masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:105/248)

Ciasto francuskie z kiwi i mascarpone + film 203

wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy aż składniki się połączą. Tak przygotowaną masę przekładamy na wystudzone ciasto francuskie i dokładnie ją rozprowadzamy. Brzegi ciasta posypujemy płatkami migdałowymi. Obrane owoce kiwi kroimy w cienkie plasterki a następnie układamy

Smakowite Dania
Tort tiramisu 410

wyłożonej papierem do wypieków i piec ok 40 minut w temperaturze 170*C. Gdy biszkopt wystygnie przekroić go na 3 części. Składniki na masę: 150 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 750 g schłodzonego serka mascarpone 100 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować na jednolity krem

The Sweet Damsel
DESER TIRAMISU 112

Żółtka wybijamy do miski. 2. Dodajemy cukier, cukier waniliowy. 3. Ucieramy nad gorącą kąpielą wodną. Odstawiamy do wystudzenia. 4. Do przestudzonych żółtek dodajemy serek mascarpone – po łyżce, stopniowo ucierając (ser powinien mieć temp. pokojową). 5. Gotową masę wkładamy do lodówki.  Ja włożyłam na całą noc, a deser składałam na drugi dzień. 6. Do filiżanki wsypujemy 4 łyżeczki kawy wlewamy

Marcepanowa kuchnia
Sernik ze śliwkami 192

przygotowania: Składniki na kruche ciasto zagniatamy, przekładamy do zamrażarki i chłodzimy przez ok 20 minut. Sernik- Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy ser oraz serek mascarpone, śmietankę i budyń rozmieszany wraz z mąką ziemniaczaną w mleku. Do masy serowej dodajemy masło, mieszamy i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy wydrylowane połówki śliwek skórką do spodu, a na nich paski

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto leśny mech 507

dłoniach na okruszki. Dolny blat ciasta przekładamy z powrotem do tortownicy. --> Krem: --> W misie miksera ubijamy śmietanę, gdy śmietana będzie gęstnieć dodajemy serek mascarpone i ubijamy na sztywny krem. Pod koniec dodajemy cukier puder. Do masy dodajemy maliny i borówki (trochę zostawiamy do dekoracji na wierzch ciasta). --> Wykonanie: --> Gotowy krem wykładamy na spód ciasta, wierzch posypujemy okruchami z ciasta

Marta Gotuje
Szybki deser z mascarpone, galaretką i owocami 205

można użyć odrobinę więcej lub mniej śmietany, ale nie może być chudsza niż 30%. Śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać serek mascarpone dalej miksując do momentu, kiedy śmietana i serek połączą się w jednolitą masę. W tym momencie można dorzucić owoce i dalej zmiksować. Ja wrzuciłam borówki, którym nic się nie stało a fajnie wymieszały się z masą

Ze smakiem bez glutenu
Fit pralinki tiramisu 248

serka mascarpone 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku 1-2 łyżki miodu 2 łyżki serka homogenizowanego 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki kakao Serek wymieszać z jogurtem, mascarpone, kawą i miodem. Dodać płatki i wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt rzadka - dosypać płatków,  lub przeciwnie - dodać więcej jogurtu. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego.  Obtaczać w kakao

Chocolate Muffin Blog
Sernik na zimno z morelami 124

brzozowy) Kłos-Pol 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Krok 1 Do misy wkładamy serek mascarpone, serki waniliowe, cukier puder i sok z cytryny. Składniki miksujemy na jednolitą masę. Krok 2 Żelatynę wsypujemy do szklanki i zalewamy dosłownie 6 łyżkami  zimnej wody, mieszamy aż zgęstnieje.Teraz wstawiamy do mikrofali na około

Różowa kuchnia
Jajka faszerowane serkiem mascarpone 239

świeża bazylia, czerwona papryka wykonanie: Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przekroić delikatnie na pół i wydłubać do miseczki żółtka. Do żółtek dodać serek mascarpone, przyprawy i pokrojony cienko szczypiorek. Wszystko dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Masę nakładać do białek. Posypać dekoracyjnie słodką papryką. Smacznego

Ania i Marcin gotują
Ptysie 142

pieczenie NIE OTWIERAĆ piekarnika -  W wysokim pojemniku ubić śmietankę z cukrem na sztywno -  Porcjami dodawać serek mascarpone ,delikatnie mieszać. -  Ostudzone  ptysie  przekroić   na   pół   i   nakładać   do   środka   masę   serowo  śmietanową,      przykryć górna  połówką

Eli Gotowanie
Sernik na zimno 106

wody. Ubić śmietankę kremową na średnio sztywną pianę, następnie dodać cukier puder i ubić na sztywną pianę. Ubijając dodawać po jednej czubatej łyżce serka mascarpone. Namoczoną żelatynę rozpuścić szybko mieszając w około 1/4 szklanki gorącej wody. Masę serową zmiksować z roztopioną czekoladą, a następnie z rozpuszczoną, ostudzoną ale lekko ciepłą żelatyną. Masę wyłożyć na spód z herbatnik

cucinare
Tort bezowy z kremem i owocami 232

bardzo istotne, ponieważ śmietany nie możemy "przebić", wtedy powstanie masło :) Zatem gdy osiągniemy pożądany stan, dodajemy cukier waniliowy i pomału, łyżkami dodajemy serek mascarpone i na wolnych obrotach miksera mieszamy do uzyskania gładkiej, puszystej, jednolitej masy. Połowę kremu wykładamy na jeden placek bezy, układamy na nim troszkę owoców, następnie przykrywamy drugą bezą i postępujemy tak samo, czyli wykładamy na niego

Taste Of My Day
Puszysty tort imieninowy 232

śnieżka 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 600 ml mleka Do mleka wsyp kremy i śnieżki. Ubij na sztywno. Dodaj serek mascarpone i cukier waniliowy dokładnie zmiksuj. Dobrze jest rozmieszać serek przed dodaniem do masy. Poncz: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 200 ml gorącej wody 100 ml amaretto lub likieru kawowego Zimny biszkopt przetnij na 3 części. Spód nasącz

Cynamonowe szczęście
Przekładaniec masą śmietanową 144

można było ukroić ..i smacznie zjeść. Biszkopt 5 jajek 1 szkl.mąki 1 szkl.cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa śmietanowa 750 ml śmietany 30 % [u mnie 660 ml] 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru aromat cytrynowy  1 galaretka agrestowa [ wiśniowa] 4 płaskie łyżki żelatyny Warstwa owocowa 1/2kg dowolnych owoców 2 galaretki brzoskwiniowe Poncz

Moje domowe kucharzenie
Tiramisu 162

Białka oddzielić od żółtek i mikserem ubić pianę (piana ubije się łatwiej i będzie sztywniejsza, jeśli doda się do niej szczyptę soli). Do serka mascarpone dodać żółtka i cukier wanilinowy i całość utrzeć mikserem na gładką masę. Na koniec dodać ubitą pianę i ponownie wszystko delikatnie wymieszać. W misce zmieszać kawę i Amaretto. W mieszaninie kolejno na chwilę zanurzać biszkopty

W SMAK
Caramel Brownie Tower 434

puch z cukrem pudrem, dodajemy masło orzechowe, ciągle ucierając. Do kremu dodajemy pokruszone krakersy i mieszamy łyżką. Krem nr 3 1/2 masła pudełko serka mascarpone cukier puder- 2 łyżki Z w/w składników ucieramy krem na puszystą masę. Na sam wierzch: polewamy rozpuszczoną czekoladą mleczną i posypujemy waniliową chałwą. Wykonanie: Biszkopt kroimy na 3 części, na sam dół wykładamy krem

SMYKWKUCHNI
Babka z jagodami 198

pyszna i szybko znika. Składniki: 300g masła 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 jajek 1 szklanka cukru 250 g serka mascarpone 1 budyń waniliowy jagody Przygotowanie:Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać porcjami mascarpone po jednym jajku i cały czas miksować na średnich obrotach. Mąkę, proszek do pieczenia i budyń przesiać przez sitko dodawać

Ala piecze i gotuje
Raffaello z truskawkami- raffaello with strawberries 326

truskawek  Rozpuszczamy na małym gazie czekoladę z niewielką ilością śmietany. Ubijamy kremówkę. Dodajemy ropuszczoną I schłodzoną czekoladę. Ubijamy.W drugiej misce ubijamy serek mascarpone. Po ubiciu łączymy ze śmietaną.  Na pierwszym placku rozmarowujemy ok 1/3 masy. Nakładamy truskawki I przykrywamy ciastem.( Zostawiamy 3-4 do dekoracji )Wracamy do ubijania, dodając wiórki kokosowe. Po wymieszaniu. Nakładamy ok 1/2 masy

Smaki Edyty
Tort jeżynowo-śmietankowy z bezami 147

Przesiać mąki i wymieszać delikatnie z masą jajeczną. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Wylać masę i wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić.   Krem : 250 g serka mascarpone 600 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając(...)szklanki wody   Składniki wymieszać (uwaga na pestki). Wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy blat ułożyć na parterze. Nasączyć 1/3 ponczu. Posmarować połowa konfitury. Wyłożyć połowę masy (z 2/3), wyrównać. Przyłożyć drugi biszkopt i postąpić podobnie. Na wierzchu ułożyć ostatni biszkopt. Nasączyć. Wierzch i boki posmarować masą odłożoną do dekoracji. Na wierzchu i bokach przykleić bezy i jeżyny

Chocolate Muffin Blog
Tort fistaszkowy z nutą kawy i karmelem czekoladowym 193

suchej patelni, 250 g serka mascarpone 200 g orzechów zmielić na gładki krem za pomocą malaksera, może to potrwać kilkanaście minut, ostudzić. Zmielone orzechy umieścić w misie miksera, dodać serek, zmiksować do połączenia składników i napuszenia się serka. 100 g orzechów umieścić w malakserze, posiekać na ok 3 mm kawałki. Do masy orzechowej dodać posiekane orzeszki, wymieszać. Nasączenie: 3/4 szklanki(...)pokojowej) Likier wymieszać z wodą, odstawić. Składniki na krem kawowy: 500 g serka mascarpone 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulkach, może być Inka) Wszystkie składniki umieścić w misie miksera, zmiksować do momentu aż masa stanie się sztywna. Przełożyć do rękawa cukierniczego, zakończonego dużą wciętą gwiazdką u mnie

moj przepis na
Tort cytrynowy 410

cukrem aż do powstania żółtej kremowej konsystencji .Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę (pszenną, ziemniaczaną) z proszkiem do pieczenia, sok z cytryny i pięć łyżek ubitej piany z białek ( białka dla rozluźnienia masy, aby dała się ona łatwo wymieszać). Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już jednolitą masę, dodajemy do niej pozostałą pianę z białek oraz startą(...)dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder, sok z cytryn oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, po czym ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. 1/3 kremu przekładamy do osobnego naczynia ( ma on pozostać w kremowym kolorze). Do pozostałej części dodajemy trochę barwnika spożywczego, po czym

Domowe Torty
Ciasto pomarańczowe bez pieczenia 325

Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na ciasto bez pieczenia. Spód: 180 gr herbatników kakaowych 7 dkg masła bez soli Masa: 1 galaretka pomarańczowa 1/2 szkl. świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 4 łyżki cukru pudru 330 ml śmietany kremówki (36%) 300 gr serka mascarpone 10 dkg czekolady mlecznej Ciasto pomarańczowe bez pieczenia Jak przygotować ciasto pomarańczowe. Herbatniki pokruszyć. Możemy to zrobić w mikserze(...)misce ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na półsztywno. Następnie dodać serek mascarpone i ubijać przez kilka sekund aż całość zaczyna gęstnieć. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę. Galaretkę najlepiej jest wlać ale nie całą od razu a wlewać średnią strużką, cały czas ubijając przy tym masę. Gotową masę wylewamy na spód kakaowy. Dokładnie rozprowadzamy. Schładzamy w lodówce przez co najmniej

mecooks
Tort kosz kwiatów 164

mieszamy. Na sam koniec dodajemy orzechy i całość delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, samo dno i pieczemy około 18-20 minut w temperaturze 175 stopni bądź do suchego patyczka.  Krem orzechowo-kawowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 2 opakowania serka mascarpone każdy po 250 gram 4 kieliszki wódki orzechówki 200 gram posiekanych orzechów włoskich(...)pozostało grudek, studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i nadal ubijamy. Do gotowej kremówki dodajemy serek mascarpone i mieszamy. Następnie dodajemy kawę, orzechy i wódkę, mieszamy do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy wystudzoną żelatynę. Masę odstawiamy na godzinę do lodówki, po tym czasie możemy przekładać tort. Do naponczowania tortu użyłam wódki orzechowej

Krakowskie smaki Ani
Tort Jagodowo – Cytrynowy 127

masła i ponownie ucieramy do połączenia. Delikatnie wlewamy maślankę, sok i skórkę z cytryn i ucieramy na niskich obrotach miksera. Jagody obtaczamy w łyżce mąki i wsypujemy do utartej masy. Mieszamy szpatułką do połączenia. 3 formy kwadratowe lub okrągłe o boku (średnicy) 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy po równo na 3 formy. Wstawiamy do nagrzanego(...)jednakowych form polecam upiec każdy blat oddzielnie. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Ubijamy na szytwną, gładką masę. Wykonanie: Na pierwszy blat wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Ponownie wykładamy kolejną partię kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Wykładamy ostatnią część kremu

Made By Mom And Son
Tort bezowy z owocami 265

beza? Chyba nie ma :)... Składniki: BEZA: 4 białka szczypta soli 240g cukru drobnego do wypieków 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej: KREM: 200g śmietany 30% 125g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny OWOCE: użyłam truskawek, borówek oraz malin. Przygotowanie: Wcześniej przygotowujemy papier do pieczenia, najprościej będzie na kwadratową blachę ułożyć papier(...)wystygnięcia piekarnika. Ostrożnie wyciągamy z piekarnika. KREM: schłodzoną śmietanę 30% ubijamy z cukrem na sztywno. Na koniec dodajemy serek mascarpone oraz sok z cytryny. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia się składników. Uwaga! Kremem smarujemy bezę przed podaniem. Posmarowanie masy bezą i schowanie do lodówki spowoduje, że beza zmięknie. Wierzch bezy smarujemy kremem, układamy owoce i gotowe! I można

Gotuj z Mąką
sernik w wersji tortowej 237

pszennej 125 g margaryny 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 5 jajek 3/4 szkl cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka ekstraktu waniliowego krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 duża łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny ponadto: świeże truskawki galaretka o smaku(...)wylać masę serową. Blaszkę przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni, piec ok godzinę. Następnie wystudzić. Galaretkę rozrobić wg przepisu na opakowaniu. Truskawki pokroić na plasterki. Kawałki truskawek rozłożyć na serniku, wylać tężejącą galaretkę, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny. Wymieszać delikatnie z serkiem mascarpone. Krem rozsmarować

6niebo
Sernik kawowy 220

wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 850 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie lub twarogu sernikowego 250 g serka mascarpone 200 g drobnego cukru 50 g mąki ziemniaczanej 5 jajek 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 50 ml wrzątku  Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę(...)wymieszać. Następnie po trochu dodawać ser. Wlać wystudzoną kawę. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać.  Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piec około 1,5 godziny. Sernik powinien mieć ścięty, sprężysty wierzch. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Następnie wyjąć ciasto z piekarnika

maniapieczenia
Tiramisu bez jajek na spodzie czekoladowym 154

mascarpone i śmietana były mocno schłodzone, najlepiej całą noc - w innym przypadku masa się zważy. Do nasączenia biszkoptów można użyć dowolnego alkoholu np. likieru Bailey's, Sheridan's czy innych o smaku kawy. Spód: 1/2 dużego opakowania herbatników czekoladowych 2 kostki czekolady mlecznej, rozpuszczonej 3 duże łyżki masła Wszystkie składniki umieścić w misie blendera. Miksować, aż masa będzie miała konsystencję(...)Umieścić w lodówce na czas przygotowania kremu. Krem: 250 ml śmietany 36 %  250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Składniki powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę i ser ubić do otrzymania sztywnego kremu. Dodać cukier, krótko zmiksować. Na schłodzony spód wyłożyć 1/3 masy. Schłodzić. Dodatkowo: 1 duże opakowanie podłużnych biszkoptów 1 szklanka mocnego naparu kawowego, schłodzonego (3-4 łyżeczki

Chocolate Muffin Blog
Babeczki misie 162

posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM : 250 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 250 g serka mascarpone 3 płaskie łyżki ciemnego kakao DODATKOWO: 24 szt. draży czekoladowych 12 szt.małych, okrągłych cukiereczków np. skittles 12 szt. delicji z czekoladą Przepis : BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik(...)palcami. KREM: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę z cukrem pudrem. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy serek mascarpone oraz kakao. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Krem nakładamy do rękawa do zdobienia tortów. Robimy kremowe zdobienia- jedno obok drugiego, aż cała góra babeczki będzie pokryta

Domowe Torty
Babeczki z kremem mascarpone 154

łyżki kakao 6 łyżek mleka 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany  kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru Dowolne owoce do dekoracji Wykonanie: Jajka ucieramy z cukrem na gładką puszystą masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, kakao i dodajemy do utartej masy jajecznej. Wlewamy mleko i olej(...)formy na babeczki i pieczemy około 30 minut do suchego patyczka. Babeczki studzimy na kratce. Krem: Schłodzoną śœmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Na koniec dodać serek mascarpone i delikatnie zmiksować. Ozdabiamy babeczki kremem a następnie dekorujemy owocami

O kuchni z uczuciem
Biszkopt na migdałach z kremem borówkowym na bazie mascarpone 196

biszkopt bez dodatku mąki. Składniki na spód biszkoptowy: 100 g drobno zmielonych płatków migdałów 4 jajka L 2 łyżki ksylitolu/syropu z agawy bądź ew.cukru na krem: 250 g mascarpone 250 ml kremówki 150 g gładkiego twarożku 200 g borówek 2 łyżki dżemu malinowego (u mnie bez dodatku cukru) 3 duże łyżki żelatyny *opcjonalnie słodzik lub cukier do smaku(...)czasie wyłączyć i otworzyć piekarnik i zostawić w nim ciasto jeszcze na kilka minut. KREM: Serek mascarpone zmiksować z twarożkiem.  Dodać borówki oraz dżem i miksować do połączenia składników. Można także zmiksować borówki w blenderze i przelać powstały mus do masy. Kremówkę ubić ze słodzikiem lub z cukrem (wedle uznania) i dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Na końcu rozpuścić

Ze smakiem i z pasją
Czekoladowy krem z mascarpone 137

dużych oczkach. W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć,przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder, kakao oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Do kremu dodajemy wiórki czekoladowe i delikatnie- ręcznie mieszamy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka

Domowe Torty

Proponowane wyszukiwania