masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:74/248)

Torcik truflowy z płatkami z migdałów i sosem malinowym 281

formie z połowy składników.Bardzo kruchy i rozpływający się w ustach. :-) Składniki: 500g ciemnej czekolady (zazwyczaj jest to 5 tabliczek) 300g mlecznej czekolady (zazwyczaj są to 3 tabliczki) 500g serka mascarpone  9 łyżek cytrynówki (lub zwykłej wódki) 300g herbatników 150g masła 500g malin świeżych lub mrożonych 1 łyżeczka cukru 1/3 szklanki wody 0,5 szklanki płatków z migdałów(...)coś ciężkiego i na pół godziny wstawiamy do lodówki. UWAGA! Herbatniki trzeba naprawdę mocno "zbić", żeby spód nie był zbyt kruchy. Masa truflowa: Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy.  W tym czasie w misce miksujemy serek mascarpone z alkoholem oraz dwiema łyżkami soku z cytryny. Kiedy czekolada przestygnie, stopniowo dodajemy ją do serka, cały czas miksując. Gładką masę

kuchnia do kwadratu
Czekoladowa tarta z malinami 183

garnka i dajemy się jej zagotować, i zdejmujemy z ognia. Dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Gdy się rozpuści dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy

Pora na pora
Ciasto bananowe bez pieczenia + film 177

stężała. Do wysokiej miski wlewamy schłodzoną śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fix. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Gotową masę dokładnie rozprowadzamy na galaretce a wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.   Artykuł Ciasto bananowe bez pieczenia

Smakowite Dania
Tarta z pomidorami na cieście filo 172

położyć pierwszy arkusz ciasta filo - złożony na pół. Całość dobrze posmarować mlekiem, położyć kolejny arkusz. Postąpić tak samo z kolejnymi warstwami. 2. W miseczce zmiksować serek mascarpone z pesto i jajkiem. Tak powstałą masę wyłożyć na ciasto filo. 3. Na masę położyć krążki cebulki, pokrojone w plasterki pomidorki i pokrojone oliwki. 4. Tartę piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury

kolorowotorcikowo
Jak zrobić domowe lody bez maszynki 185

wykorzystywać jajek. Z czego w takim razie przygotujemy nasze lody ? Bazowymi składnikami będą naturalny jogurt grecki i śmietanka kremówka 30 lub 36%. Możemy też dodać serek mascarpone, który jest tłusty i ładnie zwiąże masę lodową. Przyda się nam też skondensowane mleko słodzone lub,  w niektórych przypadkach nieco cukru, jeśli nasze owoce nie będą wystarczająco słodkie. Teraz musimy się zdecydować

Kulinarne przygody Gatity
Deser mascarpone z owocami 194

Krem mascarpone 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% lub 36% 200 g białej czekolady Czekolady rozpuścić w 5 łyżkach śmietanki.Odstawić do przestygnięcia.Serek mascarpone wraz ze śmietanką ubić na puszystą masę i dodać czekoladę. Wierzch 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Dobrze schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodatki Owoce.U mnie nieszpułka,truskawki

Anielskie wypieki
Czekoladowa tarta z malinami 246

garnka i dajemy się jej zagotować, i zdejmujemy z ognia. Dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Gdy się rozpuści dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy

Pora na pora
Deser czekoladowy z mascarpone 770

Składniki: 250 g serka mascarpone 100 g mlecznej czekolady 100 g herbatników 1 kieliszek malibu Sposób wykonania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przestudzoną dodajemy do serka mascarpone i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Herbatniki rozkruszamy na drobne kawałki. W pucharku/ szklance na przemian układamy herbatniki, które nasączamy odrobiną malibu (około 1 łyżeczki), następnie krem i herbatniki. Smacznego

Smaki Natalii
ROLADA TIRAMISU 807

ciastka za bardzo nie nasiąkły ) i rozkładamy je równomiernie w formie. Bardzo zimną śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, robotem na sztywno. Następnie dodajemy serek mascarpone i ciągle mieszając wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Masę dzielimy na dwie części, większą białą i mniejszą do której wsypujemy kakao i mieszamy. Białą masę rozkładamy na ciastka, nie do końca. Na to wylewamy kakaową

Kulinarne Fantazje Marioli
WARSTWOWIEC Z TRUSKAWKAMI 174

wody, przelać do 1/3 wysokości pucharków, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.  Ciasteczka pełnoziarniste bardzo drobno pokruszyć i wsypać na stężoną galaretkę. Jogurt i serek mascarpone z cukrem pudrem zmiksować na gładką masę. Do kremu dodać resztę pokrojonych w słupki truskawki i za pomocą łyżki delikatnie wymieszać. Porcję kremu wyłożyć na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać i udekorować startą

Ciastka - domowe słodkości
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 182

szczelnie zamkniętym pojemniku a gdy przyjdą niespodziewani goście szybko przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem śmietanowym z serkiem mascarpone też wyśmienicie smakują. Moje dzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką.  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około 3,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 cukier

Sama słodycz i szczypta chili
Piernikowe tiramisu 160

kostkę (ciasto można także pokruszyć). Do 1/2 szklanki gorącej wody wsypujemy kawę, mieszamy i studzimy. Do wystudzonego naparu dodajemy łyżkę likieru migdałowego Amaretto. Śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier puder ubijamy krótko mikserem. Masa powinna być gęsta. Przygotowujemy pucharki/szklanki/kieliszki. Na dno każdego z nich wsypujemy trochę rozdrobnionego piernika, polewamy go ok. 2-3 łyżeczkami kawy z dodatkiem likieru. Następnie nakładamy

MyCookBook.pl
TARTA FRANCUSKA Z JAGODAMI I SERKIEM MASCARPONE 169

śmietan - fix, aby utrzymać gęstą konsystencję kremu. Wsypałam cukier puder. Ja dodałam jedną łyżkę. Jak wolicie bardziej słodką to można oczywiście więcej. Następnie stopniowo dodawałam serek mascarpone i parę kropli aromatu waniliowego. Wyłożyłam masę kremowo-serową na wystudzoną tartę. Użyłam świeżych jagód do posypania tarty. Smacznego!  Polecam również inne pyszne TARTY TARTA Z OWOCAMI LATA TARTA Z TRUSKAWKAMI TARTA

potrawyregionalne
Biszkoptowe trio owocowe 202

szklanki wrzącej wody i pozostawiamy do całkowitego przestudzenia. Galaretki agrestowe rozpuszczamy w ok 750ml wrzącej wody. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone, a następnie zblendowane borówki. Do gotowej masy dolewamy zimną, a nawet tężejącą już galaretkę jagodową lub wiśniową. Schładzamy w lodówce.   3. Przełożenie: Pierwszy płat biszkoptu włożyć z powrotem do formy. Wyłożyć

Kuchnia w czekoladzie
Imbirowe serniczki z kaszy gryczanej 86

Brzmi groźnie? Niepotrzebnie bo te lekkie, pachnące imbirem serniczki przygotowane na bazie gryczanej kaszy i serka mascarpone są naprawdę pyszne. Zanurzone w serowej masie kawałki gorzkiej czekolady dodają słodyczy i doskonale przełamują serowy smak. Idealnie sprawdzą się jako zdrowa, popołudniowa przekąska. Inspiracja od Karola Okrasy

Milion Smaków
Pavlova z kremem toffi 151

Walentynki dobra Pavlova nie jest zła! Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna 500 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50 g masy kajmakowej Sposób przygotowania: Sokiem z cytryny nacieramy miskę i wlewamy do niej zimne białka. Ubijamy je na sztywna piane,stopniowo dodając cukier. Dodajmy mąkę ziemniaczaną

Wielki apetyt
Tartaletki z mascarpone i truskawkami 179

serka mascarpone; 1 cukier waniliowy (8g); 3 łyżki cukru kryształu; Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i wymieszać, by się składniki połączyły. Masy nie należy długo mieszać, gdyż lubi się zwarzyć. Dodatkowo: świeże truskawki do dekoracji; dżem truskawkowy; galaretka truskawkowa; Truskawki umyć i pokroić na plasterki. Galaretkę rozpuścić

In my kitchen
Mini serniczki na zimno z galaretką, malinami i borówkami 270

galaretki owocowe - u mnie owoce leśne Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. Odstawiamy na chwilę do lekkiego przestygnięcia. Ser sernikowy dokładnie mieszamy z serkiem mascarpone i mlekiem skondensowanym. Spróbujcie smaku tej masy - jak będzie za mało słodki - dodajcie trochę więcej mleka skondensowanego lub 2-4 czubate łyżki cukru pudru. Cały czas miksując wolnym strumieniem powoli wlewać żelatynę. Przełożyć

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Rolada cytrynowa z granatem 191

zaczną się ścinać. Zdejmujemy miskę i odstawiamy do wystygnięcia. Z połówki cytryny wyciskamy sok, podgrzewamy i dodajemy do niego żelatynę, również odstawiamy do przestudzenia. Ubijamy serek mascarpone wraz z cukrem pudrem, dodajemy cytrynową masę oraz żelatynę. Miksujemy do połączenia składników i odstawiamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Przygotowanie biszkoptu: Żółtka oddzielamy od białek. Ubijamy je z cukrem pudrem

Kolizje Smaków
Deser malinowy z nutką cytryny 284

dodatkiem łyżki soku z cytryny i 2 łyżek cukru. Śmietanę ubijamy z 1 łyżką cukru pudru (lepiej, aby deser nie był za słodki), dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki jogurtu. Mieszamy łyżką. Masę śmietanową dzielimy na 2 połowy. Do białej dodajemy 1 łyżeczkę startej skórki z wyszorowanej i wyparzonej cytryny. Do drugiej, dodajemy część sosu malinowego (tyle, aby zabarwić masę

mojewypiekiinietylko
CHLEBEK BANANOWY W SŁOIKU PIECZONY (Bezglutenowy) 154

trzcinowym. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło.2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, cynamonem, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku.3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze do gęstszego. 4. Przesiewamy do całości mąkę, wrzucamy nasze "dodatki".5. Osobno ubijamy z cukrem białka na sztywno.6. Delikatnie łączymy masę z białkami

Wypisz Wymaluj
Jagodowe muffinki z kremem 253

Krem jagodowy:150ml śmietanki 30%, łyżka cukru pudru, 100g serka mascarpone, 1/2 szklanki jagód. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone i jagody. Zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować muffinki. Przybrać jagodami i miętą

Z miłości do słodkości