mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:107/1172)

Pasztet z kury/koguta z cebulą i marchewką (wersja 2) 124

wysokości. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50-60 minut w 180 stopniach. Jeśli masa jest zbyt "sucha" - należy dodać odrobinę rosołu, w którym gotowało się mięso. U mnie akurat nie było takiej potrzeby.  (*) Piekłam w metalowych blaszkach o wymiarach  11 x 26,5 cm, 7,5 x 20 cm oraz w foremce aluminiowej Stella (długość - 31 cm, szerokość

Di gotuje
Pieczone golonki indycze 159

sukcesie w mojej kuchni i na blogu indyka pieczonego w całości postanowiłam przygotować w ten sam sposób golonki indycze. Osobiście bardziej preferuję mięso z nóg niż z piersi, bo jest bardziej soczyste. Tak jak się spodziewałam, golonki wyszły rewelacyjne. Mięso bardzo miękkie, soczyste i delikatne o lekkim maślano-pomarańczowym smaku(...)st.C i włożyć golonki przykryte folią aluminiową na 30 minut. • W tym czasie rozpuścić masło, olej i sok pomarańczowy do polewania mięsa podczas pieczenia. • Po 30 minutach wyjąć golonki, zmniejszyć temperaturę do 160 st.C. • Ja piekłam je 1,5 godziny, w przybliżeniu trzeba liczyć 40 minut na 1 kg mięsa

To co kocham
Pierś z kaczki w rozmarynie i czosnku z młodymi ziemniaczkami, zapiekanymi w bazylii. 137

kaczych piersi, postanowiłem wykombinować coś swojego, łącząc to wszystko czego się wczoraj naoglądałem. Trochę w moim wykonaniu, mam nadzieje, że Was zaciekawię i tak jak ja odważycie się piec kacze mięso.  Do przygotowania całego dania dla 3 osób potrzebne będzie nam: 3 piersi z kaczki około pół kg młodych ziemniaków rozmaryn 5-6 ząbków czosnku 2 łyżki masła oliwa(...)wyłączamy gaz i zostawiamy mięso pod przykryciem na jakieś 10 min. W ten sposób zawsze mi się udaje, różne szkoły kulinarne polecają piec ją w piekarniku, jednak ja wolę to robić na patelni, mam większą kontrolę nad mięsem. Lubię kaczkę gdy jest wypieczona lecz nie wysuszona. Pachnie nieziemsko w całym domu! Po około 30 minutach do naszej kaczki wciskamy, wgniatamy

Kuba Gotuje
Schab/schabowe pieczone po rusku 150

czasie obraną cebulę należy pokroić w kostkę i wymieszać z majonezem. Mieszankę umieścić na kawałkach schabu (ale nie na całych) i przykryć serem. Tak przygotowane mięso wstawić do zimnego piekarnika i piec bez przykrycia przez około 40-45 minut w 190 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Do przyrządzenia schabu użyłam przypraw ze sklepu Swojski Wyrób

Di gotuje
Szaszłyki z indyka z warzywami i lekkim sosem ziołowym 162

można przyrządzić inaczej, każdy ma inny smak i inną teksturę włókien mięśniowych. Każdy nadaje się też do przeróżnych sposobów obróbki. Indycze uda i podudzia to ciemne mięso – sprawdzają się przede wszystkim do pieczenia i duszenia, ale też na grill. To mięso, odpowiednio potraktowane i przyprawione potrafi świetnie udawać wołowinę! Mięso z indyka które nadaje się(...)szaszłyki można kupić już gotowe, sprzedawane jako porcja na gulasz – najczęściej jest już wtedy odpowiednio pokrojone. Kostka mięsa o boku większym niż dwa centymetry sprawi, że mięso będzie potrzebowało dłuższego czasu pieczenia niż warzywa, mniejsza – że mięso na grillu podeschnie. Starajcie się utrzymać jednakową wielkość poszczególnych kawałków. Do dużej miski przeciskamy dwa obrane ząbki czosnku. Wlewamy sos sojowy, wsypujemy cukier

Karo in the Kitchen
Szynka w czosnku niedźwiedzim z rozmarynem 168

lodówki. Mięso w marynacie przekładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Czas pieczenia ok 90 minut, w tem 190C, im większy kawałek mięsa tym dłuższy czas pieczenia. Po upieczeniu wyjmujemy mięso na półmisek i odstawiamy do ostygnięcia

Apetyczna babeczka
Żeberka z sosem orzechowym 235

Żeberka umyć, podzielić n porcje., posolić. Zrobić marynatę. Koncentrat pomidorowy, sos sojowy, olej i ocet - połączyć razem. Marynatą zalać żeberka i wetrzeć marynatę w mięso. Odstawić na 2 godziny. Żeberka przełożyć do foliowego rękawa do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 45  minut. Po tym czasie rozciąć rękaw i piec odkryte żeberka przez 10-15 minut

kolorowotorcikowo
Kolorowa pieczeń 204

łyżki startego sera (dałam cheddar)- sól, pieprz- rozmaryn,tymianek,gałka muszkatołowa,  chilli,papryka słodka,papryka wędzona- 2 łyżki masła- 1 łyżka oleju rzepakowego do wysmarowania formy- olej kokosowy Mięso na pieczeń kupuję u rzeźnika i na poczekaniu zostaje zmielone. Pokrojone szalotki, dymkę i połowę czosnku zeszkliłam na maśle. Do mięsa dodałam jajka, zeszklone cebule, tartą bułkę, starty ser, pozostały czosnek(...)osuszyłam (dzięki temu papryki będą jędrne i skórka nie będzie odchodziła). Dużą formę keksową wyłożyłam papierem do pieczenia (będzie potem łatwo wyjąć gotową pieczeń), wysmarowałam olejem i oprószyłam tartą bułką. Na dno formy wyłożyłam część mięsa, na które poukładałam paski papryki, kolejną warstwę mięsną, ponownie papryki – i tak do wyczerpania składników. Na wierzchu ułożyłam papryki i olej kokosowy. Wstawiłam

mojewypiekiinietylko
Kurczak cytrynowy 170

niedzielny obiadek, polecam pieczonego kurczaka cytrynowego z ziemniakami.                                                                  Kurczak cytrynowy  Składniki : 2 podwójne piersi kurczaka łyżka suszonego tymianku  i bazylii sok z cytryny sól(...)dodać bazylię suszoną i tymianek, wymieszać. Mięso dobrze natrzeć marynatą, włożyć do woreczka , zawiązać i odstawić na 3 godziny, lub na całą noc do lodówki. Na godzinę przed pieczeniem, wyjąć mięso z lodówki. Piekarnik nagrzać do 180 stop, piec 45 minut. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Karkówka wieprzowa w czerwonym winie 217

naczyniu żaroodpornym, jednak ja wolałam ziemniaki ;)) i przekładamy do naczynia, w którym będziemy je piec. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i wstawiamy do niego karkówkę. W trakcie pieczenia polewamy mięso dość często pozostałością marynaty, w której leżakowała. Pieczeń delikatna i miękka powinna być po upływie półtorej godziny. Najlepiej smakuje z borówką lub żurawiną na liściach sałaty. :) Smacznego

Kuchenna Kontrrewolucya
Pasztet z dziczyzny 164

świętami, zwłaszcza Bożym Narodzeniem, choć na Wielkanoc także ląduje na naszym stole. Specjalistą od mięs w rodzinnym domu jest mój Tato, który macerował mięso w mleku, winie, dziwnych mieszankach przypraw, potem rolował i piekł. Efekt tych magicznych zabiegów był… magiczny! Tym bardziej zasługuje na osobny wpis na blogu. proszę, poznajcie zatem pasztet według przepisu mojego Taty Do przygotowania pasztetu(...)gotowało się mięso 3 jajka 3 bułki pszenne 1 garść grzybów suszonych włoszczyzna jałowiec, ziele algielskie, liście laurowe sól, pieprz, gałka muszkatołowa   Przygotowania zaczynamy dzień przed aktualnym pieczeniem pasztetu. Mięso zalewamy czerownym winem (tak aby przykryło) i moczymy przez całą noc w lodówce (dodajemy jałowiec, liście laurowe, ziele angielskie). Zmacerowane mięso opłukujemy i osuszamy z nadmiaru wody. W sporym

Szybko Tanio Smacznie
Pieczeń z mięsa mielonego z serem, boczkiem i jajkami 228

Taką pieczeń zobaczyłam jakiś czas temu na kanale YT:) Filmik był kompilacją różnych przepisów z wykorzystaniem… no właśnie: mięsa, sera czy jajek? Nie pamiętam. Takie zbiorcze filmiki mają to do siebie, że potem ciężko odnaleźć to, czego dokładnie się szuka:( Przepis jednak na tyle wpadł mi w oko, że postanowiłam odtworzyć go u siebie. Udało się to zrobić, powiedziałabym(...)morską, świeżo zmielonym pieprzem i granulowanym czosnkiem. Dokładnie mieszamy. Wyrobione mięso przekładamy do formy keksowej. Wykładamy nim dno i boki formy. Przez środek pozostawiamy wgłębienie, które wykładamy plastrami boczku. Na boczku rozprowadzamy cienką warstwę serka śmietankowego/topionego. Posypujemy solą oraz pieprzem. Serek przykrywamy mozzarellą pokrojoną na cienkie plastry. Pieczeń wstawiamy na około 15-20 minut do piekarnika nagrzanego

Smaki Na Talerzu
Jak przygotować przyjęcie, nie zbankrutować i nie zmęczyć się za bardzo 188

diecie ewentualnie jest.  Wiadomo, że kiedy będziemy chcieli zorganizować grilla na działce, a wśród gości będą tylko dorosłe i w pełni zdrowe osoby, to wybór nie będzie trudny: mięso, szaszłyki, kiełbasa, a do picia napoje gazowane, piwo, itp. Jeśli jednak nasza impreza to będzie np. 40. rocznica ślubu rodziców, to tego typu jedzenie już raczej pasować nie będzie(...)wcześniej, a warzywa, owoce, nabiał itp. jak najpóźniej.  Jakie potrawy można przygotować wcześniej, a które na ostatnią chwilę? Bigos - zawekować w słoiki lub zamrozić w mniejszych porcjach. Pieczenie mięsne - mięso przyprawić, owinąć w folię spożywczą i zamrozić. Wyjąć dzień przed pieczeniem, rozmrażać stopniowo, bez przyspieszania np. zanurzając w letniej wodzie. Upieczone mięso można przechować w lodówce kilka dni (owinięte

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczone udka z tymiankiem i oregano 190

łyżeczki tymianku 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. 2. Składniki marynaty połączyć, dokładnie natrzeć nią mięso. 3. Piec w 200 st.C przez 60-70 minut. Od czasu do czasu należy polać udka powstałym podczas pieczenia sosem. Smacznego!!! Źródło: Kwestia smaku

Kuchnia domowa Ani
Musztardowy boczek rolowany 154

Domowa wędlina pieczona z serii"wiem co jem"Ten boczek będzie idealny dla tych którzy lubią aromatyczne ziołowe mięsa,mój mąż był zachwycony smakiem. Danie powstało dzięki aromatycznym przyprawom  firmy  SKWORCU  które mam przyjemność testować,staram się je wykorzystywać w kuchni  najlepiej jak tylko potrafię. Składniki 1,3 kg boczku bez skóry 1 duża cebula(...)cebulę obieramy kroimy w piórka rozsypujemy na mięsie,całość rolujemy ściskamy sznurkiem bawełnianym. Oprószamy resztą ziół i solą układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.Przed pieczeniem wlewamy do naczynia 100 ml wody i pieczemy około 1,5 godziny w temp 180*c. SKWORCU

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania