masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:83/248)

Czekolada i pomarańcze 211

wsypujemy do niej połamaną na małe kawałki czekoladę. Odstawiamy na ok. 1 minutę, a następnie dokładnie mieszamy. Masa powinna stać się gładka i jednolita, wtedy dodajemy likier (oraz   otartą skórkę pomarańczową, jeśli jej używamy)   i łączymy. Lekko studzimy. Serek mascarpone, jajka, cukier i mąkę krótko ubijamy mikserem, tylko do połączenia składników. Wlewamy letnią czekoladę ze śmietanką i całość

Ratunku obiad
PYSZNE CIASTECZKA WŁOSKIE Z NADZIENIEM 274

mascarpone – pół opakowania – 125 gram cynamon – pół łyżeczki PRZYGOTOWANIE : Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać 60 gram cukru ( resztę zostawić do masy serowej ). Dodać olej i wbić jajko. Wszystko razem wyrabiać ręką kilka minut. Blat posypać mąką i przełożyć masę. Oprószyć mąką i rozwałkować. Wycinać kółka – najlepiej użuć odwróconej szklanki. Przygotować nadzienie. W misce umieścić serek mascarpone

kuchniabellissima.wordpress.com
Pasta z kurczaka i pomidorów 475

około 30 minut. Wystudzić. Następnie mięso pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do blendera i zmiksować. Kolejno dodać suszone pomidory, serek mascarpone, przecier oraz olej i wszystko połączyć, tworząc jednolitą masę. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą. Krok po kroku: 1. Ugotować mięso 2. Kawałki mięsa zblenderować 3. Dodać suszone pomidory

KuchniaWeDwoje.pl
Tort – pomysł na dekorację VI 228

śmietany kremówki 36% 300 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki błękitnego barwnika spożywczego w żelu Śmietana i mascarpone powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę należy ubić za pomocą miksera na sztywno, dodając pod koniec miksowania cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone oraz barwnik i jeszcze raz wszystko dobrze zmiksować. Tort obłożyć masą zaczynając od boków. Rurki waflowe

Trzeci talerz
Piernik z jabłkami i kawą Inką 197

wydrążeniu gniazd nasiennych) 1/2 szkl wody 4 łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki cynamonu 2 galaretki agrestowe 1/2 szkl słodkiej śmietanki 30% (można pominąć) Masa waniliowa: 250 g mascarpone 3 czubate łyżki śmietanki 36% lub serka homogenizowanego naturalnego (ja kupiłam w Lidlu) 2 łyżki cukru z wanilią Piernik: Masło/margarynę rozpuścić w garnku (większym - będzie w nim robione całe ciasto(...)spód keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć połowę ciasta, na to połowę jabłek, przykryć drugą połową piernika i wylać resztę jabłek. Odstawić do lodówki do stężenia. Krem waniliowy: Mascarpone, serek/śmietanę i cukier waniliowy zmiksować. Przełożyć do szprycy i wycisnąć na wierzch szeroką gwiazdkową tylką. Oczywiście zamiast wyciskać szprycą można krem po prostu rozsmarować po wierzchu i posypac dla ozdoby

Kto ugości moich gości?
Śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym wg Aleex 294

Polecam. Składniki: Spód: • 1 paczka (około 250 g) ciastek pełnoziarnistych Digestive z czekoladą • 4 - 5 pełnych łyżek kremu orzechowo - czekoladowego • 2 łyżki roztopionego masła Masa serowa: • 750 g twarogu trzykrotnie zmielonego • 250 g serka mascarpone • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40g) • 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego (266 g) • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru i 1/3 szklanki śmietanki kremowej(...)wypuszczając papier na zewnątrz. 2. Przygotować spód: ciasteczka pokruszyć (np. w kubku blendera lub tłuczkiem w misce czy w woreczku). Wymieszać z kremem orzechowo - czekoladowym i roztopionym masłem. 3. Masę ciasteczkową wyłożyć na dno i część boków tortownicy, mocno docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 4. Przygotować masę serową: Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (grzałki górna

W mojej kuchni
SERNIK TIRAMISU 175

poleca się na letni deser SKŁADNIKI   Spód: 100 g biszkoptów, 60 g masła Krem jasny: 250 g mascarpone, 150 g śmietany 36%, 2 żółtka, 3 łyżeczki żelatyny, 3 łyżki cukru pudru, Krem tiramisu: 100 g śmietany 36%, 100 g serka homogenizowanego, 100 g czekolady o smaku tiramisu, 1 czubata łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 150 g podłużnych biszkoptów, mocna kawa(...)lodówce. Krem jasny; żółtka ucieramy z cukrem, śmietanę ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Żółtka łączymy z serkiem mascarpone, śmietanką i żelatyną. Wlewamy cienką warstwę kremu, układamy wokół obręczy tortownicy podłużne biszkopty, resztę biszkoptów namaczamy w kawie i układamy na masie, zalewamy resztą kremu, odstawiamy do stężenia. Krem tiramisu: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy, dodajemy

słodki bratek
Sernik cappuccino z musem dyniowym i nasza codzienność 151

przywitać. Po spacerze zawsze częstujemy się czymś słodkim. Sernikiem lub kilkoma kostkami czekolady. Składniki spód 150g herbatników 2 łyżki kakao 50ml mocno zaparzonej kawy masa serowa 500g twarogu z wiaderka (użyłam z Piątnicy) 200g serka mascarpone 150g serka ricotta 6 łyżek cappuccino waniliowego w proszku 3 jajka 4 łyżki cukru pudru mus dyniowy 1 mała dynia hokaido 1/2 łyżeczki olejku(...)dodajemy olejek, cynamon i cukier. Mieszamy i odstawiamy. Herbatniki rozdrabniamy na piasek, łączymy z kakao i kawą. Taką masą wylepiamy dno i boki małej (18-20cm) tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiekamy 8 minut w 180C. Twaróg miksujemy z mascarpone i ricottą, dodajemy po jajku. Wsypujemy cappuccino, cukier i krótko miksujemy, tylko do połączenia sie składników. Masę serową

Raj dla Podniebienia
Marchewkowe z lekkim kremem 477

ziemniaczanej 1 płaska łyżka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 330ml śmietanki 30% 1 serek mascarpone 140g dżemu z owoców leśnych Sposób przygotowania: 1. Jajka miksujemy z cukrami oraz dżemem. Powoli dolewamy olej. Do przygotowanej tak masy dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę, a następnie suszone owoce, kokos i płatki migdałowe. Mąki mieszamy z sodą, kawą(...)dodatkowo z góry ścinamy cieniutką warstwę upieczonego ciasta, która posłuży za kruszonkę. 2. Śmietankę ubijamy, dodajemy serek mascarpone oraz dżem. Przygotowanym kremem smarujemy jeden blat, przykładamy drugim, smarujemy resztą kremu i posypujemy pokruszonym drobniutko ciastem, które ścięliśmy z wierzchu. Wkładamy do lodówki, by masa dobrze stężała

Kuchnia w czekoladzie
Marchewkowe babeczki z kremem 192

ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 25 minut. Gotowe babeczki studzić na kratce. Serek Mascarpone połączyć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać dokładnie mikserem. Wystudzone babeczki udekorować masą z serka i można posypać wiórkami kokosowymi albo startą czekoladą. Smacznego

kuchnia doski
Tort porzeczkowy 342

przygotujcie zwykły jasny biszkopt. Masa maślano - kokosowa: - 1/2 litra mleka - 1 budyń śmietankowy - 6 łyżek cukru pudru - 15 dag masła - 3/4 szklanki wiórków kokosowych Masa porzeczkowa: - 1/2 litra śmietany kremówki 30 % - 25 dag serka mascarpone - 1 i 1/3 szklanki mrożonych porzeczek - 5 łyżek cukru pudru - 1/3 szklanki wrzątku - 3 łyżeczki żelatyny Polewa: - 2 szklanki mrożonej porzeczki - 5 łyżek cukru pudru(...)przepisu, odstawiamy do zupełnego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem, a następnie porcjami dodajemy wystudzony budyń, pod koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy do czasu połączenia się składników. Masę wykładamy na ciasto kokosowe. 3. Rozpuszczamy 2 galaretki w 3 szklankach wrzątku i gdy zaczną tężeć przekładamy je na masę budyniową. Ciasto wstawiamy do lodówki aby galaretka zastygła. 4. Żelatynę rozpuszczamy

Apetyczna babeczka
Deser z kremem patissiere, mascarpone i nektarynkami 276

cukruDodatkowo:4 nektarynki1 serek mascarpone (250 g)100 ml śmietanki 30 %1,5 łyżki cukru pudruPrzygotowanie:Krem pâtissière:Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i bardzo dokładnie wszystko miksujemy. Do rondelka wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia. Ustawiamy malutki ogień i dodajemy masę do mleka, całość energicznie mieszając. Gotujemy, aż masa uzyska konsystencję budyniu, nie przerywając(...)mieszania (bo zrobią się grudki!). Gotowy krem pâtissière studzimy. Ostudzony miksujemy z serkiem mascarpone i z jedną łyżką cukru pudru. Śmietankę ubijamy z łyżeczką cukru pudru. Pucharki wypełniamy na przemian kremem pâtissière i pokrojonymi w kostkę nektarynkami. Deser dekorujemy bitą śmietaną.Smacznego

Oryginalny smak
Croquembouche na świąteczny stół 174

mleko cienką strużką do masy z jajek i energicznie  mieszać trzepaczką. Zagotować na średnim ogniu, aby się nie przypaliło. Mieszać, aż masa zgęstnieje.Odstawić do całkowitego ostygnięcia pod przykryciem.  Po ostygnięciu wmieszać z serkiem mascarpone. Otrzymanym kremem nadziewamy za pomocą rękawa cukierniczego ptysie. Czas na karmel: szklanka cukru 80 ml wody syrop glukozowy Wodę i cukier umieścić razem

AZgotuj!
Tort Walentynkowa Rozkosz 179

bitą śmietaną i mascarpone. A więc, potrzebujemy: Biszkopt: 4 jaja pół szklanki cukru łyżka kakao (kopiasta) dwie łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej  łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, kiedy mieszadłem "lejemy" ósemkę, powinna być cała widoczna przez chwilę, wtedy jajka są dobrze ubite. Przesiewamy powoli resztę składników do masy jajecznej i delikatnie(...)wystarczy na tortownicę, średnica tortownicy zmieni nieznacznie wysokość biszkoptu, ale nie ma to większego znaczenia. Pieczemy 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Masa: 330 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 150 g serka mascarpone łyżka cukru pudru łyżeczka żelatyny plus niewielka ilość wody Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody i wstawiamy na 20 s do mikrofalówki, aby się rozpuściła

MamaOskarka
Czeskie kino, jednorazowe łyżeczki i ziarenka z Caffe Greco. Karmelisu. 243

masy! Ubijając mascarpone zrezygnowałam z żółtek i cukru na rzecz kilku łyżek masy krówkowej. Nadała masie koloru i cudownego karmelowego smaku. Okazał się na tyle wspaniały, że obudził ochotę na więcej ... karmelu! Jego bursztynowe drobinki dodałam do bitej śmietany i połączyłam z kajmakowym mascarpone. Mmmmmm..... Pisząc o tym już rozpływam się z rozkoszy.  Wspaniałe. Tak uzależniająco wspaniałe jest karmelisu(...)przypomina pewne cudowne wakacje ... Posłuchajcie choć jednego fragmentu.  KARMELISU, czyli Karmelowe Tiramisu  /na 12 pucharków/  1 opakowanie okrągłych biszkoptów 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki - użyłam  30% kilka łyżek masy krówkowej (użyłam gotowej z puszki) 50 g cukru (do przygotowania karmelu) dwie filiżanki mocnego espresso 50 ml dobrego alkoholu - ja wybrałam brandy

KUCHARNIA