dodajemy połamane czekolady. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane(...)Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm. Można dodać trochę czekolady gorzkiej, aby zmniejszyć słodycz kremu. Ja dałam trochę więcej niż w przepisie, dlatego kolor kremu wyszedł taki ciemny :). Jeśli masa wyjdzie za rzadka
Słodki Pomysłłyżek ubitej piany z białek ( białka dla zmiękczenia masy- aby dała się łatwo wymieszać). Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, dodajemy do niej pozostałą pianę z białek i delikatnie, za pomocą łopatki ( na tym etapie nie używamy już miksera!) mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Naszą biszkoptową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy [średnica max. 23cm(...)powierzchnią mleka. Odstawiamy przynajmniej na dwie godziny – a najlepiej na całą noc. Do naszego mleka z orzechami dodajemy serek mascarpone i rozdrabniając go za pomocą łyżki- staramy się jak najlepiej wymieszać ze sobą serek z orzechowo- mleczną masą. W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie i dodajemy do niej naszą mleczno- orzechowo- serkową masę, cukier
Domowe Tortyminut. Po wyjęciu ciasta z piekarnika upuszczam je na podłogę (w formie). Dzięki temu biszkopt nie opadnie. Odstawiam biszkopt do wystygnięcia. Składniki masa: 2 opakowania śmietany 30% (330ml) 1 czekolada gorzka 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 1 łyżka cukru pudru Śmietanę 30% miksuję, dodaję cukier puder, mascarpone i czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej – cały czas miksując(...)rozpuszczona na parze do polania tortu 1 cytryna herbata czarna Biszkopt kroję na 3 krążki. Dolny krążek nasączam herbatą z cytryną, na krążek warstwa dżemu porzeczkowego, masa, drugi krążek, nasączyć, dżem, masa. Trzeci krążek, nasączam, masą pokrywam cały tort i polewam nierównomiernie czekoladą gorzką rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Tort jest wspaniały. Artykuł Tort czekoladowy pochodzi
MojaQchnia.pl200g śmietanki kremówki 100g mascarpone 4 łyżki masła orzechowego 20-30g cukru pudru jajka czekoladowe do ozdoby Wykonanie kremu: serek mascarpone oraz masło orzechowe ,mieszamy ze sobą, odstawiamy śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno razem z cukrem do masy z serka oraz masła orzechowego dodajemy ubitą śmietanę ,całość dokładnie mieszamy, krem schładzamy w lodówce, następnie przekładamy do worka cukierniczego
Słodkie zapomnieniewódki 250 g mascarpone Dodatkowo: 100 g wiśni kandyzowanych Piątnica (tu kupisz) 50 g gorzkiej czekolady Biszkopt ciemny: Całe jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao przesiewamy przez sito. Stopniowo dodajemy do jajek (miksujemy na średnich obrotach). Margarynę rozpuszczamy i przestudzoną dodajemy do masy, mieszamy silikonową szpatułką. Masę przelewamy na wyłożoną papierem(...)szklanki wody. Pod koniec zaciągamy 1 łyżką mąki ziemniaczanej rozpuszczone w niewielkiej ilości wody. Zagotowujemy i przekładamy do wyparzonych słoików. Krem kukułkowy: Serek mascarpone miksujemy z 3 łyżkami ubitej śmietany 36% oraz gotową masą kukułkową i łyżką wódki. Złożenie ciasta: W obręczy tortownicy 24 cm umieszczamy jeden blat ciemnego ciasta, wykładamy połowę wiśni w żelu z likierem. Następnie delikatnie łyżką
VioletoweKucharzeniewymieszałam. Usmażyłam naleśniki, na "białym" cieście rysowałam mazgaje ciastem kakaowym. Gotowe naleśniki odstawiłam. 250 g serka mascarpone małe opakowanie cukru waniliowego 1 jajko truskawki (kilka sztuk mrożonych) łyżka masła cukier do oprószenia (opcjonalnie) Mascarpone utarłam z cukrem waniliowym i jajkiem na gładką masę. Truskawki rozmroziłam (podgrzałam 1 min. w mikrofali). Formę do zapiekania wysmarowałam masłem. Naleśniki ułożyłam "gładką" stroną
bastalenapokojowej) 6 łyżek cukru drobnego 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki na masę: 350-400 gr wiśni z kompotu lub z nalewki (dla dorosłych smakoszy) 400 ml śmietany 30% schłodzonej 250 gr serka mascarpone schłodzonego 2 łyżki cukru pudru Składniki na nasącz: 300 ml kompotu z wiśni lub 200 ml kompotu z wiśni(...)pokojowej) 6 łyżek cukru drobnego 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki na masę: 350-400 gr wiśni z kompotu lub z nalewki (dla dorosłych smakoszy) 400 ml śmietany 30% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Składniki na nasącz: 300 ml kompotu z wiśni lub 200 ml kompotu z wiśni
moj przepis nacytryn 3-4 listki drobno posiekanej mięty Kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą, gładką masę. Dodać skórkę z cytryny, sok z cytryny i miętę i szybko wymieszać. Powoli dodawać serek mascarpone i delikatnie, łyżką wymieszać z ubitą śmietanką. Krem delikatnie wyłożyć na ciasto i całość wstawić na parę godzin do lodówki. Przed podaniem posypać pokrojonymi truskawkami
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!śmietany kremówki 1 serem mascarpone truskawki Wykonanie 1 . Jajka wbić do miski dodać 100 g cukru pudru ,miksować . partiami wsypywać mąkę cały czas miksować aż masa będzie puszysta. 2 . Cukier kryształ wsypać do rondelka wlać 2-3 łyżki wody ,mieszać aż cukier rozpuści się i zgęstnieje. 3 . Masę jajeczna połączyć z syropem . Cały czas energicznie mieszać(...)rozpuścić i maczać w niej brzegi ostudzonych rożków. 7 . do miski wlać śmietanę dodać pozostałą część cukru pudru . Ubijać mikserem aż zgęstnieje . Dodać serek mascarpone ,wymieszać . 8. Truskawki umyć . 5-6 pokroić drobno dodać do masy ,wymieszać . 9 . Napełnić masą rożki . udekorować truskawkami
Eli Gotowaniepozostałym cukrem, aż do powstania żółtej kremowej konsystencji. Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę (pszenną, ziemniaczaną) z proszkiem do pieczenia i pięć łyżek ubitej piany z białek (białka dla rozluźnienia masy, aby dała się ona łatwo wymieszać). Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, dodajemy do niej pozostałą pianę z białek i delikatnie za pomocą(...)łączymy z cukrem pudrem. Gruszki obieramy- odkrajamy ogryzek, a pozostałe kawałki kroimy na mniejsze części i umieszczamy w naczyniu razem z serkiem mascarpone. Następnie używając blendera- rozdrabniamy serek z gruszkami- do momentu powstania gładkiej masy. W osobne naczynie wlewamy śmietanę i przez 1 min. miksujemy ją mikserem. Śmietana delikatnie zgestnieje- wtedy przerywamy miksowanie- dodajemy cukier wymieszany ze śmietan
Domowe Tortyprzepyszny. Jeśli lubicie piernikowe klimaty zapewniam, że ciasto szybko zniknie Polecam Składniki: Spód: 180 g herbatników 70 g masła 2 łyżeczki suszonego imbiru Masa serowa: 800 g mielonego twarogu do sernika 200 g serka mascarpone 1 i 1/2 szklanki musu z dyni∗ 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 4 jajka 2 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej skórka starta(...)Ciastka zmiksować lub włożyć do woreczka foliowego i dokładnie rozbić tłuczkiem. Wymieszać z roztopionym masłem i imbirem. Dno tortownicy o średnicy 24-25 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać masę z ciasteczek, dokładnie ugnieść i wyrównać. Wstawić do lodówki. Masa serowa: ∗Aby zrobić mus z dyni należy dynię umyć, pokroić na kawałki i usunąć pestki razem z włóknistym środkiem. Ułożyć
Oryginalny smakjajka- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 250 g mascarpone- 1 szklanka śmietany 30 %- 1 tabliczka białej czekolady- 500 g truskawek- gorzka czekolada do dekoracjiPrzygotowanie:W naczyniu roztapiamy na małym ogniu masło, dodajemy cukier, kakao oraz wodę, studzimy. Wystudzoną masę miksujemy z jajkami, mąką oraz proszkiem do pieczenia. Masę przelewamy do natłuszczonej formy(...)pieczemy w 180 C przez około 45 minut. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i mieszamy z serkiem mascarpone. Kremówkę ubijamy i łączymy z serkiem. Truskawki kroimy w ćwiartki i łączymy je (kilka zostawiamy do dekoracji) z przygotowaną masą. Masę wykładamy na wystudzone ciasto, dekorujemy truskawkami oraz startą czekoladą i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę
Zainspirowana w kuchnisernik ocieplić w temperaturze pokojowej. Spód sernika: 340 g ciasteczek owsianych kokosowych (lub Digestive) 50 g wiórków kokosowych 100 g rozpuszczonego masła Masa serowa: 1 kg twarogu (półtłustego lub tłustego) 250 g serka mascarpone 1 i 1/2 szklanki mleka skondensowanego słodzonego 400 ml mleczka kokosowego w puszce puszka ananasa (nie używać świeżego ananasa!) 5 jajek 2 żółtka 3 pełne(...)wykonana spodu sernika. Wszystkie składniki na spód, włożyć do malaksera i utrzeć na mokry piasek. Przygotować tortownicę. Wyłożyć ją papierem do pieczenia, a następnie oblepić dno i boki formy masą ciasteczkową, mocno ją uklepując i dociskając (fot.1) . Wstawić do lodówki. Ananasy wyjąć z puszki na durszlak i dokładnie odsączyć. Przełożyć do blendera i dokładnie rozetrzeć na papkę (fot.2) . Otworzyć puszkę
Świat Ciastatortownicy i piecz biszkopt około 25 minut do tzw. suchego patyczka.Po wystudzeniu biszkoptu zetnij równiutko jego górę, żeby wyrównać całość.KOKOSOWA MASA SERNIKOWA:Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.W osobnej misce utrzyj przez chwilkę mascarpone z kremowym serkiem i cukrem pudrem.Puszkę z mlekiem kokosowym postaw do góry dnem i otwórz. Zlej wodę kokosową, która zebrała się na wierzchu, nie będziesz(...)potrzebować do kremu. Całkowicie stwardniałe mleko kokosowe dodaj do mascarpone i serka. Dołóż do tego ubitą kremówkę, a także zmielone w malakserze na drobno wiórki kokosowe i zamieszaj delikatnie całość.Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wrzącej wody i cienką strużką wlej do masy, dobrze i krótko miksując całość.SKŁADANIE TORTU:Do tortownicy o wymiarach
Słodko-Słony Świat Ilonyserka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny + 5 owoców kiwi :) WYKONANIE: 1. Składniki przeznaczone na wykonanie ciasta powinny mieć temperaturę pokojową. 2. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do mniejszej miseczki. 3. Do większej miski dodać masło i cukier - należy utrzeć składniki na delikatną masę. 4. Dodać(...)minut. Do suchego patyczka. 10. Gdy ciasto się upiecze, odstawiamy do ostudzenia. 11. Następnie należy przygotować krem do ciasta: serek mascarpone przekładamy do miski razem ze śmietana kremówką i ubijamy na gładką, sztywną masę. 12. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny. 13. Wystudzone ciasto przekładamy na blat, większy talerz. Całe ciasto, czyli wierzch i boki dekorujemy kremem. 14. Obieramy
Serce zamknięte w formie pyszności