żech pojechoł do Teściowyj, to mie coś wziyno [1] na jedzynie kwiołtkōw [2] . Nie żeby tam bōła [3] aż tako biyda [4] , ale na wiosna bōło tam tyla kwiołtkôw, że czowiek chcioł sie nimi radować jeszcze jednym zmysłym. Kedyjś już żech takego gańsipamka jołd [5] i je łōn [6] richtig [7] delikatny, ale już taki kwiołtek łod szczypiorku to żech
Chop w kuchnitruskawki gołdała moja Ōłma, choć sōm na Ślōnsku take sztele [2] , kaj gołdajōm [3] na nie edbery, np. w takim Świbiu. Miały być na deser, ale cojś mie tak naszło, żeby sie z nich zrobić szałołt [4] do pieczōnego wōsztu. [5] Do tego jeszcze wymyślōłech [6] sie fajno zōłza [7] i…żech to wszysko zezar. [8] Sam na dole
Chop w kuchniHauskyjza łazi ōła 1 za mnōm 2 od dugszego 3 czasu, ale moja Baba 4 niy dała mi jyj 5 zrobić we miyszkaniu, bo by mie chyba wyczasła 6 ze tym smrodlawym syrym. 7 Dopiyro jak żech przijechoł do Teściowyj, co mo 8 wiynkszo chałpa, 9 znod żech w ni 10 tako izba, 11 kaj 12 żech się mōg postawić
Chop w kuchnisłodke i kwaśne, bo bez tyn kōntrast czowiek lepi czuje wszyske smaki. I jak łostatnio na zygrōdce [5] u Teściowyj jołd [6] żech sie te czorne jagōdki, to mie tak prziszła chyńć [7] na take ciasto: Co potrza? Biszkopt: 5 jajec 4 łeżki [8] mōnki pszynny 1 łeżki mōnki kartołflany [9] 2 łeżki kakao 5 łeżek cukru 2 łyżeczka proszku
Chop w kuchniWakacje sie skōńczōły, ale łostało [1] nōm kans [2] wspōmniyń, zdjyńć i urlopowych smakōw. Tak tyż je u mie z tymi kwiołtkami cukinii. T,e co je widać na zdjyńcu, uprowadziōł żech ze zygrōdki [3] łod Teściowyj i bōły to piyrsze kwiołtki cukinii, ftore żech jołd w życiu. Te sam nadziywołech mozzarellōm i suszōnymi tōmatami [4] i tōnkołech
Chop w kuchniżech łajziōł 1 po sklepie, to jakosik mi tyn wyndzōny pstrōng wskoczōł do koszyka, a potyn mie mynczōł, 2 jak leżoł we lodōwce, bo żech cały czołs 3 niy wiedzioł co z niego narychtować 4 – ale niy bōjcie sie, niy zepsuł sie. Choć jak do czowieka mo 5 prziś 6 bezuch 7 , to zarozki do łeba mi sie cisnōm
Chop w kuchnipiōntek pajździernika sie łonego świyntuje. Yno niy wia, czy w tyn dziyń trza kłajś 2 we lodōwce kole jajec kwiołtki, czy śpiywać kurōm sto lat? Niy wiym tyż, czy mie fto 3 niy łoskarży o zniyczulica, ale wciepna 4 sam dziesiej przepis na danie ze jajec. Nojbarzi 5 pasujōm łone na Wielkanoc, ale take nadziywane jajca to sie i przidajōm
Chop w kuchnizeler. 24 Boryj 25 łostołwcie 26 sie do zupy. Joł do ni łostawiōł tyż jedne golonko, żeby bōło we środku tyż trocha miysa. 27 Niyftorzi pyjklujōm 28 te golōnki, mie sie jakosik niy chciało. Umōł żech je, wciep do garca, zaloł piwym i wodōm (muszōm być całe przikryte), wciep tam prziprawy i sie warzōły 29 bez 2 godziny. Kebyście chcieli
Chop w kuchniżech sam pisoł o golōnkach i jak fto 2 take robiōł i łostoł 3 mu tyn wywar, to je łon 4 idealny na kapuśniok. Jedyn chop to już mie od lata mynczy, 5 żebych sam wciep 6 recept 7 na kapuśniok, ale jak na dworze bōł 8 chic, 9 to czowiek myśloł yno 10 jak by sie tu ochōdzić
Chop w kuchnipierziny naszykować, a że we sklepach bōło pusto, a tako gańś wymagań srogich niy mo, to i sie łone 4 kole chałpy łajzioły. 5 Niystety jedyn stary gōńsior mie rołz tak pogōniōł 6 i poszczypoł po purzitkach, 7 że do dzisiej spokojnie kole gańsi przelyjś niy umia. Chyba, że już bez piyrza siedzi we lodōwce, to tako sie nawet lubia
Chop w kuchniCojsik mie korciōło, żeby zajś 1 poeksperymyntować. Miołech we doniczce miynta, a na parapecie walały sie jakejś jabka, to żech sie pomyśloł, że trza by z tego cojś narychtować. 2 Dołwno 3 żech niy robioł roladōw i trza bōło 4 poćwiczyć owijanie ich niciōm, a że jabka dobrze smakujōm ze drobiym, tak żech prziszoł na ta kura. Tera yno jeszcze
Chop w kuchnizarozki 6 ferich. 7 Chciołech tak cojsik zrobić ze wōsztym 8 – bo to najmani roboty- i jak żech już go mioł, 9 to zauważōłech we sklepie jarmuż. Tak mie zainspirowoł, że żech yno jeszcze chyciōł tam pieczarki i poleciōł żech do dōm warzić. Jarmuż b ōł bez lata zapōmniany, ale za starego piyrwy 10 szło go znojś 11 nawet
Chop w kuchnibiołego wina trocha masła klarowanego (1 łeżka) 2-3 łeżki oliwy (choć joł tam ji 10 zawsze dom na oko ) natka pietruszki (aby pó pynczka) pieprz (soli- jak dō mie- to wcale niy trza, bo przeca te mule sie całe życie moczōły we słonyj wodzie ) Wejście 11 sie jako szczotka i kołżdo muszelka sie pod bieżōncōm wodōm fajnie opucujcie
Chop w kuchniPołra [1] dni tymu ciotka ze Niymiec sie mie zapytała, jak sie robi ajerkōniak. Joł niy wiedziōł, ale niyrozki dobrze je [2] mieć pod rynkom Teściowoł i tak mi się przipōmniały te stare smaki. Pamiyntōm jak piyrwy moja Muter [3] go robiōła i joł [4] potyn- jeszcze mały bajtel [5] – tyn palec żech sie niyrozki tōnknōł
Chop w kuchniSprawdź inne wyszukiwania: