masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:49/248)

Owocowy serniczek wg Aleex 228

Może zrobicie go na zakończenie wakacji? Polecam. I książkę, i serniczek. Składniki: Spód: • 200 g ciasteczek digestive • 1 łyżka kakao • 100 g miękkiego masła Masa serowa: • 500 g mielonego twarogu • 250 g serka mascarpone • 300 g jogurtu naturalnego • 130 g cukru pudru • 7 łyżeczek żelatyny • 4 łyżki soku z cytryny • 1 opakowanie cukru wanilinowego Dodatkowo: • 2 brzoskwinie ( mogą być(...)pokroić w kostkę. Połowę malin zmiksować i przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się malinowych pesteczek. Zmiksować także połowę jagód. 4. Twaróg,serek mascarpone, jogurt, cukier, cukier wanilinowy i sok z cytryny zmiksować na średnich obrotach na gładką masę. 5. Rozpuszczoną żelatynę połączyć z 4 łyżkami masy serowej i dokładnie wymieszać. Dodać do reszty sera. Wymieszać. 6. Masę serową podzielić

W mojej kuchni
Naleśniki gryczano-kakaowe z serkiem i malinami ( bezglutenowe ) 258

maliny Twaróg rozkruszyć. Do twarogu dodać cukier waniliowy, cukier puder oraz jogurt naturalny - całość zmiksować blenderem lub mikserem z nakładką rozdrabniającą.Do zmiksowanego twarogu dodać serek mascarpone i raz jeszcze zmiksować na gładką masę.Usmażone naleśniki smarować serkiem waniliowym, na serku układać maliny i zwijać w rulon.Przed podaniem posypać cukrem pudrem i kakao oraz udekorować malinami i miętą.   Smacznego

kolorowotorcikowo
DOMOWE LODY MALINOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ! 192

miały mniej kalorii niż te w sklepie? Ja ostatnio oglądałam dużo filmików z wytwarzania domowych lodów przy użyciu jogurtu greckiego, serka mascarpone i śmietany. Nie bez powodu właśnie wybrano dość tłuste produkty, aby masa była bardziej kremowa. Moja dzisiejsza propozycja jest właśnie taką inspiracją. Lody wyszły smaczne, ale nie mają niczym puch struktury, bo nie mam maszyny do lodów. Jednak(...)zagotuj z miodem w rondelku aż się rozprażą. Przetrzyj przez sito pozbywając się nasion. Przelej do pojemnika do mrożenia lodu i wstaw do zamrażalnika. Serek mascarpone, jogurt i śmietanę zmiksuj w blenderze na gładką masę. Dodaj zamrożony mus z malin. Zmiksuj całość. Masę przelej do brytfanki i wstaw do zamrażalnika na 2 godziny. Po tym czasie masę ponownie zmiksuj, wstaw

SMYKWKUCHNI
Mazurek z białą czekoladą i musem jagodowym 295

Kiedy spód będzie stygł, czas na przygotowanie masy i musu jagodowego.  Około 3/4 jagód blendujemy, tak by otrzymać około 200 ml musu jagodowego. Serek mascarpone i śmietankę ubijamy do otrzymania puszystej, gładkiej i kremowej masy.  Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub dla leniuszków w mikrofalówce. Lekko przestudzoną czekoladę wlewamy do kremowej masy i całość miksujemy przez kilka

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Torcik z bananami 278

śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki żelatyny 120 ml wrzątku Dodatkowo: 3 banany Poncz: 150 ml mocnej kawy Polewa: 100g gorzkiej czekolady (1 tabliczka) 10 łyżek mleka 1 łyżka masła Przygotowanie ciasta zaczynamy od biszkoptu. Jajka ubijamy wraz z cukrem na jasną puszystą masę. Następnie ciągle ubijając dodajemy wodę(...)połączenia żelatyny wraz z kawą. Mieszankę zalewamy wrzątkiem i dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się. Odstawiamy do ostygnięcia. W misce ubijamy mikserem śmietanę kremówkę wraz z serkiem mascarpone, aż do utworzenia sztywnej masy. Dodajemy cukier oraz przestudzoną kawę. Miksujemy aż składniki połączą się. Wystudzony biszkopt przecinamy na dwie części. Pierwszy blat wkładamy do tortownicy i nasączamy mocną kawą, nakładamy połowę

Kolizje Smaków
Ciasto zielony mech z porzeczkami 168

ostudzenia. Wystudzone ciasto przygotować do nałożenia masy, ja przekroiłam tak aby warstwa na dole była grubsza, górna warstwa ciasta to nałożone odkrojone cienkie plastry. Składniki na masę 300g śmietanki 30% 500g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie Do serka dodać cukier puder, miksować do połączenia składników, dolać powoli śmietanki. Miksować aż stanie się puszysty. Na ciasto wykładamy masę oraz

Kurnikowo
Torcik truskawkowy 281

proszku do pieczenia     100gr cukru     2 łyżeczki cukru z wanilią     szczypta soli      masa śmietanowa:     250ml śmietanki 30%     250g serka mascarpone     1 łyżka cukru pudru (może być więcej)     1 śmietan-fix     0,5 kg truskawek(...)wylać do tortownicy i wyrównać. Piec około 30min w 180C.  Wystudzić i przekroić na dwa blaty. Masa śmietanowa: Dobrze schłodzoną śmietankę ubić przez chwilkę cukrem pudrem. Następnie dodać śmietan-fix i ubić aż śmietana będzie gęsta. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i szybko zmiksować aż śmietanka połączy się z serkiem. 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody

Amatorka kuchenna
Ciasto kakaowe z miętową śmietanką 293

temp. pokojowej) 120 g cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego 200 ml oleju 300 g mąki pszennej 3-4 łyżki kakao 1 łyżka sody oczyszczonej Masa: 250 ml kremówki 250 g serka mascarpone 70 g cukru pudru 1-1,5 łyżeczki suszonej mięty 1-2 łyżeczki żelatyny opcjonalnie można również dodać odrobinę kropli miętowych dla zaakcentowania smaku oraz zielonego barwnika(...)sztywno. Gdy śmietanka zacznie gęstnieć, dodajemy do niej miętowy cukier puder oraz serek mascarpone. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Jedną łyżkę bitej śmietany mieszamy z rozpuszczoną żelatyną, a następnie dodajemy ją do pozostałej śmietany, miksujemy. Wtedy też dodajemy zielony barwnik oraz krople miętowe (nie za dużo jednak). Masę rozprowadzamy na wystudzonym cieście. Odstawiamy do schłodzenia. Następnie dekorujemy roztopioną w kąpieli

Smaki Na Talerzu
Seromak z serkiem mascarpone 197

ciasto: 0,5 kostki masła 1 kubek mąki tortowej 0,5 kubka mąki krupczatki 2 łyżki zimnej wody 2 jajka 0,5 kubka cukru masa serowo- makowa: 1 kg mielonego twarogu 1 małe opakowanie serka mascarpone (250 g) 0,5 kostki masła 0,5 opakowania masy makowej 3 jajka 4 łyżki mleka sok z 0,5 cytryny 3 łyżki mąki

Luźna Kuchnia
Sernik "Zimne Bounty" 412

śmietany kremówki 30% 25 dag sera mascarpone 100 ml likieru kokosowego ½ szklanki cukru pudru 50 g wiórków kokosowych 5 listków żelatyny Chipsy kokosowe do posypania Sposób przygotowania: Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia.  Czekoladę łamiemy na kawałki, umieszczamy w garnuszku nad kąpielą wodną, dodajemy nutellę i rozpuszczamy do połączenia. Masę jeśli jest dobrze ciepła chwilę studzimy i mieszamy(...)przepisie na opakowaniu, odcisnąć przełożyć do miseczki, podgrzać kilka sekund w mikrofali lub w kąpieli wodnej-pilnować i nie dopuścić do zagotowania! Kremówkę ubić z serkiem mascarpone do otrzymania jednolitej kremowej  masy, dodać jogurt grecki, oraz cukier puder, wlać likier wsypać wiórka i powoli płynną żelatynę, krótko zmiksować, aby nie utracić struktury piany. Wyłożyć na wafelkowy spód, wyrównać

Wanilia i Kardamon
Serniczkowe króliczki 241

jeszcze te najważniejsze - smakowe. Niebo w gębie! Polecam Wam ten przepis! :) Składniki na spód: 250 gramów ciasteczek owsianych 100 gramów masła 82% Składniki na masę serową (12 serniczków): 300 gramów śmietany kremówki 300 gramów serka mascarpone 3 łyżki stołowe cukru pudru 6 łyżek stołowych wody 2 łyżki stołowe żelatyny spożywczej do deserów zielony barwnik spożywczy Składniki na dekorację: 100 gramów(...)minimum 0,5 godziny. Żelatynę rozpuść i wymieszaj dokładnie z gorącą wodą. Odstaw do przestudzenia. Ubij śmietanę z cukrem. Dodaj do niej serek mascarpone oraz barwnik, następnie żelatynę. Wymieszaj dokładnie całość (tylko do połączenia się składników). Umieść masę w foremkach do muffin, wstaw do lodówki na kilka godzin. Wykonanie dekoracji: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj do niej barwnik spożywczy

Garniec Magalie
Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym 202

schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 5 opakowań budyniu waniliowego bez cukru - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru - 227g masła (temp. pokojowa) - 250g serka mascarpone - opcjonalnie 2 łyżki alkoholu Dodatkowo: - konfitura jagodowa - ok. 500g borówki amerykańskiej - 1 galaretka no smaku leśnych owoców - 350 ml wrzątku(...)minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy galaretkę – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki alkoholu (niekoniecznie, ale zaostrzy smak kremu) – łączymy masę na najniższych obrotach robota. Na wystudzony spód (nie wyjmujemy go z formy) nakładamy cienką warstwę konfitury jagodowej, a następnie wykładamy gotowy krem budyniowy, wyrównujemy powierzchnię

mojewypiekiinietylko
Malinowa tarta 179

250g schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 5 opakowań budyniu waniliowego bez cukru - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru - 227g masła (temp. pokojowa) - 250g serka mascarpone - opcjonalnie 2 łyżki alkoholu Dodatkowo: - ok. 600g świeżych malin - 2 galaretki malinowe - 700ml wrzątku na dwie galaretki (w chłodne(...)minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy dwie galaretki – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki alkoholu (niekoniecznie, ale zaostrzy smak kremu) – łączymy masę na najniższych obrotach robota. Gotową masę budyniową przekładamy na półkruchy spód (nie wyjmujemy go z formy), wyrównujemy powierzchnię. Na kremie układamy opłukane i osuszone

mojewypiekiinietylko
Podwójnie czekoladowy sernik z wiśniami na Dzień tonący w serduszkach 206

250g Mascarpone 4 łyżki mleka 200g białej czekolady 4 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 200g mrożonych wiśni Polewa 50g gorzkiej czekolady 1/2 łyżeczki oleju kokosowego/ masła Sposób przyrządzenia: Spód 1. Ciasteczka (wraz z nadzieniem) zmiksuj w malakserze na proszek i wymieszaj dokładnie z rozpuszczonym masłem. 2. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasteczkową masę - dokładnie(...)pomocy dna szklanki. 3. Włóż do lodówki na 20min. Masa serowa 1. Twaróg podziel na mniejsze części i umieść w robocie kuchennym razem z mlekiem i serkiem Mascarpone - zmiksuj całość na gładką, jednolitą masę. 2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do masy serowej - dokładnie połącz. 3. Ciągle miksując wbijaj do masy serowej jajka, pojedynczo. 4. Dodaj cukier

Kuchnia w Słońcu Skąpana