ciasto z arbuzem - sezon na ten owoc jeszcze trwa, więc warto to wykorzystać i przygotować ten przepyszny sernik. Jak przygotować ciasto z arbuzem? Składniki: masa serowa: 600 g serka homogenizowanego 360 g serka mascarpone 200 g białek czekolady 5 łyżek cukry pudru 2 opakowania galaretki cytrynowej 200 ml gorącej wody 500 g arbuza galaretka arbuzowa 500 g arbuza
Pani domowacieniutkim strumieniem wlałam rozpuszczone i wystudzone masło, mieszając w tym czasie łyżką. Masę biszkoptową wylałam do tortownicy o średnicy 23 cm i piekłam w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczony biszkopt wystudziłam i nożem strunowym pokroiłam na trzy równe blaty. KREM LIMONKOWY: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru świeżo wyciśnięty(...)czasy aż mieszadła miksera nie będą zostawiały wyraźnych śladów na masie. Podczas miksowania wsypałam nie dużą ilość cukru pudru, do smaku, tak aby masa nie była zbyt słodka. KREM MATCHA: 125 g serka mascarpone 125 ml śmietanki kremówki 36% ok. 1 płaska łyżka cukru pudru herbata Matcha Wszystkie składniki muszą być dobrze schłodzone. Serek, kremówkę, cukier puder i przesianą herbatę
Blondynka GotujeIlość porcji: 6-8 Składniki: Ciasto: 250 g mąki (1 ½ szklanki) 150 g masła (zimnego) 1 jajko 1 łyżka mleka 1 łyżeczka soli Masa: 200 g śmietanki 30% 100 g serka mascarpone 50 ml mleka (1/5 szkl.) 1 jajko 2 żółtka Dodatki: 100 g szpinaku mrożonego (ok.70 g świeżego) 100 g łososia wędzonego lub świeżego 1 łyżkę oliwy sól, pieprz(...)kawałki (szpinak można wcześniej rozmrozić lub wrzucić zamarznięty na patelnię i odczekać aż odmarznie). Składniki chwilę podgrzać, przyprawić odrobiną soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Masa serowa: Wymieszać wszystkie składniki na jednolitą masę, doprawić pieprzem i solą. Wyciągnąć ciasto z lodówki. Na spód zetrzeć połowę sera żółtego. Następnie rozłożyć równomierne szpinak i kawałki
KuchniaWeDwoje.plserka mascarpone – 2 łyżki cukru pudru – 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie: – Białka ubić na sztywno, dodać połowę cukru i dalej ubijać na sztywną pianę. – Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać olej i jogurt dalej ubijając. – Mokrą masę wymieszać z marchewką. – Połączyć wszystkie(...)średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. – Piec w temp. 180 st.C przez 50 minut. Polewa – Wymieszać serek mascarpone z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładką masę. – Wystudzone ciasto posmarować białą polewą serową
To co kochammąki pszennej 1 szklanka cukru 3 duże marchewki 1 szklanka oleju 5 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z dwóch pomarańczy Masa: 2 śmietany 30%- 330ml 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania serka mascarpone- 250g 2 kropelki olejku pomarańczowego Pozostałe: 2 słoiki dżemu brzoskwiniowego -410g 2 opakowania galaretki pomarańczowej 20 dag płatków migdałowych Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy(...)jednym żółtku i ubijamy tak długo aż powstanie biała kremowa masa. Dodajemy olej, startą marchew, skórkę pomarańczy i mąki z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w blaszce wyłożonej papierem ok. 30 minut w 180 C. Po ostudzeniu przekrawamy na dwie części. Następnie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone. Dżem podgrzewamy w rondelku aż zacznie bulgotać. Do gorącego wsypujemy
Podróż w kulinariadodała. W moim wydaniu tiramisu ma kakao zarówno na wierzchniej warstwie kremu, jak i na środkowej. Składniki: (dla 4 - 5 osób) 4 żółtka 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone 1 opakowanie (200 g) biszkoptów podłużnych (u mnie Italian ladyfinger Vicenzovo do tiramisu) 200 ml wrzącej wody 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 - 3 łyżki likieru Amaretto(...)garnka z gorącą wodą i masę jajeczną miksować do czasu, aż wystygnie, będzie prawie biała i puszysta. Następnie stopniowo dodawać po łyżce serka mascarpone i bardzo delikatnie, na wolnych obrotach miksera łączyć go z masą. Intensywnie nie miksować, gdyż masa stanie się rzadka. Masa ma postać delikatnego kremu, który daje się rozsmarowywać (pozostawia ślady po łyżce), ale nie rozpływa się
Kuchcik gotujepiekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Przygotuj krem: do miski przełóż schłodzoną śmietankę kokosową, (tj. tę część mleka kokosowego, która zbiera się w górnej części puszki) oraz serek mascarpone. Całość ubijaj do czasu aż masa stanie się ,,sztywna”. Wystudzony spód ciasta posmaruj dżemem porzeczkowym. Na to wyłóż masę kokosową, wyrównaj wierzch. Ciasto udekoruj wiórkami kokosowymi. Tartę przechowuj w lodówce. Smacznego
365 dni dookoła kuchnidowolne) Przygotowanie: Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej o odstawić do wystudzenia. W misce ubijamy 200 ml śmietany 30% , gdy śmietana zaczyna się ubijać dodajemy łyżkami serek mascarpone cały czas miksując. Do gotowej masy dodajemy 3 szklanki płatków Kangus i całość mieszamy łyżka. Na koniec dodajemy partiami wystudzoną białą czekoladę i ponownie mieszamy łyżka na jednolitą masę. Zabieramy się
Kulinarne przygodygorzkiej czekolady 4-5 łyżek cukru pudru łyżka cukru wanilinowego Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody.Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Śmietanę zmiksować z serkiem mascarpone i cukrami.Żelatynę połączyć z masą,dodać czekoladę wymieszać i,wyłożyć na ciasto.Wstawić do lodówki. Masa śmietanowo-porzeczkowa : 300 ml śmietanki 30% opakowanie śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru szklanka czerwonych
Anielskie wypiekigorącą wodą i mieszadłem do piany ubijamy mikserem aż stanie się gęsta, lśniąca a cukier się rozpuści. Dobrze schłodzoną kremówkę umieszczamy w misie razem z serkiem mascarpone, ubijamy na gęsty krem , dodajemy masę jajeczną, miksujemy krótko, tylko do połączenia. W szklanym pojemniku układamy pierwszą warstwę biszkoptów, skrapiamy równomiernie częścią naparu z kawy, posypujemy grubo przez sitko ciemnym kakao, wylewamy część
Wanilia i Kardamontruskawkami, masą śmietanową i galaretką. Składniki Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 300ml śmietany kremówki 125g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Poza tym: 0,5 kg truskawek 2 galaretki […] Artykuł Ciasto z truskawkami i galaretką pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.plprostokątny tort złożony z dwóch właściwie osobnych udekorowanych tak, że można je swobodnie rozdzielić. Wewnątrz kryje się jasny biszkopt przełożony malinową frużeliną i kremem na bazie serka mascarpone (z tego przepisu ). Wierzch udekorowany masą cukrową
6niebopudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 pomarańcze 2 banany lody śmietankowe lub waniliowe czekolada do dekoracji Sposób przyrządzenia 1 Do miski przelać dobrze schłodzoną śmietanę, dodać serek mascarpone. Ubijać mikserem do uzyskania sztywnej masy, dodać cukier puder i cukier wanilinowy, wymieszać. 2 Pomarańcze i banany obrać ze skórki, pokroić w kostkę lub plastry według uznania. Przełożyć do miseczki i razem
PysiaGotuje.pluzyskania karmelowej konsystencji. Solimy. W jednym naczyniu roztapiamy czekoladę gorzką, w innym czekoladę białą ( w kąpieli wodnej ). Do każdej dodajemy po 3 pełne ( czubate ) łyżki serka mascarpone, miksujemy. Na dno szklanki wykładamy masę ciemną, potem jasną. Kawę rozpuszczamy w gorącym mleku ( drobinę słodzimy jeśli chcemy ) i zalewamy czekoladowe masy. Na górę układamy gałkę lodów i polewamy solonym karmelem i posypujemy
Ostra na Słodkolistki mięty do dekoracji Umyj brzoskwinie, osusz i z każdej wykrój po 3 cząstki do dekoracji. Resztę po wyjęciu pestek pokrój w kostkę. Do brzoskwiń dodaj serek mascarpone i zmiksuj blenderem na gładką masę. Nałóż krem do pucharków, ułóż cząstki brzoskwini. Udekoruj listkami mięty i posyp startą czekoladą
Gotuj Sam!