Spróbujcie sami. Składniki: Biszkopt (tortownica o średnicy 24 cm): 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa orzechowa: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30% 200-300 g masła orzechowego (wedle smaku) 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki dowolne dekoracje mocny napar(...)piec w 180 st.C przez 30-40 minut. Całkowicie wystudzić i pokroić na 3 blaty. 2. Zrobić mocny napar z herbaty i wystudzić. 3. Zrobić masę: śmietanę ubić na sztywno ,dodać cukier, a potem serek i masło orzechowe. 4. Złożyć tort: pierwszy blat lekko nasączyć herbatą, posmarować dżemem porzeczkowym, wyłożyć 1/3 masy, drugi blat lekko nasączyć herbatą, posmarować dżemem porzeczkowym
Kuchnia domowa Anicukrem waniliowy smak (60 g), 100 ml słodkiej śmietanki 30%, 100 g białej czekolady, 500 g serka mascarpone, pon adto: ok 50 g physalis, cukier puder trzcinowy. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przenosimy do formy, dokładnie wylepiamy dno i ścianki. Wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. do schłodzenia. Piekarnik nastawiamy(...)miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach na tzw. kogel –mogel. Stopniowo, cały czas miksując, dodajemy śmietankę, lekko przestudzoną czekoladę, i budyń. Na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na podpieczone, na wierzchu, w odstępach układamy obrane owoce physalis . Tarte pieczemy w temperaturze 160°C, ok. 25 min. Po przestudzeniu
Moniki Smakołykiuwielbiany zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Składniki: * 1 galaretka truskawkowa * 1 galaretka jagodowa * 2 szklanki wrzącej wody * 3/4 szklanki świeżych jagód * 150 ml śmietany kremówki 36% * 150 g serka mascarpone * 150 g truskawek+ plus kilka do dekoracji * opcjonalnie cukier puder do smaku Wykonanie: Galaretkę truskawkową i jagodową rozpuścić każdą osobno w szklance wrzącej wody. W pucharki, szklanki lub inne(...)Następnie naczynie odwrócić tak by po drugiej stronie móc wlać galaretkę jagodową, do której dodałam świeże jagody. Ponownie odstawić do stężenia. Śmietanę kremówkę ubić, gdy już masa jest prawie sztywna dodać serek mascarpone i pokrojone w drobne kawałki truskawki, wszystko wymieszać (w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem). W naczynia, pomiędzy galaretki nakładać masę z mascarpone. Udekorować truskawkami (ja dodatkowo
Zrób to smacznietężeć. Masa z mascarpone: 1 kg serka mascarpone - użyłam Piątnicy 330 ml śmietany 30% - mocno schłodzonej 10 łyżek cukru pudru W wysokim naczyniu ubić na sztywno śmietanę z cukrem pudrem. Dodawać partiami mascarpone i ubijać do połączenia śmietany i sera. Można z mienić proporcje - doda ć więcej śmietan y a mniej sera. Wtedy masa będzie rzad sza . Do tortu lepsza
Ze smakiem bez glutenupieczemy przez 15 minut. Po tym czasie folię zdejmujemy, a ciasto pieczemy przez ok. 20 minut, na złoty kolor. Wyjmujemy do całkowitego wystudzenia. Składniki na masę śmietankową: 200g zimnego serka mascarpone 200g mleka skondensowanego słodzonego (schłodzonego w lodówce 24 godziny przed robieniem tarty) pudełko borówek, malin, lub innych ulubionych owoców sezonowych :-) Serek przekładamy do miski i miksujemy końcówkami
kuchnia do kwadratuhansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki : duże opakowanie herbatników ( ok.56 sztuk herbatników) 1 puszka masy krówkowej ( 400g) Składniki na masę z batonikami Lion: 750g serka mascarpone 150ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 5 batoników Lion peanut Składniki na masę śmietanową: 350ml śmietany kremówki 36% Śnieżka 1 – 2 łyżki cukru pudru- opcjonalnie starta
Czerwona Porzeczkawylać przygotowaną masę. Piec przez około 20 minut bądź do tzw. suchego patyczka w temperaturze 160 stopni. Z podanych proporcji osobno upiec 3 biszkopty. Składniki masa: 5 00 gramów serka mascarpone 100 ml kremówki 36 % 80 gramów drobnego cukru 100 gramów gorzkiej czekolady Wykonanie: Kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wmiksować serek wraz z cukrem, wymieszać do połączenia się
Krakowskie smaki AniSkładniki: 1/3 kostka margaryny lub masła 1 jajko 1,5 szklanki mąki szczypta soli szczypta cukru 250 g masy krówkowej 250 g serka mascarpone 50 ml sosu czekoladowego 100ml śmietany 30% Sposób przygotowania: Z mąki,jaja,tłuszczu zagnieść ciasto.Dodać cukier i sól.Zawinąć w folię spożywczą delikatnie rozwałkować w schładzać w zamrażarce ok.30 minut. Następnie wylepić ciastem formę
Wielki apetytserka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30%, schłodzonej 1 galaretka cytrynowa 200 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Serek rozmiksowujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem na sztywno i dodajemy do serka. Delikatnie miksuje. Dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy na gładką masę. Gotową wylewamy na wystudzone ciasto szpinakowe
Domowy Smak Jedzeniamoim blogu sernik z owocami. Świeży smak cytryny bardzo dobrze komponuje się ze sporą ilością borówek. Masa serowa nie jest mocno cytrynowa, ale jej smak podbija cytrynowe ciasto kruche, które doskonale sprawdzi się też w babeczkach lub tartaletkach.Sernik dzięki dodatkowi serka mascarpone ma kremową konsystencję, a pieczenie w niskiej temperaturze i z postawionym w piekarniku naczyniem z wodą, która(...)widelcem, podpiec w piekarniku przez około 20 minut, ostudzić- temperaturę piekarnika obniżyć do 160 stopni, na dno wstawić szerokie naczynie z gorącą wodą - składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową- twaróg i serek mascarpone przełożyć do miski, dodać cukier i przesiane mąki, krótko zmiksować- do masy wbijać pojedynczo jajka, po każdym krótko miksując - cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę oraz wycisnąć
Smakołyki Berenikiśrednicy) pieczemy (bez termoobiegu) w 180 st. C przez ok. 20-30 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę z mascarpone: 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 100 g cukru pudru 25 g żelatyny ok. 80 ml wody wykonanie: Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Następnie wkładamy do gorącej
Domowy Smak Jedzeniawyzwań. Bezowo kokosowy koszyczek z granatami. Składniki na bezę: - ¾ szklanki białek (4 szt.)- 220g drobnego cukru- 1 łyżka soku z cytryny- szczypta soliSkładniki na masę:- 230ml śmietany kremówki- 1 łyżka cukru pudru- 250g serka mascarpone- 1 płaska łyżka mleka w proszkuDodatkowo:- owoc granatu- 3 łyżki wiórków kokosowych- polewa z dobrej czekolady (81%) Białka z solą ubijamy na sztywno. Stopniowo(...)wyłączamy, lekko uchylamy drzwiczki i zostawiamy w nim bezy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder z mlekiem w proszku, następnie serek mascarpone i delikatnie mieszamy łyżką. Wiórki prażymy na suchej patelni. Masę wkładamy do worka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdy i dekorujemy bezy. Posypujemy prażonym kokosem, wypełniamy owocem granatu i ozdabiamy czekoladą. Uszko koszyczka zrobiłam
mojewypiekiinietylkostosujecie. Najlepiej po prostu dodawać odrobinę, miksować i obserwować efekt :-) Piekarnik rozgrzać do temperatury 90 ° C z termoobiegiem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Masę bezową nakładać do rękawa cukierniczego zakończonego okrągłą końcówką. Wyciskać serduszka zachowując odstępy (bezy trochę urosną w trakcie pieczenia). Na początku rysujemy kontur, następnie stopniowo wypełniamy wnętrze serduszka. Czynność powtarzamy(...)schłodzonego serka mascarpone 170 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 90 g wiórek kokosowych 6 łyżek likieru kokosowego 1 łyżka cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone. Dalej ubijać, aż masa mocno zgęstnieje. Następnie dodać cukier puder. Stopniowo po łyżce wlewać likier kokosowy, cały czas ubijając, aż powstanie gęsty krem. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać masę łyżką. Schłodzić
maniapieczeniadekorację stołu. Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli Krem krówkowy: 400 g masy krówkowej ( u mnie Helio ) 250 g serka mascarpone Dodatkowo: dżem lub galaretka porzeczkowa bakalie WYKONANIE: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne masło pokroić w kostkę. Masło dodać do mąki - posiekać nożem(...)minut do lodówki. Piec w temperaturze 180 stopni C do zrumienienia. Upieczone babeczki odstawić do ostygnięcia. Ostygnięte wyjąć delikatnie z foremek. Przygotować krem krówkowy. Serek mascarpone szybko zmiksować na wysokich obrotach miksera. Dodać masę krówkową - połączyć składniki. Do każdej kruchej babeczki włożyć niewielką ilość dżemu porzeczkowego, na dżem wycisnąć porcję kremu krówkowego. Na koniec babeczki udekorować bakaliami. Smacznego
kolorowotorcikowokonsystencji dodajcie całe jajka. Bardzo polecam, bo schłodzony w lodówce smakuje pysznie. Waniliowy lekki sernik Składniki na spód: 200 g ciasteczek 80 g stopionego masła/ margaryny Kasia Masa serowa: 250 g serka mascarpone 250 g serka ricotta skórka z 1 cytryny 100 g drobnego cukru+ 1 cukier waniliowy 2 jajka 2 łyżeczki proszku budyniowego, lub mąki ziemniaczanej Polewa czekoladowa Bita
Mia Cucina Sofieta