masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:18/248)

,, Babeczki z borówkami i kruchą bezą’’ 193

minut . Składniki masy mascarpone: 250 ml śmietanki kremówki 300 g borówek 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii Przygotowanie masy serowej: Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, dodając cukru pudru. Następnie do masy dokładamy borówek i mieszamy delikatnie łyżką, po czym gotową masę wykładamy na kruche spody. Od dna foremek odrysowujemy

Podróż w kulinaria
Rolada serowa z bananami i mascarpone 445

widać nie można się załamywać i trzeba czekać na efekt i smak końcowy. połowy rolady już nie ma. Składniki podaje z oryginalnego przepisu przynajmniej na biszkopt bo masę z serka mascarpone zrobiłam po swojemu bo dla mnie w oryginale było jej za mało :) Składniki na biszkopt 3 łółtka 4 białka 80 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)zrumieni. Po tym czasie wyciągamy biszkopt lekko oddzielamy od papieru, przewracamy na druga stronę i rolujemy przy pomocy papieru na którym się piekł i zostawiamy do ostygnięcia. Przygotowanie kremu Serek mascarpone mieszamy z cukrem. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem soku z cytryny (ja to pominęłam i po prostu wymieszałam wszystkie składniki). Ubitą śmietanę łączymy z serkiem. Banana obieramy

Piekielna Kuchnia Pati
Red Velvet Cupcakes 184

uzyskanie gładkiej, puszystej masy. Dodać jajko i aromat waniliowy. Zmiksować do połączenia składników. Maślankę dokładnie połączyć z barwnikiem. Do maślanej masy dodawać na zmianę mąkę i maślankę (cały czas miksując na niskich obrotach) zaczynając i kończąc na mące. Do szklanki wlać ocet, wsypać sodę oczyszczoną, kiedy się spieni od razu wlać do masy. Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Blachę wyłożyć(...)papilotkami i przełożyć do nich masę. Piec około 20 min do suchego patyczka. W międzyczasie przygotować krem. W misce zmiksować masło, dodać cukier puder. Miksować do uzyskania puszystej masy. Dodać serek mascarpone i aromat. Miksować do uzyskania gładkiego kremu. Przełożyć krem do szprycy i ozdobić ostudzone babeczki. Posypać posypką

Mania Gotowania
Ciasto Lion – szybkie, bez pieczenia 476

warto poczekać, zatem biegnijcie do sklepu (lista zakupów poniżej) i do dzieła… Składniki na ciasto (spód) ok. 350g herbatników puszka masy krówkowej (ok. 400g) Składniki na masę mascarpone 3 opakowania serka mascarpone (750g) 150g śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 3-4 batoniki Lion Składniki na śmietanę na wierzchu 500ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowe składniki(...)masą krówkową. Następnie układamy na nią kolejną warstwę herbatników. Masa mascarpone: śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Cały czas miksujemy dodając porcjami serek mascarpone. Batoniki Lion kroimy w małe kawałeczki i dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając ją łyżką. Masę układamy na herbatnikach i przykrywamy kolejna warstwą ciasteczek. Góra ciasta: śmietaną ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pijany adwokat 333

pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Masa adwokatowa:  puszka masy krówkowej o smaku adwokata od Helio 250 g. serka mascarpone Kajmak miksujemy dokładnie serkiem. Masa śmietanowa: 1/2 litra śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli(...)łyżkami śmietany i dopiero tak rozmieszaną żelatynę wlewam do pozostałej śmietany) Dodatkowo: paczka biszkoptów pół szklanki przegotowanej wody pół szklanki likieru adwokat puszka masy krówkowej o smaku adwokata od Helio 250 g. serka mascarpone płatki migdałowe Mieszamy likier z wodą i tą mieszanką delikatnie nasączamy ostudzony  biszkopt , a następnie równomiernie wykładamy masę adwokatową. Biszkopty moczymy w ponczu i układamy

Cynamonowe szczęście
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką 284

poświęcić te kilka minut. Składniki na dwie bezy: 12 białek  550 g drobnego cukru szczypta soli 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki octu jabłkowego Składniki na masę: 2 opakowania (250g )serka mascarpone 5 żółtek  4-5 łyżek cukru 2 małe opakowania śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie suszonych fig 1 opakowanie suszonych daktyli 1/2 opakowania(...)potestować i wybrać najlepszą dla siebie. Masa. Chłodną śmietankę ubić z łyżeczką cukru pudru. Wstawić do lodówki. W tym czasie utrzeć żółtka z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodawać do nich serek mascarpone. Połączyć w jednolity krem i dodać dosłownie łyżkę rumu z owoców. Na sam koniec dodać połowę ubitej śmietany i jak ktoś lubi odrobinę skórki z cytryny, żeby

Jemy Pijemy
Trufelkowy deser z malinami. 180

świeżymi, lekko kwaskowymi malinami stanowi wspaniały deser. Polecam! SKŁADNIKI masa z białą czekoladą 150g serka mascarpone 100g białej czekolady 3 łyżek wódki lub białego rumu 1 łyżka mleka w proszku ( opcjonalnie, jeśli masa będzie zbyt rzadka) masa z gorzką czekoladą 150g serka mascarpone 150g gorzkiej czekolady  1 łyżka cukru pudru 3 łyżki wódki lub rumu 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej(...)czekoladę ( każdą oddzielnie) roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. 2. Składniki na obra kremy (poza czekoladą) umieścić w dwóch miseczkach. W każdej z miseczek zmiksować składniki na jednolitą masę. Powoli dodawać czekolady. Wciąż miksować aż do uzyskania gładkich kremów. 3. Wstawić oba kremy do lodówki na 5-10 min. 4. Na waflu rozsmarować ciemny krem na grubość

DefinicjaSmaku
EKLERKI Z TRUSKAWKAMI 131

masę. W czasie mieszania jeszcze chwilkę podgrzewać na małym ogniu. Masę pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Mikserem ze spiralnymi końcówkami ucieramy masę dodając jajko i miksując, do całkowitego połączenia składników, następnie dodajemy drugie jajko. Miksujemy kilka minut do otrzymania znów lśniącej i gładkiej masy odchodzącej od brzegów garnka. Otrzymaną masę przekładamy do rękawa cukierniczego(można też ciasto wyłożyć na blachę łyżką(...)ptysie "odpoczęły". Pozostawiamy je do całkowitego wystygnięcia. Krem: Do lekko ubitej śmietanki dodać śmietanfix i ubijać na sztywną pianę. Dodawać po trochę cukru ciągle ubijając. Do sztywnej masy dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Zimne ptysie przekroić na pół, do środka nakładać bitą śmietanę, ułożyć pokrojone truskawki, przykryć  połówkami ciastek. Gotowe eklerki można posypać cukrem pudrem lub oblać czekoladą

Kuchnia w opałach
,,Jagodowa chmurka’’ 397

spód. Składniki masy mascarpone: 660 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii 3 kopiaste łyżeczki żelatyny Przygotowanie masy serowej: Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, dodając cukru pudru, po czym gotową masę wykładamy na galaretkę. Od dna formy odrysować prostokąt, który będzie potrzebny do pieczenia bezy. Składniki bezy

Podróż w kulinaria
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 387

nutelli rozpuścić w kąpieli wodnej i rozsmarować na herbatniki Przykryć kolejną warstwą ciemnych herbatników namoczonych w mleku. Przygotować masę czekoladową: Połowę (375 ml) śmietany kremówki ubić na sztywno. Serek mascarpone (250 g) zmiksować z 2 łyżkami nutelli. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać, najlepiej mikserem na najmniejszych obrotach. Masę przełożyć na herbatniki(...)Podprażyć orzechy i odstawić do wystygnięcia 6. Zmiksować serek mascarpone z nutellą 7. Ubić śmietanę kremówkę 8. Połączyć czekoladową masę ze śmietaną 9. Rozsmarować czekoladową masę 10. Wyłozyć warstwę jasnych herbatników 11. Ubić śmietanę kremówkę (odłożyć odrobinę do polewy) 12. Oczyścić podprażone orzechy 13. Zmielić orzechy 14. Do serka mascarpone dodać zmielone orzechy i cukier 15. Całość zmiksować 16. Dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Świąteczny torcik makowy z pomarańczami i mascarpone 183

niejednym domu duch świąt pozostanie żywy jeszcze przez dłuższy czas :) W duchu tym przedstawiam Wam pyszne, wilgotne i wciąż bardzo świąteczne ciasto. Torcik makowy poprzekładany kremową masą z serka mascarpone i pysznymi cynamonowymi pomarańczami to słodka, świąteczna esencja w jednym kęsie :) Późnym wigilijnym porankiem, przy gorącej kawie i kawałku tego niezwykłego ciasta, siedzieliśmy całą rodziną wokół choinki i otwieraliśmy pozostawione(...)jest tego warte! Torcik makowy z pomarańczami i mascarpone na małą tortownicę Potrzebujesz: Ciasto: 150g mąki 1/2 szklanki suchego maku 125g cukru 2 jajka 125g miękkiego masła 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Słodkie pomarańcze: 2 pomarańcze 1-1,5 łyżki jasnego brązowego cukru 2 szczypty cynamonu Masa mascarpone: 450g mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1/4 szklanki mleka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czarny jar 5373

kakao łyżeczka cukru 1 kieliszek czerwonego likieru (może być również wódka smakowa czerwona lub nalewka) 1 banan Bita śmietana i krem jagodowy 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix 380 g mrożonych lub świeżych jagód (może być więcej) Wykonanie Do garnuszka wlać mleko, wsypać kakao, łyżeczkę cukru(...)dzieci, to pominąć) i obrany banan. Wszystko razem zblendować do momentu powstania delikatnego musu. W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej masy dodać serek mascarpone i śmietan-fix miksując wszystko razem (krótko tylko do połączenia składników). Połowę śmietany przełożyć do osobnej miseczki. Do małej miseczki przesypać nieco jagód (posłużą do dekoracji), a pozostałe wsypać

Passions hobbies life
LANDRYNKOWE PTYSIE 142

masę. W czasie mieszania jeszcze chwilkę podgrzewać na małym ogniu. Masę pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Mikserem ze spiralnymi końcówkami ucieramy masę dodając jajko i miksując, do całkowitego połączenia składników, następnie dodajemy drugie jajko. Miksujemy kilka minut do otrzymania znów lśniącej i gładkiej masy odchodzącej od brzegów garnka. Otrzymaną masę przekładamy do rękawa cukierniczego. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyciskamy(...)ptysie "odpoczęły". Pozostawiamy je do całkowitego wystygnięcia. Krem: Do lekko ubitej śmietanki dodać śmietanfix i ubijać na sztywną pianę. Dodawać po trochę cukru ciągle ubijając. Do sztywnej masy dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Mój krem urozmaiciłam barwnikiem i aromatem stąd ich lekko landrynkowy wygląd i smak. Zimne ptysie przekroić na pół, do środka nakładać bitą śmietanę, przykryć  połówkami

Kuchnia w opałach
Krem z serka mascarpone 337

wanilią, masłem orzechowym czy czekoladą.Składniki:200 g serka mascarpone100 g masła2 łyżki cukru pudruaromat pomarańczowy (lub skórki pomarańczowej) Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy serek mascarpone, kilka kropel aromatu pomarańczowego i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem ze skórką pomarańczową nie nadaje się do wyciskania przez bardzo mały dzióbek (tylkę) szprycy, małe kawałki pomarańczy

Ciastkozercy
Deser malinowy 501

buteleczki i przechowujcie w lodówce. Jest pyszny i słodki od miodu. Można go pić rozcieńczony wodą. Składniki: (6 porcji) 500 g malin mrożonych 3 łyżki miodu 500 g serka mascarpone 4 żółtka 100 g cukru pudru garść truskawek 1 łyżka soku z cytryny   Przygotowanie: Do rondla włożyć mrożone maliny, dodać miód i sok z cytryny. Podgrzewać na średnim ogniu(...)wodą – świetny dla dzieci). Jaja sparz wrzątkiem, aby pozbyć się bakterii salmonelli ewentualnie bytującej na skorupkach, oddziel żółtka i zmiksuj je wraz z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj serek mascarpone i na najniższych obrotach zmiksuj z żółtkami, tylko do połączenia składników (użycie szybszych obrotów oraz długie miksowanie może doprowadzić do zważenia serka). Pucharki lub małe szklaneczki wypełnij

Moja Delicja