masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:39/248)

Tiramisu z malinami 166

mogę je jeść o każdej porze dnia i nocy, obojętnie w jakim wydaniu ;) Do deseru wykorzystałam ostatnie zapasy mrożonych malin. Bardzo bardzo polecam :) Składniki na 4 pucharki: 250 g serka mascarpone 2 duże jajka 2 łyżki likieru Amaretto 4 łyżki cukru pudru 3/4 szklanki ( około 200 ml ) mocnej, lekko posłodzonej kawy + około 50 ml likieru Amaretto podłużne biszkopty około(...)cukrem. Krem: Jajka sparzyć zanurzając je na kilka sekund we wrzącej wodzie. Białka dokładnie odseparować od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na jasną, puszystą i gęstą masę. Następnie stopniowo dodawać serek mascarpone, w kilku turach, miksując dokładnie po każdym dodaniu. Dodać likier i zmiksować. W osobnym naczyniu z białek ubić sztywną pianę. Dodać ją do masy serowej i bardzo

Opowieści z piekarnika
Sernik dyniowy z ricotty i mascarpone 197

smaku. PRZEPIS NA SERNIK DYNIOWY Z RICOTTY I MASCARPONE Składniki na sernik: Spód do sernika: 200 g biszkoptów 150 g masła 2 łyżki ciemnego kakao Masa serowa: 500 g serka ricotta 300 g serka mascarpone 300 g pure z dyni 100 g śmietanki 30% 1 1/3 cukru pudru 4 jajka 2 żółtka 50 g masła 100 g białej czekolady szczypta(...)rozpuścić i lekko ostudzić. Wymieszać okruszki biszkoptów z kakao, następnie wlać płynne masło i dobrze wymieszać. Masę wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 26/28 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze ugnieść.   2. Do misy miksera/robota lub malaksera przełożyć serek ricotta i serek mascarpone.  Dodać pure z dyni, śmietankę, całe jajka oraz żółtka.  Wsypać cukier puder, i mąkę

kolorowotorcikowo
Tort cappuccino 190

kremowej konsystencji . Do masy powstałej z ubitych żółtek i cukru dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem oraz kawę. Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, dodajemy do niej pianę z białek i delikatnie, za pomocą łopatki ( na tym etapie nie używamy już miksera!) mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Naszą biszkoptową masę przekładamy do wyłożonej papierem(...)dokładnie mieszamy, aż czekolada oraz proszek cappuccino dokładnie się rozpuszczą i połączą ze śmietaną, następnie zdejmujemy z kuchenki, przykrywamy folią i odstawiamy do przestygnięcia. Ostudzoną masę wkładamy na całą noc do lodówki! Do serka mascarpone dodajemy cukier puder i rozbijamy całość mikserem, aby serek połączył się z cukrem i nabrał puszystości. Wyjętą z lodówki masę z cappuccino, śmietany i czekolady

Domowe Torty
Babeczki red velvet z kremem i potłuczonym szkłem. 150

maślanki kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego 1 szklanka musu z jabłek (starte jabłka i przesmażone, jak na szarlotkę) KREM: 90 g masła 170 g cukru pudru 250 g serka mascarpone DODATKOWO: 100 g landrynek (najlepsze będą lodowe lub przeźroczyste) syrop z malin lub czerwony, krwisty lukier ;)      Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C. Mąkę z proszkiem(...)minut, sprawdzamy patyczkiem, studzimy.      Gdy babeczki stygną przygotowujemy krem. Masło ubijamy, dodajemy partiami cukier puder i miksujemy, aż uzyskamy gładką, puszysta masę. Następnie partiami dodajemy serek mascarpone, za każdym razem dokładnie miksujemy, żeby krem miał gładka konsystencję. Gotowy krem chłodzimy.      Przygotowujemy szkło. Do garnka o grubym dnie wsypujemy landrynki, stawiamy na małym

Rozpustne gotowanie
TIRAMISU Z MALINAMI. 195

zmieniła. Tak więc odpowiednio nasączyłam podłużne biszkopty nalewką malinową i  przełożyłam masę świeżymi owocami.Świetna sezonowa odmiana znanego i lubianego deseru z pewnością zachwyci pozostałych domowników i przyjaciół! TIRAMISU Z MALINAMI. /zmodyfikowany oryginalny przepis;/ na owalną formę o śr. 23 cm 500g serka mascarpone 330 ml schłodzonej kremówki 4 żółtka 3/4 szklanki drobnego cukru (użyłam ksylitolu) 300g świeżych malin(...)wody! Musi powstać biała, puszysta masa. Pozostawiam ją, by ostygła. Podłużne biszkopty nasączam nalewką i układam na dnie formy. Ubitą kremówkę miksuję wolno i dokładnie z serkiem mascarpone, po czym dodaję porcjami masę z żółtek. Delikatnie łączę ze sobą, po czym wykładam połowę masy na biszkopty. Układam na wierzchu umyte i wysuszone maliny, po czym przykrywam całość pozostałością kremu. Posypuję

W kuchni Karmel-itki
CHRUPIĄCA TARTA CYTRYNOWA Z MĄKI ORKISZOWEJ 177

się sami 😉   Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru do ciasta + 1 łyżka do masy 1 łyżka kakao 150 g masła  1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 1 op. śmietan-fix skórka z całej cytryny okrągłe herbatniki w czekoladzie deserowej ( ja użyłam herbatniki Rido(...)spód ostygnie możemy przygotowywać masę. Do miski wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru oraz śmietan-fix i ubijamy mikserem na sztywną masę. Następnie zmniejszamy obroty miksera na minimalne i dodajemy stopniowo serek mascarpone. Cytrynę dokładnie wyparzamy i ścieramy z niej skórkę. Połowę startej skórki z cytryny dodajemy do masy i mieszamy łyżką. Masę wykładamy równomiernie na spodzie tarty

Kuchnia MagdaLeny
Ferrero Rocher – ciasto bez pieczenia! 1883

przypominające znane pralinki Ferrero Rocher. A w dodatku nie wymagające pieczenia i wybornie smaczne oraz efektownie wyglądające. Polecam! Składniki: Herbatniki kakaowe około 55 sztuk 1 puszka czekoladowej masy kajmakowej 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 100g orzechów laskowych 2 wafelki o smaku orzechowym (użyłam Prince Polo) 1 łyżka cukru pudru opcjonalnie: pralinki, kakao lub starta czekolada(...)papierowego i pocieramy, aby pozbyć się skórki. Następnie orzechy drobno siekamy *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i mieszamy. 1/3 część kremu odkładamy do osobnej miseczki, dodajemy do niego łyżkę cukru pudru i dokładnie mieszamy *** *** Do reszty kremu dodajemy dwie łyżki masy kajmakowej, połowę posiekanych orzechów oraz drobno pokruszone wafelki. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników *** *** Na dnie formy

Blog z Apetytem
Tort czekoladowy z owocami 162

warto!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, 2/3 szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 4 łyżki oleju, 2 łyżki kakao, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa czekoladowa: 350 ml śmietany 30%, 200g serka mascarpone, 1 tabliczka czekolady Klasycznej Gorzkiej Goplana, 2 łyżki cukru pudru, Dodatkowo: 50 ml wódki, truskawki i kiwi do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Białka ubijam na sztywną(...)blaty. 2. Masa czekoladowa : Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Chwilę studzę. Jeszcze płynną czekoladę łączę z serkiem mascarpone. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Delikatnie łączę śmietanę z masą czekoladową.  3. Biszkopty nasączam wódką. Na jeden z biszkoptów wykładam połowę masy czekoladowej. Przykrywam drugim blatem biszkoptu. Pozostałą masą smaruję brzegi, wierzch tortu oraz

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kostka królowej bez pieczenia 398

paczek herbatników (na 3 warstwy) Masa: 2 szklanki mleka 1 szklanka śmietanki 30% 150g cukru (można mniej, jeśli nie lubicie mocno słodkiego) 1 cukier waniliowy 6 żółtek (ja zawsze dodaję 3) 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła Wierzch: 250g serka mascarpone 25-30g stopionej czekolady (można użyć dowolnego kremu czekoladowego) Ponadto (opcjonalnie): starta czekolada(...)białości i stopniowo połączyć z ostudzonym budyniem. Na blasze (wyłożonej folią aluminiową) ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/2 kremu i kolejno położyć warstwę ciastek, resztę masy, herbatniki. Całość posmarować serkiem mascarpone wymieszanym z czekoladą i posypać startą czekoladą oraz pokruszonymi ciastkami. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia (najlepiej na całą

Di gotuje
Leśny mech 405

częścią masy jajecznej i ciasto wychodzi bardziej zielone, inni tylko odciskają nadmiar wody. Co do masy istnieje wiele pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki i serka mascarpone oraz bita śmietana z czerwonym barwnikiem. Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji.  Składniki

cucinare
Kremowy serniczek na zimno z malinami :) 178

znalazłam napoczęty serek mascarpone oraz twaróg . Postanowiłam połączyć obydwa te produkty wraz z przepysznym musem kokosowym oraz nowością dla mnie, czyli cukrem z agawy . Do tej pory napotykałam tylko syrop z agawy. Wspomniany cukier występuje w formie bardzo sproszkowanej, przypominającej puder, dzięki czemu wykazuje lepszą rozpuszczalność, jest też bardzo słodki, dlatego wystarczy dodać go w niewielkiej ilości. Masa wychodzi niezwykle(...)daktyli i amarantusa ekspandowanego . Całość dobrze razem współgra i tworzy smaczny pomysł na deser.  Spód: 100 g daktyli (Look Food) 20 g amarantusa ekspandowanego (Look Food) Masa serowa: 100 g serka mascarpone  100 g twarogu półtłustego  50 g musu kokosowego (Look Food) 30 g cukru z agawy (Look Food) 100 ml mleka + 2 łyżeczki agaru w proszku

Zdrowie na języku :P
Tarta na kruchym spodzie (Pâte Sablée) 233

SPÓD 100 g masła 75 g cukru pudru 1 żółtko 150 g mąki   NA WIERZCH śmietana 30% serek mascarpone 2 łyżeczki cukru owoce     Co robić?   1. Masło utrzeć z cukrem na białą masę. Dodać żółtko. 2. Ucierając dalej dodawać po trochu przesianą mąkę. 3. Zagnieść w kulkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki(...)formie. 6. Koniecznie uformować brzeg ciasta, ponakłuwać widelcem tartę i piec prze 15-25 minut. Ostudzić. 7.  Ubić śmietanę, dodać cukier i 2-3 łyżki serka mascarpone, wszystko dobrze wymieszać. 8. Masę i dowolne owoce (u mnie brzoskwinie i borówki) wyłożyć na wierzch ostudzonego kruchego spodu i gotowe!     Kocyk / ZARA HOME

Matka Żywicielka
Torciki marcepanowe z kremem chałwowym 153

resztek ciasta, jeśli ich nie chcecie możecie zmniejszyć składniki o połowę) 1/2 l śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 200 g chałwy sezamowej Krem:   2,5 tabliczki słodkiej czekolady 250 ml śmietany kremówki 40 g masła   Przygotowanie: Masę marcepanową drobno siekamy (my rozdrobniłyśmy ją w robocie) dodajemy masło, cukier i szczyptę soli i ubijamy na pianę. Zmielone(...)wyciągamy ciasto i odstawiamy na kratkę żeby ostygły. Z mamusią wyrównałyśmy ciasto, obcinając je równo od spodu. Te resztki idealnie posłużyły nam do innych deserów. Masa: Śmietanę kremówkę ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone. Na koniec dodajemy pokruszoną drobno chałwę i delikatnie mieszamy najlepiej rózgą. Tak przygotowaną masę nakładamy do środka do torcików.   Krem: Śmietanę kremówkę podgrzewamy

Lili w kuchni
Torcik na zimno z biszkoptami! 173

wykonaniu torcik z biszkoptami o smaku czekoladowo- śmietanowym!  Serdecznie zapraszam! SKŁADNIKI: - paczka biszkoptów podłużnych - tabliczka gorzkiej czekolady Biszkopty ułóż na dnie tortownicy jak i dookoła . Masa czekoladowa: - 1 opakowanie serka Mascarpone - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 250 ml śmietanki 36% mocno schłodzonej - 2 łyżki żelatyny - 100 ml mleka - 2 czubate łyżki cukru pudru Śmietanę ubij na sztywno (musi być mocno(...)Czekoladę rozpuść w ciepłym mleku (najlepiej włóż do mleka  i wstaw do mikrofal na 2 minuty).  Serek mascarpone wymieszaj z mlekiem, za pomocą robota kuchennego. Dodaj żelatynę (namoczoną w wodzie). Wymieszaj bardzo dokładnie. Dodaj ubitą śmietanę. Wymieszaj. Wylej masę na biszkopty. Wstaw do lodówki. Na godzinę. Po tym czasie robimy bitą śmietanę.   Masa śmietanowa: - 250 ml śmietany

SMYKWKUCHNI
Tiramisu z gorącymi malinami 147

łyżka cukru 1/2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Sposób wykonania: Maliny smażymy z cukrem w garnuszku. Miksujemy blenderem na gładką masę i dodajemy skrobię ziemniaczaną. Śmietankę ubijamy z serkiem mascarpone, żółtkami i cukrem pudrem. W pucharkach przekładamy masę mascarpone z gorącymi malinami. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny

Proponowane wyszukiwania