Boczek pieczony w rękawie w marynacie majerankowo-paprykowej z czosnkiem

Boczek pieczony w rękawie w marynacie majerankowo-paprykowej z czosnkiem

Boczek pieczony w rękawie w marynacie majerankowo-paprykowej z czosnkiem

To prosta wersja na pieczony boczek, który idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu z chlebem. Mięso wychodzi aromatyczne oraz dzięki pieczeniu w rękawie - bardzo mięciutkie. Ilość składników marynaty ograniczyłam do minimum i zapewniam, że majeranek z papryką świetnie komponują się z boczkiem. Do tego czooosnek... Polecam! 1,3-1,5 kg boczku wieprzowego   3-4 ząbki czosnku Marynata: 3 łyżki oleju 2 łyżki majeranku (płaskie) 2 łyżki soli 1 łyżka papryki słodkiej Ponadto: rękaw/worek do pieczenia Sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.