masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:35/248)

Czekoladowa wisienka 153

wiśniowe ciasto idealne do kawki :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 400 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 500 g wiśni 2 galaretki wiśniowe 4 łyżki cukru Dodatkowo: 1 galaretka wiśniowa Sposób przygotowania: 1. Biszkopt kakaowy: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy(...)czas. Kiedy wiśnie się zagotują wyłączamy gaz i wsypujemy dwa opakowania galaretki wiśniowej, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy masę wiśniową i dokładnie łączymy. 3. Na pierwszy blat biszkoptu kakaowego wykładamy 2/3 masy wiśniowej. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu i wykładamy na niego pozostałą masę wiśniową. Wstawiamy

Na Ciasteczkowych Papierach
Tort śmietanowy serduszko 215

łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia zapach waniliowy lub rumowy SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: niecała puszka masy krówkowej DO DEKORACJI: 3 tabliczki czekolady (1 tab.białej, 1 tab czarnej, 1 tab.mlecznej) pudełko czekoladek w kształcie serduszek NASĄCZANIE: Biszkopt można nasączyć słabą, lekko posłodzoną herbatą(...)papierowego wzoru. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem i przykrywamy kolejnym blatem- lekko dociskamy. Kolejny- środkowy blat: nasączamy

Domowe Torty
Ciasto jak Kinder Country 791

około 30 min + oczekiwanie na galaretkę Czas chłodzenia:  około 2 h Ilość porcji:  forma 28/18 cm lub tortownica 24-26 cm Składniki na białą masę: • 250 g serka mascarpone • 250 g śmietanki 30 % • 1 galaretka cytrynowa lub gruszkowa + szklanka wrzątku • pół szklanki mleka w proszku • 80 g pszenicy preparowanej (w opakowaniu 3 szklanki)* Reszta składników

AniaGotuje.pl
Karmelowy deser z owocami 89

gęstej lub 36% owoce mięta Wykonanie: ciasteczka drobno pokruszyć i umieścić w pucharkach. Czekoladowe tabliczki stopić w kąpieli wodnej, przestudzić, połączyć za pomocą miksera lub łyżki z serkiem mascarpone i śmietanką. Masę wyłożyć na ciasteczka. Następnie dodać ulubione owoce letnie, np. borówki, porzeczki lub maliny. Udekorować miętą. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Artykuł Karmelowy deser z owocami pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Rumowe Tiramisu 189

zostawiamy do ostygnięcia. Następnie maczamy w niej każdy z biszkoptów i układamy warstwę w naczyniu. Żółtka ucieramy mikserem wraz z cukrem pudrem. Gdy staną się białe dodajemy serek mascarpone.  Układamy warstwę masy na biszkoptach. Następnie ponownie układamy warstwę biszkoptów oraz na samej górze warstwę masy. Całość wkładamy do lodówki - najlepiej na całą noc. Tiramisu kroimy na kawałki - i bezpośrednio

Taste Therapy
Muffinki czekoladowo orzechowe 109

proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 5 łyżek drobno posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżki kakao 0,5 szklanki oliwy składniki na masę: 250 g serka mascarpone śmietanka kremówka 36% - ok 300 g 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki rumu    W misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek

noteskulinarnyfiga
Chatka Puchatka 636

łyżki kakao- 1,5 łyżki wody- 2 łyżki kawy cappuccino rumowego- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego      Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy twaróg, serek mascarpone i wanilię. Masę dzielimy na pół. Pierwszą zostawiamy białą, a do drugiej dodajemy 1 łyżkę kakao i dokładnie mieszamy. Herbatniki układamy na folii aluminiowej w prostokąt 3 x 6. Na herbatniki

mojewypiekiinietylko
Tarta ze śliwkami 153

piec ok 15 minut. Odstawić do ostygnięcia.3. Oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem wanilinowym. Żółtka utrzeć z łyżką cukru i serkiem mascarpone. 4. Do masy dodać ubite białka i łyżką powoli wymieszać, aż powstanie jednolita masa.5. Większą część śliwek umyć, rozkroić na pół i usunąć pestki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i wstawić

Pasja Smaku
Sernik zebra 145

zdjęciu upieczony był w foremce o średnicy 28 cm. Składniki: (na formę o średnicy 26 cm lub 28 cm; składniki w temperaturze pokojowej) Masa serowa: 1 kg sera białego twarogowego 250 g serka mascarpone 5 jajek 1 szklanka drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao naturalnego Laska wanilii Spód do sernika: 150 g herbatników kakaowych 100 g masła(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować sernik zebra? Spód: Herbatniki rozkruszyć i wymieszać w blenderze z roztopionym masłem. Masą wyłożyć dno foremki pokrytej papierem do pieczenia. Masa serowa: Ser zmiksować z cukrem i serkiem mascarpone, w trakcie miksowania dodawać po jednym jajku. Miksować tylko do połączenia się składników, pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Masę serową podzielić na dwie części, do jednej

Kuchcik gotuje
Sernik Snickers 32427

100g masła.  Masło stopić. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Połączyć z masłem. Masą wylepić dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić. Masa serowa:  750g białego sera,  5 jajek,  250g serka mascarpone,  niepełna szklanka cukru pudru,  szklanka tartych orzechów laskowych,  1/2 szklanki mleka w proszku, 200g kajmaku o smaku(...)kakaowym,  2 snickersy (każdy po 50g),  2 czubate łyżki masła orzechowego,  1/2 szklanki śmietanki 30%,  łyżka przyprawy do sernika i mas serowych Kamis.  Ser zmielić, wbić jajka, dodać serek mascarpone oraz cukier puder. Zmiksować. Dodać mleko w proszku oraz tarte orzechy laskowe, masło orzechowe i przyprawę do sernika. Na koniec dodać śmietankę, zmiksować do połączenia

Z miłości do słodkości
Wykwintny tort z masą śmietanową 184

filiżanki kawy Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 czubata szklanka mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa 1 litr śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru skórka z 1 cytryny 2 opakowanie serka mascarpone Ponadto 50 gram orzechów włoskich 50 gram obranych ze skórki migdałów. 1 pomarańcza Wykonanie: Jajka wbijmy do miski dodajemy cukier miksujemy(...)tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem pergaminowym. Ciasto pieczemy ok 20-30 minut. Upieczone ciasto studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę, dodajemy startą skórkę z cytryny oraz serek mascarpone delikatnie łącząc ze sobą składniki. Wystudzone ciasto przekrawamy na 3 części, masę również dzielimy na 3 części. Ciasto układamy na paterze, pierwszy  krążek smarujemy masą przykrywając

kgwjanczewo
Krem cappuccino 169

dokładnie mieszamy, aż czekolada oraz proszek cappuccino dokładnie się rozpuszczą i połączą ze śmietaną, następnie zdejmujemy z kuchenki, przykrywamy folią i odstawiamy do przestygnięcia. Ostudzoną masę wkładamy na całą noc do lodówki. Do serka mascarpone dodajemy cukier puder i rozbijamy całość mikserem, aby serek połączył się z cukrem i nabrał puszystości. Wyjętą z lodówki masę z cappuccino, śmietany i czekolady(...)miksujemy, aż całość zgęstnieje. Przerywamy miksowanie- dodajemy serek mascarpone- mieszamy ręcznie, po czym tylko na chwilę używamy miksera na niskich obrotach by ładnie wszystko ze sobą połączyć. Przestajemy miksować w momencie uzyskania jednolitej, kremowej masy. Dla uzyskania ładnego efektu nakładamy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Ozdabiamy motywami czekoladowymi- np. wiórkami z białej i mlecznej czekolady. Gotowy

Domowe Torty
Tiramisu 189

składniki* 500 g serka mascarpone* 4 żółtka* 2 białka* biszkopty ( najlepiej podłużne typu włoskiego)* 8 łyżek likieru amaretto lub rumu* 4 łyżki cukru* 3/4 szklanki zaparzonej kawy* 3 łyżeczki żelatyny* ciemne kakaoSposób przygotowaniaŻelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody i zostawić na ok. 1 godzinę.Żółtka najpierw nieco utrzeć z cukrem, a następnie kontynuować ucieranie nad parą.(Można też(...)utrzeć żółtka na zimno, ucierając do momentu, aż masa będzie jasna i dość sztywna.)Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z żółtkami. Następnie do żółtek dodawać serek mascarpone, ucierając na kremową masę. W trakcie ucierania, dodać4 łyżki likieru migdałowego.2 białka ubić na sztywno ze szczypta soli i delikatnie wymieszać z masą.Do głębokiego talerza wlać kawę, dodać

Mix smaku
Tort dacquoise - francuski przysmak 124

lekko popękać, ale przy dotyku powinny być suche i chrupkie. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić do wystygnięcia na kilka godzin lub całą noc. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone(...)śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 150 g masy kajamkowej z puszki ( dulce de leche ) pół szklanki orzechów włoskich, posiekanych 10 daktyli, posiekanych Serek mascarpone i kremówka powinny być schłodzone. Mascarpone wymieszać z masą kajamkową na gładką masę. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder. Wmieszać do masy z mascarpone, delikatnie mieszając szpatułką. Dodać bakalie

Kubki smaku
Ciasto Kinder Pingui 250

szklanki cukru, 5 jajek, 4 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr Oetker , 2 łyżki oleju, 2 łyżki mleka w temp. pokojowej, szczypta soli. masa: 400 ml śmietanki 30%, 250 g serka mascarpone, 1/2 opakowania żelatyny do deserów Dr Oetker , 2 łyżki cukru pudru. dodatkowo: 2 łyżki mleka, 2 opakowania polewy deserowej Dr Oetker .  Przygotowanie: biszkopt: Białka oddzielamy(...)ubijać. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 25cm wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą lub mąką. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. masa: Śmietankę schłodzoną ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Następnie dodajemy serek mascarpone i żelatynę do deserów (rozpuszczoną w wodzie według przepisu na opakowaniu z 1/2 porcji). Ostudzony biszkopt przekrawamy na pół. Przekładamy pół masy na biszkopt

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania