masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:28/248)

Tort czekoladowy z kremem oreo 186

pudru 1 serek mascarpone (250g) 8 ciastek oreo Dodatkowo: 1,5 tabliczki czekolady karmelowej 3 łyżki mleka 4 łyżki płatków białej czekolady 7-8 ciastek oreo 1/3 szklanki likieru np. czekoladowego  Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do piany dodajemy cukier oraz po jednym żółtku, cały czas ubijając na wolnych obrotach. Do masy jajecznej dodajemy przesiane(...)piekarniku ok 40 minut (do suchego patyczka). Studzimy i kroimy na 3 płaty.  2. Krem: Śmietankę wraz z dodatkiem śmietan-fixu ubijamy na sztywną masę. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone, ubijamy na wolnych obrotach. Do masy dodajemy zmielone na miał ciastka oreo. Masę dzielimy na 3 części.  3. Przełożenie: Każdy płat nasączamy likierem. Nakładamy krem, przykrywamy drugim

Kuchnia w czekoladzie
Przepis #91 Torcik "Mleczna kanapka" (bez glutenu) 146

Biszkopt - 6 jajek - 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia - 60 g mąki kukurydzianej lub kokosowej - 3 łyżeczki kakao - 4 łyżki ksylitolu/cukru lub innego słodzika   Masa - 250 g serka mascarpone - duże opakowanie jogurtu greckiego - 2- 3 łyżki łyżki ksylitolu/cukru lub innego słodzika   Polewa - tabliczka gorzkiej czekolady - 2 łyżeczki oleju kokosowego   Wykonanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek(...)przygotowaną masę przelewamy do tortownicy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia. Kiedy ciasto ostygnie przekrawamy biszkopt na dwie części.   Masa Dzień wcześniej jogurt układamy na ręczniku papierowym położonym na sicie, które układamy na misce dzięki temu woda z jogurtu osiąknie. Do miski przekładamy serek oraz jogurt

Health-Fit-Life
Tarta z jeżynami i mascarpone 219

najbardziej wybrednych gości:) Składniki na formę 26cm Ciasto: - 200g mąki krupczatki - 80g masła - 50g cukru pudru - 2 duże łyżki śmietanki 30% - 1 żółtko - kilka kropel olejku waniliowego Masa serowa: - 500g serka mascarpone - 100g cukru pudru - 180g śmietanki 30% - 1 białko i 1 całe jajko - kilka kropel olejku waniliowego - 300g jeżyn u mnie mrożone Sposób wykonania Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy(...)tarta lub mąką, wyrównujemy brzegi, nakłuwamy widelcem spód i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 15 minut, studzimy.   W tym czasie robimy masę serową,  jajka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy serek, olejek i śmietankę, mieszamy krótko, wykładamy masę na chłodny spód ciasta, wyrównujemy i układamy jeżyny, całość wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy

Wypieki Rene
Tarta chałwowa z migdałami na cieście czekoladowym 161

Składniki: ciasto: 100 g schłodzonego masła, 200 g mąki pszennej, 1 jajko, szczypta soli, 2 płaskie łyżki kakao, 1 łyżka syropu klonowego, 1-3 łyżki wody, masa: 2 jajka, 250 g serka mascarpone, 150 g chałwy waniliowej, 2 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ponadto: garść płatków migdałowych. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy(...)lodówki na ok. 1 godz. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 20 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia. Masa : Jajka miksujemy kilka minut na najwyższych obrotach, następnie dodajemy rozkruszoną chałwę, serek mascarpone i całość dokładnie miksujemy. Pod koniec dodajemy budyń z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Masę przekładamy na podpieczone, wystudzone ciasto, a wierzch posypujemy płatkami

Moniki Smakołyki
Desery marcepanowe z masą chałwową 143

zmielonych migdałów 200 g mąki pszennej typ 500 2 łyżeczki proszku do pieczenia  6 łyżek śmietany (użyłyśmy 18 %)  owoce do zdobienia Masa: 500 l śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 200 g chałwy sezamowej Krem:   150 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietany kremówki 140 g masła 280 g cukru pudru   Przygotowanie: Masę marcepanową drobno siekamy(...)ciasto i odstawiamy na kratkę żeby ostygły. Z mamusią wyrównałyśmy ciasto, obcinając je równo od spodu. Te resztki idealnie posłużyły nam do tych deserów. Masa: Śmietanę kremówkę ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone. Na koniec dodajemy pokruszoną drobno chałwę i delikatnie mieszamy najlepiej rózgą. Tak przygotowaną masę nakładamy na spód ciasta, kładziemy owoce i przykrywamy ciastem

Lili w kuchni
Zielone ciasto cytrynowe z kiwi 132

smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i wyrównujemy. Pieczemy 30-35 minut w 170 stopniach (do suchego patyczka). Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Masa kremowa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36% 1,5 łyżki cukru pudru 6 kiwi Serek mascarpone i śmietanę ubijamy na lekko sztywną masę, Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder

Marder&Marder Manufacture
Ciasto słodki Lion 352

jego rewelacyjnym smakiem. Przepis podpatrzyłam na stronie Słodkich Fantazji ( tutaj) . Ciasto przygotowałam z troszkę innych proporcji.  7 paczek herbatników maślanych 460 g masy kajmakowej  I masa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany 36% 1 łyżka masy kajmakowej 1 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru 2 białe batony Lion (po 50 g) 2 czekoladowe batony Lion

VioletoweKucharzenie
Tort bananowo-czekoladowy 489

pozostałym cukrem, aż do powstania żółtej kremowej konsystencji. Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, olej oraz osiem łyżek ubitej piany z białek ( białka dla rozluźnienia masy, aby dała się łatwo rozmiksować). Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, dodajemy do niej pozostałą pianę z białek i delikatnie, za pomocą łopatki(...)bananowy – Domowe Torty Obrane ze skórki banany, rozdrabniamy razem z serkiem mascarpone, za pomocą blendera- do momentu, aż składniki połączą się w jednolitą masę. W osobnym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę z cukrem pudrem. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy naszą masę z bananów i serka mascarpone, po czym ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. PRZEKŁADANIE

Domowe Torty
Leśny mech z jagodami i mascarpone 159

trzcinowego - 250 gram szpinaku (użyłam mrożonego) - 300 ml oleju - 5 jajek - 5 łyżek soku z cytryny - 5 łyżeczek proszku do pieczenia - szczypta różowej soli himalajskiej Masa: - 1 kubeczek śmietanki 30% - 1 opakowanie serka mascarpone - 4 łyżki drobnego cukru Polewa na boki: - kilka kostek rozpuszczonej gorzkiej czekolady Dodatkowo: - świeże jagody Przygotowuję ciasto: Szpinak blenduję razem z olejem na gładką i jednolitą(...)końcu dodaję masę szpinakową. Ciasto delikatnie mieszam, wylewam na blaszkę i piekę ok. 50 minut w temp. 170 'C (grzałki  góra-dół ). Przygotowuję masę: Dobrze schłodzoną śmietankę miksuję z cukrem, pod koniec dodaję serek mascarpone.  Upieczone i przestudzone ciasto kroję wzdłuż, dodatkowo kroję cienki blat z góry, który następnie kruszę. Na pierwszy blat wykładam połowę masy

Wielopokoleniowo
Tiramisu (bez śmietany i alkoholu) 199

gustu. Warto dodać, że tiramisu jest bardzo sycące, więc za jednym razem raczej nie będzie w stanie zjeść 2 kawałków :) Składniki na 6 dość dużych porcji: 250 g serka mascarpone 100 ml espresso 3 jajka cukier puder 150 g podłużnych biszkoptów gorzkie kakao kilka kropelek aromatu migdałowego Zaparzyć 100 ml espresso (tzn. przygotować bardzo mocną kawę <bez fusów(...)cukru pudru. Ponownie ubić na sztywną pianę. W innym naczyniu zmiksować żółtka z 1/3 szklanką cukru pudru (na jednolitą, gęstą, jasną masę). Następnie do ubitych białek dodać masę żółtkową i serek mascarpone (wszystko dodawać stopniowo i miksować na bardzo niskich obrotach). Biszkopty namaczać przez kilka sekund w espresso z kropelkami aromatu migdałowego. Układać w podłużnym naczyniu. Następnie dodać połowę ubitej

Ugotować
Batony w śmietanie 166

Monte snack  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej  2 łyżeczki cukru ( do kawy ) kakao do ozdoby  Wykonanie Do miski wlewamy śmietanę i miksuję ją na sztywną masę , następnie dodaję serek mascarpone , oraz miód , wszystko razem dokładnie mieszam , tak aby serek bardzo dobrze się rozpuścił . Jak śmietanę mamy ubitą , zaparzamy kawę dodajemy odrobinę cukru , do naszej blaszki wykładamy pierwszą warstwę

Mój Smak
Placuszki z serkiem mascarpone i sosem truskawkowym 141

proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki Erytrotylu u mnie Słodki Eryk olej do smażenia 1. Do misy miksera dajemy jajka, ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy serek mascarpone, słodzik lub cukier,miksujemy. Dodajemy mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie miksujemy, żeby składniki się połączyły i nie było grudek. 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju

kruche babeczki
Tiramisu 124

paczka podłużnych biszkoptów 1 szklanka  kawy rozpuszczalnej ( ostudzonej ) 2 łyżki mocnego alkoholu 3 łyżki naturalnego kakao przepis Żółtka ucieramy  z  cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy stopniowo serek mascarpone cały czas ubijając aż krem zgęstnieje. Kawę łączymy z alkoholem, wlewamy do miski. Biszkopty moczymy w kawie, tak żeby nasiąkły ale  się nie rozpadły. Układamy

Smakowite Dania
Tarta z z serkiem mascarpone i borówkami amerykańskimi - PYCHA :) 149

Moja pierwsza w życiu tarta, z serkiem mascarpone i borówkami amerykańskimi!  Okazało się, że moja blaszka do pieczenia ma średnicę 29cm co spostrzegłam dopiero w momencie chłodzenia się ciasta  No a przepis miałam na 25cm, także spód bardzo cienki - tak czy owak wyszedł pyszny i kruchy! Składniki: Kruche ciasto - 200g mąki pszennej, tortowej - 1 jajko - 100g zimnego masła(...)minut, następnie zdejmujemy obciążenie wraz z papierem i pieczemy kolejne 10 min do zarumienienia się ciacha. Po pieczeniu wyciągamy z piekarnika, studzimy i przygotowujemy masę wypełniającą. Masa do wypełnienia - 250g serka mascarpone - mała śmietanka 30% - 3 łyżki cukru pudru - 0,5 łyżeczki cukru wanilinowego - 300g borówek amerykańskich Za pomocą miksera ubijamy śmietankę 30%, stopniowo dodajemy resztę składników, serek mascarpone

upichcona
Ciasto Kinder Country 312

każdą okazję dla dzieci i dorosłych. Koniecznie wypróbujcie przepis, najlepiej jak najszybciej Ciasto Kinder Country Drukuj przepis Czas gotowania: 20 Składniki Masa biała: -300 g śmietanki kremówki 30 % -250 g serka mascarpone -150 g białej czekolady -3 szklanki preparowanej pszenicy w miodzie (chrupki typu Kangus) Masa czekoladowa: -200 ml śmietany kremówki 30 % -150 g czekolady (ja użyłam(...)papierem do pieczenia (sam spód). Spód wykładamy herbatnikami. --> Masa biała: --> Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy serek mascarpone. Cienkim strumieniem wlewamy rozpuszczoną białą czekoladę, mieszamy. Do masy dodajemy około 2,5 szklanki preparowanej pszenicy (resztę odkładamy do dekoracji) i dokładnie łączymy całość. Masę wykładamy na spód z herbatnikami. Wyrównujemy i na wierzch

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania