Składniki: 1,2 kg łopatki 2 jajka 1 czerstwa bułeczka 2 ząbki czosnku polskiego przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego , majeranek Sposób wykonania: Namoczyć starą bułkę w wodzie i gdy zmięknie dokładnie ją odcisnąć. Łopatkę zmielić. Do mięsa dodać bułkę, jajka, sól, pieprz, majeranek, czosnek,i przyprawę do mięsa mielonego Składniki dokładnie wymieszać.Gdyby mięso było zbyt mocno zbite można dodać odrobinę wody. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wsadzić mięso i dokładnie rozłożyć po ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...