masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:40/248)

Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 328

czekolady - 1/4 szklanka drobnego cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 2 jajka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - szczypta soli * masa karmelowa: - 50g masła - 1/3 szklanki cukru - 1/3 szklanki wody - 200g serka mascarpone - 1/2 szklanki śmietanki kremówki - 200g mleka w proszku - 100g solonych orzeszków ziemnych * polewa karmelowa: - 50g masła - 100g cukru - 1/2 szklanki śmietany kremówki Czekoladę rozpuścić(...)wodę (uwaga może kipieć!) i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Zestawić z ognia. Do ciepłej karmelu dodać mleko w proszku i dokładnie zmiksować. Dodać serek mascarpone i śmietankę kremówkę, i zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec ubijania dodać orzeszki ziemne. Polewa karmelowa: Masło rozpuścić dodać cukier i ciągle mieszając podgrzewać do zbrązowienia się cukru. Następnie dodać kremówkę i energicznie

CookYourself
Ciasto Smerfetka bez pieczenia + film 126

wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale nie na sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i wszystko krótko miksujemy tylko do połączenia się składników. Tak przygotowaną masę przekładamy na biszkopty i dokładnie ją rozsmarowujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Niebieskie galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość(...)momentu aż podwoi swoją objętość i zgęstnieje. Następnie wlewamy zimną galaretkę i całość dokładnie łączymy. Masę wstawiamy do lodówki na około 10 minut. Gęstniejącą masę przekładamy na warstwę z serka mascarpone i wygładzamy jej powierzchnię. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Niebieską galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość gorącej wody do 400 ml ) i odstawiamy

Smakowite Dania
Tarta "Oreo" 480

naprawdę nie będzie potrzebny :) Składniki (na ok. 10 porcji): Spód: 300 g ciasteczek Oreo (wraz z nadzieniem) 60 g masła Wypełnienie: 220 g masy kajmakowej (o smaku klasycznym) 500 ml śmietany 30% (schłodzonej) 250 g serka mascarpone (schłodzonego) 2-3 czubate łyżeczki cukru pudru 4 ciasteczka Oreo (z nadzieniem) Posypka: 2-3 szt. cukierków „Krówek” 1 ciasteczko Oreo (całe(...)ponownie wstawiamy do lodówki tym razem na 40-60 minut (lekko ciepła masa powinna całkowicie wystygnąć i z powrotem lekko stężeć). Schłodzoną śmietanę oraz serek mascarpone umieszczamy w dużej misce i ubijamy do otrzymania sztywnej masy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Cztery sztuki ciasteczek Oreo siekamy na drobne kawałki i dodajemy do masy śmietanowej. Mieszamy delikatnie. Masę wykładamy ostrożnie

MyCookBook.pl
Babeczki Red Velvet z kremem waniliowym i marcepanowymi różami 163

krem:  120 g białej czekolady 200 ml śmietany 30% laska wanilii 200 g serka mascarpone Przygotowanie: babeczki: Wszystkie składniki suche oprócz cukru mieszamy razem. Jajka ucieramy z cukrem,dodajemy barwnik, a następnie po łyżce składników suchych oraz jajka. Na końcu dodajemy maślankę oraz ocet. Masę nakładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami i pieczemy około 20 minut(...)środku buraczkowe. krem:  Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie z dodatkiem wanilii z przekrojonej laski, studzimy i odstawiamy do lodówki na całą noc, w tym czasie masa zgęstnieje. Masę czekoladową miksujemy z serkiem mascarpone do połączenia składników, a następnie za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy babeczki. Do dekoracji możemy użyć serduszek wyciętych z galaretki lub różyczek z marcepana

Bon appetit mon amie
Wyniki konkursu Moje Pyszne M…danie. 156

typu stir-fry. Przygotowanie: Kaszę należy ugotować i schłodzić. Dodać do niej mięso i sparzony  jarmuż (pozbawiony łodyg, i pokrojony). Bułkę namoczyć i odcisnąć-  również dodać do masy. Doprawić ziołami do smaku i wymieszać.  Formować kulki. Większe gotowałam na parze, a mniejsze upiekłam w  piekarniku. Kiełki podsmażyć 2-3 minuty na patelni. Mus owocowy(...)puszki 4 czubate łyżki wiórków kokosowych 2 czubate łyżki cukru pudru 100 g serka mascarpone Ananasa odsączyć i osuszyć na ręczniku papierowym, zblendować na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe, cukier puder i serek mascarpone. Całość wymieszać widelcem, aż do połączenia składników. Waniliowy krem mascarpone 150 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru ziarenka wanilii wyskrobane z 1 laski Serek

Moniki Smakołyki
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 1073

czekolady - 1/4 szklanka drobnego cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 2 jajka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - szczypta soli * masa karmelowa: - 50g masła - 1/3 szklanki cukru - 1/3 szklanki wody - 200g serka mascarpone - 1/2 szklanki śmietanki kremówki - 200g mleka w proszku - 100g solonych orzeszków ziemnych * polewa karmelowa: - 50g masła - 100g cukru - 1/2 szklanki śmietany kremówki Przed przygotowaniem(...)wodę (uwaga może kipieć!) i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Zestawić z ognia. Do ciepłej karmelu dodać mleko w proszku i dokładnie zmiksować. Dodać serek mascarpone i śmietankę kremówkę, i zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec ubijania dodać orzeszki ziemne. Polewa karmelowa: Masło rozpuścić dodać cukier i ciągle mieszając podgrzewać do zbrązowienia się cukru. Następnie dodać kremówkę i energicznie

CookYourself
Ciasto porzeczkowe z masą serową 8624

śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  4 łyżki serka mascarpone,  50 g startej czekolady. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder oraz serek mascarpone. Zmiksować na gładką masę. Rozsmarować na wierzchu ciasta.Posypać startą czekoladą. Źródło: Moje wypieki

Z miłości do słodkości
Ciasto majowa truskawka 460

szklanki mąki krupczatki 300 ml oleju 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia na mus truskawkowy: 1 i 1/2 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe na masę śmietankową: 500 ml śmietanki kremówki 30% 500 g serka mascarpone 1 galaretka przezroczysta 150 ml wrzątku Przygotowanie: Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek i blendujemy na mus. Owoce zagotowujemy, wsypujemy galaretki truskawkowe, mieszamy i odstawiamy(...)śmietankową dzielimy na pół. Połowę galaretki przezroczystej rozpuszczamy w 75 ml wrzątku i odstawiamy do przestygnięcia. 250 ml dobrze schłodzonej kremówki ubijamy z 250 g serka mascarpone i wolnym strumieniem dodajemy tężejącą galaretkę przezroczystą. Masę wykładamy na zimny biszkopt i odstawiamy do zastygnięcia. Potem wykładamy mus truskawkowy i wstawiamy do lodówki do stężenia.  Następnie przygotowujemy drugą połowę masy śmietankowej

Swojskie jedzonko
Ciasto Kinder Country 1074

czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostudzenia. Do miski wlewamy 250 ml. schłodzonej śmietany, ubijamy na sztywno. Ucierając dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz śmietan fiksy, na końcu wlewamy roztopione czekolady i delikatnie miksujemy. Do masy wsypujemy 3/4 pszenicy eksponowanej, resztę zostawiamy do posypania wierzchu, łyżką całość mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej herbatnikami. Masę wyrównujemy łyżką i układamy(...)kolejną warstwę herbatników. Czekoladę mleczną i gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pozostawiamy do ostudzenia. Pozostałą śmietanę przelewamy do miski, ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz rozpuszczone czekolady, delikatnie miksujemy. Masę wykładamy na herbatniki, wyrównujemy i posypujemy pozostałą pszenicą eksponowaną. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki, kroimy mocno schłodzone

Bajeczna Kuchnia
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 517

szklanka cukru 1/4 szklanki kakao Masa śmietanowa: 300 ml śmietany kremówki 30-36% 1 śmietan-fix 2-3 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy 250 g serka mascarpone 250 g malin/borówek/jerzyn Masa maślana: 125 g masła 1 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 1 łyżka mleka 1 1/2 łyżki kakao Poncz: 250 ml rumu 50 ml wody(...)ok.20-25 minut. Po tym czasie "rzucić biszkopt" z tortownicą na podłogę z ok. 50 cm wysokości. Tak samo upiec drugi biszkopt. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i śmietan-fixem. Pod koniec dodać serek mascarpone. Ostudzone biszkopty przekroić na dwa blaty. Na paterę wyłożyć trochę kremu, by tort się nie poruszał w trakcie składania

Malinowo w kuchni
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 517

szklanka cukru 1/4 szklanki kakao Masa śmietanowa: 300 ml śmietany kremówki 30-36% 1 śmietan-fix 2-3 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy 250 g serka mascarpone 250 g malin/borówek/jerzyn Masa maślana: 125 g masła 1 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 1 łyżka mleka 1 1/2 łyżki kakao Poncz: 250 ml rumu 50 ml wody(...)ok.20-25 minut. Po tym czasie "rzucić biszkopt" z tortownicą na podłogę z ok. 50 cm wysokości. Tak samo upiec drugi biszkopt. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i śmietan-fixem. Pod koniec dodać serek mascarpone. Ostudzone biszkopty przekroić na dwa blaty. Na paterę wyłożyć trochę kremu, by tort się nie poruszał w trakcie składania

Malinowo w kuchni
Ciasto Kubuś 259

otrzymania jasnej, puszystej masy, dodawać po łyżce zimny budyń, miksując po każdym dodaniu, do otrzymania gładkiej masy.  Krem wyłożyć na nasączony biszkopt, schłodzić do stężenia. Masa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Składniki przełożyć do miski, zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Masę wyłożyć na krem budyniowy

kulinarnyswiatdomi
Ciasto z borówkami 187

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa śmietankowo-owocowa: 330 ml śmietany 30% galaretka o smaku owoców leśnych 1-2 łyżki cukru pudru ok. 100 g borówek masa serowa: 250 g serka mascarpone 1 szkl śmietany 30% 1 łyżka żelatyny 1/4 szkl mleka dodatkowo : 1 opakowanie delicji z nadzieniem malinowych Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy(...)ubitej śmietany. Do masy dodajemy borówki i przelewamy na biszkoptowy spód.Tortownicę wstawiamy do lodówki do stężenia masy. Na masie śmietanowej z borówkami układamy delicje, a na nie wylewamy masę serową. masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy do niej po 1 łyżce serka, miksujemy. Na koniec dodajemy żelatynę. Tortownicę wstawiamy

Bon appetit mon amie
Sernik czekoladowy z wiśniami 221

była nią pierwsza rocznica mojego bloga.   Składniki na spód (tortownica 24cm):  - 150g herbatników digestives- 1 i ½ łyżki kakao- 2 łyżki cukru pudru- 110g miękkiego masłaSkładniki na masę serową:- 500g twarogu- 500g serka mascarpone- 3 łyżki mąki ziemniaczanej- 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru- 4 duże jajka- 1/3 szklanki śmietany 30%- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii- 200g czekolady deserowej- oraz(...)ręcznie lub blenderem (czy malakserem). Gotową masę z herbatników wykładamy do tortownicy i rozkładamy równomiernie, wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Czekoladę do masy serowej rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia (musi być chłodna, ale płynna). Twaróg ucieramy mikserem cały czas na najniższych obrotach (nie napowietrzamy sera), dodajemy serek mascarpone, mąkę ziemniaczaną. Do gładkiego sera porcjami

mojewypiekiinietylko
Kostka szalona - czekoladowo - śmietanowa . 251

łyżką. Masę rozlać cienką warstwą do dwóch jednakowych foremek wyłożonych papierem do pieczenia lub upiec w jednej a następnie przekroić na dwa blaty.   Masa śmietanowa :   1 litr śmietany 30 %  500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru   Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę , dodać serek i ucierać jeszcze chwilę do połączenia składników . Masę podzielić

Malinowa Kawiarenka

Proponowane wyszukiwania