dobrze zarumienione. 4. RYŻ : gotujemy go albo w woreczkach (wygodniej) albo tak jak pokazywaliśmy wcześniej, czyli: Jeśli macie sypki ryż, pamiętajcie, że gotujemy go wg zasady szklanka wody na szklankę ryżu. Tutaj macie tutorial jego gotowania: http://www.tipy.pl/artykul_1496,jak-gotowac-ryz.html – warto to wiedzieć ze względu na o wiele lepszy efekt niż w przypadku ryżu z torebki. Wasz
Nerds Kitchenmożna szybko uzyskać bulion lub ulepszyć smak rosołu. Ja, prawdopodobnie jak większość z Was, gotuję bulion sama, ale znam mnóstwo osób, które korzystają z kostek po prostu z wygody. Bo co zrobić gdy w przepisie potrzeba pół szklanki bulionu do sosu, a Wy nie macie ochoty gotować trzech litrów rosołu? Tutaj z pomocą przychodzi domowa kostka rosołowa
Poezja smakuczosnku i trzymamy na małym ogniu pod przykryciem przez ok 15 do 20 minut, do zmięknięcia.Dodajemy 0,7 l bulionu warzywnego lub mięsnego, jaki macie :) i gotujemy jeszcze chwilę, do całkowitego ugotowania warzyw. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i blendujemy na gładką masę.Zupa jest dosyć słodka w smaku, dlatego dla przełamania proponuję podawać ją z serem
Taste Of My DayCiasto szach - mat wg przepisu Siostry Anastazji pochodzi z książki 143 przysmaki siostry Anastazji.Jest puszyste, smaczne i bardzo efektowne.Miałam lekkie obawy co do kremu
Ala piecze i gotujeJeśli chcecie przygotować coś ,co zachwyci wszystkich domowników , a nie macie czasu na gotowanie to polecam poniższy przepis. Jest to danie, które sprawdzi się zarówno na zwykły obiad, jak i proszoną kolację. Nie wymaga skomplikowanych składników i długiego przygotowania. Chwila moment i mam obiad gotowyJ Kurczak jest pyszny i soczysty. Polecam!! Piersi z kurczaka po włosku
Mania Gotowaniagotowania z kapustą, garść lub wedle uznania 400 g kiszonej kapusty, jeśli jest zbyt kwaśna, przelej ją zimną wodą 800 ml zimnej wody lub wywaru z gotowania grzybów, jeśli macie niewystarczającą ilość wywaru, dolejcie zimnej wody skrobia jęczmienna lub inna, może być mąka, około 2 łyżki zimne masło, około 2 łyżki masło do smażenia szczypta soli Przygotowanie grzyby(...)obłożenia kapusty ugotuj według przepisu Gotujemy suszone grzyby w szybkowarze , ugotowane grzyby odsącz i ostudź pozostałą częścią grzybów umieść w szybkowarze razem z kiszoną kapustą dodaj sól i zalej wodą zamknij garnek i gotuj zgodnie z etapem przepisu Kapusta kiszona z grzybami (patrz powyżej) w małej miseczce utrzyj masło ze skrobią
Szybko Szybkowarzupę są bardzo tanie, a przygotowanie jest dziecinnie proste. Podaję przepis na zupę od podstaw, ale możecie przygotować ją również z bulionu, który już macie. Zapraszam do gotowania! :)Składniki na babciną zupę pieczarkową:1 marchewka1 pietruszkakawałek pora1 malutki seler1 mała cebula1 liść laurowy1 ziarnko ziela angielskiego1,3 l wody200 g umytych, obranych pieczarek1 łyżka masła100 g makaronu
My Culinary Artpotężne rozmiary u niektórych. Jestem w stanie zrozumieć misję dziejową oraz plan zmieniania świata. Wszystko zrozumiem, ale od moich garów proszę się wynieść Nie macie tak, że gotujecie bo lubicie, wszystkim smakuje i znajdujecie w tym radość, a nagle pojawia się ktoś, kto mówi, że wszystko źle i do dupy, a wam świnie pasać, a nie gotować? Szlag
ladykitchenJeśli nie macie czasu na gotowanie, to proponuję mojego dania przygotowanie. Makaron, salami i pesto to składniki podstawowe, razem je łączymy i danie jest gotowe. Składniki: 2 porcje 100 g makaronu spaghetti, 50 g chipsy z salami o smaku chili, 1 łyżka kapary, pęczek świeżej bazylii, 6 zielonych oliwek bez pestek, 1 łyżka ziaren słonecznika, 1 ząbek
Moniki Smakołykikrem z zielonego groszku potrzebny jest warzywny wywar. Żeby go zrobić wrzućcie do garnka włoszczyznę, zalejcie wodą, dodajcie przyprawy, takie jak liść laurowy i ziele angielskie i gotujcie godzinę. Jeśli macie w lodówce bulion drobiowy, możecie użyć takiego.W wywarze warzywnym ( odcedzonym ) ugotować groszek, cebulę i ziemniaki - do miękkości.Zupę zmiksować blenderem, dodając jogurt naturalny i doprawiając
kolorowotorcikowoJeśli nie macie czasu na makaronu gotowanie to jest tego rozwiązanie. Chiński makaron wrzątkiem zalewamy, kilka chwil czekamy i gotowy mamy. Składniki: 100 g serka śmietankowego, 100 makaronu chińskiego z grochu, kukurydzy i fasoli mung, 150 g kurek, jak najmniejszych, 1/2 łyżeczka sosu worcestershire, 50 ml śmietany 30 %, 1 cebula czosnkowa, 4 ząbki czosnku, sól himalajska
Moniki Smakołykikupować. Nie smakuje chemią, nie jest za słony – za to jest cudownie chrupiący na brzegach, a pulchny w środku. Zrobimy go w czasie, gdy zupa się gotuje. Jeśli zaś nie macie czasu można przygotować go nawet dzień czy dwa wcześniej – szczelnie zamknięty może nawet tydzień czekać, aż najdzie nas ochota na zupę. Ja najbardziej lubię świeżo
Poezja smakuprzygotowanie kukurydzy. Jestem zwolenniczką gotowania warzyw na parze, nie tracimy wtedy żadnych wartości smakowych ani odżywczych gotowanego warzywa wraz z wodą wylewaną po gotowaniu do zlewu. Serdecznie zachęcam do takiego sposobu przygotowywania warzyw. Jeśli nie macie parowaru wystarczy zwykła metalowa nakładka do gotowania na parze lub metalowy durszlak. Kukurydza gotowana na parze Składniki: 4 kolby kukurydzy masło sól
Kulinarne przygody Gatitypokrojone (byle jak) warzywa. Pomidory wraz z warzywami doprowadzamy do wrzenia na dość dużym ogniu. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok 45/60 min, aż większość wody wyparuje i pozostanie pyszny, aromatyczny miąższ pomidorowy. Jeśli nie macie zbyt dużo czasu, to możecie gotować nawet i 30 minut, pamiętajcie tylko o odcedzeniu miąższu od soku z pomidorów, inaczej otrzymacie
Mia Cucina Sofieta