masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:3/248)

Biszkoptowe mini roladki z jeżynami 174

mniejsze.   BISZKOPTOWE MINI ROLADKI  Z JEŻYNAMI Składniki: (na 4 porcje) biszkopt: 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl cukru pudru 2 jajka 1/4 szkl wody masa: 500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1/4 szkl śmietany 30% wypełnienie: galaretka rubinowa wieloowocowa jeżyny mrożone Hortex 1/4 szkl gorącej wody 2 łyżki żelatyny dodatkowo: płatki migdałowe biała czekolada Przygotowanie: biszkopt(...)pasy o szerokości pasów biszkoptowych, ale krótsze od nich o 1-1,5 cm,ponieważ na końcu zwijania biszkopt musimy "zlepić" (docisnąć do siebie dwa brzegi biszkoptu) . masa: Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem.   Wykonanie: Wystudzone pasy z biszkoptu rozwijamy, smarujemy cienką warstwą masy mascarpone (około 1/3 masy zostawiamy do dekoracji) , a na niej układamy galaretkowe wypełnienie

Bon appetit mon amie
Deser Ogrodnika 129

wykorzystanie tego ciasta- Deser Ogrodnika! W zależności od wielkości użytych przez Was szklanek czy słoiczków wyjdzie ok. 4-6 porcji. Serdecznie polecam!     Składniki:   Masa czekoladowa: 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 70 g gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka   Masa truskawkowa: 250 g serka mascarpone 200 g truskawek (dałam mniej) 2 łyżki cukru pudru(...)Pozostawić do ostygnięcia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, dodać przestudzoną czekoladę i krótko zmiksować. Dla ciemniejszego kolorku można dodać 1-2 łyżeczki naturalnego kakao.      Masa truskawkowa: Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Truskawki umieścić w blenderze, lub malakserze i zmiksować na puree. Dodać je do serka i zmiksować, aż składniki się połączą

Nastoletnie Wypiekanie
Brzoskwiniowiec z masą makową 161

mnie na eksperyment z serkiem mascarpone i masą makową. Jak dla mnie pychotka:) A Wam polecam zrobić, żeby się przekonać :) Składniki: Tortownica 26cm: Biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 dkg pokruszonych wafelków czekoladowych szczypta soli Masa makowa: 1 serek mascarpone (250g) 3 łyżki cukru(...)nagrzanego do 180 st C piekarnika, piekąc ok 25-30 minut, aż do suchego patyczka.   3. Przygotowujemy masę makową. Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone, na końcu masę makową i delikatnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki.   4. Z biszkopta ścinamy wierzch (cieniutką warstwę). Smarujemy 1/3 masy makowej. Przykrywamy jednym płatem wafla i układamy połówki brzoskwiń

Kuchnia w czekoladzie
Bananowa krówka – błyskawiczne ciasto bez pieczenia 206

Poza tym jest obłędnie pyszne w smaku i uda się nawet komuś, kto w ogóle nie potrafi gotować. Ciasto składa się z biszkoptów, pysznego kremu z bitą śmietaną, serkiem mascarpone i masą krówkową oraz bananów. Jest idealne na każdą okazję, z pewnością zasmakuje każdemu! [embed]https://youtu.be/GuP1HlOo0Ew[/embed] Składniki na bananową krówkę – błyskawiczne ciasto bez pieczenia: Krem: 500 g serka(...)czekoladowym) Dodatkowo: około 150 g biszkoptów 3 banany sok z połowy cytryny około 2 łyżki kakao Przygotowanie Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy przez chwilę. Na koniec dodajemy masę kajmakową i całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Banany obieramy, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Na dnie blaszki (moja ma wymiary 24x24

e-PrzepisyKulinarne
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 156

weekend. To ekspresowa wersja banoffee pie , czyli deseru wg słynnego przepisu wymyślonego na początku lat siedemdziesiątych w Anglii. Banoffee , czyli banan i toffi, do tego serek mascarpone i kruche herbatniki. Dziś moje toffi to masa krówkowa z advocatem Helio – bomba pyszności! Deser przygotowuję także bez serka mascarpone, a całość dekoruję suszoną żurawiną (lub innymi bakaliami), posypuję kakao. Można udekorować(...)truskawkami, malinami, borówkami. Składniki: 150 g kruchych herbatników Digestive, opcjonalnie zwykłe 250 g serka mascarpone 4 banany 400 g masy karmelowej, zamiennie użyłam masy krówkowej o smaku advocata Helio Przygotowanie: Ciasteczka pokrusz drobno, np. wałkiem, widelcem. Banany obierz, rozgnieć widelcem na papkę, wymieszaj z serkiem mascarpone. Możesz zostawić kilka talarków do dekoracji, ja użyłam suszonej żurawiny i posypałam kakao. Masę

Zasmakuj Kuchni
Słodkie środy - Ciasto "Kostka cappuccino" 344

gorzka czekolada - tabliczka 1 masło 1 i 1/2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka wody gorącej 130 g cukru 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa cappuccino 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 4 łyżeczki żelatyny do deserów 60 g cappuccino 2-3 łyżki cukru pudru Góra ciasta 250 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru(...)pieczenia, ciasto wylewamy i wstawiamy do piekarnika na 170 stopni na 25-30 minut - ciasto ma być suche przy sprawdzaniu patyczkiem. Ciasto przekrawamy wzdłuż na dwa płaty.   Masa: serek mascarpone zmiksować z cappuccino. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i ostudzić. Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do niej powoli cukier i miksujemy, pomalutku dodajemy żelatynę. Ubitą masę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babeczki Krówka z kremem krówkowym 144

serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (ilość według własnego smaku) 1 łyżeczka żelatyny Delecta Dodatkowo posypka karmel Delecta Śmietanę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone, masę krówkową oraz żelatynę rozpuszczoną w małej ilości zimnej wody, a jak napęcznieje lekko podgrzać i wlać cienkim strumieniem stale miksując do kremu.  Krem nakładać na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego

O kuchni z uczuciem
Malinowa chmurka 1332

sztywno. Gdy śmietana będzie lekko sztywniała przesiać do niej cukier puder wymieszany z usztywniaczem. Zmniejszyć obroty miksera i stopniowo po łyżce dodawać serek mascarpone. Masę śmietanową wyłożyć na galaretkę, a na wierzch położyć wystudzoną bezę. Całość włożyć do lodówki najlepiej na całą noc (nie przykrywać). Krok po kroku(...)Ciasto rozwałkować i upiec 7. Dodać maliny do galaretki 8. Na ciasto wylać tężejącą galaretkę 9. Ubić śmietanę i zmiksować z serkiem mascarpone 10. Na galaretkę wyłożyć masę śmietanową 11. Całość przykryć bezą Pobierz wersję do druku: Pobierz Malinowa chmurka Artykuł Malinowa chmurka pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Czekoladowe muffiny w wersji zimowej 226

cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki skórki pomarańczowej kandyzowanej krem: 120 g białej czekolady 200 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone Przygotowanie: muffiny: Składniki suche: mąkę,cukier, proszek do pieczenia, kakao mieszamy w misce.W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka, mleko i olej, a następnie wlewamy do składników suchych i mieszamy(...)uważając aby się nie zagotowała. Do śmietany wrzucamy posiekaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Całość studzimy i odstawiamy do lodówki na noc. Schłodzoną masę czekoladową łączymy mikserem z serkiem mascarpone. Masę można podzielić na dwie części i do jednej z nich dodać odrobinę niebieskiego barwnika. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nią ostudzone muffiny.  Dekorujemy według uznania

Bon appetit mon amie
Ciasto ze słonecznikiem 4704

ciasto: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa słonecznikowa: 1 puszka kajmaku 200 g serka mascarpone 100 g masła na prażony słonecznik: 300 g słonecznika 150 g masła cukier waniliowy 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka polewa: 3 łyżki kakao(...)trakcie pieczenia trzeba słoneczki przemieszać kilka razy,aby był sypki. masa słonecznikowa: Po wyjęciu słonecznika z piekarnika studzimy go dokładnie. Kajmak miksujemy z 100 g masła i serkiem mascarpone. Masę mieszamy z dokładnie wystudzonym uprażonym słonecznikiem. Kremem przekładamy blaty biszkoptowe. Wierzch polewamy plewą czekoladową wg.poniższych wskazówek polewa: Zagotowujemy masło,cukier,kakao i śmietanę

Bon appetit mon amie
CIASTECZKOWE SERNIKOBROWNIE Z OREO 177

swojemu sposób wykonania i również trochę składniki. Ciasto nie tylko świetnie wygląda, ale także rewelacyjnie smakuje. Spód ciasta to czekoladowe brownie, w środku znajduje się ciasteczkowa masa serowa z serka mascarpone i kwaśnej śmietany z dodatkiem ciastek typu "pieguski" oraz dropsów czekoladowych, a wierzch to czekoladowa masa śmietanowa, udekorowana ciastkami z kawałkami czekolady oraz Oreo. Brzmi nieźle, prawda? Składniki: Brownie(...)wykładamy papierem do pieczenia, zakładamy obręcz i przekładamy do niej gotową masę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 min. Wyciągamy i lekko studzimy. Masa serowa: Serek mascarpone miksujemy w misce razem z brązowym cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy śmietanę, a następnie po jednym jajku i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy mąkę i miksujemy krótko

Kuchnia MagdaLeny
Tort truskawkowy z masą cukrową. Lego 195

pieczenia - 3/4 szklanki cukru Biszkopt II (pieczony w małej blaszce) - 4 jajka - 3/4 szklanki maki tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru Masa truskawkowa - 200g śmietanki kremówki 36% - 250g serka mascarpone - 1/2 szklanki cukru pudru - 20 dag truskawek - 2 śmietanfixy - 4g żelatyny rozpuszczonej we wrzątku Krem maślany - 200g masła w temperaturze pokojowej - 3/4 szklanki cukru pudru(...)poprzek.   W ten sam sposób pieczemy biszkopt II. Z niego będziemy wycinać kółka.      Masa truskawkowa . Truskawki myjemy i miksujemy na gładka masę. Serek mascarpone miksujemy z cukrem i musem truskawkowym. W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietanę na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy śmietanfixy. Ubitą śmietanę dodajemy do masy truskawkowej. Delikatnie miksujemy.  Do rozpuszczonej żelatyny

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto Michałek 1288

szklanki oleju -3 łyżki kakao oraz: -5 jajek -1,5 szklanki mąki pszennej -1/2 szklanki cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej Masa michałkowa: -250 g serka mascarpone -250 ml śmietanki 30% -250 g cukierków Michałki -2 łyżki cukru pudru -2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (rozpuszczonej w 1 łyżce wrzątku) Masa śmietanowa: -250 ml śmietanki(...)piekarniku. --> Masa michałkowa: --> Wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone. --> Serek mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera. Ubić na sztywny krem (nie za długo, by krem się nie zwarzył). Dodajemy rozpuszczoną kawę, mieszamy. Cukierki tarkujemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do masy i mieszamy. --> Masa śmietanowa: --> Serek mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera. Ubić na sztywny

Marta Gotuje
Ciasto Tiramisu + film 123

biszkopt 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia                      masa  2 serki mascarpone po 250 g 500 g śmietany kremówki 36% 3/4 szklanki cukru pudru szklanka kawy rozpuszczalnej lub parzonej (ostudzonej) 4 - 5 łyżek naturalnego kakao przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek(...)kremówkę i ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz stopniowo serek mascarpone . Jedną część biszkopta nasączamy wystudzoną kawą około pół szklanki. Na biszkopt nakładamy połowę masy z serkiem mascarpone a wierzch posypujemy kakao. Na kakao kładziemy drugą część biszkopta odwróconą górną częścią do dołu i nasączamy pozostałą kawą, nakładamy drugą połowę masy i wierzch posypujemy kakao

Smakowite Dania
Tort makowo-cytrynowwy z masą czekoladową i malinową 144

łyżki oleju szczypta soli Masa malinowa: 400 g mrożonych malin 2/3 szklanki cukru 2 łyki soku z cytryny 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g miękkiego masła 125 g serka mascarpone Masa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 100 g miękkiego masła 125 g serka mascarpone Do dekoracji: 250 g śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru kropelki czekoladowe(...)kisiel) i ostudzić. Czekoladę stopić razem ze śmietanką i ostudzić. Mąkę przesiać z budyniem. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Powoli dodawać cukier aż mas zrobi się szklista. Dodawać po jednym żółtku, a na końcu olej. Mieszając łyżką, wsypywać porcjami mąkę z budyniem. Na końcu dodać skórkę z cytryny i mak. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać

Czerwień i błękit