masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:48/248)

Tort gruszkowo-kajmakowy 156

piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na 3 blaty. Krem kajmakowy: 400 g masy kajmakowej 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki Wszystkie, schłodzone składniki na krem umieścić w misce i rozpocząć. Ubijać do momentu otrzymania gęstego, kremu. Ubity krem podzielić na 2 równe części

Domowa cukiernia Ewy
SZYBKI DESER Z JAGODAMI 190

świeżych jagód * bita śmietana w sprayu do dekoracji * paluszki francuskie do dekoracji Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i serek mascarpone. Wszystko wymieszać mikserem. Masę śmietanową podzielić na dwie części w proporcji 1/4 i 3/4. Do większej części masy dodać świeże jagody (kilka można zostawić do dekoracji), wymieszać mikserem. Do szklanek włożyć najpierw masę

Zrób to smacznie
Pianka porzeczkowo czekoladowa 282

przelewam do garnka, dodaję połamaną czekoladę i na wolnym ogniu zagotowuję. Zdejmuję z ognia i mieszam łyżką aż czekolada się rozpuści. Wstawiam do lodówki na dwie godziny. Serek mascarpone rozcieram mikserem, dodaję masę czekoladową i mieszam aż się połączą. Pianka : Porzeczki myję, obieram i miksuję blenderem. Przecieram przez sito pozbawiając się pestek i skórek. Białka, przelewam do miski metalowej, dodaję

wesoła kuchnia
Deser ciasteczkowo- truskawkowy 168

200g truskawek świeżych lub mrożonych, 2 łyżeczki cukru, PRZYGOTOWANIE: 1. Cztery wafelki kruszę w pył. Połowę wsypuję na dno pucharków. 2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone. Ubijam. Trzy łyżki masy zostawiam do dekoracji. Do pozostałej masy dodaję resztkę wafelków. Mieszam. Masę nakładam do pucharków. 3. Truskawki razem z cukrem ugniatam widelcem. Mus nakładam do pucharków. 4. Wierzch

Tradycyjna kuchnia Kasi
Torcik czekoladowy bez pieczenia 128

Delikatny torcik czekoladowy, który zrobicie dość łatwo i szybko nie używając nawet piekarnika. Skruszone, owsiane ciasteczka, tworzą oryginalną, smaczną podstawę, na której znajduje się pyszna czekoladowa masa (zrobioną na bazie serka mascarpone, śmietany i czekolady),a w elemencie ozdoby czekolada i jeszcze raz czekolada! 😉 To wszystko składa się na pyszny efekt końcowy, który przypadnie do […] Artykuł Torcik czekoladowy

Domowe Torty
Ciasto urodzinowe bez pieczenia 208

smacznie :) Ciasto z bitej śmietany, mascarpone i kajmaku - pycha! Składniki na foremkę 11 x 30 cm (keksówka): ok. 17 sztuk herbatników 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 400 g gotowej masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki posypki czekoladowej 4 szt. różyczek z opłatka 1 łyżka masła Przygotowanie: Blaszkę posmaruj masłem. Ułóż 1 warstwę herbatników

Alutka-Gotuje
Karmelowe tiramisu z czekoladą 148

posypania Poncz • 1 szklanka mocnej kawy • amaretto wg uznania Wykonanie: • Czkoladę połamać na kawałki i powoli rozpuścić w gorącym mleku. • Zmiksować masę kajmakową z czekoladą, dodać serek mascarpone i ponownie wymieszać. • W naczyniu prostokatnym ułożyć na dnie biszkopty maczane w kawie z amaretto. • Na biszkopty wyłożyć część masy

To co kocham
Bezglutenowe pralinki w czekoladzie 194

mascarpone ( ok. 1 solidnej łyżeczki) 1 tabliczkę białej czekolady 2 łyżeczki mleka Sposób przygotowania: 1. Orzechy zmiksuj/ utłucz na miałki proszek. 2. Dodaj cukier, pokrojoną żurawinę i serek mascarpone. 3. Z orzechowej masy ulep niewielkie kuleczki. 4. Czekoladę rozpuść i wymieszaj z mlekiem. 5. Kuleczki obtaczaj w czekoladzie i odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Czarne: Potrzebujesz: 1 dojrzałego banana

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 187

szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 brzoskwinie w syropie Blachę (dość spora porcja) wyłożyć papierem pergaminowym. Przygotować krem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i następnie połączyć z serkiem mascarpone. (Dla pewności, że masa będzie gęsta można użyć zagęstnika do śmietany -typu śmietan-fix.) Ciastka maczać w likierze i układać na blaszce. Na biszkoptach ułożyć kawałki owoców i wyłożyć krem (odrobinę zostawić

Di gotuje
Prosta tarta marcepanowa ze śliwkami 159

gotowego ciasta   Składniki:   Ciasto na  tarte   z tego przepisu lub  opakowanie ciasta na słodką tartę.   Nadzienie:   150 g masy marcepanowej   100 g serka  mascarpone ,   50 g cukru,   2 jajka,   3 łyżki likieru  Amaretto ,   2 łyżki mąki ziemniaczanej,   szczypta cynamonu   Dodatkowo:   500 g śliwek

SzczyptaSmaQ
TIRAMISU 1616

kawy, zaparzonej, mocnej 2 łyżki Amaretto 20 g niesłodzonego kakao A jak to zrobić: Jajka utrzeć z cukrem do białości (jak kogel mogel). Porcjami dodawać serek mascarpone, zmiksować na gładka masę. Biszkopty krótko moczyć w zimnej kawie wymieszanej z Amaretto i ułożyć jedna warstwę w naczyniu o wymiarach około 30 cm x 20 cm. Na biszkoptach rozprowadzić połowę masy serowej

Kuchnia w opałach
Ciasto marchewkowe z bakaliami i kremem 179

pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. Ciasto studzimy. Śmietanę ubiamy na sztywno, dodajemy łyżkę cukru i dalej miksujemy, następnie po jednej łyżce dodajemy serek mascarpone i dalej ubijamy. Masę wykłądamy na zimne ciasto i obsypujemy granatem. Smacznego

na moim stole...
Tiramisu - łatwy i szybkie deser we włoskim stylu 173

póki jeszcze są dostępne) kakao do oprószenia Parzymy kawę i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, a następnie dodajemy po łyżce serka mascarpone dalej ucierając. Gdy masa będzie gładka ostrożnie łączymy ją z białkami. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w naczyniu, blaszce, lub w czym tam komu wygodnie (ja użyłam plastikowego zamykanego pojemnika

Cynamonowe szczęście
Kremowe lody porzeczkowe 208

zmiksowanych porzeczek Mleko i serek powinny być schłodzone. Najpierw wlałam do miski mleko miksowałam chwilę – tworzy się piana i mleko szybko gęstnieje, dodałam ekstrakt waniliowy i serek mascarpone- całość zmiksowałam aż masa stała się gęsta. Dodałam dżem porzeczkowy – i znowu zmiksowałam. Całość przełożyłam  do litrowego plastikowego pojemnika. Ponieważ nie mam   maszyny do lodów, co 2 godziny miksowałam

apetytnapieczenie
Torcik limonkowy ze słodką nutką 225

kostki masła 1 łyżeczka skórki cytrynowej Przygotowanie: sok cytrynowy, żółtko z cukrem mieszamy w miseczce. Dodajemy pocięte w kosteczki masło i skórkę cytrynową oraz serek mascarpone, mieszamy.  Ucieramy, aż masa stanie się puszysta, jasnożółta i gęsta.  Śmietanę ubijamy obie masy łączymy. Ciasto: 5 jajek 1 żółtko 1 szkl cukru 0,5 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania