mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:169/1172)

Karkówka po cygańsku 8311

Kolejna odsłona karkówki, tym razem po cygańsku :) z dużą ilością cebuli, ketchupem i ogórkami konserwowymi. Jest to chyba moje ulubione mięso - po długim pieczeniu lub duszeniu, dosłownie rozpływa się w ustach i za każdym razem smakuje doskonale :) Przepis znalazłam na stronie ' Kuchenne Cuda Joanny '. Zapraszam do pieczenia! Składniki dla 3 osób: 600 g karkówki 150 g pikantnego ketchupu 3 duże(...)patelnię ze smażenia mięsa dodajemy drugą łyżkę oleju, rozgrzewamy i wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka. Smażymy, aż cebulka zmięknie (ok. 5 minut). Ogórki konserwowe kroimy wzdłuż w cienkie plastry. 3. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę podsmażonej cebuli. Na nią kładziemy kotlety wraz z ketchupem, następnie plasterki ogórków, a na koniec resztę cebuli. Pieczemy pod przykryciem 90 minut w 190 stopniach

My Culinary Art
Gulasz z mięsa z dzika z suszonymi grzybami 185

grzyby i zalać bulionem (około 250ml na początek, a jak w trakcie duszenia/pieczenia odparuje dolać resztę). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 1,5-2h. Piec do miękkości mięsa. Możecie go również dusić na małym ogniu podobny czas. Moja woda na tyle odparowała, że po upieczeniu nie było potrzeby go dodatkowo zagęszczać. Jeżeli będzie rzadki zagęścić

Fabryka pomysłów
Rozpływająca karkówka, duszona w kapuście kwaszonej z aromatycznym sosem myśliwskim. 337

przez 20 minut i po tym czasie dołożyć pozostałe składniki, czyli: wino, pomidory, ogórki oraz przyprawy wedle uznania. Sos powinien na tym etapie mieć wyrazisty smak - złagodnieje podczas pieczenia, oddając aromaty mięsu i kapuście. Doprowadzać do wrzenia jeszcze przez 30 minut, co jakiś czas mieszkając.   Na dnie naczynia żaroodpornego, blaszki (itp) ułożyć 1/3 część kapusty, polać sosem i położyć(...)sosem, pamiętając, by mięso pozostało wewnątrz kapusty, a ostatnia warstwa (tak jak i pierwsza) była złożona z kapusty i sosu.  Całość szczelnie zawinąć w folię aluminiową lub przykryć pokrywką, by dusiło się, a nie piekło. Wstawić do piekarnika na dwie godziny - temperatura 170 stopni.  Podawać samo lub na przykład z kluskami śląskimi , albo pieczonymi ziemniakami . Pysznego obiadu

Poezja Smaków - blog kulinarny
SZYNKA PIECZONA W MARYNACIE SŁODKO-PIKANTNEJ 146

najlepiej na całą noc). Szynkę przekładam do woreczka do pieczenia, układam w naczyniu żaroodpornym.  Piekę przez 60 minut w 190 stopniach (z termoobiegiem). *** Każde 10 dag mięsa to dodatkowe 10 minut pieczenia

JejKuchnia
Kebab z kurczaka - Shish Taouk 189

kija. Skojarzenie poniekąd słuszne, jednak nie do końca poprawnie oddające prawdziwe danie o tej nazwie.  Kebab  to po prostu danie składające się z kawałków mięsa, ryby lub warzyw grillowanych lub pieczonych w postaci szaszłyka. Ja przygotowałam dziś pewna odmianę kebaba, a mianowicie  Shish taouk , czyli tradycyjne danie kuchni bliskowschodniej, które składa się z marynowanych kawałków kurczaka(...)Miskę przykryć folią i odstawić, aby się marynowało na co najmniej godzinę do trzech w temperaturze pokojowej lub przez noc w lodówce. Następnie luźno nadziewać mięso na patyczki do szaszłyków i grillować lub piec pod opiekaczem po około 5-7 minut z każdej strony, lub do czasu aż mięso będzie upieczone. Podawać z ulubioną sałatką i sosem czosnkowym.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Kurczak satay 159

orzechowego. Czerpiąc inspirację z kuchni tajskiej przygotowałam podudzia kurczaka w marynacie satay. Podałam je z ryżem jaśminowym i surówką z kapusty pekińskiej. Marynatę możecie oczywiście wykorzystać do zamarynowania kawałków mięsa i zrobić z nich saszłyki. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka(...)Kurczak satay Mięso kurczaka ułożyć możecie na metalowej kratce do pieczenia. Powinno się wtedy szybciej upiec. Ja piekłam moje podudzia z kurczaka przez przeszło godzinę. W trakcie pieczenia warto sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie czy nie i w zależności od tego trzymać kurczaka krócej lub dłużej w piekarniku. Możecie także upiec mięso na opcji grill. Wtedy należy zmniejszyć temperaturę

mecooks
Udka kurczaka pieczone w sosie pomidorowym 1278

Udka i podudzia z kurczaka pieczone z cebulą w mocno pomidorowym i aromatycznym sosie. Mięso jest delikatne, soczyste o słodkim, lekko kwaśnym smaku. 6 nóg z kurczaka olej rzepakowy do smażenia MARYNATA: 6 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy 2 ząbki czosnku 1 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)pokrojoną w piórka cebulę. Wlać przecier pomidorowy i chwilę poddusić. Wlać śmietanką, przyprawić i chwilę gotować, aż sos trochę zgęstnieje. Tak przygotowany sos wyłożyć na mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec przez 1,5 do 2 godzin. Po upieczeniu, zanim podamy mięso należy odczekać 10 min, aby mięso zatrzymało w sobie wszystkie soki. Po upieczeniu można

https:KKuchniaMniam
Golonka indycza pieczona w ogórkach kiszonych 198

wierzch kładziemy przygotowane golonki i przykrywamy dokładnie resztą ogórków. Tak przygotowane mięso odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Najlepiej będzie, gdy poleżą tam całą noc. Mięso wyjmujemy z lodówki około godziny przed wstawieniem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wierzch naczynia z mięsem przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut. Po tym czasie

Kuchenna Kontrrewolucya
Surówka z pora 124

mnie idealna lekko ostro-słodka surówka pasuje do pieczonych czy smażonych mięs, szczególnie drobiu. Surówka z pora z dodatkiem jabłek wzbogacona smakiem prawdziwego i pysznego majonezu. Wspaniała do obiadu lub dań z grilla. Podałam ją do smażonego kurczaka w sosie ze słodkiej śmietanki i pieczonych ziemniaków. Obiad w tygodniu idealny! SMACZNEGO Składniki: 2 spore pory, tylko jasna część

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka hamburgerowa 224

trzeba poczekać, aż ciasto drożdżowe na bułeczki wyrośnie. Uwierzcie mi jednak, WARTO! Co do przepisu to znalazłam go na jednym z blogów i tak mi się spodobała koncepcja pieczenia bułeczek na mięsie, że musiałam spróbować. Oczywiście nie była bym sobą gdybym go trochę nie zmodyfikowała Efekt jest nie tylko ciekawy wizualnie, ale i pyszny. Zapiekanka hamburgerowa Składniki: 500 g mięsa

PatiGotuje
Nóżki z kaczki 192

Pieczone udka z kaczki są dość łatwe w przygotowaniu, mięso jest soczyste i ma bardzooo chrupiącą skórkę.  Polecają się na niedzielny obiad;) Składniki: 3 nóżki z kaczki 3 mandarynki 1 limonka po 1/2 łyżeczki posiekanego oregano i lubczyku sól pieprz Przygotowanie: Wyciskamy sok z limonki 1 i 2 mandarynek, zioła siekamy drobno. Mieszamy wszystko razem(...)solą i pieprzem. Obkładamy marynatą mięso i wkładamy na kilka godzin do lodówki.   Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, wkładamy nóżki z kaczki owinięte folią aluminiową, wcześniej posypane jeszcze ziołami i obłożone pokrojoną w plastry mandarynką. Pieczemy 30 minut w folii i ostatnie 10 minut bez przykrycia

Życie zaczyna się w kuchni
"Cycki po góralsku" z pieczonymi ziemniakami 191

tymiankiem - mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 stopni - opcja grill. Na formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy ziemniaki i grillujemy 7 min. Następnie wkładamy naczynie z mięsem i wszystko razem pieczemy w temp. 190 stopni ok. 30 min. - opcja pieczenie. Gotowe danie układamy na talerzach i delektujemy się jego górskim smakiem

Alutka-Gotuje
Rolady wołowe nadziewane szparagami w sosie na bazie białego wina, rozmarynu i... 175

pomidorki koktajlowe - czosnek - wino wytrawne białe - oliwa z oliwek - rozmaryn świeży Obieramy ziemniaki, nacinamy, każdego zawijamy z kawałkiem masła, rozmarynu i odrobiną soli himalajskiej w folię aluminiową. Czas pieczenia 1 godzina. Mięso wołowe rozbijamy tłuczkiem i dajemy mu odpocząć na 20 minut. SOS I SZPARAGI: Szparagi i czosnek obieramy. Do rozgrzanego rondla, dodaj oliwę z oliwek, czosnek i gałązkę rozmarynu(...)Obsmażone rolady przełóż do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego oliwą z oliwek, polej sosem ze szparagów. I podlej chlustem wina, dodaj do naczynia kilka ząbków czosnku i 2 gałązki rozmarynu. Całość pieczemy, co jakiś czas podlewając sosem. Czas pieczenia 50 minut temp 180 stopni C. Smacznego! Zapraszam Was na instagram o więcej przepisów, niestety tutaj nie jestem w stanie na bieżąco wrzucać

SMYKWKUCHNI
Schab faszerowany jajecznicą 161

mięsa, lekko rozbity tłuczkiem, doprawiony według upodobań, w środku ma smakowite dodatki, następnie ciasno zwinięte, panierowane w jajku, bułce tartej i usmażone lub usmażone saute (soute) bez panierunku . Uwielbiam mięso, oraz jajecznicą , czemu by tego nie połączyć? Schab zwijany z jajecznicą i szpinakiem to idealne połączenie smakowe i wizualne po pokrojeniu w plastry. To pyszne połączenie, podobnie jak w roladkach(...)mięsa doprawiamy od wewnątrz solą, pieprzem i papryką. Na każdym mięsie układamy listki szpinaku, jajecznicę i zwijamy w roladkę. Każdą roladkę zawijamy w doprawiony przyprawami papier do pieczenia i spinamy wykałaczką. Mięso układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni z włączonym termoobiegiem. Wyjmujemy, rozwijamy z papieru i pozwalamy chwilkę mięsu „odpocząć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zraziki z gorgonzolą. 126

formujemy kotlecik, zawijamy w szynkę, naczynie żaroodporne smarujemy masłem klarowanym, układamy ciasno kotleciki, przykrywamy folią aluminiową, pieczemy w 180 stopniach około 30 min., następnie odkrywamy, kładziemy na mięso plastry gorgonzoli i pieczemy jeszcze 10 min. do rozpuszczenia sera, posypujemy posiekaną drobno pietruszką i gotowe

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania