orzechowym spodem i kremową śmietanką. Sernik smakuje rewelacyjnie, koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: Spód: 2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki cukru 4 łyżki rozpuszczonego masła Masa serowa: 700 g twarogu na serniki 300 g serka mascarpone 1 szklanka cukru brązowego 5 jaj 300 ml kwaśnej śmietany 2 łyżki likieru kawowego 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/4 szklanki gorącej wody(...)cukier dobrze wymieszaj. Tortownicę o średnicy 26-28 cm wyłóż folią aluminiową i wciśnij w nią orzechowy spód. Piekarnik nagrzej do 170 stopni i podpiecz spód przez 10 minut. Masa serowa: Kawę rozpuść w gorącej wodzie, przestudź. Twaróg i mascarpone wymieszaj z cukrem, kolejno dodawaj po jajku. Następnie wmiksuj kwaśną śmietanę, mąkę ryżową i ziemniaczaną. Na koniec dodaj przestudzoną kawę
Kuchnia bezglutenowawww.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową Składniki: Spód: 220g herbatników (lub innych ciastek, najlepiej pełnoziarnistych) 50g masła – roztopionego Masa serowa: 450-500g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 300g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy lub cytrynowy bez cukru 2 płaskie
Mała Cukierenkasłodkiej śmietanki. LIMONKOWO - KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Składniki: (tortownica 25 cm) spód: 160 g ciastek kokosowych 60 g wiórków kokosowych 80 g masła masa serowa: 500 g sera białego mielonego 250 g serka mascarpone 250 g śmietanki kokosowej 110 g cukru pudru sok z 2 limonek skórka otarta z 2 limonek 20 g żelatyny 3/4 szkl wody wierzch(...)nich wiórki kokosowe oraz rozpuszczone masła. Całość mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Przesypujemy do tortownicy i dociskamy do dna. Pieczemy przez 10 minut w 160 stopniach. Studzimy. masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy w cieplej wodzie i studzimy. Ostudzoną żelatynę mieszamy ze śmietanka kokosową. Z limonek ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Biały ser mielimy lub przeciskamy przez praskę. Przekładamy
Bon appetit mon amieSkładniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1/3 szklanki kakao parę kropel aromatu migdałowego + herbata do nasączenia Masa: 200ml zagęszczonego mleka w puszce 100g wiórek kokosowych 100g masła 50g cukru Krem: 500ml śmietany kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru gorzka czekolada Przygotowanie tortu jak zawsze rozpoczynamy od upieczenia biszkoptów. Białka ubijamy na sztywną pianę(...)oczkach tarki (lub drobno kroimy nożem). Kremówkę wraz z serkiem mascarpone ubijamy na sztywno mikserem, w trakcie dodając cukier puder. Do tak przygotowanego kremu dodajemy połowę startej czekolady i mieszamy łyżką. Resztę czekolady zostawiamy do przyozdobienia tortu. Kiedy już wszystkie składniki mamy gotowe czas stworzyć Tort. Na biszkopt nakładamy masę, równo ją rozsmarowując. Następnie smarujemy kremem (nie żałujemy kremu
Kolizje Smakówspodoba się miłośnikom truskawkowych klimatów. Wystarczy po kolei zmiksować i połączyć wszystkie składniki, masę lodową zamrozić a potem rozkoszować domowym przysmakiem. Lody z mascarpone można zrobić ze swoich ulubionych owoców sezonowych. składniki na około litr lodów 500 g truskawek 250 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru przepis Umyte i obrane z szypułek truskawki umieszczemy(...)ubijamy ją do momentu aż zgęstnieje ale nie na sztywno. Do ubitej śmietany wsypujemy cukier puder i wszystko razem dokładnie łączymy, następnie dodajemy serek mascarpone i całość miksujemy do połączenia się składników. Na końcu do masy śmietanowo- serowej wlewamy partiami mus truskawkowy i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy. Masę lodową wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin lub na całą
Smakowite Daniacukru 1 jajko GANACHE CZEKOLADOWY 100 g gorzkiej czekolady 70% 100 ml śmietany 30% 1 łyżka miodu lub cukru (można pominąć) 25 g masła KREM 200 g serka mascarpone 150 ml śmietany 30% (bardzo zimnej) 1 łyżka cukru pudru ziarenka wyłuskane z 1/2 laski wanilii TRUSKAWKI 200 g truskawek 1-2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki płynnego miodu ziarenka(...)jeśli używamy. Mieszamy, aż czekolada całkowicie się rozpuści i dokładnie połączy ze śmietanką. Ganache rozprowadzamy na kruchym spodzie, wyrównujemy wierzch. KREM : Do miseczki wkładamy serek mascarpone, dodajemy ziarenka wanilii i rozcieramy widelcem, lekko napowietrzając masę. W drugiej misce ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę z cukrem pudrem i w 2 -3 częściach dodajemy do mascarpone. Mieszamy krótko, tylko do połączenia
cool and mintyprzygotowanej formy na tartę, nakłuć widelcem. Przykryć papierem i piec ok. 10min w temp. 180st, zdjąć papier i piec jeszcze ok. 10-15minut. Ostudzić.Nadzienie:250g serka mascarpone, 330ml śmietanki 30%, 100g białej czekolady, 3 łyżki likieru jajecznego,2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki dżemu z borówek lub jagód, 400g świeżych jagód, 4 małe(...)bezy. Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze, lekko przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Miksując na niskich obrotach, dodawać po łyżce serka mascarpone. Dodać przestudzoną czekoladę i likier jajeczny. Delikatnie wymieszać. Masę rozsmarować na cieście. Posypać jagodami. Na wierzchu rozkruszyć bezy
Z miłości do słodkościmasy jajecznej dodajemy mąkę, mielone migdały i sól. Ubijamy do czasu połączenia się składników. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Wylewamy cienką warstwą masę jajeczną i smażymy z obu stron na złoty kolor. Nadzienie: 1. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. 2. Dodajemy umyte, odszypułkowane, osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki i ponownie miksujemy. Na usmażone i lekko ostudzone
W kuchni KatieSkładniki: Spód: 1 szklanka mąki Teff 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/4 szklanki wody 2 łyżki brązowego cukru Masa serowa 3 jajka 2 żółtka 400 g serka Philadelphia 250 g serka mascarpone 200 g czekolady 50% 1/2 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 100 ml śmietany 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orzechy siekamy drobno i zagniatamy(...)pieczemy 15 minut w 180 stopniach. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Następnie ucieramy serek philadelphia z mascarpone i cukrem pudrem, powoli dodajemy mleko, śmietanę, jajka i żółtka. Wszystko razem mieszamy za pomocą miksera na małych obrotach. Następnie dodajemy lekko przestudzoną i rozpuszczoną czekoladę, mieszając łyżką. Wylewamy masę na spód i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Sernik jest upieczony idealnie
Delusional Trinewsypujemy do niej połamaną na małe kawałki czekoladę. Odstawiamy na ok. 1 minutę, a następnie dokładnie mieszamy. Masa powinna stać się gładka i jednolita, wtedy dodajemy likier (oraz otartą skórkę pomarańczową, jeśli jej używamy) i łączymy. Lekko studzimy. Serek mascarpone, jajka, cukier i mąkę krótko ubijamy mikserem, tylko do połączenia składników. Wlewamy letnią czekoladę ze śmietanką i całość
Ratunku obiadmascarpone – pół opakowania – 125 gram cynamon – pół łyżeczki PRZYGOTOWANIE : Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać 60 gram cukru ( resztę zostawić do masy serowej ). Dodać olej i wbić jajko. Wszystko razem wyrabiać ręką kilka minut. Blat posypać mąką i przełożyć masę. Oprószyć mąką i rozwałkować. Wycinać kółka – najlepiej użuć odwróconej szklanki. Przygotować nadzienie. W misce umieścić serek mascarpone
kuchniabellissima.wordpress.comokoło 30 minut. Wystudzić. Następnie mięso pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do blendera i zmiksować. Kolejno dodać suszone pomidory, serek mascarpone, przecier oraz olej i wszystko połączyć, tworząc jednolitą masę. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą. Krok po kroku: 1. Ugotować mięso 2. Kawałki mięsa zblenderować 3. Dodać suszone pomidory
KuchniaWeDwoje.plśmietany kremówki 36% 300 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki błękitnego barwnika spożywczego w żelu Śmietana i mascarpone powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę należy ubić za pomocą miksera na sztywno, dodając pod koniec miksowania cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone oraz barwnik i jeszcze raz wszystko dobrze zmiksować. Tort obłożyć masą zaczynając od boków. Rurki waflowe
Trzeci talerzwydrążeniu gniazd nasiennych) 1/2 szkl wody 4 łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki cynamonu 2 galaretki agrestowe 1/2 szkl słodkiej śmietanki 30% (można pominąć) Masa waniliowa: 250 g mascarpone 3 czubate łyżki śmietanki 36% lub serka homogenizowanego naturalnego (ja kupiłam w Lidlu) 2 łyżki cukru z wanilią Piernik: Masło/margarynę rozpuścić w garnku (większym - będzie w nim robione całe ciasto(...)spód keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć połowę ciasta, na to połowę jabłek, przykryć drugą połową piernika i wylać resztę jabłek. Odstawić do lodówki do stężenia. Krem waniliowy: Mascarpone, serek/śmietanę i cukier waniliowy zmiksować. Przełożyć do szprycy i wycisnąć na wierzch szeroką gwiazdkową tylką. Oczywiście zamiast wyciskać szprycą można krem po prostu rozsmarować po wierzchu i posypac dla ozdoby
Kto ugości moich gości?Polecam. Składniki: Spód: • 1 paczka (około 250 g) ciastek pełnoziarnistych Digestive z czekoladą • 4 - 5 pełnych łyżek kremu orzechowo - czekoladowego • 2 łyżki roztopionego masła Masa serowa: • 750 g twarogu trzykrotnie zmielonego • 250 g serka mascarpone • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40g) • 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego (266 g) • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru i 1/3 szklanki śmietanki kremowej(...)wypuszczając papier na zewnątrz. 2. Przygotować spód: ciasteczka pokruszyć (np. w kubku blendera lub tłuczkiem w misce czy w woreczku). Wymieszać z kremem orzechowo - czekoladowym i roztopionym masłem. 3. Masę ciasteczkową wyłożyć na dno i część boków tortownicy, mocno docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 4. Przygotować masę serową: Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (grzałki górna
W mojej kuchni