masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:110/248)

Babeczki kawowo - marcepanowe . 154

tradycyjna mąka pszenna, wyprodukowana bez dodatku spulchniaczy, konserwantów, substancji wybielających czy suchego glutenu. Postanowiłam dzisiaj przygotować przepyszne babeczki kawowo - marcepanowe z kremem kawowo - mascarpone.   Zapraszam bo są pyszne :) Składniki na ciasto : 100 gram surowej masy marcepanowej 3 białka 120 g cukru 3 żółtka 120 g masła 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 75 g kwaśnej śmietany 13o g  Mąki(...)kawy rozpuszczalnej 2 łyżki letniej wody 400 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 100 g cukru 2  śmietany  fix  Wykonanie : Do jednej miski przekładamy :  drobno pokrojony marcepan , cukier, ekstrakt z wanilii , masło , żółtka , kawę rozpuszczalną , śmietanę  wszystko dobrze utrzeć. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem

Sama słodycz i szczypta chili
Wiśniowa chmurka z amaretto 205

masła 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru   waniliowego Krem   straciatella: 400 ml   śmietanki 30%-36% 25 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 listki /łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady Galaretka z wiśniami: 1/2kg świeżych wiśni 3 łyżki cukru 50 ml likieru amaretto 3 galaretki wiśniowe Dr.Oetker(...)gorącej masy wsypać  suche galaretki, wymieszać do rozpuszczenia.  Zostawić  do całkowitego wystygnięcia. Tężejącą masę wylać  na   zimny kruchy spód. Wstawić do lodówki na czas robienia kremu. Krem straciatella: Dobrze schłodzoną kremówkę wlać do miski,połączyć z serkiem mascarpone,   ubić na gęsty krem dodając pod koniec cukier puder,   żelatynę w listkach namoczyć

Wanilia i Kardamon
Sernik czekoladowy z malinami 1058

udany w 100%. Polecam gorąco! Składniki:  Spód: 200 g kruchych herbatników czekoladowych (mogą być bezglutenowe) 120 g stopionego masła Masa serowa: 4 tabliczki czekolady gorzkiej Goplana (360 g) 50 g masła 500 g twarogu mielonego 250 g serka mascarpone 400 g mleka skondensowanego (1 puszka) 4 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka ekstraktu waniliowego maliny do dekoracji Przygotowanie

Smakowity Blog Kulinarny
Ptysie z masą truskawkową 132

TRUDNOŚĆ: średnie   -CZAS: powyżej 60 min   Ptysie z masą truskawkową CIASTO: 300 ml wody 4 jajka 1 szklanka mąki 15 dag margaryny KREM: 400 ml śmietany 30% 1 opakowanie serka mascarpone (małe opakowanie) 2 opakowanie śmietan fix 15 dag truskawek 2 łyżki cukru pudru CIASTO: Do większego garnka wlać wodę, dodać margarynę i doprowadzić do zagotowania. Mąkę(...)niej śmietan fix i cukier puder. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone. Truskawki zmiksować mikserem, dodać do śmietany i wymieszać delikatnie mikserem. Powstałym kremem przekładać ptysie. Na koniec posypać cukrem pudrem. U mnie ptysie niestety nie wyrosły tak, jakbym tego chciała, dlatego złączyłam ze sobą oba i przełożyłam masą. Jeśli Wasze ptysie wyrosną najlepiej przekroić je wzdłuż i przełożyć kremem

Gotuję Testuję
Piernik kanadyjski (herbaciany) z kremem daktylowo-pomarańczowym 151

upieczeniu nie trzeba czekać aż zmięknie. J a pokusiłam się o bardziej świąteczną wersję i zrobiłam krem daktylowo-pomarańczowy, ale jeśli ktoś nie lubi daktyli można przygotować go z masą z kaszy mannej lub budyniową. Całość polałam polewą, ale - prawdę mówiąc - mogłoby jej być trochę mniej, bo w yszło bardzo słodk o . Oczywiście ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień :) SKŁADNIKI(...)łość zgęstnieje . D okładnie zblendować (jeśli byłoby ciężko blendować - dolać odrobinę gorącej wody). Wystudzić. 2. Zblendowane daktyle zmiksować z serkiem mascarpone. Można całość przetrzeć przez sito, żeby uniknąć w kremie niezblendowanych skórek z daktyli. Masę osłodzić do smaku. Przełożenie: Upieczony piernik przekroić na 3 równe części. Przełożyć kremem. Ewentualnie polać polewą. Polewa kakaowa: Masło/margarynę rozpuścić, dodać kakao

Kto ugości moich gości?
Sernik truskawkowy bez pieczenia 178

Składniki: (na tortownice o średnicy 18 cm) Masa serowa: 700 g serka homogenizowanego waniliowego, ja użyłam serka firmy President 35 g żelatyny- rozpuszczonej w 30 ml wody 1 szklanka wody pół szklanki cukru pudru 250 g truskawek Spód: 180-200 g herbatników 20-30 g masła pół tabliczki czekolady deserowej łyżeczka cukru waniliowego, ja użyłam cukru waniliowego z firmy Delecta(...)masy serowej, zmiksować a następnie dodać żelatynę. 6. Wyjąć z lodówki spód i wlać masę serową.  7. Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja: 1. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki. 2. Posypać je pokruszonymi herbatnikami. 3. Dekorować serkiem mascarpone połączonym z ekstraktem z cytryny przy użyciu szprycy i końcówki o kształcie gwiazdki 4. Posypać

KreatywnePiny
Idealne Red Velvet 150

u015bmietany krem\u00f3wki\r","250 g serka mascarpone\r","100 g cukru pudru "],"name":"Idealne Red Velvet","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["W misce mieszamy ze sob\u0105 m\u0105k\u0119, kakao, s\u00f3l i barwnik (je\u017celi tak jak ja u\u017cywacie barwnika w proszku). W oddzielnej misce miksujemy mas\u0142o z po\u0142ow\u0105 cukru(...)łyżeczka octu 5% Na krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru Sposób przygotowania W misce mieszamy ze sobą mąkę, kakao, sól i barwnik (jeżeli tak jak ja używacie barwnika w proszku). W oddzielnej misce miksujemy masło z połową cukru, aż masa odrobinę się połączy i delikatnie zblednie. Dorzucamy pozostały cukier i mieszamy do połączenia

Mostek w kuchni
TORT Z KREMEM ŚMIETANOWYM 152

proszku do pieczenia *2-3 łyżki wody *2 łyżki kakao Składniki na krem: * 2 śmietany kremówki 36% duże * serki mascarpone po 120g * cukier puder do smaku według uznania Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na pianę, żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać razem obie masy. Dodać pozostałe sypkie składniki przesiane przez sitko, wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto wylać do okrągłej blaszki(...)nagrzanego do 180'C i piec do tzw. "suchego patyczka". Gotowy biszkopt wystudzić na kratce, rozkroić na dwie części wzdłuż. Wykonanie kremu: Schłodzona śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać serki mascarpone i cukier puder do smaku i wszystko wymieszać dokładnie. Na jeden płat biszkoptu wyłożyć część kremu, rozsmarować i zakryć drugim płatem ciasta. Ciasto obsmarować resztą kremu i udekorować według

Zrób to smacznie
Delicja makowa z wiśniami i kawą wg Aleex 361

cytryny • 2 łyżki przegotowanej wody • 2 łyżeczki cukru • 2 łyżki amaretto Przełożenie: • frużelina wiśniowa w puszce 350 g Masa kawowa: • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej + 60 ml wody • 1 łyżka żelatyny • 6 łyżek likieru amaretto • 250 g serka mascarpone (schłodzonego) • 400 ml śmietanki 30% (schłodzonej) • 2 łyżki cukru pudru Polewa: • 200 ml śmietanki 30% • 150 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania

W mojej kuchni
Ciasto z bezikami, cytrynowym kremem mascarpone i borówkami 135

Cytrynowy krem na bazie serka mascarpone, beziki i borówki to połączenie, które jest nieziemsko pyszne! Postanowiłam przygotować z niego łatwe ciasto, które okazało się hitem i zniknęło jeszcze szybciej, aniżeli powstało. Masa nie jest zbyt słodka, więc idealnie komponuje się z lekko miękkimi, ale jeszcze chrupiącymi bezami w środku. Możecie też użyć innych owoców, np. malin, brzoskwiń, czy porzeczek(...)spróbuje? (Forma o wymiarach 22 x 26 cm) Spód:  około 16 podłużnych biszkoptów Krem:  250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru (płaskie) sok z 1/2 cytryny skórka z 1/2 cytryny 3/4 szklanki borówek (1 szklanka = 250 ml) 25-30g bezików Dodatkowo: beziki i borówki do dekoracji Przygotować krem.  Śmietankę z cukrem

Di gotuje
Miłość na talerzu konfitura z wiśni z octem balsamicznym oraz pieprzem w połaczeniuz czekoladowym mascarpone 154

beza.SKŁADNIKI: porcja na 4 osobyCiasto na naleśniki- 2 jajka- 210 gram mąki pszennej(użyłam 405)- 150 ml mleka- 150 ml wody gazowanej-1 łyżkę cukru- szczypta soliDo przełożenia- serek mascarpone 250 g- pół tabliczki gorzkiej rozpuszczonej czekolady- 2 łyżki cukru pudru- konfiturę z wiśni z octem balsamicznym i pieprzem, jeżeli nie posiadamy to może być zwykła konfitura wiśniowa(...)puszystą masę po czym dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolitą gładką masę- smażymy cienkie naleśniki na teflonowej patelni z z odrobina oleju- z  usmażonych wycinamy foremka kółka ( z jednego naleśnika wycięłam 4 szt, wycinałam pierścieniem do formowania o średnicy 8 cm)Do przełożenia- serek mascarpone mieszamy z rozpuszczona i ostudzoną czekoladą wraz z 2 łyżkami cukru pudru. Mieszamy

Basia w kuchni
waniliowe muffinki z konfiturą 129

stopionego masła łyżeczka ekstraktu z wanilii krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru łyżka soku z cytryny ponadto: konfitura wiśniowa Składniki suche wymieszać ze sobą. Składniki mokre również. Mokre wlać do suchych, wymieszać "szybko i byle jak" - masa będzie dość gęsta. Formę muffinkową wyłożyć papilotkami. Wykładać ciasto do 3/4 ich wysokości. Piec ok 15 minut(...)suchego patyczka) w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wyjąć, wystudzić. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier i sok z cytryny, wymieszać z serkiem mascarpone. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. W środku każdej muffinki delikatnie wyciąć niewielki otwór. Łyżeczką nakładać odrobinę konfitury. Naokoło wyciskać dekoracyjne rozetki z kremu

6niebo
Muffinki Tiramisu 261

wszystkim i lubiony przez miliony osób deser.Niesamowicie delikatny , a zarazem intensywny w smaku.Składa się z warstwy biszkoptu nasączonej bardzo mocną kawą espresso oraz likierem Amaretto połączony z delikatną masą na bazie mascarpone.Dziś mam dla Was muffinki zainspirowane właśnie Tiramisu.A odrobiną Amaretto i przepysznym kremem mascarpone.Nie tylko wyglądają obłędnie , ale i tak samo smakują! SKŁADNIKI:CIASTO:- mąka(...)gPONCZ:- kawa rozpuszczalna – 1 łyżeczka- cukier – 1 łyżka- amaretto – 1 łyżkaKREM:- serek mascarpone – 125 g- śmietana 36 % – ok. 50 g- cukier puder – 30 g  SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : CIASTO :Jajka ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę.Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Miksujemy do połączenia składników.Przelewamy do foremek na muffinki ( u mnie

Ostra na Słodko
Kruche ciasteczka przekładane kremem 258

łyżki drobnego cukru 250g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny Opis przygotowania: Zaczynamy najpierw od przygotowania kruchych ciasteczek. Masło kroimy na kawałki. Do dużej miski wrzucamy cukier, mąkę i sól. Składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Następnie do tego dodajemy pokrojone masło i jogurt. Wyrabiamy, aż do momentu powstania zwartek i gładkiej masy. Czekoladę kroimy w drobne kawałki, którą dodajemy do masy(...)się ładnie zarumienią. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie przygotowujemy krem. Śmietanka, serek mascarpone muszą być zimne i wyjęte prosto z lodówki. Wrzucamy je do wysokiego naczynia i dodajemy do tego drobny cukier. Całość ubijamy, najpierw na najniższych obrotach miksera i stopniowo zwiększamy moc miksera, aż do najwyższych. Masa jest dobra, gdy po wzięciu odrobiny na palec się nie rozlewa. Łyżkę żelatyny

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Krówka 226

łyżeczki sody oczyszczonej 1 budyń śmietankowy 2 duże jajka 200 dag masła 80 dag cukru krem: 300 ml śmietany kremówki 250 dag mascarpone 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie 1 łyżeczka żelatyny wierzchnia warstwa: 1 puszka masy korówkowej do dekoracji wg uznania: orzechy, ozdoby, wiórki kokosowe wykonanie: ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na dwie równe części. Blaszkę(...)dniach zabieramy się za robienie kremu. Specjalnie nie robimy go w dniu pieczenia placków, aby śmietana i serek były jak najdłużej świeże. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. W osobnej misce ubijamy serek mascarpone. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy we wrzącej wodzie (łyżeczka żelatyny na łyżkę wody) dodajemy do niej łyżkę ubitej wcześniej śmietany i mieszamy. Następnie do serka

Ania i Marcin gotują