Pieczeń z łopatki z kością

Pieczeń z łopatki z kością

Pieczeń z łopatki z kością

Przepis na : obiad

Moja mama zawsze powtarzała, mięso z kością jest dużo smaczniejsze jak bez. Taka pieczeń ma bardzo dobry smak, będzie pyszny obiadek. Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z wszystkich stron na złoty kolor. Zdjąć mięso z patelni, wrzucić obrane szalotki i chwilkę smażyć, Jak są wielkości orzecha włoskiego to przekroić na pół. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię. Obsmażyć je razem z szalotkami. Mięso i wszystko z pate... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kurki, sosy, obiad, pieczarki, grzyby, bez pieczenia, dania mięsne, mięsa pieczone

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.