masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:97/248)

Wiśniowy tort na 1 urodziny mojego syna 205

kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 600-700 g wiśni bez pestek (u mnie mrożone) 150 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kg śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 opakowania cukru waniliowego 2 opakowania galaretki wiśniowej lub truskawkowej + 200 ml wody WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)nasączenia. Do szklanki nalać odrobinę wody, wsypać mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Wlać stopniowo do wiśni mieszając. Podgrzewać do momentu, aż masa zgęstnieje do konsystencji gęstego kisielu. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukry waniliowe. Na koniec dodać serek mascarpone i krótko zmiksować. 200 ml wody zagotować, wyłączyć palnik i wsypać galaretki. Dobrze wymieszać i zostawić do ostudzenia. Zimną, lekko już

Passions hobbies life
Sernik w kropki 226

zbożowego spodu i mlecznej czekolady tworzą spójną całość. Tortownica 24cm 200g herbatników zbożowych 1 szklanka musli z orzechami 125g margaryny 0.5kg sera (użyłam gotowego z wiaderka) 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 250ml śmietanki 30% 4 jajka 1 szklanka cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 1/2 olejku śmietankowego Dr Oetkera 1 opakowanie Sernixa 50g roztopionego masła 1 szklanka(...)wraz z musli kruszymy w mikserze. Margarynę topimy i gorącą wlewamy do ciasteczek. Miksujemy. Przygotowaną masą wykładamy spód tortownicy i odkładamy do lodówki na czas przygotowywania sera. Ser: Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy szklankę cukru i cukier waniliowy. Miksujemy. Dodajemy ser oraz serek mascarpone, śmietankę, olejek i przestudzone roztopione masło. Mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Dodajemy do ubitych żółtek

Kuchnia w czekoladzie
Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 254

garnek kładziemy miseczkę z czekoladą) dodajemy do czekolady 3 łyżki śmietany kremówki. Odkładamy czekoladę do wystygnięcia.Do miski dajemy serek mascarpone, dodajemy 300 ml śmietanki kremówki, 2 łyżki cukru pudru, wymieszać wszystko mikserem. 1/2 zostawiamy w misce, a drugą połowę masy dzielimy na dwie równe części i przekładamy do osobnych miseczek.Maliny należy zmiksować na gładką masę o przełożyć do miseczki

Serce zamknięte w formie pyszności
Tort śmietanowy z truskawkami 233

pozostałym cukrem aż do powstania żółtej kremowej konsystencji .Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę (pszenną, ziemniaczaną) z proszkiem do pieczenia i pięć łyżek ubitej piany z białek ( białka dla zmiękczenia masy, aby dała się ona łatwo wymieszać). Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, dodajemy do niej pozostałą pianę z białek i delikatnie za pomocą(...)wyjmujemy z formy. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej,kremowej masy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, na który układamy pokrojone truskawki- przykrywamy kolejnym blatem

Domowe Torty
Sernik jagodowy z serkiem mascarpone 155

pozostaw kilka większych kawałków. Zetrzyj skórkę z cytryny, a następnie wyciśnij sok Ubij razem cukier puder, sok cytrynowy, skórkę, serek mascarpone, twarożek Philadelphia i połowę śmietanki, aż do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji Na dnie szklaki lub pucharka ułóż warstwę masy serowej, na to porcję jagód. Przekładaj warstwy, aż do wyczerpania składników i odstaw porcje sernika do schłodzenia w lodówce(...)Ubij osobno pozostałą śmietankę. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną, pokruszonymi herbatnikami i pistacjami. Dajcie znać, jak Wam smakował sernik jagodowy z serkiem mascarpone

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tort Oreo 221

powstania żółtej kremowej konsystencji. Do masy powstałej z ubitych żółtek i cukru dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, budyń, zapach waniliowy, barwnik czarny i pięć łyżek ubitej piany z białek ( białka- aby masa nabrała lekkości i łatwo dała się wymieszać). Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, dodajemy do niej pozostałą pianę z białek i delikatnie(...)wyjmujemy z formy. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Rozdrabniamy serek za pomocą łyżki- następnie ponownie wszystko ze sobą miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Połowę kremu przekładamy do osobnego naczynia i wkruszamy do niego 10 ciasteczek, po czym całość delikatnie mieszamy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt przekrajamy

Domowe Torty
Limonkowy deser lodowy z serkiem mascarpone i słomką ptysiową 158

twarda i nie rozpływająca się jak klasyczne lody. Polecam! Kto spróbuje? (Litrowy pojemnik po lodach, u mnie o wymiarach 12 x 19 cm) 200 ml śmietanki 30-36% 100g serka mascarpone   3 łyżki cukru pudru (płaskie)   1 łyżka miodu (około 20g) 3 łyżki soku z limonki 1 łyżeczka startej skórki(...)limonki Dodatkowo: 50g słomki ptysiowej (użyłam w cukrze Brześć )  Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone uprzednio zmiksowanym z miodem oraz sokiem i skórką z limonki. Na końcu do masy wmieszać słomkę ptysiową przełamaną na 3-4 części. Całość przełożyć do pudełka, zamknąć i schłodzić w zamrażarce. Najlepiej, aby deser przed podaniem postał

Di gotuje
Babeczki z michałkami 232

piekarnika i studzimy. Krem z białymi michałkami – krem z białymi michałkami : 250 ml śmietany kremówki 30/36% 90 g białej czekolady, połamanej 150 g serka mascarpone, schłodzonego 1-2 łyżki cukru pudru, opcjonalnie 5 białych ”Michałków”, bardzo drobno posiekanych ok 40 g podpieczonych, drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych (opcjonalnie) W małym rondelku podgrzewamy(...)dodajemy połamaną czekoladę. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i  wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane

Słodki Pomysł
Malinowa chmurka (truskawkowa) 176

całość będzie tężeć wylewamy na kruchy spód ciasta. Następnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej cukier, oraz cukier wanilinowy. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone. Żelatynę rozpuszczamy w 75 ml wrzącej wody i dodajemy do masy. Gotowy krem przekładamy na stężałą galaretkę.  Na wierzch delikatnie przekładamy ciasto z bezą - bezą do góry.  Gotowe ciasto przechowujemy w lodówce. Spodobał

Pani domowa
AKSAMITNY SERNIK Z KAWOWĄ NUTKĄ 176

łyżki). Wstawcie na kilkanaście minut do lodówki. Nagrzejcie piekarnik do 150 st bez termoobiegu, z termoobiegiem do 130 st. W wodzie rozpuśćcie kawę. Mascarpone, serek, śmietanę, cukier, mąkę i ekstrakt z wanilii zmiksujcie na gładką masę. Dodajcie żółtko i jaja, zmiksujcie, dolejcie rozpuszczoną kawę, dokładnie wymieszajcie. Masę serową wlejcie na przygotowany spód. Wstawcie do piekarnika, pieczcie około 1,5 godz

OliveandThyme
Tiramisu bez jajek 214

całkowitego ostygnięcia. Następnie wymieszaj ją z likierem (lub rumem, jak u mnie).  Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder, następnie wymieszaj z serkiem mascarpone. Mieszaj całość tylko do połączenia się składników (w innym przypadku masa się zważy).  Przygotuj naczynie, w którym umieścisz deser.  Biszkopty maczaj w kawie i alkoholu, układaj następnie na dnie naczynia. Na nie wyłóż

Garniec Magalie
Kinder Country z ganache, na dużą blaszkę. 202

rozpuściła.  800 ml kremówki ubijamy na sztywno i dodajemy do niej stopniowo rozpuszczoną czekoladę ciągle miksując. Następnie wkręcamy do śmietany, także stopniowo serki mascarpone. A na koniec dodajemy żelatynę wlewając ją cienkim strumieniem. Pierwsza masa jest gotowa.  Masę wykładamy na herbatniki, rozkładamy równo i przykrywamy drugą warstwą tych ciasteczek. Ciasto wkładamy do lodówki i zabieramy się za ciemną

Poezja Smaków - blog kulinarny
Malinowa chmurka 1126

iasto posmarować tak otrzymaną bezą i posypać płatkami migdałowymi. Upiec na złoty kolor w 160 stopniach przez ok 25 minut.  Masa:  1/2 l śmietany kremówki  2 fixy do śmietany kremówki  2 serki mascarpone, ew. bieluch 4 łyżki cukru pudru  1/2 kg świeżych lub mrożonych malin  2 galaretki malinowe  Dwie galaretki malinowe rozpuścić

Aromatyczne Podróże
Rzodkiewki dobrze nadziane 129

środka wyjąć i nie uszkodzić skórki. Resztki lekko zmiksować, oprószyć solą, wymieszać i odstawić na parę minut. Następnie odcisnąć, przełożyć do miski. Dodać serek mascarpone i szczypiorek, wymieszać. Doprawić do smaku solą. Napełnić wydrążone rzodkiewki masą. *rzodkiewki mają być duże, jędrne, nie sparciałe zastawa

królestwo garów
Tiramisu czekoladowo-kawowe w pucharkach 169

cukrem ubijamy w miseczce nad parą wodną, do momentu aż uzyskamy puszystą gęstą pianę, mieszamy z 3 łyżkami likieru czekoladowego.  Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy mikserem. Śmietankę ubijamy oddzielnie na sztywno, dodajemy  do masy serowo-jajecznej, delikatnie mieszamy.  Wylewamy masę na nasączone biszkopty, sypiemy kakao, oprószamy czekoladowymi wiórkami. Chłodzimy minimum 3 godziny w lodówce

Wanilia i Kardamon