wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Masa jagodowa: 250 ml słodkiej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone ok 700 g borówek ½ szklanki cukru kryształu (opcjonalnie) 2 galaretki o smaku owoców leśnych Przygotowanie: Do garnka przełóż owoce i dodaj trochę wody (ok. ½ szklanki). Postaw(...)galaretki, wymieszaj, zmiksuj na gładko i odstaw do wystudzenia. Śmietankę ubij na sztywno z serkiem mascarpone (dosłódź jeśli uważasz za stosowne). Do ubitej masy powoli wlewaj tężejącą, ale wciąż płynną galaretkę i miksuj na najniższych obrotach miksera. Masa śmietankowa: 300ml słodkiej 30% śmietanki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubij, a następnie dodaj cukier puder, mascarpone
Kulinarna (nie)codziennośćwysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Masa jagodowa: 250 ml słodkiej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone ok 700 g borówek ½ szklanki cukru kryształu (opcjonalnie) 2 galaretki o smaku owoców leśnych Przygotowanie: Do garnka przełóż owoce i dodaj trochę wody (ok. ½ szklanki). Postaw(...)galaretki, wymieszaj, zmiksuj na gładko i odstaw do wystudzenia. Śmietankę ubij na sztywno z serkiem mascarpone (dosłódź jeśli uważasz za stosowne). Do ubitej masy powoli wlewaj tężejącą, ale wciąż płynną galaretkę i miksuj na najniższych obrotach miksera. Masa śmietankowa: 300ml słodkiej 30% śmietanki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubij, a następnie dodaj cukier puder, mascarpone
Kulinarna (nie)codziennośćjajka - 6 szt mąka - 1 szkl cukier - 1 szkl olej - 1 łyżka proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem śmietanowy serek mascarpone - 250 g śmietana 36 % - 500 ml 2 op. zagęstnika do śmietanki cukier puder - 3 łyżki Na masę maślaną (do obłożenia tortu): masło - 1 kost sok z cytryny - 4 łyżeczki cukier puder - 170 g Dodatkowo brzoskwinie - 1 puszka masa(...)stop, tzw do suchego patyczka. Krem śmietanowy : Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać zagęstniki, dalej ubijać. Następnie dodawać stopniowo, cukier puder i po łyżce serka mascarpone, delikatnie wymieszać. Masa maślana : Do miski przełożyć masło pokrojone w kostkę, ubić do białości, następnie dodać cukier puder i sok z cytryny, dalej ubijać. Odłożyć 1 łyżkę masy maślanej do opłatka. Poncz
Kuchnia Danusidomowe przyjęcia, świąteczny stół lub spotkania w gronie znajomych. składniki na formę 22 na 28 cm 350 g krakersów puszka masy kajmakowej 330 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu masa orzechowa 300 g prażonych orzechów ziemnych bez soli 120 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 4 łyżki miodu polewa(...)serowa Do wysokiej miski wlewamy schłodzoną śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy na ciastka i dokładnie ją rozprowadzamy a na niej układamy kolejną warstwę krakersów. masa orzechowa W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło, miód oraz
Smakowite Daniadość drogie to warto z nich zrobić lekki sernik na zimno. Będziecie zachwyceni. Zróbcie coś dobrego :) SERNIK TRUSKAWKOWY Składniki: spód: 200 g herbatników 80 g margaryny Palma masa serowa: 500 g serka mascarpone 250 g sera białego 200 ml śmietany 30% 3/4 szkl cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 2 łyżeczki żelatyny 3/4 szkl ciepłej wody mus truskawkowy: 450 g truskawek(...)podpiekamy 10 minut. Wyjmujemy i studzimy. masa serowa: Galaretkę rozrabiamy w ciepłej wodzie i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno. W oddzielnym naczyniu miksujemy serki mascarpone z białym serem przeciśniętym przez praskę oraz cukrem. Do masy serowej dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy delikatnie łyżką. Masę dzielimy na 2 równe części. Jedną odstawiamy do lodówki. Do drugiej dodajemy
Bon appetit mon amiekarmelowej plus 250 gram serka mascarpone 100 gram orzeszków ziemnych solonych zmielonych Wykonanie (ciasto): Obie czekolady i masło roztapiamy w rondelku. Jajka ubijamy z cukrem. Do jajek wlewamy lekko przestudzoną masę czekoladową ciągle mieszając łyżką. Do tego dodajemy mąkę i mieszamy. Wylewamy masę na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Wykonanie (masa karmelowa): Cukier brązowy podgrzewamy(...)gotujemy do zgęstnienia. Dodajemy szczyptę soli. Tak przygotowaną polewę dzielimy na dwie części. Jedną wstawiamy do lodówki do zgęstnienia. Drugą wykorzystujemy do masy karmelowej. Wykonanie (masa karmelowa): Łączymy połowę przestudzonej polewy karmelowej z serkiem mascarpone i połową zmielonych orzeszków. Wstawiamy do lodówki. Wykończenie: Upieczone ciasto przekrawamy na dwa blaty. Smarujemy 2/3 masy karmelowej na ciasto. Nakładamy drugi blat. Smarujemy
Pyza i Surówkakryształ) 2 jajka 5 czubatych łyżek kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki konfitury z pigwy (sprawdzą się też powidła śliwkowe, dżem porzeczkowy, z róży...) Masa serowa: 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru (tu najlepiej biały, brązowy zmieni kolor masy) 1 jajko 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: owoce (u mnie jeżyny) Sposób przygotowania: Masło przekładamy do rondelka
Kolorowy Przepisownikforemce, masa jest puszysta ale dobrze dzieli się na porcje. Można zrobić też mini serniczki i masę przełożyć do szklaneczek. Uzyskamy wtedy już gotowe pojedyńcze porcje, które można jeszcze dodatkowo przybrać bitą śmietaną i owocami. składniki: 300 ml śmietanki 30 % 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny 100 g czekolady białej 100 g czekolady gorzkiej(...)sztywno. Do drugiej miski przełożyć serek mascarpone i zmiksować. Następnie połączyć zawartość obu misek i zmiksować wszystko na jednolitą masę, odstawić. Żelatynę rozpuścić w mleku i odstawić do wystudzenia. Czekolady połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej, każdą osobno i również odstawić do wystudzenia. Do masy ze śmietanki i serków mascarpone dodać zimną żelatynę i zmiksować aż składniki się połączą. Żelatyna
Monia miesza i gotujeszklanka pokruszonych ciasteczek Digestive (ok. 100 g), 3 łyżki roztopionego masła, 150 g czekolady mlecznej, 250 ml śmietanki 30%, 500 g serka mascarpone, 6 żółtek, 4 łyżki cukru pudru, 1 puszka gotowej masy kajmakowej, 1 szklanka wiórków kokosowych, 50 g starkowanej mlecznej czekolady. Nieodzowny drobiazg na poprawę humoru - czyli deser :) Dzisiaj zaproponuję dosyć słodki deser kokosowo-kajmakowy, którego bazę stanowi(...)pucharków po 2 łyżki masy czekoladowej. Wstawić do lodówki. Do dość dużej miski przełożyć 6 żółtek i 3 łyżki cukru pudru. Ubić kogel-mogel. Następnie do masy z żółtkami dodawać po łyżce serka mascarpone. Mieszać mikserem do momentu, aż wszystko dobrze się połączy, a w masie nie będzie żadnych grudek. Wyjąć pucharki z lodówki i rozłożyć po około
Świat Domowej Kuchniespresso biszkopty podłużne 200 g borówki amerykańskie 3-4 łyżki cukru Do dekoracji borówki amerykańskie maliny listki mięty Przygotowanie: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawać porcjami serek mascarpone i delikatnie mieszać. Dodać ubitą kremówkę i wymieszać do uzyskania jednolitej i puszystej masy. Na koniec dodać likier kawowy oraz wlewać cienkim strumieniem namoczoną i rozpuszczoną letnią żelatynę
Ala piecze i gotujeśmietan fixy Sposób wykonania: Truskawki umyłam, osuszyłam pokroiłam na mniejsze kawałki. Śmietanę ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania dodałam cukier puder i śmietan fix. Do ubitej masy stopniowo dodałam serek mascarpone i na niewielkich obrotach połączyłam całość w krem. 1/3 kremu odłożyłam do miseczki , do reszty kremu dodałam połowę truskawek, delikatnie wymieszałam łyżką. Na spód bezowy wyłożyłam masę
Darcia w kuchniPyszny letni deser ,idealny do kawy w upalny dzień,szczególnie póki jeszcze mamy truskawki. robi się go bardzo szybko i bardzo prosto-polecam Składniki: Masa mascarpone: - 1 opakowanie serka mascarpone (250g), - 2 duże jajka - 3 łyżki cukru pudru, - łyżeczka cukru z wanilią, - łyżeczka esencji waniliowej, - 250g truskawek - biszkopty podłużne lub zwykłe okrągłe jak nie macie - filiżanka mocnej kawy (ostudzonej(...)łyżki rumu Białka ubić na sztywną pianę. Serek mascarpone zmiksować z żółtkami, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i esencją. Do masy mascarpone (już bez użycia miksera) dodać białka i delikatnie wymieszać. Truskawki pokroić w plasterki. Biszkopty maczamy w kawie (połączonej z alkoholem) i wykładamy nimi dno pucharków. Następnie układamy plasterki truskawek. Na owoce wylewamy masę mascarpone.Następnie znów biszkopty,mascarpone
Swojskie jedzonkociasto: 70 g masła 3 jajka 100 g czekolady gorzkiej 1 szklanka cukru brązowego 3 łyżki proszku do pieczenia 1 łyżka sody oczyszczonej 4 szklanki mąki pszennej Masa mascarpone: 1 opakowanie serka mascarpone 150 ml śmietany 30 % 4 łyżki cappuccino (ja użyłam orzechowego) 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Masa śmietanowa: 100 ml śmietany 36% cukier puder
Panda i jej światWstawiamy do środkowej części piekarnika na kratkę i pieczemy 40 minut. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Następnie musimy przekroić na 3 równe blaty. Masa miętowa: 250 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 1/4 szklanki cukru pudru kilkanaście(...)kropel ekstraktu miętowego Masa:Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder. Mascarpone rozmiksować chwilkę w osobnej misce i dodać do ubitej kremówki. Na koniec dodać ekstrakt miętowy i zmiksować krótko. Ta masa potrzebna jest do jednej warstwy. Masa waniliowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z dwóch lasek wanilii Masa
Blondynka Gotujełyżki sosu karmelowego. Wymieszać. Serek mascarpone dokładnie wymieszać z 2 łyżkami sosu karmelowego. Ciasteczka przełożyć do woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem lub zmiksować. Na dno kieliszków nałożyć masę orzechową, potem serek mascarpone, a na wierzch warstwę z ciasteczek. Smacznego
Oryginalny smakchcesz, aby mus był gładki należy zmiksowane maliny przecisnąć przez sitko, ja tę czynność pominęłam). Do malin dodać rozpuszczoną galaretkę i ponownie zmiksować. Masę malinową dodać do serka mascarpone i dokładnie połączyć za pomocą miksera. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do masy malinowej. Delikatnie połączyć całość(...)wody 7. Zmiksować serek mascarpone z cukrem pudrem 8. Zmiksować maliny 9. Do malin dodać 200 ml chłodnej galaretki 10. Przelać mus do serka mascarpone 11. Całość zmiksować 12. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno 13. Do masy dodać śmietanę i całość delikatnie wymieszać 14. Przelać masę na kruchy spód 15. Na wierzch ciasta wyłożyć maliny 16. Całość zalać galaretką Poprzedni
KuchniaWeDwoje.pl