masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:97/248)

Red velvet cake 126

łyżek kakao - 1 szklanka gęstej maślanki lub jogurtu naturalnego, w temperaturze pokojowej - 1 słoiczek (ok.30ml) czerwonego barwnika spożywczego w żelu (użyłam firmy Wilton) *masa: - 500ml śmietanki kremówki 36%, bardzo zimnej - 1 szklanka cukru pudru - 375g serka mascarpone - 375g serka kremowego lekko słonego np.Philadelphia lub podobnego Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Tortownicę o średnicy minimum 25cm posmarować masłem, dno wyłożyć papierem(...)posypać mąką lub mielonymi migdałami. Do misy wsadzić miękkie masło, dodać cukier i ekstrakt z wanilii. Miksować na dużych obrotach miksera przez około 10min, do uzyskania białej i puszystej masy. Stopniowo wbijać po jednym jajku, cały czas ubijając po kolejnym dodanym jajku. Do drugiej miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, sodą, solą i kakao. Dokładnie wymieszać i jeszcze

CookYourself
Tort – pomysł na dekorację IV 194

śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietana i mascarpone powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę należy ubić za pomocą miksera na sztywno, dodając pod koniec miksowania cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone i jeszcze raz wszystko dobrze zmiksować. Tort obłożyć masą zaczynając od boków. Pokruszone ciemne ciasto Można użyć dowolnego ciasta, jednak najpraktyczniej jest upiec

Trzeci talerz
Tort – pomysł na dekorację III 210

śmietany kremówki 36% 400 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru różowy barwnik spożywczy w żelu fioletowe jadalne koraliki Śmietana i mascarpone muszą być bardzo dobrze schłodzone. Śmietanę ubić mikserem dodając stopniowo cukier puder. Dodać mascarpone i jeszcze raz dobrze zmiksować. Na jasne dekoracje odłożyć ¼ masy. Do pozostałej części dodać barwnik i zmiksować. Na przodzie suknie duży zaznaczyć trójkąt

Trzeci talerz
Tort – pomysł na dekorację I 252

śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietana i mascarpone powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę należy ubić za pomocą miksera na sztywno, dodając pod koniec miksowania cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone i jeszcze raz wszystko dobrze zmiksować. Tort obłożyć masą zaczynając od boków. Czekoladowa dekoracja na boku tortu : 2 szklanki czekoladowych płatków śniadaniowych Nestle

Trzeci talerz
sernik na zimno z mascarpone, wiejskim twarogiem i czekoladą 257

siekamy drobno nożem ( wtedy nasza masa będzie przypominała stracciatellę). Albo rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej ( uzyskamy wtedy masę o jednorodnej konsystencji). Twaróg  wkładamy  do miski, dodajemy czekoladę i  całość  ucieramy za  pomocą  blendera, dodając  partami  wodę z  rozpuszczoną  żelatyną i cukrem. Teraz masę  przekładamy do tortownicy(...)szklanki wody, zagotowujemy  dodajemy cztery łyżki cukru,  zdejmujemy z palnika, dodajemy łyżkę żelatyny i całość dokładnie mieszamy. Serek mascarpone wkładamy do misy, dodajemy do niego słodką śmietankę i mieszając łączymy z wodą, żelatyną i cukrem. Masę serową wylewamy do tortownicy i znów całość schładzamy. Na wierzch stężałego sernika wylewamy pozostałą część malinowej galaretki , dekorujemy

Miód i pieprz
Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami 146

przypomina trochę baton snickers :) Składniki: 250 g ciasteczek Petit Beurre 150 g masła 2 łyżki kakao 1 kg twarogu sernikowego 250 gram serka mascarpone 4 jajka 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 budyń waniliowy puszka - 400 g masy krówkowej 150 g solonych orzeszków polewa czekoladowa do ciasta sól  Przygotowanie: Za pomocą blendera rozdrabniamy ciasteczka, tak aby miały konsystencję piasku. Dodajemy

Taste Therapy
Tarta dyniowa 139

masła - 70 g cukru pudru - starta skórka z połowy pomarańczy Składniki na masę dyniową: - 430 g pieczonej dyni - 500 g serka ricotta - skórka starta z 1 pomarańczy - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 140 g cukru - 2 jajka - 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki kremu – dekoracja: - 150g serka mascarpone - 2 figi - 40g cukru pudru Forma do tarty 25 cm. Przygotowania naszej tarty zaczynamy(...)wcześniej obraną ze skórki i zblendowaną na pure dynię. Wszystkie składniki jeszcze krótko miksujemy i gotową masę wykładamy na podpieczony spód tarty, a następnie wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy ok. 35 minut. Gdy tarta nam wystygnie przygotowujemy krem. Miksujemy serek mascarpone razem z cukrem a następnie dodajemy obrane figi. Tak przygotowanym kremem dekorujemy nasza tartę i gotowe Smacznego

Kuchenne Wariacje
rolada malinowa 180

podniebienie. Tym razem Mama przyszła do mnie z przepisem wyciętym z gazety. Wszystkie składniki w domu były, więc zajęłyśmy się tym od razu. Przepis w trakcie lekko modyfikowany, ponieważ masa nie była taka jakiej się spodziewałyśmy ;-) Mała sugestia po upieczeniu - ser biały mimo naszych modyfikacji jest mocno wyczuwalny (grudki). Dla jednych to na plus, dla nas do zmiany. Kolejnym razem(...)rozgrzanego do 175 st i piec przez ok 10 min  biszkopt przełożyć na ściereczkę i razem z nią zrolować - pozostawić do wystudzenia serek mascarpone wymieszać z twarogiem (ja miałam zwykły więc zmiksowałam mikserem jednak masa była zbyt sucha więc dodałam śmietankę) dodać zagęstnik do śmietany, 75 g cukru i cukier waniliowy (tak nie wanilinowy) ubić wszystko na puszysty krem

Gotowanie z pasją
Raffaello z truskawkami 1025

pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 200 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 1 szklanka wiórków kokosowych 1 kg truskawek (trochę zostanie) Przygotowanie: Biszkopt: Białka z cukrem mocno ubić, dodać żółtka, proszek do pieczenia i wymieszać. Mąkę przesiać i delikatnie wymieszać z masą. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 22 x 30. Piec(...)całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin. Wyjąć z lodówki i dodać serek mascarpone. Ubijać tak jak kremówkę, aż powstanie krem. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Na biszkopcie poukładać przecięte na pół truskawki (ścięciem do dołu), wyłożyć masę i wyrównać. Wierzch posypać pokruszonym biszkoptem. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego

Oryginalny smak
Bożonarodzeniowy Tort Korzenny 150

Nasączenie: sok wyciśnięty z 2 świeżych pomarańczy (około pół szklanki) Przełożenie: średni słoiczek konfitury wiśniowej (użyłam z własnej spiżarni z dużą ilością owoców) Masa: 500 ml śmietany kremowej 36% (Łaciata) - bardzo dobrze schłodzonej 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki cynamonu Dekoracja: tarta mleczna czekolada na boki cynamon na wierzch użyłam również kilka połówek wiśni(...)pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Jajka - oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno następnie dodać do nich cukier puder ciągle miksując, dodawać stopniowo żółtka. Następnie do masy przesiać  1/3 ilości mieszanki mąki i krótko zmiksować na  najmniejszych obrotach miksera. Wsypać kolejną 1/3 mieszanki i znów delikatnie zmiksować, to samo zrobić z pozostałą mąką. Masę wyłożyć

Blondynka Gotuje
Tort Wiśniowy 186

łyżeczka płaska proszku do pieczenia Nasączenie: wiśniówka (około pół szklanki) Przełożenie: średni słoiczek konfitury wiśniowej (użyłam z własnej spiżarni z dużą ilością owoców) Masa: 500 ml śmietany kremowej 36% (Łaciata) – bardzo dobrze schłodzonej 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z jednej laski wanilii Dekoracja: tarta gorzka czekolada na boki własnoręcznie zrobione dekoracje z gorzkiej czekolady użyłam również(...)pieczenia, zapiąć obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Jajka – oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno następnie dodać do nich cukier puder ciągle miksując, dodawać stopniowo żółtka. Następnie do masy przesiać  1/3 ilości mieszanki mąki i krótko zmiksować na  najmniejszych obrotach miksera. Wsypać kolejną 1/3 mieszanki i znów delikatnie zmiksować, to samo zrobić z pozostałą mąką. Masę wyłożyć

Blondynka Gotuje
Puszyste racuchy z gruszką i jabłkiem z musem czekoladowym. 147

śmietany. Dodajemy starte owoce i mieszamy. Smażymy na rumiano na oleju rzepakowym. Mus czekoladowy. -dwie duże łyżki kremu czekoladowego -serek mascarpone -śmietanka 30% 1/3 kubka śmietany ubijamy trzepaczką, dodajemy 3-4 łyżeczki mascarpone pojedynczo łącząc ze śmietaną; miksujemy. Tak przygotowaną masę łączymy z kremem (u mnie nutella), lub roztopioną, wystudzoną czekoladą mleczną

BaRepas
Biszkoptowy przekładaniec z kremem i czereśniami 139

łyżki kakao, tłuszcz do formy. Masa owocowa: niecały kilogram czereśni, cukier do smaku, trochę wody, ok. 3 łyżeczek mąki ziemniaczanej. Masa śmietanowa: mały kubek śmietany 30% lub 36%, zagęstnik do śmietany o smaku truskawkowym, opakowanie serka mascarpone, cukier puder do smaku. Blachę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia. Połącz obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Jajka sparz(...)smaku. Całość ubij. Gdy śmietana będzie już sztywna, dodaj do niej serek mascarpone i całość dokładnie wymieszaj. Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na pół, tak aby powstały dwa blaty. Blachę ponownie wyłóż papierem do pieczenia. Na dno połóż jeden z blatów. Rozprowadź na nim masę czereśniową (parę połówek owoców można odłożyć do dekoracji). Owoce przykryj drugim blatem. Wierzch

blog.moje-pasje.info
Mazurek migdałowy z malinami i czekoladą 144

składniki na masę malinową: 2 garście malin mrożonych 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka żelatyny składniki na masę czekoladową: 100 g gorzkiej czekolady (70% kakao) 1 łyżka masła 1 łyżka serka mascarpone do dekoracji: maliny migdały w płatkach wykonanie:  Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem na gładkie ciasto. Formujemy kulkę i odstawiamy do lodówki(...)Podgrzewamy tak długo aż maliny się rozpadną. Ściągamy z ognia i rozpuszczamy w tej miksturze żelatynę. Gdy mikstura lekko przestygnie wykładamy ją na spód mazurka i równomiernie rozprowadzamy. Gdy masa malinowa lekko się zetnie wykładamy na nią masę czekoladową. Czekoladę wraz z masłem i mascarpone roztapiamy w kąpieli wodnej. Gotową masę czekoladową rozprowadzamy na malinach. Gdy jest jeszcze świeża dekorujemy

Przysmaki Karolki
Czekoladowe babeczki z malinowym kremem 164

Malinowy krem: ok 230 g świeżych/mrożonych malin 5 – 6 łyżek cukru trzcinowego 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 400 g serka mascarpone, schłodzonego 100 g serka mascarpone, gdyby krem wyszedł za rzadki kilka kropel barwnika czerwonego, jeśli chcemy uzyskać mocniejszy kolor Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min do napęcznienia(...)Dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy do momentu jej rozpuszczenia. Studzimy. Ostudzoną frużelinę miksujemy blenderem, aby otrzymać gładką masę. Wkładamy nasze puree na kilka minut do lodówki, aby się schłodziło. W misce umieszczamy schłodzony serek mascarpone i przy pomocy miksera mieszamy, aż otrzymamy gładki krem. Cały czas miksując, stopniowo dodajemy puree malinowe. Dokładnie całość mieszamy

Słodki Pomysł