masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:20/248)

Kinder Country z pszenicą ekspandowaną 147

mascarpone 4 szkl pszenicy ekspandowanej (3 szkl do masy, 1 szkl do posypania na wierzch) 150 g herbatników 1 czekolada biała 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna Wykonanie: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno ułożyć równomiernie część herbatników. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na gładką masę, przestudzić. 200 ml kremówki ubić na sztywną masę, stopniowo dodać serek mascarpone

Trufelkowo
Tort straciatella z truskawkami 213

gotowej masy jajecznej delikatnie mieszając szpatułką. Na końcu dodać kakao i delikatnie wymieszać do połączenia składników.  Gotową masę przelać do tortownicy i piec około 30 minut (do suchego patyczka). Kremy i galaretka: Z odmrożonych truskawek odłożyć kilkanaście na talerzyk. Z pozostałych odlać cały sok do osobnego naczynia, zaś truskawki zblendować na jednolitą masę. Odlać 3/4 szklanki masy i odłożyć(...)dodać do wcześniej odłożonej szklanki zmiksowanych truskawek, wymieszać). Włożyć do lodówki żeby szybko stężało. W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i śmietan-fix miksując wszystko razem (krótko tylko do połączenia składników). Niecałą połowę kremu umieścić w innej misce, wlać zmiksowane truskawki wraz z odrobiną galaretki i zmiksować do połączenia

Passions hobbies life
Tort na wieczór panieński 190

Wczoraj miałam przyjemność robić tort na wieczór panieński dla Natalii. Hmmm kształt raczej standardowy jak na tego tupu imprezę;) Tort składał się z jasnych biszkoptów zabarwionych

Krakowskie smaki Ani
Tort brzoskwiniowy 193

dodatkiem soli, następnie dodawać partiami cukier. Kiedy już białka z cukrem są ubite, do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet, wymieszać i wlać do piany, ubijać aż masa będzie jednolita.3. Stopniowo wsypywać mąkę i mieszać na najmniejszych obrotach do połączenia.4. Ciasto wylać na przygotowaną tortownicę, wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą (przepis nadaje się na tortownice wielkości(...)średnicy). Piec w 180 st. C przez 40-50 minut. Całkowicie wystudzić. (A najlepiej upiec biszkopt jeden dzień wcześniej).5. Robimy krem - śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone. 1/3 masy odkładamy do dekoracji, a do pozostałej części kremu dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.6. Biszkopt przekrawamy na 3 blaty.7. Przekładamy tort od dołu:biszkopt nasączony ponczemcienka warstwa dżemu morelowego1/3

Kuchnia domowa Ani
Tort Maltesers 276

szklanka mąki pszennej budyń waniliowy (proszek) szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia zapach waniliowy SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: niecała puszka masy krówkowej 2 op. kuleczek maltesers DO NASĄCZANIA: słaba, lekko posłodzona herbata, lub ( jeżeli wolicie wersję dla dorosłych ) woda z alkoholem np. rumem Nasączony biszkopt powinien być wilgotny(...)Pozostawiamy do wystygnięcia. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć,przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. PRZEKŁADANIE: Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy kolejnym blatem, lekko dociskamy. Drugi (środkowy) blat:nasączamy

Domowe Torty
Pijane Tiramisu 2417

grono też nie protestowało... :) *** Pijane Tiramisu *** 6 żółtek 6 białek 300ml mocnej kawy rozpuszczalnej ( zrobiłam z 3 łyżeczek ) 7 łyżek cukru ( 3 do kawy i 4 do masy )  500g serka mascarpone 2 opakowania biszkoptów  2 łyżeczki żelatyny    Kakao  1 opakowanie cukru wanilinowego  100ml wódki smakowej 1.  Rozpuścić i wystudzić kawę .2. Białka(...)rozpuścić w niej żelatynę 4. Ubić żółtka z cukrem.5. Do żółtek  dolewać stopniowo żelatynę ( należy stale mieszać , aby jajka się nie ścięły)6. Dodać mascarpone i wymieszać mikserem,aż do uzyskania jednolitej masy .7.Dodać białka do masy i delikatnie wymieszać 8. biszkopty namoczyć w kawie i alkoholu  i ułożyć w foremce , posypać Kakao i nałożyć masę , posypać

ciemna strona patelni
Śmietankowiec z porzeczkami 348

być biały) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g mąki tortowej 2-3 łyżki kakao 2 łyżki wody  Na bitą śmietanę 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowanie śmietan-fix Warstwa porzeczkowa + polewa 1 kg czerwonej porzeczki (może być mrożona) 1/4 szklanki cukru 4 l wody(...)Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Bita śmietana: W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać śmietan-fix i zmiksować krótko. Gotową śmietanę wstawić do lodówki na 30 minut. Porzeczki: Owoce umieścić w dużym garnku, zalać

Passions hobbies life
Babeczki z pomarańczą i mascarpone 195

łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1/2 łyżeczki sody szczypta soli skórka otarta z 2 pomarańczy Dodatkowo: kandyzowana skórka pomarańczowa dostępna w sklepie  www.Skworcu.com.pl Masa śmietankowa: 25 dag serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30-36% cukier puder do smaku 1. Masło roztopić z cukrem, a następnie odstawić do wystudzenia. 2. Do miski przesiać mąkę, sól, proszek(...)Połączyć wszystkie składniki, zmiksować i nakładać do foremek. Czas pieczenia 20-25 minut w tem. 180 C. 5. Śmietanę ubić na sztywno, przesiać cukier puder, dodać serek mascarpone i zmiksować. Gotową masę nakładać przy pomocy wyciskarki na wierzch babeczek, posypać kandyzowaną skórką pomarańczową i świeżą miętą. Przechowywać w chłodnym miejscu

Apetyczna babeczka
Korzenne ciasto dyniowe z kremem michałkowym 181

kefiru 1 szklanka puree z dyni* 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (pominęłam) 160 g masła 1 szklanka drobnego cukru do wypieków (dałam 2/3) 3 jajka Przełożenie: 250 g serka mascarpone 10 czekoladek Michałki (klasyczne) 2/3 słoiczka dżemu pomarańczowego z kawałkami skórki Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 150 ml słodkiej śmietanki 18% pół łyżeczki oleju ew. łyżka cukru złote(...)przez 22-30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić chwilę w formie, następnie wystudzić na kratce. Michałki rozkruszyć w palcach, utrzeć na gładką masę z serkiem mascarpone. Na paterze położyć pierwszy z blatów czekoladowych. Posmarować dżemem z pomarańczy. Wyłożyć krem, równo go rozsmarowując. Na górę wyłożyć drugi blat czekoladowy, lekko dociskając. Ciasto schłodzić. Przygotować polewę. W kąpieli wodnej

Czerwień i błękit
Ciasto czekoladowo - wafelkowa rozkosz 180

Pyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem wafelków Lusette cappuccino, do tego masa na bazie serka mascarpone, śmietanki 30%,żelatyny i wafelków również o smaku cappuccino. Całość polana gorzką czekoladą. Ciasto jak wafelek Lusette :-). Pyszne jest, kaloryczne na pewno, ale raz na jakiś czas można zaszaleć :-). Miłego poniedziałku :-) Blaszka 21x31 cm Składniki ciasto: 8 jajek 200 g cukru trzcinowego 160 g maki(...)wyłożonej papierem do pieczenia, przewalamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Do tzw. "suchego patyczka". Ciasto studzimy na kratce, przekrawamy na dwa blaty. Masa wafelkowa: 400 ml śmietanki 30% 2 serki mascarpone (2 x 250g) 3 łyżki cukru pudru 3 wafelki Lusette cappuccino 2 łyżeczki żelatyny 1.Żelatynę zalewamy wodą (tak, żeby przykryła żelatynę), mieszamy i czekamy

kruche babeczki
TORT RAFAELLO 532

szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM KOKOSOWY: 300 ml śmietany kremówki 36% 1 puszka mleka kokosowego (sama śmietanka) * 200 g białej czekolady, połamanej 350 g serka mascarpone 150 g wiórków kokosowych cukier puder do smaku (dałam 3 łyżki, w przepisie brak cukru) DODATKOWO: 1 szklanka Amaretto (zamiast Amaretto nasączyłam biszkopt ponczem zrobionym(...)rozpuszczenia się czekolady. Schłodź masę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 12 godzin. Następnego  dnia zmiksuj schłodzoną masę i serek mascarpone do utrzymania gęstego kremu, wsyp wiórki koksowe i ponownie dokładnie, ale krótko zmiksuj. Ja od siebie dodałam jeszcze cukier puder, bo krem był naprawdę

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto porzeczkowo-borówkowe z mascarpone 100

pysznym kremem z mascarpone.Idealne na gorące dni. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1,2 szklanki cukru 1,2 szklanki mąki pszennej 1,2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z mascarpone: 250 g serka mascarpone 250 g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Masa porzeczkowa: 250 g dżemu z czarnej porzeczki 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 galaretka o smaku(...)spęczniała. Dżem porzeczkowy przekładamy do rondla, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia dodajemy żelatynę, mieszamy do momentu aż żelatyna całkowicie się rozpuści, odstawiamy do ostudzenia.Tężejącą masę wylewamy na biszkopcie. Wstawiamy do lodówki aby do stężenia. Serek mascarpone i jogurt grecki miksujemy, dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan-fixami. Masę wykładamy na masę porzeczkową. Umyte owoce osuszamy, układamy na masie z mascarpone

Bajeczna Kuchnia
Tort czekoladowo-orzechowy "Kraina Lodu" 201

przekroju :) Przepis na blaty orzechowe podpatrzyłam na stronie "Mama gotuje" Blaty orzechowe: 8 białek 250g zmielonych orzechów włoskich 250g cukru pudru 4 okrągłe wafle o śr. 20cm Masa czekoladowa: serek mascarpone 330ml śmietanki 30% 2 tabl. gorzkiej czekolady 3 łyżki nutelli 1/3 szkl cukru pudru Wykończenie: 500ml śmietanki 30% 2 śmietanfixy 1/2 szkl cukru pudru op. landrynek niebieskich opłatek(...)zmielone orzechy i wymieszać. Okrągłe wafle ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wyłożyć równą warstwę bezy orzechowej. Każdy wafel piec ok 15 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Masa czekoladowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. W misie miksera ubić śmietanę na sztywną pianę. Dodać cukier puder, rozpuszczoną czekoladę, nutellę i mascarpone. Utrzeć tylko do czasu aż składniki się

Smakołyki Asi
Sernik "czekoladowa dama" 191

włożyć do lodówki na czas przygotowania masy. MASA SEROWO-CZEKOLADOWA: Białą czekoladę połamać , przełożyć do miseczki, rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej na płynną masę. Twaróg zmielić w maszynce, wbić jaja, dodać białko, masło, wlać śmietankę ,wsypać cukier oraz budyń krótko zmiksować tylko do połączenia aby nie napowietrzać niepotrzebnie masy, na koniec wlać lejącą białą czekoladę i wymieszać.  Wylać(...)chwilę przestudzić dodać połamaną czekoladę zostawić na chwilę do rozpuszczenia, po czym wymieszać na gładką jednolitą masę.  Zimną wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia do masy dołożyć serek mascarpone i zmiksować do uzyskania puszystego kremu, wyłożyć na zimny sernik, udekorować startymi czekoladami i pralinkami

Wanilia i Kardamon
Wielkanocne babeczki szpinakowe 296

mrożonego szpinaku (najlepiej rozdrobniony) 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 jajka 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku o pieczenia Masa śmietanowa: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 2 usztywniacze do śmietany 6 łyżek cukru pudru Dodatkowo: 60 sztuk jajeczek (ja użyłam Kinder schoco bons(...)Dodać szpinak i olej 6. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia 7. Przełożyć ciasto do foremek 8. Upiecz babeczki 9. Ubić śmietanę kremówkę 10. Dodać serek mascarpone 11. Przeciąć babeczki 12. Udekorować babeczki masą 13. Ułożyć jajeczka i posypać pokruszonym ciastem Poprzedni 1 z 13 Następny Artykuł Wielkanocne babeczki szpinakowe pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania