masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:6/248)

Czekoladowa tarta z truskawkami 177

serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru czekoladowy wierzch: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka kilka truskawek i listki mięty Przygotowanie: ciasto:  Składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek do pieczenia) mieszamy razem z miseczce. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.  Dodajemy po 1 żółtku, ubijając dalej dodajemy olej ,a następnie delikatnie mieszamy ze składnikami sypkimi.  Masę wylewamy(...)piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 minut.  Upieczony biszkopt studzimy a następnie odwracamy do góry dnem, tak aby wgłębieni e było na górze.  masa mascarpone: Serek miksujemy z cukrem. Nakładamy go na biszkopt w miejscu wgłębienia. wierzch: Czekolad ę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z mlekiem, studzimy i polewamy po wierzchu tarty. Brzegi dekorujemy pokrojonymi truskawkami. Naturalne

Bon appetit mon amie
Tort a la Jack Daniel's 233

Krem malinowy: 500 g malin garść jagód (dla koloru) 1 szklanka cukru sok z połowy cytryny 4 łyżeczki pektyny 400 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 500 g serka mascarpone Masa maślana (pomijamy, jeśli nie robimy dekoracji z masy cukrowej) : 2,5 kostki masła 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii czarny barwnik spożywczy Poncz

Domowa Cookierenka Agi
Dacquoise tort bezowy 888

wystygnięcia Bezy powinny lekko popękać. Krem 400 g śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 200 g masy kajmakowej 10 suszonych daktyli Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i masę kajmakową. Wszystko zmiksować. Daktyle drobno posiekać i dodać do kremu. Wymieszać wszystko. Dodatkowo kakao do oprószenia daktyle do dekoracji Blaty bezowe przełożyć kremem, a wierzch oprószyć kakao

O kuchni z uczuciem
Podwójny sernik z truskawkami 251

gorące dni :) trochę roboty ale polecam jest przepyszny . Składniki : Masa twarogowa : - 1 kg sera białego u mnie z wiaderka - 1 szklanka cukru pudru -250 ml - 1.5 galaretki truskawkowej Masa z mascarpone - serek mascarpone 350 g u mnie ten z Lidla - 400 g śmietanki 30% lub 36 - szklanka cukru pudru - 3 żółtka Dodatkowo : - 1 kg truskawek - paczka prawdziwych biszkoptów(...)masy wykładamy na biszkopty ,na to układamy całe truskawki , wkładamy na 15 minut do lodówki ,wylewamy drugą część masy serowej i wstawiamy na pół godziny do lodówki . W tym czasie robimy drugą masę serową ,w małym rondelku gotujemy wodę ,żółtka z połową cukru wrzucamy do miseczki i stawiamy na gotującej wodzie tak aby miska nie dotykała wody i ucieramy masę

Wypieki Rene
Truskawkowe tiramisu 208

Zapraszam na pyszne tiramisu w wersji truskawkowej. Słodka masa świetnie komponuje się z lekko kwaskowymi truskawkami. składniki: 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 5-6 podłużnych biszkoptów 200 g truskawek Truskawki zmiksować na mus, można ewentualnie dosłodzić nieco do smaku i odstawić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, odstawić. Żółtka(...)puszystą masę. Następnie dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Potem dodać ubite białka i ponownie wymieszać aby składniki się połączyły. Z przygotowanej masy , pokruszonych herbatników i truskawkowego musu skomponować własny deserek w pucharku lub szklaneczce. Ja przygotowałam trzy duże deserki. Na dno każdego pucharka ułożyłam warstwami: masę z serka mascarpone i jajek, trochę pokruszonych biszkoptów, truskawkowy

Monia miesza i gotuje
Tarta owocowa z białą czekoladą-czekoladę można zastąpić budyniem jeśli ktoś nie lubi czekolady 247

owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić na parze, zdiąć i połączyć z serkiem mascarpone ,masę wykładamy na podpieczony spód a na to owoce i dekorujemy wedle uznania . Polecam smakoszom czekolady

Moje Wyroby
Desery kawowo-waniliowe 122

śmietan-fixu 0,5 op. podłużnych biszkoptów Dekoracje czekoladowe Sposób przygotowania: Śmietaną ubijamy na sztywno, ubijając dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan-fixem oraz po łyżce serka mascarpone. Masę dzielimy na dwie równe części, do jednej dodajemy kawę a do drugiej dodajemy likier waniliowy, miksujemy. Na dno szklanek lub pucharków układamy warstwę pokruszonych biszkoptów, masę kawową, warstwę biszkoptów, masę waniliową

Bajeczna Kuchnia
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 256

minut, aż lekko się zarumieni. Studzimy. Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 100g białej czekolady Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, chwilę studzimy i łączymy wraz z serkiem mascarpone. Masę łączymy do momentu, aż stworzą jednolitą konststencję. Otrzymany krem wykładamy na ostudzony spód. Dekorujemy ulubionymi dodatkami np. owocami sezonowymi i wkładamy do lodówki, by zastygająca czekolada związała nam masę. Należy

Be Fit Be Strong
Wiosenne kwiecie 175

góra-dół i wkładamy wykrojone ciasteczka do formy cupcake's wciskając je paluchem, by faktycznie przypominały kwiat. Pieczemy ok 15 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Składniki na masę: serek mascarpone mały kremówka 30-36% 500ml 1-2 cytryny 250 g cukru do wypieków 2-3 łyżki wiórek kokosowych Przygotowanie: Ubijamy kremówkę, pamiętając by była dobrze schłodzona. Dodajemy serek

Karczma Honorietty
Spaghetti deserowe z borówkami 163

gdyż rozpuści się dno z galaretki w szklance i wstrzykiwana galaretka wypłynie. Gotowe napełnione galaretką słomki wkładamy do lodówki. 3. Śmietankę ubijamy, pod koniec dodając cukier puder i serek mascarpone. Masę wykładamy na talerzyk na to wysypujemy borówki. 4. Na płaskie naczynie nieco dłuższe od słomek wylewamy gorącą wodę. Słomki pojedynczo zanurzamy w gorącej wodzie na dosłownie 1 sekundę

Jadło i czytadło
Tort kajmakowy z krakersami 197

tortu Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 1 i 1/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kajmakowy: 750 g serka mascarpone 500 g kajmaku (masa krówkowa) 400 g śmietany kremówki 30% Krem do dekoracji: 250 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru barwniki spożywcze Do nasączenia(...)ostudzić. Wierzch biszkoptu równo ściąć (ewentualną górkę). Następnie biszkopt odwrócić „do góry nogami ” i przekroić na trzy równe części. Składniki do nasączenia biszkoptu dokładnie wymieszać. Krem kajmakowy: Serek mascarpone zmiksować z masą kajmakową. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą. Krem podzielić na trzy części. Krakersy przełożyć do woreczka foliowego, rozbić tłuczkiem do mięsa i podzielić

Oryginalny smak
Malinowe cudo 345

wymieszać. Prawie gęstą galaretkę wylać na upieczone ciasto kruche. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Przygotowanie masy białej – śmietanę ubić na sztywną masę, dodawać powoli cukier ciągle mieszając. Dodać po łyżce serka mascarpone, mieszać już delikatniej. Wlać esencję waniliową, wymieszać. Wyłożyć masę na gęstą galaretkę. Położyć masę bezową i ponownie wstawić do lodówki. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowy sernik z Mascarpone 409

masą z serka mascarpone,     wydawałoby się, że będzie bardzo słodki...ale nie jest, jest idealny... ....delikatny i lekko czekoladowy z nutą wanilii... Składniki na blaszkę 22cm Masa czekoladowa: - 500g sera białego z wiaderka - 100g cukru pudru - 1 duże jajko - 1 duża łyżka kakao - 1 duża płaska łyżka maki ziemniaczanej Masa biała: - 250g serka Mascarpone - 250ml śmietanki

Wypieki Rene
Charlotte truskawkowa 179

bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam.  CHARLOTTE TRUSKAWKOWA     Składniki: (forma 17 cm)  1 opakowanie podłużnych biszkoptów masa z serka: 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru mus truskawkowy:  1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny 250 ml gorącej wody 200 g truskawek Przygotowanie: Galaretkę z żelatyną rozpuszczamy w gorącej wodzie(...)tortownicy (17 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na bokach ustawiamy biszkopty. Następnie wlewamy połowę masy z serka mascarpone i odstawiamy do lodówki na kilka minut, aby masa zaczęła tężeć.  Potem kilka biszkoptów maczamy w galaretce i układamy na masie z serka. Zalewamy je tężejącym musem truskawkowym i ponownie odstawiamy do lodówki. Kiedy mus truskawkowy stężeje wykładamy na nim resztę

Bon appetit mon amie