mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:153/1172)

Dieta CZTO, dzień siódmy 144

Znacznie więcej miodu, chleba i mięsa, niż w mojej codziennej diecie. Natomiast jeśli chodzi o technikę przyrządzania potraw, to znacznie więcej pieczenia, niż gotowania. Zero zup i smażonego mięsa. Częściej jadam mięso smażone bez tłuszczu, niż pieczone z jego dodatkiem. Oto mój ostatni dzień pierwszego tygodnia Śniadanie 20 g ser twarogowy półtłusty 105 g chleb żytni pełnoziarnisty(...)Drugie śniadanie   150 ml jogurt naturalny 2% tłuszczu 140 g maliny 40 g rodzynki suszone 20 g orzechy włoskie 25 g miód pszczeli   Obiad   120 g mięso z piersi kurczaka bez skóry 15 g olej kokosowy 85 g kasza jęczmienna perłowa 200 g burak przyprawy: pieprz, oregano, bazylia, czosnek Przepis:   zioła wsypać do miseczki, dodać wciśnięty

Kucharzyca
schab pieczony nadziany morelą 173

suszonych moreli 2 cebule 5 ząbków czosnku 60 ml oleju sól, pieprz opcjonalnie: sproszkowana papryka składniki na sos: wywar z pieczonego schabu 1 łyża mąki ok. 125 ml wody wykonanie: Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowy. Następnie wzdłuż, przez środek wąskim, długim nożem robimy otwór, który nadziewamy morelami. Końce spinamy patyczkami do szaszłyków. Całość oprószamy solą oraz pieprzem, opcjonalnie(...)mięso będzie upieczone wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia a następnie kroimy w plastry. Do wywaru powstałego po pieczeniu dodajemy mąkę oraz wodę mieszamy. Mięso zalewamy sosem i podgrzewamy. Podajemy jako danie główne z dodatkiem ziemniaków oraz surówki lub jako przystawka

Domowy Smak Jedzenia
baleron konserwowy - domowy wyrób bez szynkowaru 202

laurowy 2 szt ziele angielskie 3 szt gorczyca biała szczypta kolendra 3-5 ziaren pieprz czarny szczypta czosnek suszony szczypta dodatkowo 1 łyżeczka żelatyny ( na każdy kilogram mięsa)  rękaw foliowy do pieczenia, lub inna folia odporna na wysoką temperaturę, sznurek z naturalnego włókna.   sposób wykonania Karkówkę myjemy i wkładamy do sporego naczynia ( kamionkowego lub ze stali nierdzewnej(...)dzieliłem jej na mniejsze części) wyjmujemy mięso z peklówki,  lekko płuczemy, wcieramy  żelatynę, a następnie wkładamy je w foliowy rękaw do pieczenia, który szczelnie zamykamy ( należy uważać aby folia jak najbardziej przylegała do mięsa). Teraz całość obwiązujemy mocnym sznurkiem w sposób jak zwykliśmy to czynić przy wiązaniu baleronów ( należy jedynie uważać aby sznurek nie przeciął foliowego rękawa

Miód i pieprz
Kurczak pieczony w majonezie 203

Kolejna moja propozycja na soczystego kurczaka właśnie się pojawiła. Pierś z kurczaka pieczona w majonezie. Bardzo polecam Wam jeśli nie próbowaliście to musicie to zrobić koniecznie. Proste w przygotowaniu, bardzo szybkie. Podałam z ziemniakami i mizerią z koperkiem Jeśli szukacie innych pomysłów na dania mięsne to zapraszam tutaj 2 pojedyncze piersi z kurczaka 4 łyzki majonezu 1 duża cebula(...)wyłożyć pokrojoną cebulę w piórka. Każdy kotlet nasmarować z dwóch stron majonezem (dość grubo) i ułożyć na cebuli. Całość wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach C aż mięso będzie upieczone przyrumienione. kurczak pieczony w majonezie

O kuchni z uczuciem
FASZEROWANE UDKA KURCZAKA 165

przyprawy 50 g masła Pałki kurczaka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Za pomocą noża z cienkim ostrzem obkroić mięso przy kości i delikatnie usunąć kość, pozostawiając chrząstkę. Doprawić mięso ulubionymi przyprawami ( u mnie sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka czerwona słodka i ostra oraz czosnek granulowany). Jeżeli używany grzybów suszonych to trzeba je wcześniej namoczyć w zimnej wodzie i ugotować(...)Doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewać pałki kurczaka i ułożyć je na blaszce. Piec w temperaturze 175 st. do zrumienienia (około 45 minut w zależności od wielkości mięsa). W połowie pieczenia można obrócić. Artykuł FASZEROWANE UDKA KURCZAKA pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak curry z mozarella i ananasem i pieczone ziemniaczki z zaatarm 276

nimi otulony.  Ziemniaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 min. Po 15 min wstawiamy do piekarnika mięso i wszystko pieczemy jeszcze przez ok. 20 min. Smacznego

DefinicjaSmaku
Wieprzowa pieczeń rzymska 152

jest w niej również to, że jeśli wam ona zostania możecie ją wykorzystać jako domową wędlinę. Ja najczęściej piekę ją właśnie z myślą o kanapkach Wieprzowa pieczeń rzymska Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 1 jajko 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki bułki tartej ulubione przyprawy (u mnie mielone ziele angielskie, papryka słodka i ostra, majeranek(...)pieprzem i solą. Dokładnie wyrabiamy mięso. Keksówkę dokładnie smarujemy tłuszczem. Do połowy wykładamy ją mięsem, następnie na środku układamy obrane ugotowane na twardo jajka, przykrywamy je resztą mięsa, dociskamy i formujemy. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 180°C około 60 minut. Gotową pieczeń możemy podawać zarówno na gorąco jak i na zimno w towarzystwie sosów lub dipów. Smacznego Artykuł

PatiGotuje
Polędwiczka wieprzowa w młodym jęczmieniu z zielonym puree ziemniaczanym 304

parmeńskiej. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego uprzednio tłuszczem. Na mięso układamy plasterki masła i marchewki. Pieczemy ok. 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Długość pieczenia zależy od wielkości mięsa i rodzaju piekarnika. Ziemniaku na puree gotujemy. Ja zdecydowałem się ugotować je na parze – mają bardziej wyrazisty smak i zachowują wszystkie wartości odżywcze. Do jogurtu naturalnego (ok. 300ml

MarcinChef
Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami 198

rękawa do pieczenia, skrapiamy olejem, spinamy rękaw układamy w brytfannie i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temp 190-200 stopni około 40-45 minut. 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, mięso polewamy powstałym sosem i dopiekamy. Zadośćuczynienie to rekompensata za szkodę niemajątkową. Kancelaria odszkodowawcza CODEX to najskuteczniejszy sposób na wysokie odszkodowanie

Podróż w kulinaria
Skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym 263

stopni C. Skrzydełka umyłem, osuszyłem. Ułożyłem je na natłuszczonej blasze. W miseczce wymieszałem imbir, paprykę, cebule i sól czosnkową, dodałem ocet. Połową mieszaniny posmarowałem skrzydełka, piekłem 15 minut. Odwróciłem mięso, posmarowałem mieszaniną z drugiej strony, piekłem kolejne 15 minut. Sos: wymieszałem ketchup z sosem sojowym, posiekanymi ananasami i cukrem. Polałem skrzydełka i piekłem jeszcze 30 minut. Pod koniec pieczenia włączyłem

R'n'G Kitchen
Jagnięce pulpety w sosie z kiszonych pomidorów z ziołowym kuskusem 173

kuminu prażymy na suchej patelni, ucieramy w moździerzu, łączymy mięso z wszystkimi przyprawami, dobrze ubijamy dłonią, żeby wytworzyła się żelatyna i mięso nie rozpadało się w czasie pieczenia 2. Z porcji mięsa wielkości małej mandarynki formujemy w dłoniach mały placuszek, na środek nakładamy ok 4 kosteczki sera feta zwijamy i formujemy pulpecik, smażymy je na rozgrzanym oleju z odrobiną masła

Słodki Kompromis
Marynata teriyaki - do drobiu, mięsa i ryb 198

Wymieszać dokładnie wszystkie składniki.  Mięso marynować minimum 3 godziny przed pieczeniem, ale im dłużej tym będzie smaczniejsze Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C Czas pieczenia zaleźy od rodzaju mięsa. Źródło

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Souvlaki, czyli greckie szaszłyki z jagnięciny 242

pokroiłem w dość grube - około centymetrowe plastry, a następnie delikatnie skropiłem oliwą. Na patyczki do szaszłyków nabijałem naprzemiennie po dwa kawałki mięsa i plasterku cebuli. Blaszkę do pieczenia delikatnie nasmarowałem oliwą, aby mięso do niej nie przywierało i umieściłem na niej szaszłyki. Piekarnik nagrzałem do temperatury 160 stopni z włączonym termoobiegiem i piekłem w nim szaszłyki przez 45 minut

Wyprawy kulinarne
Domowa pizza na grubym cieście 172

Pizza: Wyrośnięte ciasto dziele na 4 kulki. Foremkę wykładam papierem do pieczenia a następnie ciasto rozwałkowuje i przekładam do formy. Sosem smaruje ciasto. Następnie przekładam ser tarty , szpinak ,mięso i ogórki. Piekę ok 25 min w 200 stopniach. Podaję z ulubionym sosem

Gotowanie Patki