masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:63/248)

Sernik z musem truskawkowym a'la Panna Cotta 236

minut do lodówki.  Następnie rozwałkować na kształt koła i wylepić dno oraz do połowy brzegi tortownicy o śr. 24cm. Nakłuć widelcem. Masa serowa:  500g białego sera półtłustego,  250g serka mascarpone,  1/2 laski wanilii, 2 łyżki mąki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  5 jajek, szklanka śmietany 18%,  szklanka musu z truskawek,  2 łyżki

Z miłości do słodkości
Ciasto nie tylko do kawy 200

bzowym aromatem Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 45 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej masa serowa: 400 g serka kremowego 400 g serka skyr 150 g mascarpone 200 ml syropu z kwiatów czarnego bzu 6 listków żelatyny masa truskawkowa: 450 g truskawek 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu 2 łyżki(...)minut, do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Truskawki na masę umyć, osuszyć, odszypułkować, a następnie zmiksować blenderem na gładką masę. Ewentualnie przetrzeć przez sitko. Żelatynę na moczyć w zimnej wodzie. Syrop podgrzać, rozpuścić w nim żelatynę. Wymieszać z truskawkami. Formę o średnicy 17 cm wyłożyć folią spożywczą. Wylać masę truskawkową, schłodzić w lodówce, najlepiej przez noc. Ostudzony biszkopt przełożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kokosowe bułeczki francuskie z chia 196

opakowania) serka mascarpone - 340g wiórków kokosowych - 3 żółtka - 2 białka - 2 łyżki cukru pudru (można zastąpić stevią w proszku lub ksylitolem) * - ekstrakt waniliowy Dodatkowo: - 1 białko do posmarowania akruszy ciasta (zostanie z przygotowanej masy) - 1 jajko do smarowania bułeczek - cukier puder lub zamiennik do oprószenia (Ksylitol puder) * Przygotowujemy masę. Wiórki kokosowe mielimy w młynku lub w blenderze. Serki mascarpone przekładamy(...)minut wcześniej wyjmujemy je z lodówki). Pozostałe białko lekko ubijamy i smarujemy pierwszy arkusz ciasta (ciasto pozostawiamy na papierze, w który było zawinięte). Na to ciasto wykładamy masę serowo kokosową, którą rozkładamy równomiernie na całej powierzchni i posypujemy nasionami chia. Drugi arkusz również smarujemy białkiem i kładziemy posmarowaną stroną na masę. Wierzch ciasta też smarujemy białkiem. Ciasto zawijamy wzdłuż dłuższego

mojewypiekiinietylko
KOSTKA BRW-Black Red White 230

spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SPÓD (forma 22x22cm) 300 g ciastek typu oreo 60 g masła MASA MASCARPONE 200 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone szklanka cukru pudru 2 łyżki żelatyny PONADTO 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe PRZYGOTOWANIE: Spód Ciasteczka pokruszyć na drobne kawałeczki dodać  masło i zmiksować

RAROSSA
Tort – pomysł na dekorację V 341

śmietany kremówki 36% 200 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Śmietana i mascarpone powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę należy ubić za pomocą miksera na sztywno, dodając pod koniec miksowania cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone i jeszcze raz wszystko dobrze zmiksować. Tort obłożyć masą zaczynając od boków. Rurki waflowe do dekoracji boku tortu : 2,5 opakowania rurek waflowych(...)rurki lekko je wciskając i pilnując, by były umieszczone pionowo i w mniej więcej równych odstępach. Rurki układać przyciętym końcem do dołu. Masa do obłożenia wierzchu tortu: 70 g nutelli lub innego kremu orzechowego 100 g serka mascarpone 40 g gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuścić w małej metalowej misce trzymanej nad garnuszkiem z gotującą się wodą i przestudzić. Mascarpone zmiksować

Trzeci talerz
Tort z michałkami i różami 249

dodajemy połamane czekolady. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane(...)dodajemy połamaną czekoladę. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane

Słodki Pomysł
Pavlova 181

całkowitego wysuszenia. Pozostawiamy do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Krem mascarpone 200 ml śmietanki 30% dobrze schłodzonej 2 łyżeczki cukru pudru 250 g serka mascarpone  + owoce sezonowe - maliny i borówki oraz mięta Śmietanę ubijamy na sztywną masę uważając by nie zrobiło nam się masło. Dodajemy cukier puder przesiany przez siteczko i dalej miksujemy. Następnie łączymy śmietanę z serkiem mascarpone. Gotowy

Emskie Smaki
Torcik z czarnymi malinami i mascarpone 97

opadnie   Masa: 250 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru owoce- u mnie czarne jagody 2 galaretki owoce leśne   Do miski wlewamy śmietankę 36% miksujemy, dodajemy mascarpone i cukier puder. Miksujemy krótko. Dodajemy kilka owoców – malin i chwilkę miksujemy, żeby masa nabrała fajnego koloru i by owoce się w nią wtopiły.   Biszkopt

MojaQchnia.pl
Porzeczkowiec, szybkie ciasto bez pieczenia 162

dużą ilością czarnych  porzeczek skutecznie pobudzi nas do życia i doda energii na cały dzień.  Składniki na kwadratową formę 25x25 cm. Masa śmietankowa: - 1/2 litra śmietany kremówki 30 % - 1 opakowanie serka mascarpone 25 dag - 6 łyżek cukru pudru - 1/3 szklanka gorącej wody - 2 łyżki żelatyny - 2 pełne szklanki  czarnych porzeczek Poltino Galaretka: - 2 galaretki porzeczkowe(...)żeby nam nie stężała, trzeba często do niej zaglądać.  3. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy do połączenia się składników. 4. Porzeczki rozdrabniamy blenderem i dodajemy do masy śmietankowej, a na końcu wlewamy przestudzoną żelatynę i gotową masę przekładamy na spód z ciemnych herbatników. 5. Galaretki rozpuszczamy w wodzie

Apetyczna babeczka
Ciasto a'la Kinder Country z orkiszem 144

wygląd w przekroju. Ta wersja jest nadal słodka, ale nie przesadzona, więc śmiało spróbuj, bo w kilka minut przygotujesz wspaniały torcik bez pieczenia . Składniki: Masa jasna: 200 g słodkiej śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 tabliczki białej czekolady 3 szkl. ziaren zboża ekspandowanego 3 łyżki startej gorzkiej czekolady Masa ciemna: 100 g słodkiej śmietany 30% 1 tabliczka mlecznej czekolady

Kolorowy Przepisownik
Fantazyjna rolada owocowa 191

serka mascarpone; owoce (u mnie brzoskwinie z puszki); Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, następnie dodać serek mascarpone i wszystko razem wymieszać mikserem do momentu, aż masa zgęstnieje. Owoce pokroić w kostkę (jeżeli tego potrzebują:)) Przełożenie ciasta: Wystudzone biszkopty delikatnie rozwinąć i pokroić na paski o szerokości mniej więcej 4 cm. Następnie paski przepleść

In my kitchen
Brownie z masą śmietanową i karmelem 267

Muszę przyznać ,że połączenie dość ciężkiego , zbitego ciasta czekoladowego jakim jest brownie z delikatną puszystą masą śmietanową to był dobry pomysł . a jeszcze lepszym było dodanie

Malinowa Kawiarenka
Trufle czekoladowe z żelkami i białą czekoladą 141

białej Przygotowanie: Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Herbatniki zmiksować na piach. Herbatniki, rozpuszczoną czekoladę i serek mascarpone połączyć ze sobą. Żelki i białą czekoladę pokroić na mniejsze kawałki i dodać do masy truflowej. Z masy uformować małe kuleczki, ułożyć na papierze do pieczenia i odstawić(...)kroku: 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej 2. Zmiażdżyć herbatniki 3. Wymieszać czekoladę, z herbatnikami i serkiem mascarpone 4. Czekoladę i żelki pokroić 5. Połączyć czekoladę i żelki z masą 6. Uformować niewielkie kuleczki 7. Obtoczyć kuleczki w rozpuszczonej czekoladzie 8. Trufle posypać startą białą czekoladą Pobierz wersję do druku: Pobierz Trufle

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto Tiramisu 350

wylepić dwie jednakowe blaszki o wym. 23x33cm natłuszczone i wysypane bułką tartą. Nakłuć widelcem i każde ciasto piec około 20 minut w temp. 180st. Ostudzić. Masa tiramisu:   400ml śmietanki 30%,  500g serka mascarpone,  1/3 szklanki cukru pudru,  3 surowe żółtka,  łyżka żelatyny,  1/2 szklanki cukru,  250ml naparu z kawy rozpuszczalnej Instant (użyłam Cykoriada(...)parze. W tym celu umieścić miskę z żółtkami i cukrem nad garnkiem z gotującą się wodą (ok. 3/4 szklanki). Ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez około 8 minut. Masę ostudzić. Do śmietany dodać żelatynę oraz masę jajeczną i krótko zmiksować, tylko do połączenia się składników. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu. Biszkopty maczać w kawie, dosłownie na 1-2 sekundy

Z miłości do słodkości
Sernik czekoladowy z gruszkami 153

Moje gotowanie – Cioccolato Gatto”, ale przepis zmodyfikowałam).     Składniki: Spód: 100g herbatników petit beurre lub innych kruchych ciastek 40g masła – roztopionego Masa serowa: 750g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 250g serka mascarpone 200g gorzkiej czekolady 180-200g cukru 4 jajka 2 płaskie łyżki kakao bez cukru 2,5 łyżki budyniu w proszku bez cukru (użyłam(...)roztopione masło, wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm, wyrównać (dno wyłożyłam papierem do pieczenia). Masa serowa: 3. Czekoladę połamać i roztopić na parze lub jeśli mamy wprawę, to w mikrofalówce. 4. Do miski przełożyć gotowy ser na sernik i serek mascarpone. Dodać cukier i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Dodać ciepłą, roztopioną czekoladę, wymieszać mikserem. Następnie dodawać

Mała Cukierenka
Sernik czekoladowy z gruszkami 244

inspiracja z gazety „Moje gotowanie”, ale przepis zmodyfikowałam).     Składniki: Spód: 100g herbatników petit beurre lub innych kruchych ciastek 40g masła – roztopionego Masa serowa: 750g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 250g serka mascarpone 200g gorzkiej czekolady 180-200g cukru 4 jajka 2 płaskie łyżki kakao bez cukru 2,5 łyżki budyniu w proszku bez cukru (użyłam(...)roztopione masło, wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm, wyrównać (dno wyłożyłam papierem do pieczenia). Masa serowa: 3. Czekoladę połamać i roztopić na parze lub jeśli mamy wprawę, to w mikrofalówce. 4. Do miski przełożyć gotowy ser na sernik i serek mascarpone. Dodać cukier i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Dodać ciepłą, roztopioną czekoladę, wymieszać mikserem. Następnie dodawać

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania