masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:13/248)

Tiramisu 167

Tiramisu to bardzo popularny włoski deser składający się z dwóch warstw biszkoptów nasączonych w kawie z odrobiną amaretto, przełożonych masą z serka mascarpone, cukru oraz żółtek. Deser po przygotowaniu powinien schładzać się przez kilka godzin, ale gdy spróbujecie tej pysznej serowej masy, to nie wiem czy tyle wytrzymacie :) Ciekawostką dotyczącą tego włoskiego specjału, o której powinniście wiedzieć jest(...)nazwą „Tyraj-Misiu” ;) Składniki: 500 g serka mascarpone 6 żółtek 6 czubatych łyżek cukru ok. 200 gram podłużnych biszkoptów (1 opakowanie) 1,5 szklanki mocnej kawy 4 łyżki amaretto (ewentualnie 3 łyżki wódki + łyżeczka migdałowego ekstraktu) kakao Wykonanie: Żółtka wraz z cukrem ubijamy przez kilka minut w mikserze na gładką, jasną masę. Następnie dodajemy po łyżce mascarpone, nie przerywając mieszania

MyCookBook.pl
Lody porzeczkowe z mascarpone 196

ubijamy na niskich obrotach, aż ubita śmietana połączy się z serkiem. I wersja - lody na patyku   Do pojemniczków (używam takich ) nalewamy na przemian (wg uznania) masę z serkiem mascarpone i mus porzeczkowy. Można też zrobić trzeci kolor, czyli połączyć mus z masą, wyjdzie wtedy przyjemny róż :) Po nałożeniu ostatniej warstwy, do każdego pojemnika wkładamy drewniane patyczki. I pozostawiamy

bistro mama
Tort czekoladowy z wiśniami 210

średnicy około 23 cm. Biszkopt kakaowy: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 6 jajek 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej tortowej 2 łyżki gorzkiego kakao Masa czekoladowa: Serek mascarpone i śmietanka powinny być schłodzone. 200 g gorzkiej czekolady 500 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 500 ml śmietanki 30 - 36% Wiśnie w alkoholu(...)nagrzanym do temperatury 170°C przez 35 - 40 minut. Po upieczeniu upuszczamy biszkopt z wysokości około 0,5 metra i pozostawiamy do wystygnięcia. Masa czekoladowa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy, aby lekko przestygła. Serek mascarpone miksujemy z 3 łyżkami cukru. Dodajemy do niego rozpuszczoną czekoladę, miksujemy do połączenia składników. Śmietankę ubijamy z pozostałymi 3 łyżkami cukru. Do ubitej śmietanki

W kuchni Katie
Sernik z malinami na serku mascarpone 130

cały dzień wolny i zrobiliśmy całą masę fajnych rzeczy. Zrobiliśmy pasztet z mięsa które zostało z rosołu (przepis niedługo), przetopiliśmy słoninę na smalec i jeszcze kilka innych rzeczy. A Madzia ogarnęła ten sernik. 200 g owsianych ciasteczek 100 g migdałów 90 g masła 15 g żelatyny + 60 ml wody 500 g serka mascarpone 100 g cukru 400 ml śmietanki(...)przekładamy do tortownicy (o średnicy ok. 26 cm). Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i zostawiamy do stężenia. Śmietankę ubijamy z połową cukru, a drugą połowę dodajemy do serka mascarpone i ucieramy na jednolitą masę. Lekko stężałą żelatynę dodajemy do serka mascarpone. Mieszamy serek z ubitą śmietaną i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na spód z pokruszonych ciasteczek i wygładzamy powierzchnię. Maliny układamy

Marder&Marder Manufacture
Sernik z musem malinowym-pycha 120

pozbyć się pestek jest dość czasochłonne.  Skala smaku 10/10 nie dość, że smakuje to jeszcze się prezentuje. Ja zrobiłam z podwójnej porcji na blachę, a w masie 500g serka mascarpone nie podwajałam, byłoby to samobójstwo kaloryczne;) Składniki: Na spód 65 g gorzkiej czekolady ( roztopionej ) 65 g miękkiego masła 50 g drobnego cukru 1 jajko 40 g mąki Sernik(...)wysmarować spód, a z zewnątrz owinąć folią aluminiową. W blenderze umieścić wszystkie składniki spodu i zmiksować do powstania gładkiej masy. Wlać do tortownicy, wyrównać i wstawić do piekarnika na 8 minut, aż na wierzchu powstanie skórka. Ser, serek mascarpone cukier puder i ekstrakt z wanilii utrzeć dokładnie mikserem na niskich obrotach. Dodać po jednym jajku cały czas miksując. Na koniec

Kubki smaku
Tort bezowy dacquase 188

włoskich 10 daktyli Orzechy i daktyle posiekać na mniejsze kawałki. do jednej miski włożyć serek mascarpone i masę karmelową, wymieszać łyżką na gładką masę. W drugiej misce ubić śmietanę, pod koniec ubijania dodając 1 łyżkę cukru pudru. Obie masy delikatnie wymieszać (śmietanę dodając do serka, nie odwrotnie). Na koniec wsypać posiekane bakalie, wymieszać. Na jednym krążku bezy równomiernie rozprowadzić przygotowany

Motylkowa Kuchnia
Mini tiramisu 276

jest zawsze ten sam… niepowtarzalny. U mnie, wersja mini tiramisu – na poprawę humoru… i nie tylko. Inspiracją na masę był przepis Asi  z Kwestii Smaku.             Składniki:  - ciasteczka amaretti- 4 żółtka- 4 łyżki drobnego cukru- ziarenka z ½ laski wanilii- 250g zimnego serka mascarpone- kawa (u mnie nescafe Azera)- wino Marsala (Amaretto,rum…)- kakao i cappuccino z Brendy do oprószenia  (może być(...)najwyższych obrotach przez 8 minut, na gładką i puszysta masę. Zimny serek mascarpone przekładamy do drugiego pojemnika i ubijamy mikserem na średnich obrotach przez ok. 2 minuty. Ubite jajka dodajemy do mascarpone. Chwilę miksujemy, tylko do połączenia składników. Ciasteczka krótko zanurzamy w kawie z alkoholem, oprószamy kakao, nakładamy masę, ponownie oprószamy kakao z dodatkiem cappuccino. Przykrywamy drugim ciasteczkiem (również namoczonym

mojewypiekiinietylko
Ciasto krówka bez pieczenia z galaretką kawową 260

porcji: 10 Czas przygotowania: 30 minut Składniki na ciasto krówka: (na formę o wymiarach 28 cm x 14 cm x 7 cm) 400 g masy krówkowej (kajmak) 200 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 250 g herbatników kakaowych Galaretka kawowa: 250 ml zaparzonej kawy naturalnej 3 łyżki cukru trzcinowego galaretka wiśniowa Polewa: 100 g czekolady deserowej(...)miodu naturalnego 50 g dowolnych orzeszków (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić ciasto krówkę bez pieczenia z galaretką kawową? Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodając po łyżce serek mascarpone i masę krówkową. Miksować tylko do połączenia się składników, powoli dodając rozpuszczoną i zimną żelatynę. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i gdy napęcznieje delikatnie podgrzać, aby się rozpuściła

Kuchcik gotuje
Tort brzdąc z rybią łuską 168

sztywno  (schłodzoną dobrze) dodajemy cukier brzozowy. Łyżką dodajemy serek mascarpone i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy błonnik kakaowy lub kakao i mieszamy. Przekładamy tort i pokrywamy górę i boki.  Wykonanie masy dekoracyjnej : Ubijamy śmietanę ( dobrze schłodzona ) z cukrem brzozowy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na gładką masę .  Żelatynę zalewamy 6 łyżkami zimnej

Różowa kuchnia
Tiramisu 155

sztywno mikserem lub trzepaczką. Miskę zdjąć z kąpieli wodnej i odstawić do ostudzenia, ubijając od czasu do czasu, aby górna warstwa nie zastygła. Do przestudzonej masy dodać serek mascarpone i dobrze wymieszać. Ubić pianę z białek i ostrożnie połączyć z masą.w odpowiednim wielkością do moczenia biszkoptów naczyniu, połączyć kawę z rumem. Moczyć kolejno

Stare Gary
Jeżynowe Tiramisu 155

całość idealnie uzupełniają ciasteczka Oreo o lekkim słonawym smaku .....idealny na letnie upały. Składniki na 6 dużych pucharków : - 500 g serka mascarpone - 500 g jeżyn ( połowa może być mrożona ) - 250 g ciasteczek Oreo - 80 g cukru pudru do masy serowej ( jak lubimy słodsze smaki można dodać więcej) - 1 łyżka cukru do frużeliny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 4 jajka (osobno żółtka(...)białek i ubić je na parze ( w garnku zagotować wodę i ustawić na nim miseczkę z żółtkami) , ubijać na jasną masę , dodać cukier puder nadal ubijając , zdjąć z garnka i wystudzić masę ,do ostudzonej masy dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać ,już nie ucierać żeby serek nie zrobił się za rzadki , w drugiej misce ubić białka na sztywno i połączyć

Wypieki Rene
Zakazany czekoladowiec na "drugie" urodziny Gizmo 166

stopniowo dodałam białkową pianę, wymieszałam delikatnie łyżką. Tortownicę (26cm) wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam do niej czekoladową masę. Całość piekłam 50min. w 150st.W międzyczasie ubiłam śmietanę z serkiem mascarpone. Gotową masę schłodziłam w lodówce. Jeśli po upieczeniu ciasto nieco opadło i popękało, to dobrze. O to właśnie chodziło! Im bardziej nieforemne, tym lepiej. Teraz wystarczy środek wypełnić serową masą

bastalena
Zdrowa, dietetyczna wersja sernika czekoladowego z masłem orzechowym. 171

oraz serek mascarpone a nie masło czy olej. Bardzo zachęcam wszystkich do korzystania z przepisu i pieczenia takiego sernika zamiast zwykłego z lukrem i kruchym spodzie. Wyjdzie nam to na zdrowie. Składniki na masę czekoladową: szklanka kaszy pęczak łyżeczka kurkumy 4 łyżki stewii pół szklanki kakao 3 jajka 200ml jogurtu naturalnego Składniki na masę sernikową: 400g serka mascarpone 2 jajka(...)pęczak ugotuj w 2 szklankach wody z dodatkiem kurkumy. Odstaw do ostygnięcia. Do kaszy dodaj jajka, jogurt naturalny oraz stewię. Całość zmiksuj na gładką masę. Wymieszaj z kakaem. Wyłóż do foremki wysmarowanej olejem. Serek mascarpone wymieszaj mikserem razem z jajkami, stewią, masłem orzechowym oraz jogurtem naturalnym. Tak przygotowaną masę sernikową wylej na czekoladowy spód. Wstaw do nagrzanego piekarnika

wysmienity
Sernik na zimno z malinami i kolorową pianką 181

małych odstępach czasowych – mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i po łyżce dodawać do masy jajecznej, mieszać już tylko kopystką. – reszta jak wyżej Masa serowa – serek mascarpone i waniliowy, jogurt, cukier puder, cukier waniliowy wymieszać na gładką masę. Żelatynę wsypać do kubka zalać odrobiną soku malinowego i zostawić na chwilkę, aż napęcznieje. Zagotować pozostały(...)żeby nie były całe. To spowoduje, że aromat malin rozejdzie się po całej masie. Wylać tak przygotowaną masę na dół biszkoptu i przykryć drugim biszkoptem. Całość lekko przydusić. Wstawić do lodówki. Thermomix masa serowa – serki, cukier puder, jogurt, cukier waniliowy wrzucić do naczynia miksującego, założyć motylek, ubijać 1 minutę obroty 3 – żelatynę zalać odrobiną soku, zostawić, aż napęcznieje

Kuchnia Pokoleń
Ciasto “Wiśnia z makiem” 361

wanilinowego -3 łyżki mąki pszennej -2 łyżki kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: -500g serka mascarpone -250 ml śmietanki 30% -2 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: -250 g serka mascarpone -200 g kremu czekoladowego typu Nutella Poncz: -50 ml likieru Amaretto + 50 ml wody Dodatkowo: -1,5 szklanki drylowanych wiśni z kompotu -1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120g(...)suchego patyczka. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. --> Krem śmietankowy: --> Składniki kremu powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy serki mascarpone i cukier puder. Ubijamy na sztywny krem. --> Masa czekoladowa: --> Mascarpone należy wyjąć wcześniej, aby uzyskało temp. pokojową, ponieważ zimne może się zwarzyć po wymieszaniu z nutellą. Mascarpone i Nutellę mieszamy w misce do powstania jednolitej

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania