pędzące riksze, a wszędzie ten charakterystyczny zapach chińskiej kuchni. Dziś i ja przenoszę się do Azji, serwując iście azjatyckie danie. Delikatne spolszczone, ale starałam się zachować maksimum orientalności. MAKARON MIE Z GRZYBAMI MUNG, GROSZKIEM, BROKUŁEM I PĘDAMI BAMBUSA. /własny;/ 2-3 porcje opakowanie makaronu Mie 150 g zielonego groszku 1/2 małego brokuła 1 opakowanie grzybów Mun krojonych(...)wszystko razem, wrzucam blanszowane brokuły i pędy bambusa. Przesmażam. Następnie dodaję śmietankę, pastę curry, dokładnie mieszam. Doprawiam sosem sojowym, pieprzem. Podduszam razem około 2-3 minuty. Podaję z makaronem Mie. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiwody 1/2 kostki tofu 1 saszetka bulionu dashi (1 łyżka) 2-3 łyżki pasty miso dymka (zielona część) 1 płatek glonów nori sos sojowy do smaku makaron mie wedle uznania (można pominąć) CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Do małego garnuszka wlewamy wodę, dodajemy bulion dashi i dokładnie mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy makaron mie, zmniejszamy ogień
Tajskie smakiżech bōł [1] we radiu, to sie mie jedyn chop zapytoł, co by szło zrobić ze krupniokym. Połra [2] receptōw [3] prziszło mi do łeba [4] w czasie audycji, ale potyn niy dało mi to spokoju i tak żech prziszoł [5] na tako całoł [6] seria, co to sie baje [7] nazywać: KRUPNIOK RAJZUJE. Jako, że mie w te wakacje(...)mogymy sie nim cieszyć my, to mogōm i inksze [14] nołrody. [15] Sam znojdōm połra podpowiedzi, jak mogōm urozmaicić swoje narodowe jołdło. Robiynie krupniokōw łostawia [16] masołrzōm- chyba, że mie kedy ftory [17] nauczy- i we receptach byda korzystoł ze gotowego krupnioka i wierza, że kołżdy z Wołs [18] wiy [19] , kaj sie kupić nojlepszego. Ratatouille abo ratatuj
Chop w kuchnirecept 1 na hekele to sie mie sam niyftorzi 2 pytali już połra 3 miesiyncy tymu. Trocha czasu mi to wziyno, nim żech sie za to chyciōł. U mie w doma sie tego niy robioło, bo moja Muter niy znała tego ze swoji chałpy 4 – w tyj czyńści łopolskego tego niy znali. Ponojś 5 hekele robiōła moja Ōłma(...)czasu i żech sie pomyśloł, że jak je przepōkōm 20 i chwila pomocza, to im styknie. I żech sie przejechoł, bo te hekele wyszło tak słone i tak mie potyn suszōło, że żech myśloł, że ogupieja. Na moczynie słonych śledzi potrza połra godzin! Potyn idzie już szybko. Trza drobno pokrajać cebula, łogórki, jajca i śledzie, dać łeżeczka mostrichu, trocha pieprzu
Chop w kuchniSkładniki: 4 udka z kurczaka, 2 łyżeczki soli morskiej, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka świeżo mielonego, pieprzu, 1 łyżeczka mielonej papryki olej rzepakowy Przyprawy mieszamy.Kurczaka smarujemy olejem i nacieramy wymieszanymi przyprawami.Pozostawiamy na noc w lodówce . Po tym czasie udka z kurczaka pieczemy na patelni grillowej(...)mienienia, przewracając od czasu do czasu ,aby sie nie przypaliły
w mojej kuchnikuchni biere udział we kōnkursie na BLOG ROKU 2015! Piyrszy etap je sms’owy, ale za to piniōndze za smsy dołwajom na Fundacja Dziecięca Fantazja. Żeby na mie zagłosować, trza wysłać sms’a (z jednego telefōnu yno jedyn) na nr 7124, a we smsie napisać A11292 (1,23 PLN z VAT). Dziynkuja wszyskim, co bydōm chcieli mie powspiyrać
Chop w kuchnitempurze kokosowej z makaronem smażonym z grzybami shitake mojego pomysłu. Do wyprawy w rejony orientu potrzebowałem: 300 gram obranych krewetek królewskich, 150 gram mąki pszennej, 250 gramów chińskiego makaronu mie, 10 sztuk grzybów shitake, około 4 cm korzenia imbiru, 3 ząbków czosnku, 1 czerwonej papryczki chili, 1 łyżeczki sosu sojowego, 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, 1 łyżki oleju sezamowego, 2 cebulek(...)ciepłą wodą i pozostawiłem na noc do namoczenia. Po namoczeniu pokroiłem je w dość spore nieregularne kawałki - duże grzyby na około 8 części - małe na ćwiartki. Makaron mie zalałem wrzątkiem i pozostawiłem na 4 minuty, następnie odcedziłem na durszlaku i dokładnie przepłukałem zimną wodą z kranu w celu jego zahartowania. Na głębokiej patelni rozgrzałem mocno niewielką ilość oliwy
Wyprawy kulinarneżech sztudiyrowoł 4 we Warszawie, to poznoł żech tam take dwie profesorki, co to im do dzisiej nojbarzi pszaja 5 . I ta jedna niy dojś 6 , że nauczoła mie lepi gołdać (choć tak po prołwdzie to mówić ), to jeszcze, jak żech rołz 7 bōł 8 u ni na bezuchu 9 , to mie poczynstowała takōm zapiekankōm, a ôna tak mi zasmakowała
Chop w kuchniście i wyrzucić. Do pozostałej w garnku cebuli dodać cukinię, dokładnie wymieszać i dusić przez 15 – 25 minut do czasu, aż zmieni się w miękką, rozgotowaną masę. Po tym czasie dodać prze(...)stopni stopni. Kiedy piekarnik osiągnie odpowiednią temperaturę zacząć odmierzać 25 minut, po upływie których należy wyłączyć piekarnik i pozwolić słoikom stygnąć w środku. Kiedy sło
Humanistka w kuchnidnem wlej mleko oraz dodaj pozostałe składniki. Podgrzewaj na średnim ogniu, co jakiś czas mieszaj trzepaczką, a kiedy zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i mieszaj często. Gdy budyń jest odpowiednio gęsty, spróbuj, czy kasza jest miękka i zestaw z kuchenki. Nałóż do miseczek
Qlinarnie i Qlinarniezygrōdka [1] łod [2] Teściowyj to mie jakosik tak inspiruje, że aż sōm [3] sie dziwia. Już łod wiosny korciōła mie czerwōno ćwikla [4] . Moja Baba niy lubi warzōnyj, [5] ale pedziała, że surowo moge zjejś. [6] Kedyjś [7] my prōbowali i bōła [8] richtig [9] dobro. Do zołzy [10] dołech [11] borōwki amerykańskie, a do samego szałołtu chciołech dać
Chop w kuchnipokrajane 29 suszōne śliwki- przeca Chopa by chyba pokryńciōło, keby mioł tak wszysko zrobić wedle 30 receptu ) 100 g rodzynkōw 50 g zitronatu ( abo citronatu) – jedne opakowanie ( to mie tyż zaskoczōło, a łokozało sie, że nawet dzisiaj je idzie dostać we sklepie- je to kandyzowano skōrka cytronu, a inkszo nazwa to cedrat; to je owoc starszy łod citrōłny(...)podanyj tymperatury, yno piszōm: dejcie do dobrze abo średnio nagrzōnego pieca; ale co to, Chop sie niy do rady? Masło utrzyć- joł tam robia to mikserym, bo mie sie niy chce kryńcić warzechōm we misce Dodejcie tam cuker, żōłtka i dobrze rozmiyszejcie. Potyn przidzie mōnka, proszek i mlyko, a jak łone sie fajnie połōnczōm, to wciepcie 34 bakalie i ubito
Chop w kuchnikorzenia imbiru 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka syropu klonowego sok z ½ limonki 100 ml bulionu warzywnego 1 ząbek czosnku 2 cebulki dymki 1 papryczka chili 250 g makaronu Mie 300 g chińskiej kapusty pak choi 3 średniej wielkości marchewki 1 mały brokuł ½ czerwonej papryki 1 czerwona cebula 3 łyżki oleju sezamowego Sezam upraż na suchej patelni do momentu(...)miseczki i wymieszaj z sosem sojowym, syropem klonowym, sokiem z limonki, bulionem warzywnym i 1 łyżką oleju sezamowego. Dodaj jeszcze przeciśnięty czosnek, drobno posiekane cebulki i papryczkę chili. Makaron Mie przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź, przelej go zimną wodą i pozostaw do odcieknięcia. Pak choi podziel na liście, marchew obierz i pokrój w szerokie plastry, a paprykę w cienkie
Roślinna - blog wegańskimleczka kokosowego, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 papryczki chili, 1 małej cukinii, 2 cebul dymek wraz ze szczypiorkiem, 2 ząbków czosnku, pęczka świeżej bazylii tajskiej, 1 cytryny, 200 gram makaronu mie, 6 łyżek sosu sojowego, 3 łyżek sosu rybnego, 2 łyżek oleju sezamowego, 4 cm świeżego imbiru, 1 łyżeczki suszonych nasion kolendry, 1 łyżeczki kminu rzymskiego, 1 łyżeczki kurkumy, 1 łyżeczki(...)znajdującą się tam cebulą, a po kolejnej minucie mleko kokosowe. Całość dokładnie wymieszałem i dodałem ponownie na patelnię polędwiczki. Podgrzewałem na średnim ogniu jeszcze przez około 7 minut. Makaron mie ugotowałem i wyłożyłem jego porcje na talerze. Na nim położyłem kawałki mięsa, całość polałem sosem kokosowym wraz z warzywami. Danie udekorowałem obficie listkami tajskiej bazylii
Wyprawy kulinarneHajmacie 5 . „Nowiny Rybnickie” i Chop w kuchni: Potyn prziszoł czas na radio i to niy yno tak na jedyn rołz 6 , yno co byjście sie mogli mie posuchać w kołżdo sobota. Od września 2015 we Radiu Piekary co sobota od 10 do 12 audycja „Chop w kuchni”: Niyskorzi trza bōło 7 tyż pokołzać sie i we telewizji
Chop w kuchnismaż) - noodle z czarnym sezamem i papryczką chilli, idealne jako dodatek np. do WIEPRZOWINY W SEZAMIE, lub jako szybka przekąska. Przygotowanie zajmuje niecałe 10 minut! Składniki (2 porcje): noodle mie (ja użyłam 100g) 1 papryczka chilli 1 łyżka czarnego sezamu 2cm imbiru 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka pasty z trawy cytrynowej 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego 1 łyżka
Tajskie smakiSprawdź inne wyszukiwania: