mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:167/1172)

Zrazy-roladki z boczkiem i kapustą kiszoną 236

trzymamy go dłużej, jeśli mały – krócej. (Mięso wraz z marynatą powinno stać w lodówce.) W zasadzie takiego mięsa nie trzeba już specjalnie doprawiać. Jeśli ktoś lubi bardziej słone mięsa, wtedy przed pieczeniem można je lekko posolić.  Składniki roladek: zamarynowana wołowina , boczek wędzony , ugotowana kapusta kiszona , sól , pieprz do smaku , odrobina oleju , niewielka cebula , 2-3 ząbki czosnku . Mięso osuszyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
pieczeń cielęca 240

pieprz majeranek oliwa z oliwek masło Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Zrumienić dokładnie z każdej strony na oliwie z masłem. Przełozyć do brytfanny i piec pod przykryciem około 40 minut w 160°C. Mięso jest gotowe, kiedy po nakłuciu wypływa przezroczysty sos. Wyjąć z pieca, dać chwilę odpocząć, pokroić i podawać (najlepiej z sosem pieczeniowym) Sos: mąka ocet balsamiczny

stajnia gołębie od kuchni
Pieczony boczek z fenkułem 138

odparuje alkohol, zalewamy wodą tak aby mięso było przykryte ale skóra wystawała ponad poziom płynów w brytfance. Czekamy aż ponownie się zagotuje i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika z funkcją grzania góra dół lub termoobieg + grzanie dół. Pieczemy około 2 godzin i 15-30 min. Ja do swojego boczku podałem pieczone ziemniaczki takie jak w przepisie(...)blaszce, oblane oliwą, oprószone solą i bazylią. Pod naszym boczkiem i razem z nim pieką się ostatnią godzinę. Możecie je parę razy przemieszać w piekarniku. Po wyjęciu z pieca boczek wyglądać będzie cudownie brązowa chrupiąca skóra kryjąca rozpływające się w ustach aromatyczne mięso. Pozostałość sosu z brytfanki pozbawiamy tłuszczu przy pomocy paru kromek chleba, które zadziałają na niego jak gąbka

Kuba Gotuje
Turecki fez. 150

posiekać i przesmażyć na patelni, dodając zmielone mięso, pozostałe przyprawy i ugotowany ryż. Całość wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Do schłodzonego mięsa dodać startą mozzarellę, całość jeszcze raz wymieszać. Farszem napełnimy nasz fez. Przygotować formę w której będziemy piec pomidory. Ja użyłem metalowej miseczki(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia, przesmarować  olejem i układać na dnie i po boku upieczone i lekko przestudzone pomidory, skórką do papieru. Na ułożone pomidory nałożyć mięso. Całość przykryć pomidorami i piec w temperaturze 180 oC  30 minut

Kulinarny karnet Christophera
Szybkie kanapki z pasztetem 137

mięsa kurczaka, gęsi, kaczki lub wątróbki z kurcząt. Ich delikatna kremowa konsystencja oraz delikatny smak doskonale współgrają z szeregiem dodatków. Łączenie smaków Najczęściej w sklepach spotykamy pasztety pieczone, sporządzone z mięsa drobiowego z dodatkiem przypraw, ewentualnie niewielką ilością warzyw. Dostępny jest także pasztet francuski, który wyróżnia się pikantnym smakiem, dzięki posypce z zielonego pieprzu. Pasztety drobiowe charakteryzują się

Moja smaczna kuchnia
kacze udka-roladki z patelni grillowej z czerwoną kapustą na obiad... 220

zawinąć mięso na roladki, obwiązać grubszym sznurkiem i schowac do lodówki na 2 godziny na bardzo rozgrzanej patelni grillowej suchej smażyć roladki na rumiano, przykryc patelnię pokrywką i piec do miękkości mięsa, pod koniec pokrywkę zdjąć i smażyć do odparowania płynu na smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę z jabłkami, posypac cukrem, dodac goździki, dodać posztkowaną czerwoną kapustę sparzoną wrzątkiem, dodac cynamon

W Mojej Kuchni Lubię
PIERŚ Z GĘSI W SOSIE Z CZARNEJ PORZECZKI Z KLUSECZKAMI NA ZIEMI ORZECHOWO-PIERNIKOWEJ 200

tłuszczu. Zamykamy folię do góry , przykrywamy naczynie i wkładamy do nagrzanego na ok. 180C piekarnika. Pieczemy do miękkości , obracając i podlewając co jakiś czas wyciekającym sosem. CZAS PIECZENIA ZALEŻY OD WIELKOŚCI MIĘSA , GRUBOŚCI ORAZ INDYWIDUALNYCH USTAWIEŃ PIEKARNIKA. Ok. 15-20 minut przed końcem pieczenia odkrywamy naczynie , odwijamy folię i dopiekamy jeszcze, by skórka się zarumieniła. SOS: Z cukru robimy karmel

Ostra na Słodko
Lekki pasztet drobiowy 339

mięsnej dodać jedno całe jajko i wymieszać Następnie dodać ubitą pianę z białek i rozprowadzić w masie. Gotową masę przelać do keksówki i wstawić do nagrzanego piekarnika Piec przez ok. godzinę, aż mięso będzie upieczone i straci surowość. Może się okazać, że trzeba będzie piec troszkę dłużej. Ja czasem piekę godzinę i 15 minut - trzeba obserwować. Jeśli widzę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pulled pork czyli szarpana wieprzowina w bułce 161

dodatek octu balsamicznego powoduje, że mięso szybciej kruszeje. Soczyste, aromatyczne, pikantne mięso, które samo się rozpada, podałam w bułce na kolację. Takie kanapki okazały się hitem wieczoru i chłopaki wciągnęli po 3 sztuki. Miła i zdrowa odmiana popularnych hamburgerów. Amerykanie pieką taką wieprzowinę w garnku slow cooker , w niskiej temperaturze przez długi(...)sztuk • gotowy sos BBQ Wykonanie: • Cebulę pokroić w drobną kostkę i wymieszać z pozostałymi składnikami. • Powstałą masą posmarować karkówkę z każdej strony. • Mięso włożyć do worka do pieczenia, szczelnie zamknąć. • Piec 3 godziny w temp. 160 st C. • Po upieczeniu mięso podzielić na włókna za pomocą dwóch widelców. Jeśli mięso

To co kocham
Schab wiśniowy pieczony 135

Nigdy nie robiłam takiego schabu. Taka pieczeń jest wyśmienita jako dodatek do obiadu lub na zimno do kanapek. Jest absolutnie aromatyczny i soczysty…oczywiście z mojego ulubionego blogu MojeTworyPrzetwory…smacznego  Składniki: kawałek surowego schabu - około 600 g 250 ml wiśniówki 1/3 łyżeczki cynamonu 3 ziarenka kardamonu Przygotowanie: mięso umyć, osuszyć kardamon rozgnieść w moździeżu i dokładnie wymieszać z cynamonem(...)mięso z każdej strony, odstawić do lodówki na minimum 1-2 godziny po tym czasie dolać do mięsa wiśniówkę - marynować przez 2 doby, po tym czasie umieścić mięso w rękawie do pieczenia bądź zamykanej formie żaroodpornej - piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni około 1 godziny i 15 minut /źródło http://mojetworyprzetwory.blogspot.com

Anioły w kuchni
Cytrynowo-ziołowe udka 342

przynajmniej na 1 godzinę w chłodne miejsce. Kiedy udka przejdą już marynatą, układamy je na blasze. Jeśli marynata została w naczyniu, w którym marynowaliśmy mięso, wylewamy ją na udka. Na udkach układamy plasterki cytryny. Pieczemy w 180 stopniach C 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy kolejne 30 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Zrazy wołowe nadziane kaszą i grzybami 194

danie, które nieodłącznie kojarzy mi się z polską kuchnią. Lubię łączyć nieoczywiste ze sobą dodatki, dlatego poniższe zrazy nadziałam kaszą i suszonymi grzybami. Dodatkowo, zasmażane buraczki podmieniłam na plasterki pieczonych buraków. W ten sposób, lekko odchudziłam całe danie. Przepis na zrazy w nowoczesnej odsłonie przygotowałam na konkurs „#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim”. Jeżeli szukacie innych pomysłów na wykorzystanie Oleju Wielkopolskiego(...)suszonych grzybów 2-3 łyżki musztardy sarepskiej mąka do obtoczenia 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 2 szklanki wody  sól, pieprz Olej Wielkopolski Słonecznikowy do obsmażenia mięsa do podania pieczone buraki Przygotowywanie farszu  Na samym początku kaszę opłukać, odcedzić, zalać wodą (1 i 1/4 szklanki), posolić i gotować na małym ogniu. Kaszę co jakiś czas

Ugotować
PIECZONA KACZKA 193

którym będzie pieczone,przykryć i odstawić najlepiej na noc w zimne miejsce (lodówka). Następnego dnia przed pieczeniem nagrzewamy piekarnik na 200 st C. Kaczkę wyjąć z lodówki,ułożyć piersiami do dołu,dodać łyżkę masła,olej i wlać wodę...masło ma się znaleźć pod kaczuszką.Żaroodporne naczynie przykryć,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 2-2,5 godziny(...)mięso by nie było suche.Po około 2 godz należy sprawdzić kaczkę...mięso musi odchodzić od kości...wszystko zależy od naszej kaczki,jej wielkości.U Nas piekła się ok 2,5 godziny. Jeśli uznamy,ze mięso jest dobre wyjmujemy go z piekarnika i układamy na półmisku piersiami do dołu(do kaczych piersi spłyną soki z mięsa),przykrywamy folią aluminiową by zatrzymać

Niespełnione zdolności kulinarne
Królik pieczony w winie 153

Moje przepisy na pieczone króliki cieszą się sporą oglądalnością, zatem na Nowy Rok proponuję świąteczne wydanie tego zdrowego mięsa. Przy doborze wina kierujcie się zasadą, że ma to być wino, które wlejecie sobie do kieliszków i wypijecie. Nie warto kupować taniego i okropnego w smaku wina, bo królik przejdzie jego smakiem i nie będziecie chcieli go potem zjeść(...)pieczonego przez Mamę w prodiżu. W pewnym momencie ktoś mi obrzydził to mięso, wmawiając mi, że jem baraninę (tej nadal nie znoszę i ze względu na kolor, i ze względu na zapach, i ze względu na smak) i przestałam je jeść. Aż nauczyłam się odróżniać poszczególne typowe mięsa. Teraz miesiąc bez królika na obiad jest miesiącem straconym ;) ----- Podobne: Pieczone

Weekendy w domu i ogrodzie
Puree z selera i ziemniaków 113

Dziś puree z selera i ziemniaków z dodatkiem chrzanu. Serwuję je do mięs takich jak pieczona kaczka, kurczak w śmietanie lub pomidorach z oliwkami albo wszelakich kotletów, najczęściej mielonych czy sznycli. Jestem fanką ziemniaków i selera, koniec kropka! Dla mnie idealny dodatek do mięs, puree nie tylko z ziemniaków, w tym słodkich batatów, także z selera lub pietruszki, najczęściej

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania