masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:12/248)

Sernik na zimno z serkiem mascarpone, lemon curd i białą czekoladą 176

przysłowiowa kropka nad "i". Zniknął w całości... - ekspresowo!   (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Spód: 150g ciasteczek herbatników/kruchych (użyłam z kakao i bez dodatków) 70g masła Masa: 400g serka mascarpone 200 śmietanki 30-36% 150g białej czekolady użyłam z wanilią) 1/2 opakowania cukru waniliowego Lemon curd: 2 duże jajka 2 żółtka 160g cukru 80 g masła skórka(...)Śmietankę ubić na sztywno (można wspomóc się śmietan-fixem) i wsypać cukier waniliowy. Nie zaprzestając miksowania - dodać (stopniowo) serek mascarpone a na końcu białą czekoladę.   Ciasteczkowy spód posmarować cienką warstwą lemon curd, ułożyć plasterki kiwi i umieścić masę z serkiem. Całość wyrównać i ponownie posmarować kremem cytrynowym (tym razem jego warstwa powinna być grubsza) oraz obłożyć kiwi. Ciasto schłodzić

Di gotuje
Wiśnia z makiem wg Aleex 164

wanilinowy • 3 łyżki mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: • 500 g serka mascarpone • 250 ml śmietanki 30% • 4 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: • 250 g serka mascarpone • 200 g kremu typu nutella Poncz: • 50 ml likieru Amaretto + 50 ml wody Dodatkowo: • 1 szklanka drylowanych wiśni z kompotu • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120g) • 2/3 szklanki(...)śmietankę i cukier umieścić w misie miksera. Ubijać do uzyskania gęstego, jednolitego kremu. 11. Kolejny krok to przygotowanie masy czekoladowej. Nutella i mascarpone powinny być w jednakowej, pokojowej temperaturze (jeśli doda się ciepłą nutellę do zimnego serka, masa się zwarzy). 12. Mascaropne i nutellę wymieszać do powstania jednolitej, gładkiej masy. Najlepiej użyć trzepaczki rózgowej. 13. Złożyć ciasto: spód makowy odwrócić

W mojej kuchni
Wielkanocna babka z serkiem mascarpone 201

łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g serka mascarpone,   Polewa: 1 łyżka gęstej śmietany 18% , 4-5 łyżek cukru pudru   Wykonanie: Masło ucieramy na gładką masę. Dodajemy serek mascarpone, dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy po jednym jajku. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Dokładnie miksujemy. Mąkę i proszek przesiewamy i dodajemy do masy. Ucieramy aż składniki się połączą. Masę przelewamy

Passion of Cooking
Kokosek z truskawkami i brzoskwiniami 397

kokosanki. Słodycz przełamują również świeże truskawki. CIASTO KOKOSOWE: 6 białek 1 1/2 szklanki cukru 300 g wiórek kokosowych MASA TRUSKAWKOWA: 400 g truskawek + połówki truskawek między masy 1/4 szklanki cukru 250 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody MASA BRZOSKWINIOWA: 400 g brzoskwiń z puszki 250 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody POLEWA(...)polać po wierzchu ciasta. Czekoladę przełożyłam do woreczka foliowego, odcięłam róg i wycisnęłam niteczki. Smacznego :) Wszystką żelatynę można rozpuścić razem, a później dodając do mas podzielić na pół. Tak samo w przypadku serka mascarpone. Ubić 500 g razem i podzielić na pół. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania

https:KKuchniaMniam
Omlet a la caprese 163

porcje) : 2 jaja 1 łyżeczka masła do smażenia 200 g pomidora 125 g mozzarelli 1 łyżka ( 30 g) serka mascarpone sól, pieprz Przygotowanie: jaja umyj, wbij do miski, wsyp sól i pieprz, rozbij trzepaczką na puszystą masę do masy dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj mozzarellę pokrój w plastry pomidory umyj i pokrój w plastry na patelni rozgrzej łyżeczkę masła

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Tort Śmietankowo- Wiśniiowy 211

Składniki: biszkopt rzucany :  5 jajek 1 kubek drobnego cukru do wypieków 1 kubek mąki tortowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli masa wiśniowa: 1 l śmietany kremówki (mocno schłodzonej) 2 op serka mascarpone (500g) 5 łyżek cukru pudru 1 galaretka wiśniowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku) 3 łyżeczki żelatyny( namoczonej w 0,5 szklanki wody) oraz: słoiczek dżemu wiśniowego(...)wstawiamy z powrotem do wyłączonego już piekarnika. Pozostawiamy w nim do wystygnięcia.  Po wystygnięciu biszkopt rozcinamy na trzy blaty Ubijamy schłodzoną śmietankę, stopniowo dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość masy delikatnie i dokładnie mieszamy do połowy dodając wystudzoną, ale płynną galaretkę wiśniową. A do drugiej części namoczoną w 0,5 szklanki wody żelatynę Pierwszy blat, który będzie spodem

Luźna Kuchnia
Ciastka francuskie z truskawkami 185

czasie wyczarujemy pyszne ciastka francuskie z truskawkami.     Składniki na 8 sztuk:  - 1 opakowanie ciasta francuskiego   375g- 1 jajko do posmarowania ciastek- brązowy cukier (Demerara)           Masa śmietanowa:  - 500ml fresh double cream- 250g serka mascarpone- 2 łyżki cukru pudruDodatkowo:- truskawki- kilka szt. borówek- listki mięty- cukier puder do oprószenia- skórka z cytryny Ciasto wyjmujemy z lodówki i pozostawiamy(...)cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185°C na 20 minut. Upieczone, studzimy na kratce. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy, dodając 2 łyżki cukru pudru. Następnie należy delikatnie wmieszać serek mascarpone. Gotową masę nakładamy (woreczkiem z tylką w kształcie gwiazdki) na ostudzone ciastka. Na masie śmietanowej układamy pokrojone truskawki, borówkę, niteczki skórki cytrynowej (oczywiście cytryna uprzednio musi być wyszorowana i wyparzona

mojewypiekiinietylko
Torcik malinowy 145

czekoladę, cały czas podgrzewając na niewielkiej mocy, mieszać do momentu, aż czekolada się rozpuści. Przestudzić. Żółtka oddzielić od białek i ubić je z połową cukru na jasną, puszystą masę. Dodać serek mascarpone, wanilię, migdały i roztopioną czekoladę. Zmiksować na gładką masę. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę. Wmieszać delikatnie do masy. Dno formy o średnicy 23 cm wyłożyć

Domowa cukiernia Ewy
Tiramisu z whisky i z karmelizowanymi orzechami 198

Potem oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem następnie dodajemy 2 łyżki naparu kawy z alkoholem i serek mascarpone oraz 2 łyżki cappuccino w proszku. Całość miksujemy na puszystą masę. Następnie ubijamy białka dodaj do masy z serka mascarpone. Delikatnie mieszamy. Połowę kremu rozsmarowujemy na ułożonych wcześniej biszkoptach. Później układamy kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i rozsmarowujemy

Bon Appetit Małgorzaty
Kostka Cappucino 197

rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody, wmiksować do masy. Dodać cukier i ponownie zmiksować. Białka oddzielić od żółtek. Po kolei do masy czekoladowej dodawać żółtka, cały czas miksując. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito, następnie dodać do masy i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy(...)szklanki gorącej wody (około 50 ml), przestudzić. Śmietanę (dobrze schłodzoną) ubić razem z cukrem na sztywno, cały czas miksując wlewać do śmietany przestudzoną żelatynę. Ubitą masę dodać do serka mascarpone i delikatnie wymieszać lub krótko zmiksować. Składniki na wierzch ciasta: 250 ml śmietany kremówki (30%); 1 łyżka drobnego cukru do wypieków; 20 g kawy cappucino (proszku); Schłodzoną śmietanę ubić

In my kitchen
Dekoracja tortu 577

Szybki weekendowy torcik dla przyjaciółki;)     Biszkopt  rzucany  przełożony masą z serka mascarpone z dodatkiem białej czekolady— przepis na masę Torcik obłożony został ubitą śmietanką 36% i polany po wierzchu rozpuszczoną czekoladą ( 100g czekolady gorzkiej, 100g czekolady mlecznej i 5 łyżek mleka)   Artykuł Dekoracja tortu pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Sernik łaciaty bez pieczenia 83823

mascarpone, masę dokładnie wymieszać/zmiksować- żelatynę zalać zimną woda, wymieszać i pozostawić na chwilę do napęcznienia, gdy to nastąpi, wlać do niej gorące mleko i dokładnie wymieszać, pozostawić do ostudzenia, co jakiś czas mieszając-  czekolady rozpuścić osobno nad parą wodną (można oczywiście w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej)- żelatynę dodać do masy serowej, dokładnie wymieszać - masę podzielić(...)białą czekoladę, masy wymieszać- łyżeczką nakładać masy na przemian na spód z herbatników, gdy zakryjemy całe dno, nakładamy kolejną warstwę w ten sposób, że na biały kleks nakładamy ciemny i na odwrót- powierzchnię lekko wyrównać, całość schłodzić do zastygnięcia masy 1-2 godzinyWARSTWA SEROWA Z KREMÓWKĄ- śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier, następnie dodać serek, wymieszać- żelatynę

Smakołyki Bereniki
Deser z mango i marakują 177

pudru 1 dojrzałe mango 2 dojrzałe marakuje Sposób przygotowania: Serek mascarpone ubijamy mikserem ze śmietanką i cukrem pudrem. Gdy masa zgęstnieje przenosimy ją do pucharków, zostawiając część masy do dekoracji. Mango obieramy ze skórki, za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Przenosimy do pucharków. Następnie pozostałą masę z serka mascarpone przenosimy do rękawa z ozdobną końcówką i dekorujemy deser

Kuchnia Pani Wiosny
Ciasto marchewkowe z masą na bazie masła orzechowego 168

muszkatołowej -> ½ szklanki cukru brązowego -> ¾ szklanki oleju -> ½ szklanki maślanki -> 3 jajka -> 2 szklanki startej marchewki -> ½ szklanki rodzynek -> Kilka kropli ekstraktu waniliowego Masa: -> 400g serka mascarpone ->1 szklanka masła orzechowego ( 1.5 w zależności od gęstości) -> ½ szklanki cukru pudru -> Szczypta soli -> Ekstrakt waniliowy Wykonanie: Nastawiamy piekarnik na 180C(...)piec 25-30 minut), najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest gotowe. Podczas pieczenia należy przygotować krem. W tym celu potrzebujemy wysokiego, do którego przekładamy serek mascarpone oraz masło orzechowe. Wszystko mixujemy do czasu uzyskania jednolitej masy, stopniowo dodając cukier i ekstrakt waniliowy wraz z jogurtem greckim, ilość musimy dostosować do konsystencji kremu. Ostudzone ciasto kroimy na 3 części. Układamy pojedynczo

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Sernik na zimno z makiem (338 kcal) 362

miał 338 kcal. Składniki: Biszkopt: 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa: 350 g masy makowej (dałam gotową z puszki) 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany 30 % opakowanie żelatyny (50 g) 2 łyżki cukru pudru Ponadto: 50 g płatków migdałów Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie(...)24x24cm). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Do miski wkładamy serek mascarpone, dodajemy masę makową i cukier puder. Całość miksujemy. Do drugiej miski wlewamy mocno schłodzoną śmietankę i ubijamy ją na sztywno. Do garnuszka wlewamy 100 ml wrzącej wody i wsypujemy żelatynę – mieszamy

e-PrzepisyKulinarne