przepis z dynią w roli głównej. Tym razem w postaci deserów w lampkach. Składniki na masę: 2 szklanki puree z dyni 3 galaretki brzoskwiniowe Masa: Śmietana 30% – 250ml 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki serka mascarpone Przygotowanie puree: Dynię kroimy na kawałki i zalewamy niewielką ilością wody, gotujemy do miękkości. Kiedy dynia jest już miękka miksujemy całość blenderem. Wykonanie deseru(...)należy umieścić w pozycji pochyłej, a jednocześnie stabilnej. Deser wstawiamy do lodówki, żeby masa całkowicie zastygła. W tym czasie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone. Ubitą kremówkę przekładamy na wystudzoną masę dyniową. Lampkę stawiamy na poziomej powierzchni na około 3 godz w lodówce. Smacznego
Podróż w kulinariaTypowe wiosenno-letnie ciasto. Puszysty biszkopt z dodatkiem tartej czekolady nasączony ponczem, masa z serków homo i mascarpone z dodatkiem świeżych truskawek i warstwa jogurtowa czyni pyszne orzeźwiające ciasto na ciepłe dni. Każdy z nas przecież wie że czekolada i truskawki to idealne połaczenie, jednym słowem jest pyszne! Składniki: Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki(...)pieczenia Poncz: 1 szklanka przegotowanej wody 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka jasnego rumu Masa straciatella: 35 dag twarożku 3 krotnie mielonego 30 dag serka homogenizowanego waniliowego typu Danio 25 dag serka mascarpone Mlekoma 50 g tartej gorzkiej czekolady 1 szklanka pokrojonych w kostkę truskawek 3-4 łyżki cukru pudru 5 listków
Wanilia i Kardamonblogu : Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Pączki z budyniem Chrusty na winie Oponki z twarogu Churros z masą migdałową Pączki z serka mascarpone Pątysie Sycylijskie cannoli z ricottą Faworki robione mikserem Pudrowane poduszeczki Wydrukuj przepis The post Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoherbatniki zdążyły zmięknąć, a następnie trochę poleżeć w zamrażalce. Idealny deser na upały! Przepis autorski. Składniki: ok 32 sztuki kakaowych herbatników 1 puszka masy kajmakowej (400g) 150g orzeszków ziemnych niesolonych 250g serka mascarpone 330g śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1 mleczna czekolada 3 łyżki mleka 3 batoniki snikers – do dekoracji *** Prostokątną(...)Pierwszą i ostatnią warstwę herbatników nasączamy mlekiem, przy środkowych warstwach nie jest to już konieczne *** *** Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz stopniowo, po łyżce serek mascarpone, miksujemy na gładką masę. Masę śmietanową, orzeszki oraz kajmak dzielimy na 3 części *** *** Na warstwie herbatników wykładamy 1 część masy kajmakowej *** *** Masę kajmakową obsypujemy pierwszą częścią orzeszków *** *** Całość zakrywamy pierwszą częścią
Blog z Apetytemktóre można było zjeść ze smakiem już po 30 minutach chłodzenia. Składniki: (na formę o średnicy 28 cm) Masa z jogurtów: 800 ml jogurtu typu greckiego 1 szklanka cukru pudru + 2 łyżki do śmietany 250 g serka mascarpone 330 ml śmietany 30% 60 g śmietanki śnieżki w proszku 1 - 2 łyżeczki herbaty Matcha 1 - 2 łyżki naturalnego kakao(...)rozmieszać, aby nie było pozbijanych grudek (ma być jednolita konsystencja). Z kakao postąpić tak samo, tylko dodać nieco więcej wody. Jogurty zmiksować z cukrem pudrem i serkiem mascarpone na puszystą jednolitą masę, którą podzielić na dwie równe części. Do jednej części dodać wystudzoną herbatę Matcha, a do drugiej wystudzone kakao i dokładnie zmiksować z jogurtem, aby była jednolita konsystencja. Następnie
Kuchcik gotujeDzisiaj prawdziwa uczta dla wielbicieli batoników Bounty - czyli dla takich jak JA :) Ciasto jest bardzo delikatne, dzięki puszystej masie śmietanowej i polewie z dodatkiem serka mascarpone - a dodatkowo jest nafaszerowane mnóstwem batoników Bounty, które nadają mu charakteru. Składniki na biszkopt (na tortownicę ⌀ 26 cm): 5 średnich jaj 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1 płaska łyżeczka(...)śmietanowej, wymieszać, a następnie dodać do pozostałej masy. Postarajcie się jak najszybciej wszystko razem połączyć (w zimnej masie żelatyna dosyć szybko tężeje). Biszkopt przekroić w połowie na dwa placki. Dolny placek posmarować połową masy (fot.1) , wyrównać. Następnie ułożyć równomierną warstwę z pokrojonych drobno batoników Bounty (fot.2) . Leciutko docisnąć, posmarować pozostałą masą i przykryć drugim plackiem. Lekko docisnąć. Za pomocą
Świat CiastaPyszny deser dla dzieci nie tylko na Wielkanoc. Biszkopty, serek mascarpone oraz słodkie brzoskwinie to idealne połączenie. Składniki 1 serek mascarpone ok. 1/2 opakowania okrągłych biszkoptów 2-3 połówki brzoskwiń z puszki 1 łyżka cukru pudru kolorowa masa cukrowa 1 łyżeczka … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyszklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu KREM: 2 tabliczki czekolady (u mnie jedna gorzka a jedna mleczna) 330 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone MUS: 300 g truskawek (świeże lub rozmrożone) 3 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek, ubić bardzo dokładnie ze szczyptą soli. Do piany dodawać stopniowo cukier, a kiedy(...)pieczenia (tylko dno). Piec około 30 min w 180 stopniach C. Dzień wcześniej zagotować śmietankę i rozpuścić w niej czekolady. Schłodzić w lodówce całą noc. Następnego dnia masę zmiksować, dodając serek mascarpone. Truskawki (umyte i osuszone lub rozmrożone) zblendować. Galaretki rozpuścić w szklance wody, gdy zaczną tężeć zmiksować z truskawkami. Biszkopt rozciąć na dwa blaty (można nasączyć wodą z cukrem
Cakes By Kejtrozpuszczenia się cukru (masa będzie rzadka). Następnie masę zdjąć z ognia i pozostawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna utrzeć ją z miękkim masłem. Masa kawowa: opakowanie kawy cappuccino 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie cukier- wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone
Krakowskie smaki Anipowstania była życzliwość marki Garneczki.pl oraz marki Bogutynmlyn.pl . Składniki: 125 g mąki migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru 3 łyżeczki kakao Masa: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki nutelli 2 łyżeczki nalewki czekoladowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier
Podróż w kulinariacukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone Wykonanie: Spód: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno obręczy. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. Składniki na masę dyniową: W tym czasie puree z dyni chwilkę gotujemy. Do gorącej masy wsypujemy galaretkę pomarańczową i bardzo dokładnie mieszamy. Masę studzimy, tężejącą wykładamy na kruchy spód(...)lodówki, żeby masa całkowicie zastygła. Składniki na masę orzechową: Mleko zagotowujemy, dodajemy zmielone orzechy. Całość chwilę gotujemy cały czas mieszając a następnie odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce orzechów cały czas ucierając. Gotowy kremem przekładamy na wystudzoną masę dyniową do naszych obręczy. Składniki na masę mascarpne: Śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone ubijamy na sztywno. Ubitą
Podróż w kulinariałyżeczka proszku do pieczenia ciasto druga warstwa: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 50 g mąki4 jajka 200 g cukru masa:350 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówka cukier puder garść malin Pierwsza warstwa: połamaną czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej, przestudzić.Masło utrzeć z cukrem(...)pieczenia wprost do ucieranej masy. Całość zmiksować i rozsmarować masę na spodzie tortownicy, wcześniej wysmarowanej masłem. Druga warstwa: czekoladę połamać na kawałki, roztopić ją z masłem w gorącej kąpieli wodnej. Lekko przestudź i wymieszć z mąką. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć z masą czekoladową. Przelać masę do tortownicy na wierzch pierwszej warstwy .Piekarnik rozgrzać
pieprzny smaczekSkładniki: Na tortownicę o śr. 16cm Krem pomarańczowy: 3 średniej wielkości pomarańcze 1 budyń śmietankowy 1 łyżka syropu trzcinowego 1 galaretka pomarańczowa 120g margaryny np Kasia, Palma Masa chałwowa: 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 200g sera białego (może być sernikowy z wiaderka) 250g śmietanki 30% 3 pełne łyżki cukru pudru 1 galaretka pomarańczowa 40g chałwy orzechowej Ponadto: 1 opakowanie ciastek(...)część kremu i druga warstwa hitów. Odstawiamy do zastygnięcia w zimnym miejscu. 4. Śmietankę ubijamy. Do usztywnionej dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone i zmielony ser biały. Na końcu dodajemy pokruszoną chałwę oraz ostudzoną galaretkę. Masę mieszamy i wykładamy na krem pomarańczowy. Posypujemy drugą częścią orzechów i dociskamy ciastkami oreo. Schładzamy minimum godzinę przed podaniem. Całość polewamy rozpuszczoną białą
Kuchnia w czekoladziełyżek drobnego cukru - 1,5 łyżeczki cukru waniliowego - 1,5 szklanki mleka - 1,5 szklanki gazowanej wody mineralnej - szczypta soli - olej kokosowy do smarowania patelni Masa serowa: - 3 serki mascarpone - 1 jajko - cukier puder (do smaku) - ekstrakt waniliowy - skórka starta z wyparzonej cytryny Do wysokiego pojemnika wlewamy mleko i wodę. Dodajemy przesianą mąkę – miksujemy przy użyciu robota na gładką
mojewypiekiinietylkoUkładać na pergaminie. Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Po upieczeniu przełożyć masą kokosową i polać polewą. Składniki na masę kokosową: 1/3 szklanki śmietanki kremówki220 gram serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru ½ szklanki wiór wiórków kokosowych Wykonanie masy kokosowej: Schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier i jeszcze raz ubić, dodać serek mascarpone z wiórkami i połączyć składniki
Tradycyjna Kuchnia