tartej czekolady oraz świeżych kwiatów. masa do dekoracji: 125 g serka mascarpone 110 g masła (w temperaturze pokojowej) 100 g czekolady deserowej (rozpuszczonej, wystudzonej) cukier puder do smaku wykonanie: Masło miksujemy z mascarpone. Dodajemy czekoladę oraz cukier do smaku i miksujemy na gładki krem (nie za długo aby masa się nie zważyła). Chwilkę schładzamy w lodówce
Domowy Smak Jedzeniabył strzał w dziesiątkę :) Zapraszam! Rolada z masą bazyliową. Składniki: rolada: 5 jajek 100 g mąki 1 00 g cukru pudru (plus 4 dodatkowe łyżki) masa: mały pęczek bazylii 1 serek mascarpone (250g) 200ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki dżemu truskawkowego Przygotowanie: Upiec roladę wg przepisu. Śmietankę wymieszać z cukrem pudrem. Ubić mikserem
Tagebuch po polskuszklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Galaretka: 2 galaretki cytrynowe 750ml wrzącej wody Masa: 500ml śmietanki 30% 500g mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Nasączenie: pół szklanki ciepłej wody sok z połowy cytryny łyżka cukru pudru Dodatkowo: 5-6 sztuk bananów sok z cytryny dżem morelowy, brzoskwiniowy lub porzeczkowy(...)kupione banany są za krótkie na blachę, możecie ułożyć je tak jak na rysunku. Ułożone banany zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Masa: Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy, możemy to zrobić za pomocą łyżki, blendera lub miksera. Na koniec dodajemy cukier. Najlepiej próbować masę, każdy ma inny gust co do słodkości
Czerwona Porzeczkaefektownie wygląda, jest więc idealną propozycją na spotkania rodzinne lub ważne uroczystości. Smaki uzupełniają się, zarówno chałwa, jak i czekolada nie grają tutaj pierwszych skrzypiec, choć masa chałwowa, powstała na bazie serka mascarpone, jest tą, która delikatnie wiedzie prym :) Ciasto możecie bez zmiany proporcji składników przygotować w formie o wymiarach 24x24cm. Chałwowiec Składniki: biszkopt 3 jajka 3 łyżki (30g) mąki(...)domowego cukru z wanilią lub zwykłego 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia poncz 1/4 szklanki przegotowanej wody lub słabej herbaty 2 łyżeczki cukru masa chałwowa 660g mascarpone 330g chałwy waniliowej 60ml śmietanki 30% 60ml zimnej wody 3 łyżki (30g) cukru pudru 3 łyżeczki (12g) żelatyny ziarenka z 1 laski wanilii masa czekoladowa 500ml śmietanki
Smakołyki Berenikipieczenia i otartą skórką cytrynową oraz szczypta soli Masło w temperaturze pokojowej miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy po jednym jajku cały czas miksując oraz ekstrakt waniliowy. Następnie dodajemy po łyżce składników suchych na przemian z mlekiem. Masę przelewamy do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. krem malinowy: Śmietanę podgrzewamy uważając(...)się nie zagotowała. W ciepłej śmietanie rozpuszczamy pokruszona czekoladę, na koniec dodając puree z malin. Studzimy i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie masa zgęstnieje. Miksujemy ja z serkiem mascarpone. W upieczonych muffinach robimy na środku dziurkę, która napełniamy curdem malinowym. Na wierzchu za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem malinowy
Bon appetit mon amieproszek do pieczenia 1/2 łyżeczki cukier puder 4 łyżki szczypta soli masło ok. 80 g. śmietana kwaśna 1 łyżka Masa serowa twaróg z wiaderka 1 kg. lub trzykrotnie zmielony serek mascarpone 250 g. jaja 3 szt. cukier wanilinowy 1 op. mąka pszenna 3 łyżki cukier puder 4-5 łyżek ( lub do smaku ) Dodatkowo maliny(...)tortownicą. Lekko ugnieść i wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 15 minut, aż będzie złociste ciasto. Odstawić do ostygnięcia. Masa serowa: Ser umieścić w misie malaksera. Dodać jaja, serek mascarpone, cukry i mąkę. Zmiksować do połączenia się składników. Wylać na ostygnięty spód. Dodatkowo: Maliny oprószyć mąką ziemniaczaną. Ułożyć na serniku. Drugą część ciasta
Kuchnia Paulettespodwieczorek dla dzieci . składniki na 2 porcje 1 opakowanie serka mascarpone 12 okrągłych biszkoptów 2 łyżki cukru pudru mix owoców w puszce przepis Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem na gęstą masę . Pucharki wykładamy biszkoptami , dodajemy zmiksowany serek , wierzch deseru przyozdabiamy owocami . warianty do deseru można dodać również świeże owoce według uznania
Smakowite DaniaTort urodzinowy z owocami i kremową masą z bitej śmietany i serka mascarpone. Klasyczny, tort z dwóch warstw biszkoptu i dużej ilości sezonowych owoców (borówek amerykańskich i poziomek) jest prosty do przygotowania. Idealny na urodziny zarówno dla dzieci i dorosłych! Mój tata w lipcu skończył 79 lat. Ta szczególna rocznica nie mogła się obyć bez pysznego urodzinowego tortu, takiego tradycyjnego(...)żółtka i białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka (100 g) mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki wody Przepis na krem do tortu. Masa: 300 g sera mascarpone 330 g śmietany kremowej do deserów 30%, dobrze schłodzonej 1/2 szklanki cukru pudru Borówki amerykańskie, poziomki, wiórki czekoladowe, literki czekoladowe, różyczki dekoracyjne, mięta Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięserka mascarpone 50 g śmietany 30% 150 g białej czekolady 1 łyżeczka cynamonu dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki Makowa rolada. Thermomix przepisy. Wykonanie: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek. Dajemy jajka, cukier i ubijamy czas 6 min/obr.4. Następnie wsypujemy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia oraz mak. Mieszamy czas 30s/obr.3. Blachę, która jest na wyposażeniu piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Masę(...)czystego naczynia Thermomix dajemy połamaną na kawałki czekoladę i śmetanę. Rozpuszczamy czas 4 min/temp.80/obr.4 . Na ok 30 s przed końcem czasu dodajemy cynamon. Masę studzimy. Kiedy masa będzie zimna zakładamy motylek, dodajemy serek mascarpone i miksujemy czas 1 min/obr.3 Rozwijamy rulon. Biszkopt smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem nakładmy krem cynamonowy. Kilka łyżek kremu możemy zostawić do dekoracji rolady
Themo przepisymałe opakowanie serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkami gorącej wody Śmietanę miksujemy na puszystą pianę, dodajemy cukier puder, serek mascarpone, rozpuszczoną żelatynę i chwilę miksujemy dalej. Do masy dodałam 1/4 szkl galaretki malinowej (reszta na wierzch torcika). Ostudzony biszkopt kroimy tak by powstały 3 krążki. Na dolny smarujemy pół masy, układamy maliny
MojaQchnia.plmasy serowej, zmiksowałam krótko i masę serową wlałam na spód ciasteczkowy do obręczy i do miseczki. Wstawiłam do lodówki. Po około 2 godzinach masa stężała. MASA ŚMIETANOWO - PORZECZKOWY: 125 g serka mascarpone cukier puder 1 łyżka musu z czarnej porzeczki (zmiksowany domowy dżem z czarnej porzeczki) 100 ml śmietanki kremówki 30% Serek, kremówkę cukier puder zmiksowałam. Miksowałam do czasu
Blondynka Gotujełyżka mąki ziemniaczanej - do obtoczenia jagód Krem jagodowy: 1 szklanka jagód pół szklanki cukru 2 łyżeczki pektyny (lub 1,5 łyżeczki żelatyny) 1 łyżka soku z cytryny 250 g serka mascarpone 150 ml schłodzonej śmietany kremówki 30 lub 36% 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Babeczki: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. 2. Jagody umyć i osuszyć na ręczniku papierowym(...)sztywno schłodzoną śmietanę kremówkę z łyżką cukru pudru. Wstawić do lodówki. 17. Schłodzony żel jagodowy przełożyć do misy miksera i rozmiksować. 18. Następnie dodać serek mascarpone, miksować do uzyskania jednolitej masy. 19. Na koniec dodać ubitą śmietanę, ponownie zmiksować. 20. Przygotować worek cukierniczy z tylką 1M i udekorować babeczki. Źródło/ Inspiracja: jestemwkuchnizarazwracam.blogspot.com (krem
Domowa Cookierenka AgiSernik z musem z owoców czarnego bzu i dżemem figowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) spód: 190 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 800 g serka kremowego 500 g serka mascarpone 250 g cukru 350 ml śmietany kremówki (36%) 4 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii mus z owoców czarnego bzu: 120 g owoców czarnego(...)ciemnych winogron Ciastka dokładnie pokruszyć. Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z ciastkami. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie masą ciasteczkową, ugniatając ją dłonią lub spodem łyżki. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Przestudzić. Serek kremowy i mascarpone, cukrem, kremówkę, jajka i wanilię zmiksować na gładki krem, tylko do połączenia składników. Wylać na przestudzony spód. Piec
Pożeraczka, czyli raz adobrzepóźnych godzinach nocnych. Składniki: Biszkopt - 5 jajek - szklanka maki tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki kakao Masa - tabliczka gorzkiej czekolady - 500 ml śmietanki kremówki 36% - 500 ml serka mascarpone - 2 łyżki kakao - łyżka cukru pudru - 2 śmietan fixy - słoiczek konfitury z czarnej porzeczki - opakowanie kolorowych lentilek - 12-13 wafelków WW - słoik wiśni(...)czekoladę na na "dużych oczkach". Śmietankę ubijamy mikserem, dodajemy cukier i kakao. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy i po łyżce serka mascarpone. Dodajemy potarkowaną czekoladę. Układamy warstwami. Biszkopt (nasączony np. sokiem z wiśni), konfitura porzeczkowa, masa, biszkopt, wiśnie, masa, biszkopt, masa, jeśli mamy trzy placki to ponownie biszkopt i masa. Masę wyrównujemy, dekorujemy podzielonymi na 2 części
Pan i Pani Smith w kuchnipuszka mleczka kokosowego (stała część) 1/2 opakowania serka mascarpone (ok. 130g) Opcjonalnie jakieś słodzidło - miód, stewia, ksylitol, cukier kokosowy/trzcinowy Barwniki: niebieski, czarny Ciasteczko/ciasteczka (może być domowe owsiane lub sklepowe) Przygotowanie: Jajka ubijamy przez 5 min. z cukrem. Następnie dodajemy kakao i zmielone płatki migdałowe. Czekoladę rozpuszczamy z 2 łyżkami mleka. Dodajemy do masy i ponownie(...)miksujemy. Przekładamy masę do posmarowanej odrobiną dowolnego oleju lub masła formy obsypanej dowolną mąką. Pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach. Mleczko kokosowe ubijamy z serkiem mascarpone i opcjonalnie ze słodzidłem. Odkładamy część masy do mniejszej miseczki - na oczy i usta. Do większej części dodajemy barwnik niebieski i ubijamy. Do szprycy nakładamy masę i robimy "włosy". Z białej części robimy
Czarnawisienka