Składniki: 4 sztuki pomidory, 1 średni por, 2 sztuki ogórki gruntowe, 1 opakowanie sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat + jogurt umyte pomidory pokroić w średnią kostkę
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 sztuki piersi kurczaka, 2 łyżki masło do smażenia, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 2 łyżeczki vegeta, 4 sztuki cebula biała 2 podwójne piersi przeciąć na 4 porcje, opłukać i ręcznikiem papierowym osuszyć natrzeć piersi pieprzem, vegetą na maśle klarowanym zrumienić na złocisto z każdej strony do piersi wsypać cebulę pokrojoną w kostkę grubszą pod przykryciem dusić
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1/2 kg wątróbka z drobiu, 2 łyżki masło do smażenia, 1 łyżeczka pieprz czarny grubo mielony, 10 sztuk czosnek ząbki, 2 łyżki mąka pszenna, - do smaku sól, 1/2 kg ziemniaki gotowane w mundurkach, - w opisie buraczki na zimno wątróbkę z drobiu oczyścić z żyłek, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym na maśle klarowanym zrumienić obsypaną mąką wątróbkę pod koniec
W Mojej Kuchni Lubięsztuki ziemniaki surowe, 2 szklanki kurki, 1 sztuka cebula, 1 szklanka płatki owsiane, 1 szklanka tarta bułka, 3 sztuki jajka, 2 łyżeczki vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 3 łyżki masło cukinię utrzeć na tarce paseczki w blenderze lub na zwykłej tarce na grubszych oczkach startą ciut posolić i po 20 minutach wycisnąć dobrze puszczony sok z cukinii
W Mojej Kuchni Lubiębiedronki - rózgą blendera ubić śmietanę ze śnieżką na sztywno na koniec dodać schłodzoną galaretkę cały czas miksując rózgą śmietanowy krem rozsmarować na herbatnikach i wystających po bokach posypać mieloną czekoladą i płatkami migdałowymi, przykryć folią i schować do lodówki na kilka godzin ciasto "cudeńko" jest przepyszne i w trakcie jedzenia chce się dalej je jeść........SMACZNEGO!!! biorę udział
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1/2 kg wątróbka kurczaka, 4 łyżki masło do smażenia, - do obsypania mąka pszenna, 4 sztuki cebula, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 1 pęczek natka pietruszki, - do smaku sól, 1 szklanka woda wątróbkę dobrze oczyścić z błonek, żyłek, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym obsypaną mąką wątróbkę zrumienić na maśle klarowanym dodać pokrojoną cebulę, szklankę wody
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 5 sztuk papryka, 3 sztuki pomidory, 2 sztuki cebula, 1 główka czosnek, 1/2 pęczka natka pietruszki, 2 saszetki ryż, 25 dag mielone wieprzowe, 1 sztuka jajka, 2 łyżki przyprawa do grilla barbecue Royal Brand, - do smaku maggi, 1 łyżka vegeta z papryk odciąć "czapeczki" i usunąć miąższ i pestki, opłukać pomidory, czosnek, cebulę drobno pokroić natkę pietruszki posiekać
W Mojej Kuchni Lubiępotem pokroić je 2 cm kawałki cebulę przekroić na połowę i pokroić w cienkie plasterki, wsypać do miski i posypać cukrem, sokiem z cytryny dodać śliwki, matiasy, pieprz kolorowy mielony i dobrze wymieszać zalać olejem w ilości ile potrzeba - odstawić do lodówki najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 porcje schab z kością, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1/2 łyżeczki sól ziołowa, 2 sztuki jajka, 1 szklanka płatki kukurydziane, 1/4 kostki smalec, - ile potrzeba ziemniaki gotowane w mundurkach, - w opisie surówka, 1/2 pęczka koperek siekany schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem nie za cienko razem z kosteczką płatki kukurydziane zmiksować
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 8 sztuk matiasy, 2 sztuki jabłka, 1 cebula czerwona, 1 łyżka cukier, 1 łyżeczka pieprz kolorowy mielony, 1 łyżka ocet jabłkowy, 8 łyżek gęsta śmietana 18% matiasy opłukać i bez wymoczenia pokroić je w 4 cm kawałkidodać pokrojone w kostkę jabłka ze skórką, pokrojoną w kostkę cebulę wszystko posypać cukrem, dodać ocet jabłkowy i wymieszaćdo lodówki odstawić
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 litry wywar z kurczaka, 30 dag brukselka, 1/2 główki kalafior, 2 sztuki marchew, - do smaku maggi, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, - ile potrzeba śmietana gęsta wywar z kurczaka zagotować i dodać umyte brukselki - większe podzielić na połowę a małe w całości dodać umyte różyczki kalafiora i pokrojoną marchew gotować do miękkości warzyw na średnim ogniu
W Mojej Kuchni Lubięzrazowe nam smakują z ziemniakami i buraczkami......SMACZNEGO!!!argentyńska przyprawa "chimichurri" Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, zawiera liofilizaty, produkt naturalny - skład: papryczka jalapeno, natka pietruszki, czosnek granulowany, pieprz mielony, sól naturalna - opakowanie: 50 gram
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 kg grzyby koźlarze czerwone, 1 łyżka masło do smażenia, 1 sztuka cebula biała, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 3/4 łyżeczki vegeta, 3 szklanki woda, 1 kubek śmietana, 1 łyżka mąka pszenna, 2 łyżki pietruszka zielona grzyby szybko opłukać pod zimną wodą oczyszczając z mchu, piasku pokroić je na mniejsze kawałki i zagotować - grzyby odlać na sito
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 sztuka kabaczek, 5 sztuk ziemniaki, 1 sztuka jajka, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżka vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej rzepakowy, - w opisie sos z koźlarzykabaczka dobrze opłukać, pokroić na kawałki i zetrzeć w pojemniku blendera na tarce "wiórki" lub na tarce zwykłej przełożyć do miski ciut posolić i po 20-stu minutach odcisnąć
W Mojej Kuchni Lubięszklanki woda, 1 kg gruszki szarki, 1 łyżka cukier, 1 opakowanie żelatyna na litr, 12 sztuk ciastka zbożowe, 250 ml śmietana kremówka, 1 opakowanie galaretka wiśniowa, - ile potrzeba czekolada mielona umyte winogrona zalać 2 szklankami wody, pod przykryciem gotować na mniejszym ogniu z 40-60 minut co jakiś czas mieszając przez drobne sito plastikowe do miski przetrzeć łyżką ugotowane
W Mojej Kuchni Lubię