spód: 300 g markiz czekoladowych z nadzieniem czekoladowym 50 g gorzkiej czekolady (połamanej) 50-60 g masła (w temperaturze pokojowej) Składniki na nadzienie: 250 g serka mascarpone 1 puszka dulce de leche lub gotowej masy kajmakowej (ok. 400 g) 70 g białej czekolady (roztopionej w kąpieli wodnej) 3 Snickersy (po 60 g każdy) 300 g śmietany kremówki 36% Zaczynamy(...)wyjmowanym dnem. Wysmarować ją masłem. Wysypać do niej ciasteczkową masę, wcisnąć w dno i boki formy (fot.1) . Schłodzić, do momentu przygotowania nadzienia. Serek Mascarpone włożyć do misy miksera i zmiksować z połową płynnej masy kajmakowej (lub dulce de leche) do uzyskania pełnej gładkości. Dodać roztopioną czekoladę i nadal miksować do połączenia składników. 2 batoniki Snickers posiekać na drobniutkie
Świat Ciastaciasta ścinamy wierzch na ok. 2 cm wysokości. Wydrążamy delikatnie miąższ, tak aby pozostał ok. 1,5 cm brzeg ciasta i spód. Wydrążone ciasto kruszymy. składniki na masę: 250 g serka mascarpone 330 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2/3 łyżki żelatyny 2 łyżki gorącej wody 70 g czekolady deserowej 3 banany sok z cytryny wykonanie: Czekoladę siekamy
Domowy Smak Jedzeniacukru trzcinowego ½ łyżeczki olejku migdałowego 3 łyżki oleju 18 g wody spód 60 g masła 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru 1 jajko masa serowa 500 g twarogu półtłustego 250 g serka mascarpone 120 g śmietanki 36% 4 jajka 5 – 6 łyżek cukru pudru pasta pistacjowa wierzch 60 g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru(...)zmiksować tylko do połączenia się składników. 8. Masę przełożyć na podpieczony spód czekoladowy. Piec w 150 C przez 45 – 50 min. Wierzch : 9. Serek mascarpone wymieszać łyżką ze śmietanką i cukrem pudrem. 10. Masę wyłożyć na sernik 10 – 12 min przed końcem pieczenia. 11. Przestudzony sernik udekorować posiekanymi pistacjami i ziarenkami granatu. 12. Smacznego! Artykuł Sernik pistacjowy pochodzi
Raj dla Podniebieniapiekłam przez 25-35 minut. Ja sprawdzałam patyczkiem stopień upieczenia. Po wystudzeniu ciasto przecięłam na dwa blaty i jak zobaczycie na zdjęciu poniżej upiłam ciasto advocatem :) Masa z czerwoną porzeczką: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 36% około 2-4 łyżek cukru pudru (dodajemy go do smaku) 1 słoiczek domowego dżemu z czerwonej porzeczki Wykonanie: Ja taką masę(...)miksuję z jednej misce, dodaję dżem porzeczkowy, miksuję, odstawiam. W drugiej miksuję samą śmietanę kremówkę, pod koniec dodaję cukier puder i po łyżce serka mascarpone z dżemem. Miksuję z pełną uwagą, aby nie przebić kremówki. Masę wstawiam do lodówki. DODATKOWO: Advocaat Dalkowski Cytrynki z wanilią Mandarynka z Hibiskusem Limonki w syropie Wiśnie kandyzowane Tak więc upojone alkoholem blaty czekoladowe przełożyłam
Blondynka Gotujedlatego postanowiłam jego smak przenieść do ciasta. Tak powstał ten tortJ Jest intensywnie czekoladowy, ciasto nie przypomina tradycyjnego biszkoptu, jest wilgotne i mięsiste. Lekkości dodaje mu masa kokosowa z bitej śmietany i serka mascarpone. Całość dopełnia chrupiąca polewa czekoladowa. Zachęcam wszystkich do spróbowania, bo naprawdę warto.Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty Składniki: Ciasto: 200 g gorzkiej czekolady(...)dark muscovado lub trzcinowego 80 ml maślanki 3 jajka 120 ml zimnej wody 1 kieliszek likieru kokosowego ½ szklanki wiórków kokosowych Składniki na masę: 350 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru ½ szklanki wiórków kokosowych (można dodać nieco więcej) 2 łyżki likieru kokosowego Polewa: 200 g czekolady 2 łyżki mleka Przygotowanie
Mania Gotowaniawiśniowe ciasto idealne do kawki :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 400 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 500 g wiśni 2 galaretki wiśniowe 4 łyżki cukru Dodatkowo: 1 galaretka wiśniowa Sposób przygotowania: 1. Biszkopt kakaowy: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy(...)czas. Kiedy wiśnie się zagotują wyłączamy gaz i wsypujemy dwa opakowania galaretki wiśniowej, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy masę wiśniową i dokładnie łączymy. 3. Na pierwszy blat biszkoptu kakaowego wykładamy 2/3 masy wiśniowej. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu i wykładamy na niego pozostałą masę wiśniową. Wstawiamy
Na Ciasteczkowych Papierachłyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia zapach waniliowy lub rumowy SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: niecała puszka masy krówkowej DO DEKORACJI: 3 tabliczki czekolady (1 tab.białej, 1 tab czarnej, 1 tab.mlecznej) pudełko czekoladek w kształcie serduszek NASĄCZANIE: Biszkopt można nasączyć słabą, lekko posłodzoną herbatą(...)papierowego wzoru. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem i przykrywamy kolejnym blatem- lekko dociskamy. Kolejny- środkowy blat: nasączamy
Domowe Tortyokoło 30 min + oczekiwanie na galaretkę Czas chłodzenia: około 2 h Ilość porcji: forma 28/18 cm lub tortownica 24-26 cm Składniki na białą masę: • 250 g serka mascarpone • 250 g śmietanki 30 % • 1 galaretka cytrynowa lub gruszkowa + szklanka wrzątku • pół szklanki mleka w proszku • 80 g pszenicy preparowanej (w opakowaniu 3 szklanki)* Reszta składników
AniaGotuje.plgęstej lub 36% owoce mięta Wykonanie: ciasteczka drobno pokruszyć i umieścić w pucharkach. Czekoladowe tabliczki stopić w kąpieli wodnej, przestudzić, połączyć za pomocą miksera lub łyżki z serkiem mascarpone i śmietanką. Masę wyłożyć na ciasteczka. Następnie dodać ulubione owoce letnie, np. borówki, porzeczki lub maliny. Udekorować miętą. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Artykuł Karmelowy deser z owocami pochodzi z serwisu
Raj dla Podniebieniazostawiamy do ostygnięcia. Następnie maczamy w niej każdy z biszkoptów i układamy warstwę w naczyniu. Żółtka ucieramy mikserem wraz z cukrem pudrem. Gdy staną się białe dodajemy serek mascarpone. Układamy warstwę masy na biszkoptach. Następnie ponownie układamy warstwę biszkoptów oraz na samej górze warstwę masy. Całość wkładamy do lodówki - najlepiej na całą noc. Tiramisu kroimy na kawałki - i bezpośrednio
Taste Therapyproszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 5 łyżek drobno posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżki kakao 0,5 szklanki oliwy składniki na masę: 250 g serka mascarpone śmietanka kremówka 36% - ok 300 g 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki rumu W misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek
noteskulinarnyfigałyżki kakao- 1,5 łyżki wody- 2 łyżki kawy cappuccino rumowego- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy twaróg, serek mascarpone i wanilię. Masę dzielimy na pół. Pierwszą zostawiamy białą, a do drugiej dodajemy 1 łyżkę kakao i dokładnie mieszamy. Herbatniki układamy na folii aluminiowej w prostokąt 3 x 6. Na herbatniki
mojewypiekiinietylkopiec ok 15 minut. Odstawić do ostygnięcia.3. Oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem wanilinowym. Żółtka utrzeć z łyżką cukru i serkiem mascarpone. 4. Do masy dodać ubite białka i łyżką powoli wymieszać, aż powstanie jednolita masa.5. Większą część śliwek umyć, rozkroić na pół i usunąć pestki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i wstawić
Pasja Smakuzdjęciu upieczony był w foremce o średnicy 28 cm. Składniki: (na formę o średnicy 26 cm lub 28 cm; składniki w temperaturze pokojowej) Masa serowa: 1 kg sera białego twarogowego 250 g serka mascarpone 5 jajek 1 szklanka drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao naturalnego Laska wanilii Spód do sernika: 150 g herbatników kakaowych 100 g masła(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować sernik zebra? Spód: Herbatniki rozkruszyć i wymieszać w blenderze z roztopionym masłem. Masą wyłożyć dno foremki pokrytej papierem do pieczenia. Masa serowa: Ser zmiksować z cukrem i serkiem mascarpone, w trakcie miksowania dodawać po jednym jajku. Miksować tylko do połączenia się składników, pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Masę serową podzielić na dwie części, do jednej
Kuchcik gotuje100g masła. Masło stopić. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Połączyć z masłem. Masą wylepić dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić. Masa serowa: 750g białego sera, 5 jajek, 250g serka mascarpone, niepełna szklanka cukru pudru, szklanka tartych orzechów laskowych, 1/2 szklanki mleka w proszku, 200g kajmaku o smaku(...)kakaowym, 2 snickersy (każdy po 50g), 2 czubate łyżki masła orzechowego, 1/2 szklanki śmietanki 30%, łyżka przyprawy do sernika i mas serowych Kamis. Ser zmielić, wbić jajka, dodać serek mascarpone oraz cukier puder. Zmiksować. Dodać mleko w proszku oraz tarte orzechy laskowe, masło orzechowe i przyprawę do sernika. Na koniec dodać śmietankę, zmiksować do połączenia
Z miłości do słodkości