pachnący cynamon i czekoladowa polewa. Po prostu obłędny w smaku! Spód: 35 g masła 120 g ciasteczek maślanych bez dodatku cukru Cukry Nyskie Masa serowa: 250 g sera sernikowego (z wiaderka) 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru 3 jajka ¼ szklanki śmietany 30% 1 łyżeczka cynamonu 100 g czekolady deserowej Polewa: 100 g czekolady deserowej(...)termo obiegiem. W czajniku gotujemy wrzątek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Do misy miksera przekładamy ser i serek mascarpone. Miksujemy do połączenia składników. Dodajemy mąkę oraz cukier. Cały czas miksując wbijamy kolejno jajka. Pomiędzy każdym czekamy aż połączą się z masą. Następnie wlewamy śmietanę kremówkę wymieszaną z cynamonem. Wystudzoną czekoladę energicznie mieszamy z kilkoma łyżkami masy serowej (u mnie
VioletoweKucharzeniesezonie mają niesamowity smak i aromat. Mając dojrzałe brzoskwinie i własne jeżyny stworzyłam takie oto babeczki z kremowym słodkim nadzieniem z serka mascarpone i kremówki.Przepis:150g margaryny300g mąki pszennej1 jajko100g cukru pudru (dodatkowo pół szklanki cukru do masy śmietaknowej)2 łyżki kakao200 ml kremówki1 opakowanie serka mascarponejezyny, brzoskwinie lub inne świeże owocelistki mięty do dekoracji Z mąki(...)tłuszczem i wylepić warstwą schłodzonego ciasta. Piec ok 15-20 min w 180st. Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier (pół szklanki). Zmiksować delikatnie na małych obrotach miksera z mascarpone. Masą serową napełniać babeczki, udekorować owocami. Przed podaniem można włożyć do lodówki aby masa stężała. Można posypać cukrem pudrem i udekorować listkami mięty
happycreatiff.blogspot.comłyżki cukru pudru 1 małe opakowanie śmietan-fix 1 opakowanie serka mascarpone (250g) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany dodajemy cukier cały czas miksując, a następnie olej. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i kisielem. Dodajemy do masy i delikatnie łączymy ze sobą drewnianą łyżką. Przelewamy na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy(...)Zimną lecz nie całkiem zastygłą masę wylewamy na pierwszy płat biszkopta pozostawiając ok 6 łyżek musu. Przykładamy drugim blatem i chłodzimy. 4. Masa kokosowa: Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietanfixu. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Dzielimy na dwie części. Kokos zalewamy likierem, dobrze mieszamy i dodajemy do połowy masy śmietanowej. Łączymy delikatnie i wykładamy na drugi blat
Kuchnia w czekoladziezyskała nowy smakołyk. Smak wyśmienity, a wygląd oceńcie sami! Składniki na 20 sztuk: Biszkopt • 4 jajka • 4 łyżki cukru • 4 łyżki mąki pszennej Masa • 250 g sera mascarpone • 1 biała czekolada • puszka moreli w syropie • 1 dżem morelowy niskosłodzony Wykonanie: Rolada • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. • Dodawać po jednym żółtku(...)morelowym, po czym zwinąć z powrotem. • Roladę zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na kilka godzin lub na noc. Masa • Białą czekoladę rozpuścić na parze. • Serek mascarpone wymieszać mikserem, o czym dodać rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszać. • Morele wyjąć z puszki, osączyć z syropu i wyciąć małym kieliszkiem
To co kochamłyżeczki sody Krem cynamonowy: 350 ml. śmietany kremówki 30% 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru waniliowego 2 śmietan-fixy Dodatkowo: Papilotki do muffinek PapilArt Posypka cukrowa Sposób przygotowania: Białka oddzielamy od żółtek, żółtka ucieramy z masłem i cukrem na puszystą masę, ucierając dodajemy powidła śliwkowe. Dodajemy mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia(...)Masę przekładamy do papilotek, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz cukier puder, cukier waniliowy i cynamon. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i dekorujemy ostudzone muffinki. Wierzch posypujemy posypką cukrową
Bajeczna Kuchniatartę tylko moje popisowe rustykalne tartaletki, ale trochę inne bo tartaletki z musem czekoladowymi i orzechami, wyglądające podobnie jak z tego przepisu nadziewane musem czekoladowym. Jako masę na mus postanowiłam wykorzystać serek mascarpone,, śmietankę 36 %, mleczną i gorzką czekoladę oraz orzechy ziemne i żurawinę. Nie wygadałam się przed gośćmi, że tartaletki były przygotowane z gotowej mieszanki, a oni się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik krówkowy z czekoladą Składniki: 750g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 150g cukru 3 jajka 300g gotowej masy krówkowej – kajmakowej (użyłam gotowej z puszki) 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 1 płaska łyżka kakao Wierzch: 50-80g masy(...)mikrofalówce (jeśli będziemy roztapiać w mikrofalówce, proszę uważać, żeby nie przypalić). 3. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Następnie dodać ser, serek mascarpone, budyń i wymieszać mikserem na średnich obrotach ( patrz FILM ). 4. Masę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać czekoladę i kakao, a do drugiej masę krówkową, każdą osobno wymieszać mikserem ( patrz FILM
Mała Cukierenkarzepakowego10 łyżek zimnej wody5 jaj1 łyżka proszku do pieczeniaćwierć łyżeczki sody1 łyżeczka cynamonu2 łyżki maku niebieskiegoMasa:350 ml śmietanki 30%250 g serka mascarpone1 łyżka cukru pudru1 opakowanie fixu do śmietanyDodatki:3 łyżki powidła śliwkowego80 g masy marcepanowejDo nasączania:100 ml soku pomarańczowegoDo ozdoby100 g gorzkiej czekolady20 g białej czekoladyłyżka kakaoNa początek przygotowujemy biszkopt.Ucieramy żółtka z cukrem i do tego(...)tych składników.Następnie ubijamy białka jajek i dodajemy do masy.Delikatnie mieszamy.Przelewamy masę do formy (użyłam formy o średnicy 18 cm) i pieczemy około 45 minut 180 stopniach ( do suchego patyczka).Przygotowujemy masę.Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i fixem do śmietany.Dodajemy do niej mascarpone i delikatnie ale dokładnie mieszamy.Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe części.Wszystkie
Mienta blogWykonanie: Miękkie masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem. Do masy maślanej dodawać nie przerywając ucierania, po jednym jajku. Następnie, nadal ucierając dodać serek mascarpone - miksować do połączenia składników. Wlać śmietankę, całość ubić na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Czekoladę posiekać, część żurawiny pokroić. Do masy maślanej dodać mąkę - połączyć składniki. Na koniec wsypać(...)minut. Upieczone ciasto wyjąć ostrożnie z formy i ostudzić na kratce. Przygotować frosting do polania ciasta. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną masę. Do puszystej masy dodawać porcjami serek. Ubijać do połączenia składników. Frosting wyłożyć na ciasto. Ewentualnie wierzch ciasta udekorować owocami żurawiny. Ciasto z frostingiem schodzić w lodówce, by krem stężał Smacznego
kolorowotorcikowooddają zimnym deserom. Zachęcam do zrobienia lodów truskawkowych. Przepis bez jajek i bez konieczności używania maszynki do lodów :) Składniki: 500 g truskawek 500 ml słodkiej śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 300 ml zagęszczonego mleka słodzonego Wykonanie: Wszystkie składniki do lodów muszą być zimne, z lodówki. Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy i miksujemy blenderem na gładki mus, który(...)przed przygotowywaniem lodów. Do lodówki wkładamy również miskę, w której będziemy przygotowywać lody i końcówki od miksera. Śmietanę wlewamy do miski i ubijamy na puszystą masę. Śmietany nie musimy ubić na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i razem ubijamy 2 - 3 minuty. Dodajemy mleko i ponownie ubijamy 1 minutę. Dodajemy truskawki i ubijamy około 2 - 3 minuty. Masę lodową przelewamy
Smak mojego domusię jakoś tak nie kojarzył, a smak......mmmmmmogłabym takie Matchamisu jeść co drugi dzień. Jeśli lubicie herbaciane klimaty, koniecznie musicie zrobić ten deser ;) Składniki na 2 osoby: 200 g serka mascarpone 2 duże jajka kilka podłużnych biszkoptów 1/2 łyżki cukru pudru ok. 200 ml zaparzonej herbaty matcha (jak zostanie można wypić) ok 10 ml likieru kokosowego (możesz użyć innego ulubionego(...)produkty są zawsze wyciągane prosto z lodówki, mocno schłodzone. Jajka wyparzam, oddzielam żółtka od białek. W jednej misce miksuję żółtka z cukrem pudrem na puszystą masę, zmniejszam obroty miksera i po łyżce dodaję serek mascarpone i miksuję tylko do połączenia się składników.Dodaję likiem, mieszam. W drugiej misce miksuję białka, które dodaję do masy z żółtkami i i delikatnie staram
Blondynka GotujeCzekoladowo, ja nie umiem się oprzeć czekoladzie, bitej śmietanie i mascarpone. Dla mnie to połączenie idealne. Ciasto to wykonałam na początek mam nadzieję przyszłych sukcesów. Już nie tylko zajmuję się domem i dziećmi, ale zaczynam rozwijać się zawodowo. Skończyłam studia z pasją i w tym kierunku się rozwijam. Założyłam firmę, projektowanie instalacji sanitarnych, a tu odnośnik do mojej firmy, jestem(...)mieszając. Gotową masę podzielić pomiędzy dwie tortownice o średnicy 20 cm, wyłożone papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 – 40 minut. Masa śmietanowa: - 300 ml śmietany 36%; - 250 g serka mascarpone; - łyżka cukru pudru; Wszystkie składniki ułożyć w misie miksera i ubić do sztywności, masa wychodzi bardziej gęsta, niż sama bita śmietana. Polewa czekoladowa: - pół szklanki
dom-agi.plbiałej czekolady (3 tabliczki) * 250 g twarogu z wiaderka 250 g mascarpone 200 g śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu waniliowego 400 g ulubionych owoców (u mnie maliny i borówki) CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misie blendera umieszczamy ciasteczka Oreo. Miksujemy na gładką masę. Przesypujemy do miski i rozcieramy między palcami z masłem(...)papierem do pieczenia, wysypujemy ciasteczkową masę i bardzo dokładnie uklepujemy do dna i boków na wysokość około 2-3 cm. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Twaróg mieszamy z serkiem mascarpone i odstawiamy na bok. W małym garnuszku umieszczamy śmietankę, aromat waniliowy i połamane tabliczki czekolady - podgrzewamy na małym/średnim ogniu i cały czas mieszamy aż czekolada
My Culinary Artserka mascarpone 250 ml. śmietany 30% 0,5 szklanki cukru pudru Sposób przygotowania: Truskawki oczyszczamy z szypułek , myjemy i blenderem miksujemy na gładką masę . Śmietanę ubijamy na sztywno , ucierając dodajemy cukier puder i po łyżce serka mascarpone . Dodajemy zmiksowane truskawki . Przelewamy do pojemnika z pokrywką i wstawiamy na kilka godzin do zamrażalnika .Podczas mrożenia lody mieszamy co jakiś czas żeby
Bajeczna Kuchniałyżka cukru 3 łyżki oleju Nadzienie 250g półtłustego twarogu 2 łyżki cukru 3 łyżki zmielonych migdałów 100g serka mascarpone 1/3 szklanki soku pomarańczowego Sposób przygotowania Mąkę przesiać do miski. Dodać żółtka, mleko, wodę, cukier i olej i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do lodówki na 1 godzinę. Rozgrzać patelnię. Lekko natłuścić ją masłem. Chochelką nabierać ciasto i wlać(...)Szybko zakołysać by ciasto się równomiernie rozpłynęło. Smażyć z obu stron na delikatnie rumiany kolor. Nadzienie - do miski przełożyć twaróg, rozdrobnić widelcem. Dodać serek mascarpone, zmielone migdały i sok pomarańczowy. Zmiksować na gładką masę. Lekko przestygnięte naleśniki posmarować masą i złożyć. Podać z cukrem pudrem
pink envelope