mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:167/1172)

Nuggetsy z tofu – wegańskie nuggetsy 106

uformuj nuggetsy. Nuggetsy obtocz kolejno w mące, następnie w „kleiku” z mąki z ciecierzycy i wody, a na koniec w bułce tartej wymieszaną z przyprawą do mięs. Gotowe nuggetsy piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza (na spód daj troszkę oleju). Po 20 minutach nuggetsy obróć na drugą stronę, możesz dolać trochę oleju i piecz kolejne

Via Gusto
Sznycle z indyka faszerowane suszonymi owocami 134

zalewą. Odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia wraz z zalewą. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180°C. W czasie pieczenia kilka razy polać mięso zalewą znajdującą się w naczyniu

Bullio
Szaszłyki 123

kolejności. Zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30-45 min. Pod koniec pieczenia odwijamy szaszłyki z folii i posypujemy solą ziołową. Jeszcze chwilę pieczemy do zrumienienia mięsa. Ilość porcji: 10-12 Czas przygotowania: 1,15h Koszt przygotowania: 30 zl. źródło: przepis własny

Pobite gary Barbary
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 376

tłuszczu na złoty kolor.  Do mięsa mielonego wybić jajka, dodać cebulę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.  Nafaszerować kurczaka, spiąć otwór wykałaczkami , lub zaszyć.  Włożyć mięso do rękawa do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez 1 godz , następnie rozciąć rękaw i piec jeszcze przez ok 25 minut do zrumienienia mięsa. Smacznego ! (function

Kuchnia Danusi
Najlepsza Domowa Pizza Kebab 2434

wierzch wykładamy kawałki kurczaka. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym i chili. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarniku Moje posty

Słodka Strona
UDZIEC Z INDYKA 128

wtedy smaki fajnie się przegryzą.Następnego dnia mięso razem z zalewą wsadzamy do rękawa  i pieczemy w 180C.W zależności od tego jak duży mamy kawałek pieczemy ok 2 godz,mięso ma być miękkie i odchodzić dobrze od kości.Ostatnie 10min podkręcam temperaturę,rozcinam rękaw i spiekam skórkę by była chrupiąca. Tym sposobem pierwsze koty za płoty.Mam nadzieję

Niespełnione zdolności kulinarne
Gulasz z cukinią i marchewką 199

Odkąd wróciłam z wakacyjnych wojaży ciągle mam ochotę na mięso. Zajadałam go już pieczone, smażone, gotowane i uparowane. Nadszedł czas na mięso duszone, w towarzystwie warzyw i oczywiście poznańskich pyz. Naprawdę warto zrobić ten gulasz, bo smak jest nieziemski. Delikatne mięsko z pysznymi warzywami, mniam po prostu :) Czas przygotowania: 15 minut + 2h duszenia Ilość porcji: 6 Składniki: 800g

Kolizje Smaków
Domowa Pizza Kebab 2942

wszystko posypujemy tartym serem. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym lub śmietanowym. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarniku Moje posty

Słodka Strona
Zapiekanka z Mięsem Mielonym – Rozetka 184

przygotowaniu . Będziemy potrzebować: na ciasto: 300 g mąki pszennej (użyłam poznańskiej) 150 g sera białego 150 ml mleka 50 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na farsz: 600 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 100 g cebuli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 białko 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka lubczyku sól, pieprz(...)żółtko i 2 łyżki mleka do pomalowania rozetki przed pieczeniem użyłam foremki do zapiekania o średnicy 26 cm Link do filmu z przygotowania: Zapiekanka z mięsem mielonym https://www.youtube.com/watch?v=Uhj-TLoa1Vs Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: Do miski daję biały ser, olej, mleko, przez chwilę ucieram widelcem żeby ser połączył się z mlekiem i olejem (żeby nie było dużych grudek). Następnie dodaję

Uwaga Babcia Gotuje
Pierś z kurczaka pod pierzynką 178

jest na moim blogu przepisów na dania mięsne. Możecie je wszystkie znaleźć tutaj Pewnie będzie ich z czasem dużo więcej. Dzisiaj pieczona pierś z kurczaka pod pierzynką. Bardzo pyszne i szybkie do zrobienia mięso. Do tego podałam pieczone ziemniaki i surówkę z sałaty z jogurtem Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 małe cebule 8-10 małych(...)kotlety. Delikatnie rozbić i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kotlecik oprószyć solą i pieprzem , a następnie posmarować majonezem. Na majonezie ułożyć cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone w plasterki. Na sam wierzch ułożyć starty żółty ser. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Mięso powinno być białe po upieczeniu. Podawać gorące pierś z kurczaka pod pierzynką

O kuchni z uczuciem
Pieczone ziemniaki 154

ziemniaki pieczone w piekarniku ,ale super smakują na grillu ,są super dodatkiem do mięsa z grilla i nie tylko ,ja mogę się zajadać takim pieczonymi ziemniakami bez dodatków jak mięso .  Składniki              1 kg młodych ziemniaków            sól do smaku

Mój Smak
Placek Ziemniaczany (Kugiel) 78

czasu pieczenia można miło spędzić czas z rodziną, w końcu jest niedziela :) Dlatego też, mam dla Was nasz rodzinny przepis. Osobiście nie przepadamy za plackiem który jest rzadki, wolimy bardziej zwartego, za co odpowiedzialna jest mąka. Im mniej mąki, tym bardziej rzadki placek, także tutaj musicie sami sobie odpowiedzieć na pytanie który bardziej wolicie :) Podobnie jest z mięsem. Do naszego(...)głęboko aby nie było go widać. Na wierzch układamy pokrojone plasterki słoniny, w takiej samej odległości od siebie co mięso. Tak aby każdy kawałek miał kilka kawałków mięsa oraz słoniny. Pieczemy w 190 stopniach przez około 2 godzin. Podajemy na ciepło. U nas w domu mówi się, że placek można jeść tylko na ciepło i trzeba koniecznie popić czymś ciepłym

Klasyka Gotowania
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 244

czosnkiem oraz roztartym w moździerzu tymiankiem z kolendrą. Dodajemy odciśniętą kajzerkę oraz jajka, mieszamy. Jeśli na patelni po smażeniu cielęciny z wątróbką zostało nam trochę sosu, dodajmy go do mięsa (wystarczy 1-2 łyżki, by dodatkowo nawilżyć pasztet). Kaszę jaglaną przepłukujemy naprzemiennie zimną i gorącą wodą, odstawiamy na sicie do odcedzenia. Następnie prażymy kilka minut na suchej patelni (do momentu(...)małym ogniu, aż do całkowitego wchłonięcia wody. Lekko studzimy. Mozzarellę trzemy na dużych oczkach tartki. Łączymy z przestudzoną kaszą. Doprawiamy odrobiną gałki muszkatołowej. Dwa arkusze papieru do pieczenia smarujemy olejem. Mięso dzielimy na połowę i wykładamy na papier. Formujemy prostokąt. Rozkładamy plastry boczku, kaszę z serem oraz liście szpinaku (ja dałam jedną warstwę, ale można dać więcej). Całość zawijamy

Smaki Na Talerzu
Przepis #21 Pizzerinki na mące żytniej 149

przygotować? To bardzo proste - wystarczy zmienić kilka składników w jej tradycyjnej postaci i danie gotowe. Ja zamieniłam mąkę pszenną na razową żytną, dodaję kilka warzyw i mięso na przykład pieczoną pierś z kurczaka oraz domowy sos pomidorowy. Z podanej porcji wychodzą 4 duże pizze - ja jednak robię mniejsze czyli pizzerinki. Szczegóły poniże j:) Składniki na ciasto: - około(...)składniki i gotowe:)  Dodatki na jedną porcję ciasta - 1 cebula czerwona - kilka pieczarek - ser mozarella - pieczona pierś z kurczaka lub dowolna wędlina/boczek Ciąg dalszy wykonania Z wyrośniętego ciasta wałkujemy duże pizze bądź pizzerinki. Każdą smarujemy sosem. Układamy cebulę, pieczarki, mięso oraz ser.  Całość zapiekamy w nagrzanym wcześniej piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Takie

Health-Fit-Life
2w1. Zupa i wołowina z warzywami w jednym naczyniu. 175

pomidory, każdą warstwę solimy i pieprzymy. Zalewamy czterema szklankami wody lub bulionu i pieczemy pod przykryciem 3 GODZINY (40 minut do końca pieczenia można zdjąć przykrycie). W połowie pieczenia należy przewrócić mięso.  Serwujemy mięso i zupę oddzielnie, do zupy polecam dodać śmietany. Smacznego

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania