masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:115/248)

Ciasto jak Reese's 185

mleka 100 g orzechów ziemnych (bez soli) Wykonanie: 200 ml  śmietanki zmiksować, z dwiema łyżkami pudru. W osobnej misce  serek mascarpone z resztą cukru pudru, następnie dodać masło orzechowe i dobrze zmiksować wszystko. Do tej masy dodać śmietankę i delikatnie wymieszać całość łyżką. Krakersami wyłożyć spód formy i na to dać masę, potem znów krakersy. Krówki rozpuścić

Moje pyszne gotowanie
Ciasto z borówkami i galaretką bez pieczenia 233

galaretkę z owoców leśnych w 1,5 szkl gorącej wody. Ostawiam do wystygnięcia. Miksujemy śmietanę 30%, gdy jest już zmiksowana dodaję serek mascarpone. Miksuję krótko. Dodaję galaretkę z owoców leśnych rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody. Odstawiam masę do lodówki żeby szybciej stężała. W formie na tartę układam biszkopty. Wyjmuję masę serową z lodówki, wykładam na biszkopty (konsystencja masy jest

MojaQchnia.pl
Biszkoptowy przysmak z mascarpone i słonecznikiem 213

ciasto biszkoptowe. Piekłam 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroiłam w poprzek biszkopt. Zmiksowałam śmietanę na sztywno,dodałam serek mascarpone i nadal delikatnie miksowałam do połączenia składników. Na końcu dodałam śnieżkę do smaku .Połowę masy wyłożyłam na biszkopt,przykryłam drugim biszkoptem i wyłożyłam drugą połowę masy, wstawiłam   do lodówki. Kajmak przełożyłam do małego rondelka , dodałam masło

Różowa kuchnia
Trufle Lusette 165

czekolada - 1 mleczna czekolada - dodatki ( kokos, kakao, mleko w proszku, posypki) Przygotowanie: Miksujemy dokładnie wafelki czekoladowe, dodajemy do nich 125 g serka mascarpone i miksujemy lub dokładnie mieszamy łyżką. To samo robimy z wafelkami mlecznymi. Z przygotowanych mas formujemy kulki i wkładamy do zamrażarki na 15 minut. Rozpuszczamy mleczna czekoladę i zanurzamy część kulek z mlecznych wafelków. W białej czekoladzie

Kulinarne życie
Sernik nowojorski 362

ziemię. Dlatego postanowiłem wykorzystać zwykły, tłusty twaróg. Trzeba jednak zdać sobie sprawę z tego, że zachowuje się on zupełnie inaczej niż serek Philadephia. Ten prawdziwy zawiera bowiem ok. 20% tłuszczu w swojej masie. To podobnie jak z mascarpone przy robieniu tiramisu. Wysokotłuszczowy ser sprawia, że masa podczas ubijania emulguje i staje się gęsta. Ser o niskiej zawartości tłuszczu zrobi się

Jacob Tastes
URODZINOWY PUCH TRUSKAWKOWY 148

truskawek najlepiej odmiany: marmolada - 100 g serka mascarpone - 2 krople aromatu różanego - 1 łyżeczka cukru pudru - 10 g żelatyny deserowej-fix Serek mascarpone, ubij na puch za pomocą trzepaczki, dodawaj po malutku zmiksowane truskawki, połącz na gładką masę z cukrem i aromatem. Żelatynę zalej 35-40 ml wrzątku, dokładnie wmieszaj i dodaj do masy. Bardzo dokładnie wymieszaj, wlej do naczynek

SMYKWKUCHNI
Torcik na zimno z truskawkami i mascarpone + film 185

blendujemy do uzyskania konsystencji jednolitego musu. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, po czym studzimy. W dużej misce ucieramy serek mascarpone z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodajemy mus truskawkowy oraz wystudzoną żelatynę. Połowę masy wykładamy na pokruszone biszkopty i dokładnie ją rozprowadzamy, na masie układamy połowę pokrojonych na kawałki truskawek a na owocach rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch

Smakowite Dania
Makaron czekoladowy z sosem jagodowym 124

łyżki cukru pudru do smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone i jogurt przekładamy do miski, dodajemy rozmrożone jagody, miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Na talerzu układamy porcję makaronu, polewamy przygotowanym sosem, wierch możemy posypać jagodami

Bajeczna Kuchnia
Krem pomarańczowy 244

dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder, sok wyciśnięty z pomarańczy oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy wszystko z serkiem za pomocą łyżki- następnie znowu miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Do gotowego kremu dodajemy startą z dwóch pomarańczy skórkę i delikatnie- ręcznie mieszamy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem

Domowe Torty
Pierogi z nadzieniem z dyni! 176

Hokkaido); dynię kroimy na "ósemki", usuwamy gniazda nasienne, i pieczemy 20 minut w nagrzanym piecu] - 1 ząbek upieczonego czosnku - 2 łyżki serka mascarpone  - 1 białko - sól - odrobina chili - 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej W/w składniki miksujemy na gładką masę blenderem. Gotową wystudzoną masą nadziewamy pierogi. Pierogi wrzucamy na wrzątek i od wypłynięcia na powierzchnię wody gotujemy 4-5 minut

SMYKWKUCHNI
SERNIK OREO 584

stężęnia. Żelatynę zalewamy wodą, tyle żeby przykryła. Mieszamy. Kiedy zgęstnieje podgrzewamy, ale nie gotujemy. Studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, miksujemy. Dodajemy ser oraz przestudzoną żelatynę, miksujemy. Dosładzamy do smaku cukrem pudrem, miksujemy.Gotową masę wylewamy na zastygnięty spód ciasteczkowy.Na wierzchu wg uznania wciskamy ciastka a cała górę posypujemy pokruszonymi. Odstawiamy do lodówki do stężenia.Wierzch możemy

Z Majeczką w kuchni
Deser z owocami i mascarpone 184

miodu  25 dag truskawek  1 banan WYKONANIE Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, mieszamy i studzimy. Serek mascarpone miksujemy  z jogurtem naturalnym i miodem. Wlewamy lekko tężejącą galaretkę  i ponownie wszystko miksujemy. Masę wlewamy do wypłukanej zimną wodą dużej salaterki. Truskawki płuczemy, szypułkujemy i kroimy na połówki lub ćwiartki. banan obieramy i kroimy

W kuchennym oknie Ewy
Trufle deserowe z orzechami 250

łyżki wódki lub rumu 6 orzechów laskowych 10 orzechów włoskich (pokruszonych) Kakao (to prawdziwe :- ) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek mascarpone miksujemy dodając wódkę lub rum. Przestudzoną czekoladę dodajemy do serka i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny (masa musi być na tyle twarda, żeby można było formować kulki.) Lepiąc trufle

kuchnia do kwadratu
Białe trufle z migdałami 145

czekolady 80 g serka mascarpone1 łyżka wódki lub malibu 10 obranych migdałów wiórki kokosowe Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek mascarpone miksujemy dodając wódkę lub rum. Przestudzoną czekoladę dodajemy do serka i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wstawiamy do lodówki na ok 2-3 godziny (masa musi być na tyle twarda, żeby można było formować kulki, w przeciwieństwie

kuchnia do kwadratu
Muffinki pistacjowe z kremem cytrynowym 126

wsypujemy mąkę z sodą i solą, zmielone pistacje i dodajemy ekstrakt. Mieszamy i gotową masą wypełniamy do wysokości 3/4 nasze papilotki. Muffinki pieczemy przez 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Kolejny krok to krem. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Następnie dodajemy serek mascarpone oraz startą skórkę z cytryny i jeszcze chwilę miksujemy. Kiedy muffinki wystygną nakładamy krem

Kuchenne Wariacje
Ciasto z bananem 391

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 banany 400 g śmietany 30% 1 opakowanie serka mascarpone 2  łyżki cukru pudru 1/2 cytryny 6 kostek czekolady Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem nie przerywając ubijania dodajemy po jednym żółtku, ubijamy aż powstanie puszysta masa. Mąkę ziemniaczaną, tortową mieszamy z kakaem, proszkiem do pieczenia. Dodajemy stopniowo do ubitej masy(...)stopni C, przez około 30 minut. Po upieczeniu odstawić do przestygnięcia. Banany obieramy ze skórki, kroimy po wzdłuż na cienkie plastry, skrapiamy sokiem z cytryny. Ubijamy śmietanę razem z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Na pierwsza część ciasta układamy banany przykrywamy 3/4 części ubitej śmietany z serkiem, przykrywamy drugą połową ciasta, wierzch ciasta smarujemy pozostałą

kgwjanczewo
Tort Cappuccino Cream 165

łyżki spirytusu, Masa cappuccino: 2 jajka, ½ szklanki cukru, 200g masła, 4 łyżki cappuccino w proszku, 1 kieliszek spirytusu, Masa śmietanowa: 350ml śmietany 30%, 1 opakowanie fixu do śmietany, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, 150g serka mascarpone, ½ szklanki wody, 1 łyżka żelatyny, Dodatkowo: 150g migdałów, cukrowe ozdoby do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt jasny: Białka ubijam na sztywną pianę(...)Masa cappuccino: Jajka razem z cukrem ubijam około 15 minut nad kąpielą wodną. Masę odstawiam do przestudzenia. Masło razem z proszkiem cappuccino ucieram na puszystą masę. Dodaję masę jajeczną. Na końcu wlewam spirytus. Ucieram. 5. Jeden z ciemnych biszkoptów smaruję połową masy cappuccino. Przykrywam biszkoptem jasnym. Wykładam pozostałą masę, wyrównuję i przykrywam drugim blatem biszkoptu ciemnego. 6. Masa śmietanowa: Żelatynę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Marchewkowe muffiny z jagodami Goji, chałwowym kremem i świeżym granatem 305

upieczeniu!   A na dopełnienie słodkości - krem chałwowy  Czego będziemy potrzebować?  - 250 g serka mascarpone - 200 ml śmietanki mocno kremowej - najlepsza tortowa 36% - 300g chałwy sezamowej o smaku waniliowym Śmietankę ubić z mascarpone.  Dodajemy pokruszona chałwę.  Łączymy mikserem na gładką masę   (p.s. Ja lubię jak zostaje trochę większych kawałków chałwy ;)   Schłodzić, po czym ozdobić

Sajkofanka smaku

Proponowane wyszukiwania