mielony - 2500 przepisów (strona:107/167)

Klasyczne burgery w wersji mini 173

można przygotować 6 miniburgerów, idealnych dla 2 bardzo głodnych lub 3 mniej głodnych osób. Zapraszam do gotowania! :) Składniki na 6 miniburgerów: 6 małych bułeczek maślanych 240 g wołowego mięsa mielonego, najlepiej polędwicy 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztatdy szczypta soli szczypta pieprzu 2 duże liście sałaty 2 małe ogórki konserwowe 6 łyżek majonezu 3 plasterki sera tostowego (opcjonalnie) CZAS

My Culinary Art
Zapiekane tortille z kurczakiem 775

tortille, ewentualnie można użyć też naleśników. Zapiekane tortille można podawać nie tylko na obiad ale też jako przekąskę.SKŁADNIKI500 g rozdrobnionego gotowanego mięsa1 cebula3 ząbki czosnku1 płaska łyżeczka mielonego kminkupieprz cayenne (ilość wedle upodobań)sól, pieprz150 g utartego sera cheddar2 łyżki oliwy z oliwek16 tortilliCebulę obrać, umyć i posiekać w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. W rondelku

Złote przepisy
Zupa krem z dyni 184

bulionu warzywnego- 200 g pomidorów- 1 łyżka margaryny- 1 łyżka mąki- 1/2 szklanki śmietany 18%- posiekana natka pietruszki- grzanki (np. takie jak tu)- sól, pieprz, gałka muszkatołowa (można zastąpić mielonym imbirem) Przygotowanie jest bardzo proste, zajmuje co prawda sporo czasu, jednakże przez jego większość zupa robi się sama ;) Najpierw miąższ dyni kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka, zalewamy

Kulinarne zapędy Kokosa
Tydzień w moim telefonie XXXXXIX 144

jeszcze dobre?  * tytuł zobowiązuje :) * kawa być musi :) i piękny kubek z Pepco  * lody wieczorową porą niech Was nie zmylą :p * pyszności drożdżowe - tym razem z mięsem mielonym i pieczarkami   * bardzo smutne święto, ale przed nim szał w sklepach - co się u nas działo to by nikt nie uwierzył, a końca świata ktoś nie zapowiadał ? :) * moje

Magiczne Życie Marty
Sernik chałwowy z solonym karmelem - dla gości jak znalazł 278

tego jak zacnie się prezentuje, czyż nie? ;)  Zapraszam - pieczcie ,smakujcie i najbliższych nim obdarowujcie! Sernik chałwowy z solonym karmelem Czego będziemy potrzebować? - 800g twarogu 3-krotnie mielonego (u mnie w kostkach po 200g)- 250g serka homogenizowanego waniliowego (ja uwielbiam Łowicz, bądź Mlekpol).- 250ml mleka 2,0% tłuszczu- opakowanie cukru z prawdziwą wanilią- 50 gram masła 82% tłuszczu

Sajkofanka smaku
Pulpety opiekane z suszoną śliwką w sosie curry 173

wykonania : Pulpety obsmażane.Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka odcisnąć , przełożyć na sito i jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. W trakcie mielenia mięs, zmielić również bułkę i cebulę. Przełożyć mięso do miski, dodać jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Formować kulki, w każdą włożyć suszoną śliwkę. Dobrze zlepić, smażyć

Kulinarny karnet Christophera
Pyszny sernik z malinami 190

sernik miał być gruszkowy, jednak gruszki się nie upiekły więc w ich  miejsce wlałam mus malinowy . Sernik smakował wszystkim. SKŁADNIKI 1 kg, sera z wiaderka lub mielonego 7 jajek 2 budynie śmietankowe 1/2 kostki masła ok 1 szklanki cukru  Mus malinowy lub z innych owoców 1/2 kg malin rozgotować, dodać szklankę cukru i gotować dalej. ! łyżeczkę żelatyny

W kuchennym oknie Ewy
na żeberkach kapuśniak z kaszą i kurkumą... 180

żeberka wieprzowe 1 kg, woda 5 litrów, włoszczyzna 1/2 pęczka, ziemniaki 6 sztuk, kasza jęczmienna 3/4 szklanki, kapusta kiszona 3/4 kg, majeranek 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka żeberka opłukać i zalać wodą w garnku, jak się zagotuje woda to zebrać tzw. "szumy" najlepiej cedzakiem lub łyżką, żeberka gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z brokułów 203

Kotlety z brokułów to świetna alternatywa dla zwykłych mielonych, poza tym to prawdziwa bomba witaminowa. Kluczem ich niezwykłego smaku są odpowiednie proporcje przypraw, dlatego podczas ich robienia masę trzeba kilkukrotnie spróbować. Intensywny zielony kolor oraz złocista chrupiąca skorupką sprawiają, że można się najeść samym patrzeniem na nie :) SKŁADNIKI(na 15 szt)2 brokuły1 jajko1

Złote przepisy
101. Jesieni ciąg dalszy, czyli wytrawna tarta z dynią i buraczkami 192

Wootwórni) kilka plastrów wędzonego boczku 1 jajo + białko, które zostało z robienia ciasta ok. 200 g śmietany 18 % dwie łyżki mleka łyżeczka gałki muszkatołowej tymianek suszony rozmaryn świeżo mielony pieprz sól 1 ząbek czosnkuDodatkowo  Prażone pestki dyni, ziarna słonecznika, konopi ("Euforia" Ziarenkowo) Marynata do dynioliwa z oliwek + olej rydzowy (opcjonalnie)sól, pieprzdużo tymianku i rozmarynu2

Symfonia Smaków
GULASZ DROBIOWO-GRZYBOWY 185

lekko solą i pieprzem. Pod koniec smażenia cebuli dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i mieszamy. Do garnka dorzucamy pokrojone w kostkę mięso i smażymy kilka minut do lekkiego zrumienienia. Doprawiamy mielonym czosnkiem. Pod koniec smażenia dodajemy obgotowane grzyby, słodką śmietankę, masło i doprawiamy całość solą oraz pieprzem. Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i mieszamy.  Można dolać trochę wody.Podajemy z kaszą

Smaczne Zdrowe
Zupa serowa z kurczakiem i dynią 189

świeżą. Po kilku minutach dodać obraną i pokrojoną w kostkę dynię i zmiażdżony czosnek. Kiedy ryż i warzywa zmiękną dodać trójkąciki sera, posiekaną natkę pietruszki , zioła, sól i świeżo mielony pieprz do smaku. Udko wyjąć, obrać z kości i skóry, mięso (również filet) pokroić i dodać do zupy. Zabielić słodką śmietanką. Zupę podawać gorącą

Czerwień i błękit
Najprostsze spaghetti bolognese 214

idealną konsystencję sosu i są po prostu smaczniejsze od takich z puszki. Poza sezonem tylko puszkowe, za normalne przepłacimy, a i tak nie będą smaczne.Składniki:- 500g dowolnego mięsa mielonego- paczka makaronu spaghetti- dwie duże cebule- sześć pomidorów (lub jedna puszka krojonych)- nieco tłuszczu do smażenia- 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego- sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie- żółty

Kulinarne zapędy Kokosa
Zupa szpinakowa z lanym ciastem 173

się, że to żaden problem :) Gotujemy wszystko przez chwilę, po czym dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i gałkę muszkatołową - najlepiej świeżo startą, ale jeśli nie mamy całej, może być mielona. Doprawiamy pieprzem i zostawiamy na wolnym ogniu. Nadszedł czas na zrobienie ajlaufu. Mamy dwie opcje - jeśli chcemy, by nasza zupa była gęsta, używamy czterech jajek i tyle samo mąki

Kulinarne zapędy Kokosa

Proponowane wyszukiwania