masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:48/248)

SZYBKI DESER Z JAGODAMI 210

świeżych jagód * bita śmietana w sprayu do dekoracji * paluszki francuskie do dekoracji Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i serek mascarpone. Wszystko wymieszać mikserem. Masę śmietanową podzielić na dwie części w proporcji 1/4 i 3/4. Do większej części masy dodać świeże jagody (kilka można zostawić do dekoracji), wymieszać mikserem. Do szklanek włożyć najpierw masę

Zrób to smacznie
Pianka porzeczkowo czekoladowa 306

przelewam do garnka, dodaję połamaną czekoladę i na wolnym ogniu zagotowuję. Zdejmuję z ognia i mieszam łyżką aż czekolada się rozpuści. Wstawiam do lodówki na dwie godziny. Serek mascarpone rozcieram mikserem, dodaję masę czekoladową i mieszam aż się połączą. Pianka : Porzeczki myję, obieram i miksuję blenderem. Przecieram przez sito pozbawiając się pestek i skórek. Białka, przelewam do miski metalowej, dodaję

wesoła kuchnia
Deser ciasteczkowo- truskawkowy 188

200g truskawek świeżych lub mrożonych, 2 łyżeczki cukru, PRZYGOTOWANIE: 1. Cztery wafelki kruszę w pył. Połowę wsypuję na dno pucharków. 2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone. Ubijam. Trzy łyżki masy zostawiam do dekoracji. Do pozostałej masy dodaję resztkę wafelków. Mieszam. Masę nakładam do pucharków. 3. Truskawki razem z cukrem ugniatam widelcem. Mus nakładam do pucharków. 4. Wierzch

Tradycyjna kuchnia Kasi
Torcik czekoladowy bez pieczenia 145

Delikatny torcik czekoladowy, który zrobicie dość łatwo i szybko nie używając nawet piekarnika. Skruszone, owsiane ciasteczka, tworzą oryginalną, smaczną podstawę, na której znajduje się pyszna czekoladowa masa (zrobioną na bazie serka mascarpone, śmietany i czekolady),a w elemencie ozdoby czekolada i jeszcze raz czekolada! 😉 To wszystko składa się na pyszny efekt końcowy, który przypadnie do […] Artykuł Torcik czekoladowy

Domowe Torty
Ciasto urodzinowe bez pieczenia 226

smacznie :) Ciasto z bitej śmietany, mascarpone i kajmaku - pycha! Składniki na foremkę 11 x 30 cm (keksówka): ok. 17 sztuk herbatników 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 400 g gotowej masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki posypki czekoladowej 4 szt. różyczek z opłatka 1 łyżka masła Przygotowanie: Blaszkę posmaruj masłem. Ułóż 1 warstwę herbatników

Alutka-Gotuje
Karmelowe tiramisu z czekoladą 171

posypania Poncz • 1 szklanka mocnej kawy • amaretto wg uznania Wykonanie: • Czkoladę połamać na kawałki i powoli rozpuścić w gorącym mleku. • Zmiksować masę kajmakową z czekoladą, dodać serek mascarpone i ponownie wymieszać. • W naczyniu prostokatnym ułożyć na dnie biszkopty maczane w kawie z amaretto. • Na biszkopty wyłożyć część masy

To co kocham
Bezglutenowe pralinki w czekoladzie 213

mascarpone ( ok. 1 solidnej łyżeczki) 1 tabliczkę białej czekolady 2 łyżeczki mleka Sposób przygotowania: 1. Orzechy zmiksuj/ utłucz na miałki proszek. 2. Dodaj cukier, pokrojoną żurawinę i serek mascarpone. 3. Z orzechowej masy ulep niewielkie kuleczki. 4. Czekoladę rozpuść i wymieszaj z mlekiem. 5. Kuleczki obtaczaj w czekoladzie i odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Czarne: Potrzebujesz: 1 dojrzałego banana

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 214

szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 brzoskwinie w syropie Blachę (dość spora porcja) wyłożyć papierem pergaminowym. Przygotować krem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i następnie połączyć z serkiem mascarpone. (Dla pewności, że masa będzie gęsta można użyć zagęstnika do śmietany -typu śmietan-fix.) Ciastka maczać w likierze i układać na blaszce. Na biszkoptach ułożyć kawałki owoców i wyłożyć krem (odrobinę zostawić

Di gotuje
Prosta tarta marcepanowa ze śliwkami 183

gotowego ciasta   Składniki:   Ciasto na  tarte   z tego przepisu lub  opakowanie ciasta na słodką tartę.   Nadzienie:   150 g masy marcepanowej   100 g serka  mascarpone ,   50 g cukru,   2 jajka,   3 łyżki likieru  Amaretto ,   2 łyżki mąki ziemniaczanej,   szczypta cynamonu   Dodatkowo:   500 g śliwek

SzczyptaSmaQ
TIRAMISU 1633

kawy, zaparzonej, mocnej 2 łyżki Amaretto 20 g niesłodzonego kakao A jak to zrobić: Jajka utrzeć z cukrem do białości (jak kogel mogel). Porcjami dodawać serek mascarpone, zmiksować na gładka masę. Biszkopty krótko moczyć w zimnej kawie wymieszanej z Amaretto i ułożyć jedna warstwę w naczyniu o wymiarach około 30 cm x 20 cm. Na biszkoptach rozprowadzić połowę masy serowej

Kuchnia w opałach
Ciasto marchewkowe z bakaliami i kremem 201

pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. Ciasto studzimy. Śmietanę ubiamy na sztywno, dodajemy łyżkę cukru i dalej miksujemy, następnie po jednej łyżce dodajemy serek mascarpone i dalej ubijamy. Masę wykłądamy na zimne ciasto i obsypujemy granatem. Smacznego

na moim stole...
Tiramisu - łatwy i szybkie deser we włoskim stylu 197

póki jeszcze są dostępne) kakao do oprószenia Parzymy kawę i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, a następnie dodajemy po łyżce serka mascarpone dalej ucierając. Gdy masa będzie gładka ostrożnie łączymy ją z białkami. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w naczyniu, blaszce, lub w czym tam komu wygodnie (ja użyłam plastikowego zamykanego pojemnika

Cynamonowe szczęście
Kremowe lody porzeczkowe 257

zmiksowanych porzeczek Mleko i serek powinny być schłodzone. Najpierw wlałam do miski mleko miksowałam chwilę – tworzy się piana i mleko szybko gęstnieje, dodałam ekstrakt waniliowy i serek mascarpone- całość zmiksowałam aż masa stała się gęsta. Dodałam dżem porzeczkowy – i znowu zmiksowałam. Całość przełożyłam  do litrowego plastikowego pojemnika. Ponieważ nie mam   maszyny do lodów, co 2 godziny miksowałam

apetytnapieczenie
Torcik limonkowy ze słodką nutką 243

kostki masła 1 łyżeczka skórki cytrynowej Przygotowanie: sok cytrynowy, żółtko z cukrem mieszamy w miseczce. Dodajemy pocięte w kosteczki masło i skórkę cytrynową oraz serek mascarpone, mieszamy.  Ucieramy, aż masa stanie się puszysta, jasnożółta i gęsta.  Śmietanę ubijamy obie masy łączymy. Ciasto: 5 jajek 1 żółtko 1 szkl cukru 0,5 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Luźna Kuchnia
Beza z kremem mascarpone i malinami 363

piecyka. W "między czasie" przygotowujemy krem, którym polejemy bezę. Do miski wkładamy dwa żółtka i dwie łyżki cukru. Miksujemy aż żółtka będą jasno / pastelowożółte. Dodajemy serek mascarpone, miksujemy na gładką masę. Następnie wlewamy zimne espresso i znów miksujemy :) Krem wykładamy na bezę, posypujemy ją malinami (użyłam mrożonych) i gotowe

Taste Of My Day
Tort tęczowy w kratkę 241

Podczas pieczenia biszkoptów można zacząć przygotowywać krem. Najpierw rozpuszczamy we wrzątku żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy śmietanę kremówkę wraz z cukrem pudrem i serkiem mascarpone, aż powstanie sztywna masa. Na sam koniec dodajemy nieco przestudzoną żelatynę. Jeśli krem robiliśmy w czasie pieczenia ciasta to można włożyć go na chwilę do lodówki.   Wykonanie tortu: Biszkopty odrywamy

Kolizje Smaków
Babka dyniowa z bekonem! Przepyszna 212

czosnek i cebulę, dodajemy pokrojony imbir i dynię, dusimy około 5-6 minut, podlewamy 120 ml wody. Dusimy aż dynia będzie miękka. Odparowywujemy, podlewamy śmietanką i dodajemy serek Mascarpone, mieszamy czekamy aż masa zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia. Przekładamy masę do miski, za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Dodajemy jajo, bułkę tartą, mąkę kiełbasę (pokrojoną w drobną kosteczkę

SMYKWKUCHNI
Włoski deser Tiramisu 338

Przygotowanie Kawę wymieszać z likierem, w mieszance maczać biszkopty, ułożyć po dwie sztuki na dnie 6 pucharków.  Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Zmiksować z serkiem mascarpone. Nałożyć po łyżce masy na biszkopty. Kolejno układać warstwami namoczone biszkopty i masę serową.  Wierzch udekorować resztą masy serowej, pokruszonym namoczonym biszkoptem i startą czekoladą. Odstawić na około 3 godziny

Z miłości do słodkości
Sernik II 164

Ciasto: http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/04/polkruche-ciasto.html  Masa serowa: 250 g serka mascarpone 500g sera bialego do sernikow   2 zoltka  70 g cukru pudru  50 g kaszy manny  Do jednej miski wrzucamy ser bialy i serek mascarpone  Dodajemy 2 zoltka i wszystko razem mieszamy  Potem dodajemy cukier puder, znow mieszamy   Na sam koniec dodajemy kasze

Klaudynkowa kuchnia
Ciasto gruszkowe z białą czekoladą i mascarpone, bez masła (Torta di pere, cioccolato bianco e mascarpone, senza burro) 174

serek mascarpone, który nada ł  ciastu niesamowit ą  miękkość i delikatność . Smacznego!    **** Oggi Vi voglio proporre un delizioso dolce,  che appena sfornato invade di buon profumo tutta casa.  Trattasi di una torta di semplice e veloce preparazione. La torta viene preparata con pezzetti di pere, cioccolato bianco e mascarpone(...)mascarpone 250 g di farina 00 un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Jajka miksujemy z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodajemy serek mascarpone. Na koniec wmieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Obieramy gruszki i kroimy w kosteczkę. Białą czekoladę kroimy w drobną kosteczkę. Gruszki

La grande e la piccola cuoca
Foremki z białej czekolady 185

papilotki lub foremki silikonowe. Wypełniamy – czym kto lubi – bitą śmietaną, masą ze śmietany i mascarpone… owocami… i nie tylko. Wybór jest ogromny.Foremki z białej czekolady wypełniłam masą z ubitej śmietany z dodatkiem serka mascarpone, cytryny (trochę soku i skórki) i ozdobiłam wiśnią z syropu oraz „supełkiem” ze skórki cytrynowej. Foremki to podstawa bardzo szybkiego i prostego deseru. Mogą być

mojewypiekiinietylko
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 210

folię (później łatwiej będzie nam zdjąć sernik). Ciasteczka pokruszyć na proszek, dodać masło, zmiksować. Ma powstać masa o konsystencji mokrego piasku. Masą wyłożyć dno blaszki, wyrównać. Wstawić do lodówki. Masa czekoladowo-jogurtowa: 800 gr jogurtu greckiego 250 gr serka mascarpone 20 gr żelatyny 300 gr białej czekolady Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żelatynę (20 gr) zalać minimalną ilością zimnej(...)kompotu z wiśni 300-400 gr wiśni z kompotu Spód: 200 gr ciastek kakaowych/czekoladowych (u mnie domowe pierniczki) 50 gr rozpuszczonego masła Masa czekoladowo-jogurtowa: 800 gr jogurtu greckiego 250 gr serka mascarpone 20 gr żelatyny 300 gr białej czekolady'; document.write

moj przepis na
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 209

łyżeczki cynamonu szczypta soli Krem: 500 g serka mascarpone 100 g masła 0/5 szklanki cukru garść orzechów włoskich do posypania wierzchu Sposób wykonania: Marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Mąkę przesiewamy i łączymy z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. W dużej misce ucieramy jajka z cukrem na puszystą masę. Następnie cały czas miksując powoli dolewamy olej. Do jajek(...)Upieczone ciasto odstawiamy w formie na około 15 minut. Następnie przekładamy je na kratkę do całkowitego ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy krem. Miękkie masło ucieramy z serkiem mascarpone oraz cukrem na gładką masę. Ciasto przekrawamy na dwie części i przekładamy je 3/4 ilością kremu. Pozostałą częścią kremu smarujemy wierzch. Ciasto posypujemy lekko rozdrobnionymi orzechami. Całość chłodzimy przez godzinę w lodówce

Qchnia po prostu
Renifery Świętego Mikołaja, czyli babeczki korzenno-miodowe z puszystym kremem 180

serka mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego sok z połowy dużej lub jednej całej cytryny 3 łyżki cukru pudru na dekorację: gotowe oczy cukrowe precelki wiśnie kandyzowane Miód rozpuścić z margaryną, dodać przyprawy korzenne. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać miód z masłem i korzeniami oraz śmietanę. Sodę rozpuścić w 2 łyżkach mleka i dolać do masy. Wsypać mąkę. Z białek ubić(...)będzie już gęsta dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijać dalej, aż zrobi się sztywna. Następnie wlewamy powoli sok z cytryny, cały czas miksując dodajemy po łyżce serka mascarpone. Powstanie gęsty krem. Gotową masę nakładać na wystudzone babeczki - technika dowolna. Dekorujemy jak na zdjęciu... Gotowe babeczki pysznie smakują z mocną czarną herbatą

Kulinarne Inspiracje
Tort ŁOŚ (bezglutenowy z masą czekoladową) 192

16cm: 3 jajka 100 g cukru 1/4 szklanki mąki kukurydzianej +1 łyżka 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej   Masa czekoladowa z pomarańczową nutą: 150 g gorzkiej czekolady z nadzieniem pomarańczowym (użyłam tej ) 2 łyżki mleka 500 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru pomarańczowego triple sec 200 g schłodzonej śmietany kremówki 36%   Masa maślana(...)masłem i oprószyć mąką kukurydzianą. Przygotowanie j/w tylko krótszy czas pieczenia: ok. 40 min. i nie rzucamy go po wyjęciu z piekarnika.  Masa czekoladowa: Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Serek mascarpone zmiksować z likierem  pomarańczowym i cukrem pudrem. Dodać do tego czekoladę i dokładnie wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i wmieszać do masy

Domowa Cookierenka Agi
Deser z mascarpone , truskawką i kiwi 151

herbatników 5 kostek gorzkiej czekolady 1 małe kiwi 2 truskawki przepis Serek mascarpone miksujemy razem z cukrem pudrem na gęstą masę . Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej a następnie gorącą łączymy z rozkruszonymi herbatnikami ,taką masę wkładamy na dno pucharka a na wierzch nakładamy krem z serka  mascarpone. Deser dekorujemy plasterkami kiwi i truskawką

Smakowite Dania
Krówka serowa 257

mąki pszennej 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag miodu 150 g masła 2 jajka masa: 200 ml śmietany 30% 250 g serka ricotta lub mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru puszka masy karmelowej 200 g orzechów  Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sitko i wysypujemy na stolnicę. Dodajemy resztę składników i wszystko zaraz zagniatamy aż powstanie nam jednolita bryła(...)placek pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasta zostawiamy do ostygnięcia.  W tym czasie ubijamy śmietanę na sztywno i dodajemy po łyżeczce cukru. Na koniec dodajemy serek ricotta albo jeśli nie mamy to również fajnie sprawdzi się mascarpone.Kiedy mam wszystkie składniki, pora na złożenie ciasta. Pierwsze kruche ciasto kładziemy na spodzie brytfanki i nakładamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
CZEKOLADOWY SERNIK NA ZIMNO Z BANANAMI 170

Pyszny serniczek w sam raz na upały z dodatkiem czekolady i bananów bez pieczenia.Prosty, a jakże smaczny sernik na zimno cieszył domowników swoją obecnością :). SKŁADNIKI Masa serowo-czekoladowa 750g sera białego mielonego 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru 1/2 szklanki mleka 100g ciemnej czekolady najlepiej gorzkiej 2 i 1/2 łyżki żelatyny 6 bananów Masa śmietankowa   500 ml schłodzonej śmietanki(...)się rozpuściła- nie gotujemy.Odstawiamy do wystudzenia.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia.Do miski przekładamy ser, serek mascarpone i cukier i miksujemy aż cukier się rozpuści.Następnie dodajemy zimną płynną czekoladę i miksujemy dodajemy też płynną żelatynę i miksujemy.1/3 masy wylewamy na blaszkę z herbatnikami,banany obieramy ze skórki i kładziemy na masie lekko dociskając.Można banany przekroić

Mała w garnku miesza
Ciasto w klimacie Batonika Kinder Country i Oreo, czyli Moje Ciasto Duo 267

boki ciasta były idealnie proste, a przełożenie ciasta na tacę nie sprawiło mi żadnego problemu. Nawet cena formy jest całkiem przyjemna, zresztą sami sprawdźcie. Masa jasna: 200 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 200 g białej czekolady ekspandowane ziarna pszenicy  16 szt ciastek Oreo (8 szt do masy i 8 szt na wierzch) Masa ciemna(...)Rozpuszczoną postawiłam na blacie kuchennym aby lekko przestygła. W tym czasie 200 ml śmietanki kremówki i serek mascarpone umieściłam w misce i wszystko razem ubiłam na sztywno. Na końcu cienkim strumieniem wlałam przestudzoną białą czekoladę i zmiksowałam bardzo krótko, tylko do połączenia składników. Masę podzieliłam na dwie równe części. Do jednej wsypałam ekspandowane ziarna, do drugiej pokrojone drobno ciastka Oreo

Blondynka Gotuje
Tarta truflowo-malinowa z bakaliami 265

czasie folię zdejmujemy, a ciasto pieczemy przez ok. 25-30 minut (w zależności od piekarnika), na złoty kolor.  Wyjmujemy do całkowitego wystudzenia. Składniki na masę truflowo-malinową: 340g serka mascarpone 250g czekolady (100 mlecznej, 150 ciemnej) 2 łyżki wódki 300g świeżych malin Dodatkowo: 100g bakalii  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. W tym czasie miksujemy(...)niskich obrotach serek mascarpone przez ok. 3-4 minuty, dodając w trakcie 2 łyżki wódki. Do serka powoli wlewamy wystudzoną czekoladę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Po zmiksowaniu masy dodajemy świeże maliny i wszystko delikatnie mieszamy łyżką (nie przejmujcie sie, jeśli maliny się rozpadną :). Całość wykładamy na wcześniej wystudzony spód, a wierzch posypujemy bakaliami (ja użyłam mieszanki  studenckiej

kuchnia do kwadratu
Sernik jogurtowy Staciatella bez pieczenia, z truskawkową wkładką i ciasteczkowym spodem. 1189

naczynia (miseczka, garnek itp.) o mniejszej średnicy niż tortownica wkładamy folię spożywczą, i przelewamy masę, po czym wsuwamy ją do lodówki, aby stężała.  Masa serowa: 800 g jogurtu greckiego  250 g serka mascarpone pół szklanki drobnego cukru 150 g czekolady mlecznej bardzo dobrej jakości, startej na grubych oczkach (wkładamy ją do zamrażarki przed starciem(...)przygotowujemy według opisu na opakowaniu, w proporcji 6 łyżeczek żelatyny na 8 łyżek wody.  Jogurty miksujemy z cukrem. Następnie łyżka po łyżce wkręcamy serek mascarpone. Na końcu dodajemy czekoladę i strumieniem żelatynę.  Połowę masy wykładamy na ciasteczkowy spód, następnie wyciągamy sztywną już wkładkę truskawkową (przypomina konsystencją galaretkę) i wykładamy ją na środek sernika, po czym przykrywamy drugą warstwą

Poezja Smaków - blog kulinarny
TORT BEZOWY Z MASCARPONE I MALINAMI 153

250g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo aż cukier całkowicie się rozpuści i w masie nie będzie kryształków. Dodajemy łyżkę soku z cytryny oraz przesianą mąkę. Całość dzielimy na dwie równe części. Na pergaminie rysujemy dwa jednakowe okręgi, na które wykładamy masę jajeczną. Piekarnik nastawiamy(...)pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na oba blaty, a na nie kładziemy maliny. Wierzch dekorujemy miętą. Smacznego

Słodki Zakątek
ŚWIĄTECZNY TORT BEZOWY 169

250g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo aż cukier całkowicie się rozpuści i w masie nie będzie kryształków. Dodajemy łyżkę soku z cytryny oraz przesianą mąkę. Całość dzielimy na dwie równe części. Na pergaminie rysujemy dwa jednakowe okręgi, na które wykładamy masę jajeczną. Piekarnik nastawiamy(...)pieczemy przez ok 90 minut, aż beza będzie całkowicie wysuszona. Beza powinna wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na oba blaty, a na nie kładziemy maliny. Wierzch dekorujemy miętą. Smacznego

Słodki Zakątek