łyżkami kremówki topimy w kąpieli wodnej. Gorzką czekoladę siekamy. W miseczce ubijamy serek śmietankowy , cukier i jajka. Dokładamy serek mascarpone , resztę kremówki , mąkę kukurydzianą , sok i skórkę z pomarańczy. Stopioną czekoladę wlewamy do masy i wsypujemy posiekaną czekoladę gorzką . Dokładnie i mieszamy i wylewamy masę na podpieczony spód. Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temp. 160 C. Tabliczkę białej czekolady
Słodkości i nie tylkołyżki kakao Przygotowanie: Śmietankę kremówkę 30% ubijamy na sztywno (ważne, aby śmietanka była schłodzona), powoli dodając cukier puder. Następnie dodajemy powoli serek mascarpone, delikatnie mieszając łyżką. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i wlewamy (ostudzoną!) do naszej serowej masy, mieszamy. Masę dzielimy na pół. Do jednej miseczki z masą serową dodajemy startą na drobny oczkach białą czekoladę i wiórki kokosowe, mieszamy
Słodkie okruszkimleka skondensowanego słodkiego 190 g serka mascarpone gorzkie kakao do obtoczenia 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka cukru waniliowego Do garnuszka dodać serek mascarpone i mleko skondensowane. Wszystko ze sobą wymieszać i gotować na małym ogniu. Gdy masa będzie już ciepła dodać cukier waniliowy i ponownie wszystko ze sobą połączyć. Na sam koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance wrzącej
Ugotowaćekstraktu waniliowego - 1 łyżeczka esencji migdałowej Dodatkowo: - cukier puder do oprószenia Twaróg 3 krotnie przepuszczamy przez maszynkę. Do zmielonego twarogu dodajemy 500g serka mascarpone – oba sery łączymy łyżką lub szpatułką. Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę (robotem). Porcjami dodajemy zmielony twaróg, miksujemy na niskich obrotach, następnie wsypujemy przesianą mąkę i dodajemy ekstrakt waniliowy oraz esencję migdałową
mojewypiekiinietylkopiec przez 15 min. Po czym wyjąć obciążenie i piec kolejne 10 min tak aby ciasto było lekko zrumienione. Serek mascarpone połączyć z cukrem pudrem i aromatem waniliowym i dodać ubitą na sztywno śmietankę. Masę wykładamy na ostudzoną tartę. Brzoskwinie kroimy w półksiężyce ok 3 -5 mm i układamy na tarcie wg uznania (ja zakładałam jeden plasterek na drugi
IMPRESJA SMAKUutrzymuje się na babeczkach! Opakowanie śmietanki 36% przekładamy do wysokiej miski, dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Po ubiciu dodajemy opakowanie serka mascarpone, 2-3 krople aromatu waniliowego i miksujemy do połączenia i powstania jednolitej, kremowej masy. Krem gotowy, pozostaje go tylko nałożyć. Jeżeli nie mamy specjalnego urządzenia do tego celu (ja nie posiadam), bierzemy woreczek strunowy, nakładamy krem
PastelFoodGorąco polecam! Składniki:250g serka mascarpone, 400g gęstej śmietany 18%,laska wanilii, 2 białka, 60g mlecznej czekolady, 60g cukru pudru. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, śmietaną i nasionami z laski wanilii. Zmiksować na gładką masę. Dodać startą na drobnych oczkach czekoladę. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę dodać do masy i delikatnie wymieszać. 6 kubeczków po jogurtach
Z miłości do słodkościłyżeczka soku z cytryny, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 laski wanilii, 200g świeżych truskawek, 2 łyżki konfitury z truskawek. Serek mascarpone utrzeć z serkiem homogenizowanym, sokiem z cytryny, cukrem pudrem oraz nasionami wanilii na gładką masę. Krem nałożyć do wystudzonych tartaletek. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w ćwiartki, wymieszać z konfiturą. Ułożyć na wierzchu ciastek. Przechowywać w lodówce
Z miłości do słodkościutrzymuje się na babeczkach! Opakowanie śmietanki 36% przekładamy do wysokiej miski, dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Po ubiciu dodajemy opakowanie serka mascarpone, 2-3 krople aromatu waniliowego i miksujemy do połączenia i powstania jednolitej, kremowej masy. Krem gotowy, pozostaje go tylko nałożyć. Jeżeli nie mamy specjalnego urządzenia do tego celu (ja nie posiadam), bierzemy woreczek strunowy, nakładamy krem
PastelFoodsoli 2 łyżki stołowe drobnego cukru 1/3 szklanki oleju Składniki (na dodatki): 1 opakowanie serka mascarpone 3 łyżki stołowe kremu pistacjowego syrop - polecam syrop z pigwy kilka pistacji Wykonanie: Rozgrzej gofrownicę. Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę. Dodaj do niej ubite wcześniej białka i delikatnie wymieszaj całość. Piecz gofry w gofrownicy(...)około 3-4 minut), aż będą miały piękny kolor. Studź gofry na kratce, każdy ułóż na niej osobno. To prosty sposób, aby Twoje gofry pozostały chrupiące! :) Wymieszaj serek mascarpone wraz z kremem pistacjowym. Pistacje zgnieć w moździerzu. Układaj następnie krem na gofrach, posyp go pistacjami, na koniec zaś polej syropem z pigwy. Smacznego
Garniec Magalieudekorować wystudzone bałwanki. Śnieżny krem: 400 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść wiórków kokosowych (opcjonalnie) Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder i dalej ubijać. Stopniowo dodawać serek, tak by powstała jednolita masa. Krem można nałożyć do rękawa cukierniczego lub nakładać na muffinki po prostu łyżką. Posypać wiórkami
maniapieczeniarozmrażamy, dokładnie odparowujemy na suchej patelni i blendujemy. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą, jasną masę. Nie przestając miksować cienkim strumieniem wlewamy do masy olej. Dodajemy również ekstrakt waniliowy i jeszcze raz miksujemy. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, i dodajemy stopniowo do masy jajecznej nadal miksując. Na koniec dodajemy szpinak i całość miksujemy. Foremkę smarujemy masłem(...)było w nim ciemniejszej skórki. Lekko rozdrabniamy placami. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku. 250 g serka mascarpone i 100 ml śmietany miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru. Na końcu dodajemy żelatynę i krótko miksujemy. Na szpinakowy blat wykładamy masę śmietankową i wyrównujemy ją. Na masę śmietankową wykładamy lekko ścięty mus arbuzowy i wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy drugą
Trzeci talerzjajka 1/2 szklanki mleka Krem do babeczek 100g serka mascarpone 200ml śmietanki 36% 1 łyżeczka cukru pudru zielony barwnik spożywczy w proszku/żelu Sposób przygotowania Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać razem. W garnuszku rozpuścić masło i odstawić do przestygnięcia. W oddzielnej misce jajka zmiksować z cukrem na gładką masę. Wsypać mąkę wymieszaną z kakao, dodać rozpuszczone masło, mleko(...)łyżką do momentu połączenia się składników. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami/papierem dopieczenia i napełniać masą do 3/4 wysokości. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec do 20 minut. Przygotować krem - mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Pod sam koniec ubijania dodać cukier, serek mascarpone i barwnik spożywczy. Zmiksować do momentu połączenia się składników. Krem schłodzić w lodówce
pink envelopemascarpone 180-200 ml śmietany kremówki 30% sok z jednej cytryny 2 1/2 łyżki cukru pudru Przygotowanie Ciasto Jajka ubijamy z cukrem. Cytrynę sparzamy wrzątkiem. Do masy jajecznej dodajemy startą skórkę z dwóch cytryn oraz 2 1/2 łyżki soku. Następnie dodajemy kokos, miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki: miękkie masło, przesianą mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą. Wszystko miksujemy na gładką masę. Masę przekładamy(...)Pieczemy 30-35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i studzimy. Gdy ciasto przestygnie przecinamy na pół tworząc dwa placki pomiędzy, które nakładamy krem. Krem Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone łączymy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Następnie łączymy delikatnie z ubitą śmietaną. Wierzch ciasta dowolnie dekorujemy, np. cukrem pudrem. Smacznego Notes Przepis własny By Magdalena beta calories
Słodkie okruszkimascarpone 180-200 ml śmietany kremówki 30% sok z jednej cytryny 2 1/2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem. Cytrynę sparzamy wrzątkiem. Do masy jajecznej dodajemy startą skórkę z dwóch cytryn oraz 2 1/2 łyżki soku. Następnie dodajemy kokos, miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki: miękkie masło, przesianą mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą. Wszystko miksujemy na gładką masę. Masę(...)Pieczemy 30-35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i studzimy. Gdy ciasto przestygnie przecinamy na pół tworząc dwa placki pomiędzy, które nakładamy krem. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone łączymy z sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Następnie łączymy delikatnie z ubitą śmietaną. Wierzch ciasta dowolnie dekorujemy, np. cukrem pudrem. Smacznego
Słodkie okruszki