty, żeby coś zrobić. Totalne lenistwo mnie opanowało. Też macie takie dni? Jednak rodzinka głodna i obiad musi być. I wiecie, że zrobiłam bardzo szybką, smaczną pieczeń z mięsa mielonego i kapusty pekińskiej. Do tego ziemniaki , ogórek konserwowy i cóż można więcej sobie życzyć. Jeśli macie ochotę na takie mięso to zapraszam po przepis Składniki 500 g mięsa(...)drobno kapustę pekińską oraz pozostałe składniki. Wszystko wyrobić na gładką masę. Do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową wyłożyć masę mięsną, ubijając ją w formie. Piec w 180 stopniach C do momentu aż z wierzchu mięso będzie rumiane. U mnie trwało to około 45 minut. Po wyjęciu posypać natką pietruszki. Podawać na ciepło lub zimno ze swoim ulubionym sosem. pieczeń

O kuchni z uczuciem
Pieczone fit frytki z kurczaka 228

Każdy kawałek mięsa posmarować olejem oraz obficie posypać przyprawami. Całość luźno umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. (W międzyczasie frytki przemieszać. Mięso powinno być delikatnie przyrumienione.) Jeśli frytki przygotowuję dla Natalii to używam delikatniejszych przypraw. Ostatnio fajnie sprawdza się u nas przyprawa Radix-Bis - pomidory

Di gotuje
Piątek: Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną 136

warzywami i kaszą – wystarczy pięć składników i 20 minut, żeby wyczarować to pełnowartościowe, zdrowe danie. Pokochasz je nawet jeśli nie przepadasz za rybami. Warzywa w roli głównej Pieczony łosoś w tej sałatce jest, ale jakby go nie było W tym daniu rządzą upieczone, słodkie warzywa: batat, dynia i niesamowicie smaczna brukselka. Kasza jaglana i łosoś z odrobiną sosu(...)dodaj trochę wody. Krok 3 Łososia umyj, osusz, odetnij mięso od skóry, posól, popieprz i posmaruj z wierzchu sosem barbecue, albo teryaki. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika i zapiekaj bez przykrycia przez 12 minut. Krok 4 Wymieszaj kaszę z warzywami. Podawaj z łososiem. Smacznego!   Artykuł Piątek: Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną pochodzi z serwisu

Niedzielny kucharz
Pieczeń z łopatki nadziewana czosnkiem 152

dzisiaj proponuję słuszny kawałek mięsa a mianowicie pieczeń z łopatki z czosnkiem. Łopatka idealnie nadaje się na taką pieczeń. Smakowicie wygląda i smakowicie smakuje. Składniki: Dowolna ilość łopatki Ząbki czosnku Knorr – czerwony do mięs Sól Pieprz czarny Wykonanie: W umytej i osuszonej łopatce robimy nacięcia (kieszonki) długim i cienkim nożem. Do wytworzonych kieszonkach wkładamy ząbki czosnku (możemy wkładać cały ząbek(...)czasie pieczemy w piekarniku w temp. 185 o C przez ponad godzinę na 1 kg. W trakcie pieczenia opiekamy z jednej strony, potem z drugiej i przykrywamy mięso folią aluminiową. Do końca pieczemy pod folią. Podajemy na ciepło a gdy się schłodzi można je wykorzystać do kanapek. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Danie jednogarnkowe – chilli con carne 227

Chilli con carne wbrew ogólnie panującej opinie to danie kuchni amerykańskiej. Traktowane jest jak dość popularny fastfood. Tym razem jednak przygotujemy jego zdrową wersję delikatnie nawiązując

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z kury/koguta z cebulą i marchewką (wersja 2) 113

wysokości. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50-60 minut w 180 stopniach. Jeśli masa jest zbyt "sucha" - należy dodać odrobinę rosołu, w którym gotowało się mięso. U mnie akurat nie było takiej potrzeby.  (*) Piekłam w metalowych blaszkach o wymiarach  11 x 26,5 cm, 7,5 x 20 cm oraz w foremce aluminiowej Stella (długość - 31 cm, szerokość

Di gotuje
Pieczone golonki indycze 152

sukcesie w mojej kuchni i na blogu indyka pieczonego w całości postanowiłam przygotować w ten sam sposób golonki indycze. Osobiście bardziej preferuję mięso z nóg niż z piersi, bo jest bardziej soczyste. Tak jak się spodziewałam, golonki wyszły rewelacyjne. Mięso bardzo miękkie, soczyste i delikatne o lekkim maślano-pomarańczowym smaku(...)st.C i włożyć golonki przykryte folią aluminiową na 30 minut. • W tym czasie rozpuścić masło, olej i sok pomarańczowy do polewania mięsa podczas pieczenia. • Po 30 minutach wyjąć golonki, zmniejszyć temperaturę do 160 st.C. • Ja piekłam je 1,5 godziny, w przybliżeniu trzeba liczyć 40 minut na 1 kg mięsa

To co kocham
Pierś z kaczki w rozmarynie i czosnku z młodymi ziemniaczkami, zapiekanymi w bazylii. 121

kaczych piersi, postanowiłem wykombinować coś swojego, łącząc to wszystko czego się wczoraj naoglądałem. Trochę w moim wykonaniu, mam nadzieje, że Was zaciekawię i tak jak ja odważycie się piec kacze mięso.  Do przygotowania całego dania dla 3 osób potrzebne będzie nam: 3 piersi z kaczki około pół kg młodych ziemniaków rozmaryn 5-6 ząbków czosnku 2 łyżki masła oliwa(...)wyłączamy gaz i zostawiamy mięso pod przykryciem na jakieś 10 min. W ten sposób zawsze mi się udaje, różne szkoły kulinarne polecają piec ją w piekarniku, jednak ja wolę to robić na patelni, mam większą kontrolę nad mięsem. Lubię kaczkę gdy jest wypieczona lecz nie wysuszona. Pachnie nieziemsko w całym domu! Po około 30 minutach do naszej kaczki wciskamy, wgniatamy

Kuba Gotuje
Schab/schabowe pieczone po rusku 135

czasie obraną cebulę należy pokroić w kostkę i wymieszać z majonezem. Mieszankę umieścić na kawałkach schabu (ale nie na całych) i przykryć serem. Tak przygotowane mięso wstawić do zimnego piekarnika i piec bez przykrycia przez około 40-45 minut w 190 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Do przyrządzenia schabu użyłam przypraw ze sklepu Swojski Wyrób

Di gotuje
Szaszłyki z indyka z warzywami i lekkim sosem ziołowym 146

można przyrządzić inaczej, każdy ma inny smak i inną teksturę włókien mięśniowych. Każdy nadaje się też do przeróżnych sposobów obróbki. Indycze uda i podudzia to ciemne mięso – sprawdzają się przede wszystkim do pieczenia i duszenia, ale też na grill. To mięso, odpowiednio potraktowane i przyprawione potrafi świetnie udawać wołowinę! Mięso z indyka które nadaje się(...)szaszłyki można kupić już gotowe, sprzedawane jako porcja na gulasz – najczęściej jest już wtedy odpowiednio pokrojone. Kostka mięsa o boku większym niż dwa centymetry sprawi, że mięso będzie potrzebowało dłuższego czasu pieczenia niż warzywa, mniejsza – że mięso na grillu podeschnie. Starajcie się utrzymać jednakową wielkość poszczególnych kawałków. Do dużej miski przeciskamy dwa obrane ząbki czosnku. Wlewamy sos sojowy, wsypujemy cukier

Karo in the Kitchen
Szynka w czosnku niedźwiedzim z rozmarynem 158

lodówki. Mięso w marynacie przekładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Czas pieczenia ok 90 minut, w tem 190C, im większy kawałek mięsa tym dłuższy czas pieczenia. Po upieczeniu wyjmujemy mięso na półmisek i odstawiamy do ostygnięcia

Apetyczna babeczka