masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:48/248)

Odcienie fioletu - sernik z czarnym bzem i figami 186

tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 50 g ciastek digestive 10 g kakao 40 g migdałów 20 g orzechów włoskich 90 g suszonych fig masa serowa: 250 ml śmietany kremówki (38%) 150 g serka mascarpone 250 g serka kremowego 4 listki żelatyny 150 ml syropu z owoców czarnego bzu dodatkowo: 5 fig 2 łyżki cukru 50 ml śmietany kremówki(...)minut. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Kremówkę ubić. Syrop podgrzać, dodać do niego odciśniętą żelatynę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Mascarpone zmiksować z serkiem kremowym, dodać żelatynę z syropem, połączyć. Dodać ubita kremówkę, selikatnie wymieszać łyżką. Przelać masę na schłodzony spód, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny. Figi pokroić na połówki lub ćwiartki. Na patelni skarmelizować cukier, dodać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik gotowany z mini rollsami 297

cukru pudru - 250 g schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: - ok. 920 g twarogu tłustego (nie z wiaderka) - 500 g serka mascarpone - 200 g masła - 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 2 łyżki cukru z wanilią - 5 jaj + 2 żółtka - 4 budynie śmietankowe bez cukru(...)piekarnika zostawiamy w formie, do ostudzenia. Gdy blaty ciasta wystygną szykujemy masę serową. Twaróg miksujemy w blenderze z jajkami i żółtkami na gładką masę (najlepiej zrobić to porcjami), na samym końcu dodając serki mascarpone. W międzyczasie w garnku z podwójnym dnem roztapiamy masło z dodatkiem cukru i cukru z wanilią. Gdy cukier się rozpuści dodajemy masę serową, esencję migdałową, ziarenka

mojewypiekiinietylko
Sernik z mascarpone + film 431

wafelków czekoladowych ( np. wafelki Góralki ) 3 łyżki margaryny lub masła 1 łyżka kakao                     masa serowa 500 g twarogu sernikowego (np. z wiaderka ) 500 g serka mascarpone 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru 3 jajka przepis Na tarce o dużych oczkach ścieramy do miski wafelki czekoladowe(...)wstawiamy na 15 minut do lodówki. Do miski przekładamy jajka i ucieramy je z cukrem do białości. Do utartych jajek dodajemy twaróg, serek mascarpone, wsypujemy mąkę ziemniaczaną i całość krótko miksujemy tylko tak aby składniki się połączyły. Masę serową przekładamy na spód z ciasteczek i dokładnie ją rozprowadzamy. Sernik pieczemy przez około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 st.C

Smakowite Dania
Poro - tort 197

truskawkowa * 3 łyżeczki żelatyny galaretka z owocami * truskawki * jagody * maliny * morele * galaretka cytrynowa spód * mieszanka owoców * galaretka agrestowa wierzch * 250 ml śmietany 30% * 250 g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * 2 banany * masa marcepanowa różowa, naturalna i zielona lub brązowa * 2 sztuki toffifee * 2 patyczki do szaszłyków * 1  baton bounty Sposób wykonania   Zanim przystąpimy do robienia tortu(...)zalać je schłodzoną galaretką agrestową rozpuszczoną w 400 ml wody i odstawić do stężenia. Następnie wyjąć na paterę. Do naczynia przełożyć serek mascarpone, dodać 2 łyżki cukru pudru i lekko zmiksować, następnie wlać śmietanę i całość ubijać, aż masa zrobi się sztywna. Masą pokryć całą półkulę, przy pomocy łyżki zrobić nierówności. Z masy marcepanowej zrobić język, batonik rozciąć na pół

Mix smaku
Ciasto ze słonecznikiem. 140

miałam swojski) 5 łyżek maki tortowej 4 łyżki maki ziemniczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 500 ml. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej 1 nie pełna szklanka słoneczniku Wykonanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Zmiksować

Agusiowe smakołyki
Ciasto czekoladowe bez pieczenia 153

moim przypadku tortownica o średnicy 24cm). Gotowy spód do lodówki około 1h. 2 tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy lekko przestygnie dokładnie mieszamy ją z serkiem mascarpone - i mamy gotowa masę - która przekładamy na schłodzony spód. Na górę masy możemy dodać drobno pokrojone rurki waflowe - w celach dekoracyjnych jak i smakowych :) Do lodówki na kilka godzin (najlepiej całą

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Tort gruszkowo-kajmakowy 149

piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na 3 blaty. Krem kajmakowy: 400 g masy kajmakowej 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki Wszystkie, schłodzone składniki na krem umieścić w misce i rozpocząć. Ubijać do momentu otrzymania gęstego, kremu. Ubity krem podzielić na 2 równe części

Domowa cukiernia Ewy
SZYBKI DESER Z JAGODAMI 179

świeżych jagód * bita śmietana w sprayu do dekoracji * paluszki francuskie do dekoracji Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i serek mascarpone. Wszystko wymieszać mikserem. Masę śmietanową podzielić na dwie części w proporcji 1/4 i 3/4. Do większej części masy dodać świeże jagody (kilka można zostawić do dekoracji), wymieszać mikserem. Do szklanek włożyć najpierw masę

Zrób to smacznie
Pianka porzeczkowo czekoladowa 273

przelewam do garnka, dodaję połamaną czekoladę i na wolnym ogniu zagotowuję. Zdejmuję z ognia i mieszam łyżką aż czekolada się rozpuści. Wstawiam do lodówki na dwie godziny. Serek mascarpone rozcieram mikserem, dodaję masę czekoladową i mieszam aż się połączą. Pianka : Porzeczki myję, obieram i miksuję blenderem. Przecieram przez sito pozbawiając się pestek i skórek. Białka, przelewam do miski metalowej, dodaję

wesoła kuchnia
Deser ciasteczkowo- truskawkowy 160

200g truskawek świeżych lub mrożonych, 2 łyżeczki cukru, PRZYGOTOWANIE: 1. Cztery wafelki kruszę w pył. Połowę wsypuję na dno pucharków. 2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone. Ubijam. Trzy łyżki masy zostawiam do dekoracji. Do pozostałej masy dodaję resztkę wafelków. Mieszam. Masę nakładam do pucharków. 3. Truskawki razem z cukrem ugniatam widelcem. Mus nakładam do pucharków. 4. Wierzch

Tradycyjna kuchnia Kasi
Torcik czekoladowy bez pieczenia 116

Delikatny torcik czekoladowy, który zrobicie dość łatwo i szybko nie używając nawet piekarnika. Skruszone, owsiane ciasteczka, tworzą oryginalną, smaczną podstawę, na której znajduje się pyszna czekoladowa masa (zrobioną na bazie serka mascarpone, śmietany i czekolady),a w elemencie ozdoby czekolada i jeszcze raz czekolada! 😉 To wszystko składa się na pyszny efekt końcowy, który przypadnie do […] Artykuł Torcik czekoladowy

Domowe Torty
Ciasto urodzinowe bez pieczenia 199

smacznie :) Ciasto z bitej śmietany, mascarpone i kajmaku - pycha! Składniki na foremkę 11 x 30 cm (keksówka): ok. 17 sztuk herbatników 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 400 g gotowej masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki posypki czekoladowej 4 szt. różyczek z opłatka 1 łyżka masła Przygotowanie: Blaszkę posmaruj masłem. Ułóż 1 warstwę herbatników

Alutka-Gotuje
Karmelowe tiramisu z czekoladą 138

posypania Poncz • 1 szklanka mocnej kawy • amaretto wg uznania Wykonanie: • Czkoladę połamać na kawałki i powoli rozpuścić w gorącym mleku. • Zmiksować masę kajmakową z czekoladą, dodać serek mascarpone i ponownie wymieszać. • W naczyniu prostokatnym ułożyć na dnie biszkopty maczane w kawie z amaretto. • Na biszkopty wyłożyć część masy

To co kocham
Bezglutenowe pralinki w czekoladzie 183

mascarpone ( ok. 1 solidnej łyżeczki) 1 tabliczkę białej czekolady 2 łyżeczki mleka Sposób przygotowania: 1. Orzechy zmiksuj/ utłucz na miałki proszek. 2. Dodaj cukier, pokrojoną żurawinę i serek mascarpone. 3. Z orzechowej masy ulep niewielkie kuleczki. 4. Czekoladę rozpuść i wymieszaj z mlekiem. 5. Kuleczki obtaczaj w czekoladzie i odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Czarne: Potrzebujesz: 1 dojrzałego banana

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 178

szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 brzoskwinie w syropie Blachę (dość spora porcja) wyłożyć papierem pergaminowym. Przygotować krem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i następnie połączyć z serkiem mascarpone. (Dla pewności, że masa będzie gęsta można użyć zagęstnika do śmietany -typu śmietan-fix.) Ciastka maczać w likierze i układać na blaszce. Na biszkoptach ułożyć kawałki owoców i wyłożyć krem (odrobinę zostawić

Di gotuje