Bigos na pieczonych skrzydełkach 184Hej! Ze wszystkich sposobów gotowania kapusty, ten lubię najbardziej. Mowa oczywiście o bigosie w wersji letniej. O tej porze roku bigos jest łagodniejszy, bardzo smakowity i
Tylko pysznie
Szaszłyki drobiowe 193Hej! Czy lubicie szaszłyki? My tak ☺ . Są smaczne kolorowe i jednocześnie stanowią urozmaicenie menu. Aby wyszły nam soczyste musimy zająć się najpierw mięsem. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie
Pieczona łopatka 183Hej! Powoli kończę nerwowy czas przygotowania do Świąt. Jeszcze jutro ostatnie dekoracje przy mazurkach i sernikach, zrobienie farszu do jajek i odpoczywam od garnków. Ale czy
Tylko pysznie
TORTILLA Z KURCZAKIEM 214Kolejne danie wykonane samodzielne, a nie kupione. W mojej wersji jest lepsza, ponieważ jest dużo warzyw i mięska. Doskonale wiem, jakich użyłam
Kuchnia Paulettes
ZAPIEKANE MIĘSNE KULKI Z WARZYWAMI POD CZONSKOWYM BESZAMELEM 170Bardzo aromatyczne danie. Tak smaczne, że zrobiłam milion zdjęć i nie wiedziałam, które wybrać. Mięsne kulki są idealnie doprawione. Dodatek warzyw
Kuchnia Paulettes
KOLOROWE SZASZŁYKI DROBIOWE W MARYNACIE LIMONKOWO ZIOŁOWEJ 177Takie szaszłyki są bardzo kolorowe, co powoduje, że chce się je jeść już samymi oczami. Doskonała marynata. Dzięki niej mięso jest kruche ale
Kuchnia Paulettes
WARKOCZ FRANCUSKI Z BROKUŁAMI, KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 181Uwielbiam ciasto francuskie, ponieważ jest chrupiące i mięciutkie. Można je jeść na ciepło i na zimno i to jest właśnie zaleta! Oprócz tego jest tanie i
Kuchnia Paulettes
KURCZAK W SEZAMIE Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 182Jest to potrawka z nutą orientu. Jest sycąca i lekka. Fasolka jest chrupiąca, a kurczak soczysty. Sezam i sos sojowy nadają charakterystycznego smaku, dzięki czemu potrawka
Kuchnia Paulettes
Pulpeciki drobiowe z surówką z czarnej rzodkwi 245Dieta? Nie! Detox organizmu od fast foodów, od niezdrowego jedzenia... Czyli ogólna poprawa samopoczucia! :) Dzisiaj coś ogólnie wszystkim znanego ale w wersji fit!
Kuchnia moimi oczami
Kasza gryczana na ostro! 247Mam wrażenie, że zbyt często zaczynam swoje posty od "dawno już nic nie pisałam..." ale od dziś się to zmienia! :) Postaram się wrzucać tu ciągle jakieś
Kuchnia moimi oczami
GUMBO – MAFIA III – luizjańska zupa z kurczakiem, kiełbasą i warzywami 331Rok 1968, New Bordeaux wzorowane na Nowym Orleanie, weteran wojny wietnamskiej Lincoln Clay w głównej roli, porachunki między organizacjami przestępczymi, strata „rodziny”, chęć zemsty
Nerds Kitchen
BOEUF BOURGUIGNON – WIEDŹMIN 3: KREW I WINO – wołowina po burgundzku 314Mamy zaszczyt zaprezentować Wam kolejny kulinarny hit z dodatku Krew i Wino do gry Wiedźmin 3: Dziki Gon. Tym razem jednak wpis jest wyjątkowy, gdyż dzięki
Nerds Kitchen
OGNISTY GULASZ – GOTHIC II: NOC KRUKA – pieczone „gołąbki” w czerwonej kapuście 317Snaf jest chyba jednym z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy pochodzących z wirtualnych światów, a jego potrawka z chrząszcza to obiekt już niemal kultowy. W Gothic II: Noc
Nerds Kitchen
Piersi kurze w sosie czosnkowym 160Wymyśliłam to danie na imprezę urodzinową mamy. Takie dania wszyscy lubią i dobrze się je je. Wyszło wybornie z całą odpowiedzialnością
Kuchnia Pokoleń
MAD MOXXI’S PIZZA – BORDERLANDS 2 – pizza z pepperoni 246Borderlands obfituje w bazyliony przeróżnych broni, rozbrajający humor i wielu badassowych przeciwników, którym możemy nabić więcej niż przysłowiowego guza. Jednocześnie bardzo mało uwagi poświęcono kulinariom Pandory
Nerds Kitchen