masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:26/248)

Ciasto Lodowiec 870

Ciasto bez pieczenia. Z pysznymi truskawkami w galaretce, masą śmietanową z mascarpone przełożoną warstwami biszkoptów. Oryginalny przepis zawiera masę budyniową, ja zrobiłam bitą śmietanę usztywnianą serkiem mascarpone, dodatkowo dałam żelatynę, aby masa była sztywniejsza. Ale żelatynę można pominąć.Dodałam też dużo, bardzo dużo truskawek, dzięki czemu ciasto było bardzo rześkie, owocowe i orzeźwiające. 2 paczki biszkoptów 0,5 l. śmietany

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort z wiśniami i serkiem mascarpone 114

piekę przez 20 minut w temp. 160'C (grzałki  góra/dół ). Biszkopt jasny oraz dwa blaty ciemnego biszkoptu nasączam syropem z kwiatów czarnego bzu. Przygotowuję masę: - 1 opakowanie serka mascarpone - 1 opakowanie śmietanki 30% - 2 łyżki białego cukru - barwnik spożywczy czerwony (użyłam barwnika w kropelkach) Miksuję śmietankę, dodaję cukier; kiedy masa zaczyna robić się gęsta, dodaję serek. Łączę

Wielopokoleniowo
Czekoladowy tort fasolowy 214

czerwonej fasoli 10 jajek 200 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 12 łyżek gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie: bezglutenowego) łyżeczka sody Masa: 500 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka 2 łyżki likieru wiśniowego Dodatkowo: duży słoik 730 g wiśni drążonych (360 g bez zalewy)  Do dekoracji(...)odsączyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej mleko. Serek mascarpone zmiksować z likierem  wiśniowym i cukrem pudrem. Dodać do tego czekoladę i dokładnie wymieszać. Ciasto po upieczeniu przekroić na dwie części. Pierwszy blat posmarować masą, ułożyć na niej wiśnie i przykryć drugim blatem. Górę i boki tortu również posmarować masą. Dekoracja

Domowa Cookierenka Agi
Tiramisu ze śliwkami 183

szklanki powideł śliwkowych – kakao do posypania – 500 ml mocnej kawy   Wykonanie: – Zaparzyć mocną kawę, najlepiej z ekspresu lub rozpuszczalną. – Zmiksować masę kajmakową z serkiem mascarpone. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru – W blaszce prostokątnej odpinanej ułożyć na dnie biszkopty maczane w kawie. – Wyłożyć połowę powideł śliwkowych

To co kocham
Kajmakowy sernik kremowy 149

Przepis z książki "Domowe wypieki" Joanny Niedobeckiej. Składniki na spód 150 g ciasteczek maszynkowych śmietankowych  Brześć 70 g masła Składniki na masę serową 500 g twarogu z wiaderka u mnie  ROTR 250 g serka mascarpone 1 puszka kajmaku 3 jaja 50 g cukru pudru opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (opakowanie na 0,5 l mleka) Dodatkowo do polewy(...)obciąć wystający papier. Brzegi posmarować np.olejem kokosowym i posypać mąką . Ciastka z masłem wyłożyć na dno i ugnieść tworząc spód sernika. Wstawić do lodówki. Twaróg z wiaderka, serek mascarpone oraz puszkę masy kajmakowej włożyć do misy. Zmiksować na gładką masę. Dodać jaja, cukier puder i budyń w proszku. Zmiksować na jednolitą masę, krótko, tylko do połączenia się składników. Masę serową

Z Kuchni Do Kuchni
pyszny krem bananowy 199

składniki: 2 dojrzałe banany 250 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3/4 szkl cukru pudru wykonanie: Banany miksujemy z serkiem mascarpone na gładką masę. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno i dodajemy do serka z bananem. Miksujemy do połączenia się obu mas. Gotowy krem przekładamy np. do worka cukierniczego i podajemy np. na muffinkach, babeczkach czy jako odrębny deser

Domowy Smak Jedzenia
Tort truskawkowy 163

całkiem smaczne Składniki na biszkopt: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 3/4 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę truskawkową: - 200 g śmietany 30% - 250 g serka mascarpone - 70 g cukru pudru - 20 dag truskawek - 1 fix śmietan Składniki na wierzch: - 1 galaretka truskawkowa - 30 dag truskawek Przygotowanie tortu rozpoczynamy od zrobienia biszkopta(...)było ją wylać na wierzch. Gdy biszkopt mamy upieczony pozostawiamy go do wystygnięcia i zaczynamy robić masę truskawkową. Najpierw ubijamy śmietanę a później dodajemy cukier i serek mascarpone i całość miksujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy drobno pokrojone truskawki i jeszcze chwilę miksujemy. Wystudzony biszkopt kroimy na 2 równe części i przekładamy masą. Część masy pozostawiamy aby pokryć wierzch

Kuchenne Wariacje
Mini torcik limonkowo-jagodowy 212

całej limonki 3 łyżki soku z limonki Frużelina:   250g mrożonych jagód 65g cukru duża łyżka soku z cytryny duża łyżka mąki ziemniaczanej 100ml wo dy Masa: 0,5kg serka mascarpone 3 łyżki cukru pu dru   1/2 szklanki płatków mig dałowych szklanka herbaty z sokiem limonkowym i cukrem jako poncz     Przygotowanie: Zmrożone jago dy umieszczamy w garnuszku(...)ziemię z ok 30 cm, aby ładnie nam odszedł. Serek mascarpone umieszczamy w miseczce i na małych obrotach miksujemy razem z cukrem i połową płatków mig dałowych. Kie dy biszkopt przestygnie, przekrajamy go na pół.Łyżką polewamy je dną część ciasta i wykła damy na nią frużelinę i cienką warstwę masy. Przykrywamy całość drugą częścią biszkoptu i wtem sam sposób

ChilliJemy
Tiramisu ze słomką ptysiową 215

zmiksować na jasną i puszystą masę.  Dodać (stopniowo) serek mascarpone i aromat. (Mascarpone "nie lubi miksowania", więc do połączenia go z żółtkami lepiej użyć łyżki, ewentualnie miksować krótko i na wolnych obrotach.) Białka ubić na sztywną pianę - pod koniec ubijania dodać resztę cukru i delikatnie (łyżką) połączyć z masą. Przygotować poncz do nasączenia.  Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. (Kawę(...)oprószyć wiórkami czekolady oraz kakao. Tiramisu schłodzić w lodówce. (*)  Oryginalne tiramisu zawiera jajka, ale nie wszyscy je tolerują (na surowo). W tym przypadku należy pominąć jajka i do serka dodać ubitą kremówkę. Jednak to już będzie a'la tiramisu. (**)  Użyłam formy o wymiarach około 16 x 24 cm. Można robić w mniejszej lub większej - wtedy warstwa kremu będzie

Di gotuje
Tiramisu jagodowe 155

herbaty Teekanne Forest Fruit - szczypta soli Przygotowanie: Herbatę zaparzamy przez pięć minut i odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z cukrem. Po uzyskaniu gładkiej masy dodajemy stopniowo serek mascarpone, cały czas miksując. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli, gdy będą ubite na sztywną pianę łączymy delikatnie z powstałym kremem. Połowę jagód, po umyciu miksujemy i łączymy

Kulinarne życie
Torcik marchewkowy z cytrynowym kremem 165

roztopionego masła 250 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu odrobina gałki muszkatołowej masa 250 g serka mascarpone 100 g cukru sok z 1 cytryny skórka z cytryny do dekoracji: orzechy, suszone śliwki i mięta Wszystkie produkty znajdziecie tutaj  Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasto dobrze ze sobą mieszamy(...)trochę niższe). Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 45-55 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest upieczone. Ostudzamy. Serek mascarpone mieszamy w makutrze z cukrem, dodajemy starką skórkę i sok. Tak przygotowaną masą smarujemy górę ciasta. Dekorujemy, orzechami i śliwkami z miętą :) Smacznego

Niezły Młynek
Mazurek dla początkujących 157

serkiem mascarpone.  Jak ktoś lubi dużo słodyczy może spod posmarować ulubioną konfiturą i dopiero na nią wylać masę czekoladowo-serową. Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie Składniki: Spód: 175 g mąki pszennej, 100 g schłodzonego masła, 20 g cukru pudru różanego lub zwykłego, 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej drobno posiekanej, 1 żółtko. Masa: 200 g schłodzonego serka mascarpone(...)wykorzystać do dekoracji). Foremkę z ciastem wstawić do lodówki na 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, spód ciasta ponakłuwać widelcem, piec ok. 15-18 minut, wystudzić w foremce. Masa: Czekoladę połamać, roztopić w kąpieli wodnej (miska z czekoladą nad garnkiem z gorącą wodą) i lekko przestudzić. Zmiksować na gładką masę z pozostałymi składnikami. Masę wyłożyć na ciasto, stuknąć foremką

SzczyptaSmaQ
Babeczki z kremem chałwowym 154

łyżką. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić je ciastem. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa chałwowa: 300 ml śmietany kremówki 200 g chałwy 200 g serka mascarpone(...)Kremówkę przelać do garnuszka, dodać rozkruszoną chałwę, podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia się chałwy. Wystudzić, schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Po tym czasie zimną masę chałwową zmiksować z serkiem mascarpone do czasu, aż powstanie gęsty krem. Worek cukierniczy napełnić kremem, udekorować kremem i pokruszonymi orzechami włoskimi. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Deser mascarpone z rumem i czekoladą 398

Pyszny deser zrobiony z serka mascarpone, przekładany biszkoptami nasączonymi rumem, z masą czekolady i maku. Koniecznie musicie spróbować to zrobić sami w domu! Skladniki: 125 g serka(...)mascarpone 2 jajka podłużne biszkopty - około 10 -12 sztuk 2 łyżki cukru 3 kopiaste łyżki masy makowej z puszki 100 g czekolady mlecznej kakao do posypania 2-3 kieliszki rumu Przygotowanie: 70 g czekolady roztapiamy i łączymy z masą makową. Podgrzewamy i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo serek, cały

Lena Gotuje
Śnieżna rolada 157

temp. pokojowa) - 2 czubate łyżki mąki tortowej - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków * - 1/4 szklanki wrzątku * - ekstrakt waniliowy - szczypta soli Składniki na masę: - 500 g serka mascarpone - 2 galaretki cytrynowe - 300 ml śmietanki 30% (mocno schłodzonej) - 3 łyżki cukru pudru - 500 ml wrzątku Polewa z białej czekolady: - 150 g białej czekolady - 200 g śmietanki(...)kształt rolady. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy biszkopt wystygnie ubijamy na sztywno śmietankę, dodając porcjami cukier puder, następnie serki mascarpone. Po dodaniu serków zwalniamy obroty robota do minimum. Miksując wlewamy cienkim strumieniem zimną, ale nadal płynną galaretkę. Lekko stężałą masę przekładamy na delikatnie rozchylony biszkopt, równamy powierzchnię i formujemy roladę. Roladę zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy na kilka godzin

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania