mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:91/1172)

Saszłyki drobiowe w marynacie jogurtowo-orzechowej 147

sezonie grilowym. Saszłyki drobiowe w marynacie jogurtowo-orzechowej Do tego dania najlepiej sprawdzi się mięso z kurczaka. Piecze się ono najszybciej i najfajniej łączy z użytymi składnikami marynaty. Mięso przed pieczeniem koniecznie zamarynujmy. Jeśli możemy zróbmy to wieczorem tak aby mogło poleżeć w marynacie przez noc. Kurczak będzie wtedy kruchy a jednocześnie soczysty. Moja propozycja nie zawiera warzyw jednak można(...)dodać. Fajnie z mięsem kurczaka skomponuje się papryka, pieczarki i cebula. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Saszłyki drobiowe w marynacie jogurtowo-orzechowej Składniki. 3 łyżki orzeszków ziemnych prażonych (bez soli) 3 łyżki sosu BBQ 3 łyżki jogurtu naturalnego (bez laktozy) 1/2 łyżeczka soli 2 piersi z kurczaka

mecooks
Pieczeń drobiowa z papryką i makaronem 320

Pieczeń z kurczaka z dodatkiem makaronu doprawiona przyprawami firmy Kamis. Jest pyszna. Zasmakowała nawet moim córkom z czego się bardzo cieszę. Druga moja największa radość z tej pieczeni to taka, że zdobyłam pierwsze miejsce w konkursie i wygrałam pięknego robota i zestaw makaronów. :) Składniki: 100 g makaronu świderki Mamma Mia nr 57 700 g piersi z kurczaka 1 cebula(...)bułkę tartą, przyprawy i dokładnie wymieszać. Foremkę aluminiową wsmarować masłem. Obłożyć z wszystkich stron boczkiem. Wyłożyć połowę mięsnej masy, ułożyć ugotowany(zimny) makaron, wyłożyć resztę mięsa. Mięso przykryć z wszystkich stron boczkiem. Piec 50 minut w 200 st. Foremka o wymiarach

Ala piecze i gotuje
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami 2445

kurczaka dokładnie farszem, aby nie było wolnej powierzchni, możemy spiąć ćwiartki wykałaczkami, ale wystarczy fałdy skóry podwinąć dokładnie pod spód i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy mięso jeszcze papryką w proszku i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni C w zależności od wielkości ćwiartek. Następnie za pomocą pędzelka smarujemy każdą ćwiartkę kurczaka glazurą z miodu(...)pieczemy jeszcze 30 minut aby ćwiartki się zarumieniły. Danie, rewelacja! Nawet Rafałowi smakowały. Te faszerowane ćwiartki kurczaka smakują również rewelacyjnie na zimno, pokrojone w cienkie plastry nadają się również jako wykwintny okład do kanapek, czy jako zimna przystawka na przyjęcie. Sądzę, że faszerowane ćwiartki kurczaka będą pojawiać się regularnie na naszym stole. Koniecznie wypróbujcie je. Polecam. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka pieczona 111

kolejnej porcji świeżego swojskiego mięsa upichcę jakieś nowości - nie wiem jeszcze co, bo i mięso nie wiem kiedy będzie :) pewnie na święta... Ale jak wymyślę i się uda - podzielę się tym ze wszystkimi :) Tą szynkę piekłam razem z boczkiem, ale ponieważ pieczone były w woreczkach to (pomimo nacięć) raczej nie przechodziły swoimi zapachami, a również był smaczne :) Piekłam(...)chłodnym płynie, aby mięso było pod powierzchnią. Pozostawiamy na dobę w chłodnym miejscu - może być w lodówce. Podczas marynowania warto kilka razy obrócić, aby naszło smakiem w każdym zakamarku. Zamarynowaną szynkę osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy zmieszanym ze składników glazury sosem. Zawiązujemy w "cukierek" w rękawie do pieczenia, nacinamy rękaw w kilku miejscach. Pieczemy w 170 stopniach przez około

Kolorowy Przepisownik
Chrupiące udka kurczaka z pieczarkami 402

Pieczone udka kurczaka to szybki i prosty sposób na pyszny obiad. Niewiele się napracujesz, a jak smakuje taki obiadek. Mięso kurczaka jest lekkostrawne, zawiera dużo bardzo dobrze przyswajalnego białka. Dodatkowo udka z kurczaka to spora dawka witaminy B2 i cynku. Udka upieczone w piekarniku są soczyste, a skórka chrupiąca. Tak przygotowane mięso będzie na pewno zdrowsze. Do zamarynowania(...)Zafoliować naczynie i ustawić w lodówce najlepiej na całą noc lub przynajmniej na 2 godziny wstawić udka do piekarnika nagrzanego do 220`C skórą do dołu, w połowie pieczenia obrócić. Obłożyć mięso rozmarynem i wiórkami masła. Na dno naczynia żaroodpornego wlać wrzątek. Piec około 45-60 minut, do zrumienienia. W trakcie pieczenia podlać kikukrotnie mięso powstałym sosikiem. 20-30 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczony indyk z owocami 217

taką ilością mięsa. Dlatego właśnie indyk pieczony w całości najczęściej znajduje się na naszych stołach przy okazji różnych świąt i innych rodzinnych spotkań. A warto spróbować, gdyż nie jest on trudny w przygotowaniu (choć kłopotliwy z racji gabarytów), a możemy go wtedy nafaszerować czymś ciekawym jak również sprawić, że będzie wyglądał bardzo efektownie. Pieczony indyk z owocami(...)gallery-31 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-31 .gallery-caption {margin-left: 0;} Indyk w roli głównej Składniki Składniki do glazury Przygotowanie glazury Zrumienione mięso po zastosowaniu glazury Gotowe danie Post Pieczony indyk z owocami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Schab faszerowany papryką 139

czosnek. Całość wymieszać. Mięso naciąć wzdłuż, tworząc dwa duże otwory na farsz. Mięso nafaszerować serem i papryką, a następnie spiąć patyczkami do szaszłyków. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia i ułożyć na nim plastry masła. Piec 1 godzinę 30 minut w temperaturze 180 stopni. Krok(...)kroku: 1. Zamarynować mięso 2. Pokroić paprykę 3. Wymieszać paprykę z serem 4. Naciąć mięso 5. Nafaszerować mięso 6. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia 7. Usmażyć mięso 8. Wyjąć wykałaczki Pobierz wersję do druku: Pobierz Schab faszerowany papryką Artykuł Schab faszerowany papryką pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
SOUVLAKI Z INDYKA 198

wymaga nieco krótszej obróbki cieplnej niż udziec. Udziec za to ma bardziej soczyste mięso ale i twardsze, a co się z tym wiąże – wymaga dłuższego pieczenia. Jeżeli decydujecie się na pierś to mięso można pokroić w 3 – 3,5 centymetrową kostkę, jeżeli natomiast souvlaki będą z udźca to polecam mniejsza kostkę ok. 2 cm. Równomiernie się wtedy upieką(...)przypraw, wszystko zalewamy oliwą i mieszamy z mięsem, które już wcześniej pokroiliśmy w kostkę. Całość wstawiamy na noc do lodówki. Wyjmujemy z lodówki na ok 2 godziny przed pieczeniem, aby mięso uzyskało temperaturę pokojową, wtedy też jeszcze mięso solimy. Nadziewamy na namoczone wcześniej w wodzie patyczki drewniane, około 10 sztuk na jeden patyczek. Pieczemy na grillu obracając szaszłyki dosyć często

Markowy smak
Schab tulipan. Schab pieczony z orzechami 607

Wami wspaniały schab pieczony , ale dzisiaj wersja z farszem z orzechów włoskich, cebulki, jabłka i natki pietruszki czyli pieczeń raczej na obiad niż do pokrojenia w cienkie plasterki jak wędlina. Aromatyczny, soczysty i bardzo smaczny. Wygląda dość efektownie więc można zabłysnąć na jakimś rodzinnym obiedzie chociaż przygotowanie wcale nie jest trudne. Schab to delikatny kawałek mięsa. Zwarty, chudy(...)się do przygotowania domowej wędliny parzonej . Ze schabu przeznaczonego do pieczenia nie warto odcinać wierzchniej warstewki tłuszczu i błony bo one chronią mięso przed wysychaniem. Nie warto też piec tego mięsa w zbyt wysokiej temperaturze ani długo bo wyschnie i będzie wiórowate. A dobry, soczysty schab to naprawdę pyszne danie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pieczony schab ze śliwkami 167

Pieczony schab ze śliwkami Na świątecznym stole nie może zabraknąć tak pysznego schabu ze śliwkami. Taki schab, można podawać na zimno i na ciepło. Składniki: schab bez kości - ok. 1,5 kg śliwki suszone - 200 g oliwy z oliwek -4 łyżki majeranek - 1 łyżka sól i pieprz Przygotowanie: Schab opłukać, osuszyć. Natrzeć mięso solą , pieprzem i majerankiem, odstawić najlepiej(...)lodówki. W schabie długim i wąskim nożem zrobić otwór, faszerować go śliwkami, dopychając drewnianą łyżką. Schab obsmażyć na patelni z obu stron na złoty kolor, następnie przełożyć mięso do rękawa do pieczenia i umieścić go w naczyniu żaroodpornym. Nagrzać piekarnik do 200 stop, piec przez ok. 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stop i piec jeszcze przez

Kuchnia Danusi
Pikantna pieczona kaczka faszerowana pomarańczami 125

stołach. Podczas świąt były niemal obowiązkowe. Od pewnego czasu kaczki i gęsi stają się coraz bardziej popularne, choć wielu ciągle się boi ich. Mówi się, ze długo się pieką, że mięso wymagające jest, że trudno zrobić pyszną kaczkę czy gęś. A przecież to nieprawda. Fakt, pieką się dłużej, ale nie tak długo, aby z nich rezygnować. Na te święta postanowiłam(...)otwór skrzyżowane nogi. Kaczkę przełożyć do naczynia do zapiekania. (Naczynia niczym nie natłuszczać, gdyż kaczka jest wystarczająco tłusta.) Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec około 2 - 2,5 godziny.  Mięso polewać często sosem, który stopniowo powstaje podczas pieczenia. Dzięki temu kaczka nie będzie sucha. W połowie pieczenia kaczkę można oblać 1 szklanką gorącej wody. Wtedy skórka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczeń cielęca 226

wielu przypraw i ziół. Przy doprawianiu cielęciny zawsze dobrym wyborem będą cytrusy. Dlatego też do zamarynowania mięsa wybrałam olej z wyraźną nutą cytryny. Dodatkowo olej chroni mięso przed higroskopijnymi właściwościami soli. Dzięki temu pieczeń pozostaje soczysta. Moją pieczeń przygotowałam z myślą o domowej wędlinie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby była daniem obiadowym. Wystarczy dodatkowo obłożyć ją ziemniaczkami(...)wetrzeć w cielęcinę. Odstawić na 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 170°C. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim mięso ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia do pieczenia. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu obsmażyć szalotki. Dołożyć do cielęciny. Polać ⅓ wina. Piec przez 70 - 90 minut. W trakcie pieczenia podlać pieczeń winem i sosem z pieczenia jeszcze 2-3 razy

Pełny talerz
Burgery z kaczki szarpanej 129

Niestety trochę czasu trzeba im poświęcić, można ją wcześniej upiec, popakować i zamrozić. Z jednej kaczki (ok. 2 kg) otrzymujemy osiem 100 gramowych porcji, czyli 8 burgerów. Ja piekę kaczkę, szarpię mięso, porcjuję i albo mrożę, albo wakuję. Kaczka, 10 świeżo zmielonych goździków, sól, pieprz, bułki (takie jak lubimy, ja piekę bułki z ciasta na pizzę), plasterek świeżego ananasa(...)usunąć resztki piór. Odciąć kuper. Natrzeć wymieszanymi goździkami z łyżką soli. Włożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do zimnego piekarnika. Włączyć grzanie na 120 stopni i piec około 5 godzin, aż mięso da się rozdzielać. Wyjąć kaczkę lekko przestudzić. Obrać z kości. Mięso, wymieszać z wytopionym podczas pieczenia sosem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ja na jednego burgera

królestwo garów
Pieczeń wieprzowa z czerwoną papryką 150

różnymi rodzajami mięs – następnym razem spożytkuję mięso z indyka . Składniki na małą, krótką keksówkę – u mnie silikonowa, więc nie musiałam smarować jej masłem i obsypywać bułką tartą przed pieczeniem : 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego – w oryginale było mięso z łopatki wieprzowej, ale akurat nie miałam… 1 jajko 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka - średnia 1 łyżka(...)nagrzanego do 190C piekarnika – u mnie bez termoobiegu; grzałka góra-dół; środkowy poziom . Piec ok. 50 minut. Wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia w formie. Jeśli podczas pieczenia z mięsa wytopi się zbyt dużo tłuszczu, można go odlać, póki pasztet jest jeszcze gorący. Kroić w plastry i zajadać na zimno na chlebie jako wędlinę

Grunt to przepis!
Drobiowe muffiny 148

Świetny i efektowny sposób na mielone mięso z kurczaka. Na dodatek w wersji zdrowszej, bo pieczone:) Delikatne, a jednak za sprawą granulowanego czosnku, suszonych pomidorów, natki pietruszki i parmezanu, bardzo aromatyczne. Polecam:) Na 16 drobiowych muffinek: 800-900 g mielonego mięsa drobiowego (najlepiej z piersi i udek – nie wyjdą tak suche jak z samych piersi) 2 cebule(...)przestudzenia. Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy cebulę, pokrojone na mniejsze części suszone pomidory oraz jajko. Doprawiamy granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Posypujemy tartym parmezanem oraz natką pietruszki. Dokładnie mieszamy. Formę na muffiny smarujemy tłuszczem. Napełniamy mięsnym farszem i wstawiamy na około 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pod koniec pieczenia na mięsne kule kładziemy po plasterku mozzarelli

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania