Wiecie co powiem na początku? obłędnie pyszny ptak upiekł się tą metodą. Jadłam już pysznie upieczonych kurczaków wiele ale ten bije na głowę w przedbiegach wszystkie wcześniejsze. Kurczak jest moczony najpierw w solance i dzięki temu potem jest soczysty i przepyszny. Nie jest słony, bez obaw, wchłonie tylko tyle soli ile trzeba. Heston Blumenthal - brytyjski szef kuchni, znany jest z nietypowego podejścia w kuchni do kuchni. Dlatego jego potrawy są wyśmienite i zagadkowe. Popróbujcie koniecznie bo pracy z kurczaki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.