zapiekanek. No to do dzieła;)Składniki; 1,5 kg pomidorów, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1/2 szklanki cukru, 1 łyzka soli, 1/2 łyżeczki ielonego pieprzu, 1/2 łyzeczki cynamonu, papryka mielona do smaku, ocet do smaku Po super naklejki na przetwory zapraszamy do sklepu HanuśZZPo przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy SKWORCUWykonanie;Pomidory, czosnek, cebulę oczyścić i zemlec w maszynce
Anioły w kuchnipochłania bardzo:) Zgodnie z obietnicą testowaliśmy dla Was tym razem coś z magazynu "Moje Gotowanie". Placek rewelacja...polecamy naprawdę szczerze:)Składniki; 30 dkg maki, 10 dkg cukru, łyżeczka mielonego cynamonu, 15 dkg zimnego masła, 1 jajko, 50 dkg śliwek Po przyprawy zapraszamy do SKWORCUWykonanie;Masło, cukier i cynamon mieszamy razem. Dodajemy pokrojone masło i jajko, Zagniatam ciasto opuszkami
Anioły w kuchnismakowych kaw. Rozgrzewające latte z dodatkiem pure z dyni i aromatycznych przypraw oraz bitej śmietany. Smakuje wybornie! Składniki:na przyprawę "Pumpkin Pie Spice": 4 łyżki cynamonu,3 łyżki imbiru mielonego,2 łyżki gałki muszkatołowej,łyżka zmielonych gożdzików,szczypta kardamonuna Pumpkin Spice Latte:1/2 łyżeczki przyprawy "Pumpkin Pie Spice"szklanka mleka2 łyżeczki cukru brązowegoespresso2 łyżki puree z dynibita śmietana Mleko
wyzwania kuchennekupienia w sklepach internetowych) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) dodatkowo: pistacje do posypania gotowego sernika Spód na sernik: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mielonych migdałów (zmielonych płatków) 1 duże żółtko ekologicznego jajka 70-80 g masła Wszystkie składniki na sernik (oprócz składników na spód) należy wyjąć na 2-3 godziny przed pieczeniem z lodówki
Poezja smakunadzienie. Rogi zawinąć do środka, skleić. Ciastka posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w temp.180stop. 20-25 minut. Przygotowując nadzienie możemy je modyfikować. W oryginalnych ,duńskich zazwyczaj są migdały mielone
Kulinarny karnet Christopheraprzyrządzimy ekspresowo, gorąco polecam :) 240 g (puszka) gotowanej ciecierzycy 4 łyżki tahini ząbek czosnku łyżka oliwy z oliwek szczypta soli sok z połowy dużej cytryny 80 ml zimnej wody mielona papryka do posypania przed podaniem Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładki krem. Podajemy jako dip do warzyw lub jako dodatek do pieczywa. Smacznego
Mienta blogHokkaido pumpkin-roasted, stuffed Składniki. 1 mała dynia hokkaido 2 łyżeczki oliwa z oliwek sól pieprz Farsz. 10 dag ryż basmati 25 dag mięso mielone 0,5 szt. papryka czerwona 5 ząbków czosnek 2 szt. cebula 1 łodyga seler naciowy 0,5 papryczka chilli 1 jajko sól pieprz tymianek majeranek olej do smażenia Wykonanie. Z dyni odciąć
Kulinarny karnet Christopheramini marchewek IGLOTEX 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka kminu rzymskiego, roztartego w moździerzu 1 łyżeczka nasion kolendry utartych w moździerzu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej Skworcu 2 gałązki rozmarynu świeżego 5 gałązek tymianku świeżego 2 gałązki oregano świeżego 8 ziaren pieprzu czarnego 2 listki laurowe ( ja użyłam świeżych) 250 g czarnej fasoli Skworcu 1 litr bulionu
Blondynka Gotujecelu uzyskania bardziej płynnej konsystencji wystarczy dolać więcej bulionu. Czy nie wygląda zachęcająco? Częstujcie się! Składniki /dla 4 osób/: 1 duża czerwona papryka 4 małe żółte papryki sól świeżo mielony pieprz 1 czerwona cebula 1 główka czosnku 600 ml bulionu 150 ml przecieru pomidorowego szczypta chili zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i ułożyć na blaszce
Pasja Smakuduże marchewki 2 ząbki czosnku 1 mały seler 1 por 2 małe pietruszki 3 cm imbiru 2 liście laurowe 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu szczypta ostrej papryki Do podania: śmietana 18% grissini lub makaron dwujajeczny CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
My Culinary Artszpinaku, 10 małych pieczarek, 6 plasterków sera żółtego, 100 ml śmietany 18%, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka masła, olej rzepakowy do wysmarowania foremek, sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, 1 łyżka posiekanego koperku. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pieczarki kroimy w ósemki i podsmażamy na maśle
Moniki SmakołykiSkładniki: 2 piersi z gęsi 2 jabłka 10 śliwek suszonych 10 moreli pieprz świeżo mielony kucharek 1 łyżka majeranek 1 łyżeczka rozmaryn 10 ziaren jałowca oliwa Wykonanie: Skórę gęsi naciąć w ukośną kratkę nożem i doprawić przyprawami. Odstawić na parę godzin w chłodne miejsce. Rozgrzać patelnię i na odrobinie oleju, przesmażyć piersi, zaczynając od strony skóry
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki. Ciasto. 400 g mąki 50 g drożdży 200 ml mleka 30 g cukru szczypta soli 2 żółtka Masa orzechowo-brzoskwiniowa. 300 g mielonych orzechów mieszanych 100 g cukru pudru 2 białka 1 słoik konfitury brzoskwiniowej tłuszcz do formy Z drożdży ,1 łyżki mąki ,cukru i 3 łyżek letniego mleka zrobić rozczyn. Kiedy zacznie "pracować" dodać resztę składników
Kulinarny karnet Christopheraspaetzle ( użyłem gotowych ) 10 dag szynka konserwowa 2 cebule 10 dag ser roquefort 10 dag ser ementaler 2 jajka 2 łyżki masło 1 łyżka oliwy pieprz świeżo mielony "Madame" - spatzle wykonała osobiście, ja poszedłem na łatwiznę i kupiłem niemieckie eierspatzle już przygotowane. Trzeba wrzucić je do wrzątku na 3 minuty, odcedzić i gotowe. Cebule pokroić
Kulinarny karnet Christopheraorzechami włoskimi. Składniki. 2 porcje 50g ciasta kadayif 1 łyżka masła 4 łyżki wody 4 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 5 orzechów włoskich 1 łyżeczka pistacji mielonych Wykonanie. Z cukru i wody ugotować syrop, dodać wiórki masła i sok z cytryny, wymieszać i odstawić. Kunafę połamać na mniejsze części i upiec w temp 180stop. do lekkiego
Kulinarny karnet Christophera