masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:108/248)

Mini Jogurtowy "Serniczek" z Leśnymi Owocami 153

wersja mini Jogurtowego "Sernika" z Jagodami, z malutką modyfikacją. Nie smarowałam wierzchy mascarpone z jagodami, tylko zrobiłam krem z kremówką i serkiem, żeby nie było za słodko i ciężko postawiłam na listki. Efekt - to naprawdę jest PYCHA! Użyłam małej tortownicy 18 cm średnicy i resztek owoców jakie pozostały mi w lodówce. Składniki: 375 g jogurtu greckiego, w temperaturze pokojowej(...)wyłożyć papierem do pieczenia, wypuszczając nadmiar poza obręcz. Wyciągnąć masę jogurtową, wsypać jagody i wymieszać delikatnie. Na koniec wylewamy masę do tortownicy, na wierzchu układamy świeże maliny i wstawiamy do lodówki.   Dodatkowo: 90 g serka mascarpone 90 g śmietanki kremówki cukier puder do smaku odrobinka zielonego barwnika w żelu Wilton Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie

Blondynka Gotuje
Rolada bananowa z cytrynowo pistacjową nutą 135

łyżki mąki tortowej- 1 łyżka mąki ziemniaczanej- 1/3 szklanki drobnego cukru- 3 łyżeczki kakao- ekstrakt waniliowy- ¼ szklanki wrzątku- szczypta soli (do białek)      Składniki na masę: - 500ml fresh double cream- 250g mascarpone- 1 łyżka cukru pudru- 1 galaretka cytrynowa (na 285ml wody)- mielone, niesolone pistacje Dodatkowo:- 2-3 dojrzałe banany (ja zużyłam 2,5 i kawałek do    babeczek) Przesiewamy obie(...)135ml zimnej wody i odstawiamy do ostudzenia. Gdy biszkopt wystygnie, ubijamy 500ml śmietany z 1 łyżką cukru pudru. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Następnie wlewamy  wystudzoną, lekko skrzepniętą (ale płynną) galaretkę. Delikatnie łyżką łączymy składniki masy. Wystudzony biszkopt rozwijamy, nakładamy kilka łyżek masy przy dłuższej krawędzi, rozsmarowujemy i układamy obrane, banany. Dokładamy masę, przykrywając banany (pozostawiamy trochę

mojewypiekiinietylko
Tort Pavlova 176

rozmrażamy przed miksowaniem). Używajmy drobnego cukru i pieczmy w niskiej temperaturze, aby wysuszyć bezę. Składniki: 10 białek  2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej  szczypta soli 250g serka mascarpone 330ml śmietany 36% cukier waniliowy Owoce według uznania sok z wyciśniętych malin płatki migdałowe (opcjonalnie) Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli do momentu kiedy piana zaczyna być gęsta(...)dobrze wysuszona i nie mokra. Studzimy przy lekko otwartym piekarniku. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Do serka mascarpone dodajemy partiami śmietanę i łączymy składniki (należy szybko je zmiksować, aby nie zmieniły konsystencji na płynną). Dół bezy wykładamy na paterę i smarujemy 1/2 masy. Wykładamy ulubione owoce i przykrywamy górną warstwą bezy. Ponownie wykładamy masę i dekorujemy ja owocami. Całość dodatkowo

ChilliJemy
Placuszki serowe 144

miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy mąkę i cukier wanilinowy, miksujemy do połączenia. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Masę serową łączymy delikatnie z ubitymi na sztywno białkami. Na patelni rozgrzewamy olej i na małym ogniu smażymy niewielkie placuszki. Podajemy z serkiem mascarpone wymieszanym z 2 łyżkami cukru pudru oraz małymi owocami (maliny, jagody, borówki) lub z sosem brzoskwiniowym. Aby przygotować

Smaki Na Talerzu
Muffinki i krem z nutelli 155

czekoladowy 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 g) 200 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 3-4 łyżki kremu czekoladowego Najpierw przygotować muffinki, tzn. do miski wsypać suche składniki - wymieszać. a gdy wszystko się połączy dodać jajka, mleko i olej. Za pomocą trzepaczki wszystkie składniki wymieszać. Przygotowaną masę przelać do form na muffinki. Piec około(...)minut w 180C (do suchości patyczka). Upieczone muffinki ostudzić. Zimną śmietanę kremówkę ubić na lekko sztywną masę - najlepiej przez niecałą minutę miksować na najwyższych obrotach, a po tym czasie zmniejszyć obroty do połowy. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce cukru pudru i serka mascarpone, a na sam koniec dodać krem czekoladowy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przygotowany krem umieścić

Ugotować
FRANCUSKI DESER - MILLEFEUILLE 100

temp 200 st C. Po tym czasie ciasto oprószamy cukrem i pieczemy do uzyskania złotego koloru. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, sok z cytryny i cukier waniliowy i ubijamy do połączenia się smaków. Masę dzielimy na 3 części. 2 części barwimy.  Na wystudzone ciasto szprycą wykładamy krem śmietankowo-waniliowy. Na krem układamy kolejną warstwę ciasta, potem

Kuchnia w oparach
LIMONKOWE MASCARPONE Z OWOCAMI EGZOTYCZNYMI 155

mleka skondensowanego słodzonego ●   1 limonka (sok i otarta skórka) ● 1 granat ● 1 mango ● 1 pomarańcza Przygotowanie  : W dużej misce ubij serek mascarpone ze skondensowanym mlekiem, sokiem i skórką z limonki. Powinna wyjść gładka, puszysta masa. Obierz pomarańczę, odrzuć białe włókna i pokrój ją w małą kosteczkę. Podobnie pokrój obrane ze skórki mango. Obierz granat i wydziel ziarna. Napełnij

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Domowe lody kokosowe. 110

śmietany kremówki 30 % cukier puder do smaku 4 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie: 1. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i wiórki kokosowe, cały czas ubijamy dodając cukier puder do smaku. 2. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. 3. Masę lodową mrozimy aż będzie miała odpowiednią konsystencję od czasu do czasu mieszając, dzięki

Izabelawkuchni
Kostka piernikowo - brzoskwiniowa (bez pieczenia) 174

nań poukładać plasterki brzoskwini i całość zalać tężejącą galaretką, a następnie odstawić do lodówki na 30 minut. Kremówkę ubić i połączyć z serkiem mascarpone. Gotowym kremem wyłożyć wierzch galaretki (można pobawić się w zrobienie np. rożków- masę przełożyć do rękawa cukierniczego z wybraną tylką) i odstawić do lodówki na min. 3 godz. Przed samym podaniem wierzch posypać przyprawą do piernika

Kraina Miodem Płynąca
Błyskawiczny sernik wg Aleex 205

Powinniśmy otrzymać konsystencję mokrego piasku. 3. Wyłożyć na dno formy, ugnieść i wstawić do lodówki. 4. W misie zmiksować twaróg sernikowy, dodając serek mascarpone. 5. Wsypać cukier, proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną i cukier wanilinowy na jednolitą masę. 6. Dodać jajka i jeszcze raz zmiksować do połączenia się składników. Masa sernikowa powinna być jednolita i aksamitna. 7. W szklance zaparzyć kawę

W mojej kuchni
Malinowa chmurka 122

migdałowymi. Następnie ciasto posmarować bezą i posypać płatkami migdałowymi. Upiec na złoty kolor w 160 stopniach przez ok 25 minut.  Masa:  1/2 l śmietany kremówki  2 fixy do śmietany kremówki  2 serki bieluch lub mascarpone  4 łyżki cukru pudru  1/2 kg świeżych lub mrożonych malin  2 galaretki malinowe  Dwie galaretki malinowe rozpuścić

Aromatyczne Podróże
Krem miętowy 230

lodówki! Ze schłodzonej śmietanki, wyjmujemy gałązki mięty-odsączając je ze śmietany na tyle, na ile jest to możliwe. Dodajemy do śmietanki serek mascarpone oraz cukier puder. Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą miksera,aż osiągniemy gładką masę o kremowej konsystencji. Do kremu dodajemy trochę barwnika i rozprowadzamy go, delikatnie-ręcznie mieszając, aż całość osiagnie jednolity,miętowy kolor. Dla uzyskania ładnego efektu

Domowe Torty
Ptasie mleczko 191

masła * 1 łyżka żelatyny - dałam 2. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki z zimną wodą - ja rozpuściłam w 3/4 szklanki , żeby napęczniała. Serek mascarpone mieszamy ze śmietanką, cukrami, wanilią i wstawiamy na mały ogień, mieszając, żeby masa całkowicie się rozpuściła. Dodajemy żelatynę, starannie wszystko razem mieszając do rozpuszczenia. Przelać do takiego pojemniczka, żeby było na wysokości tradycyjnego Ptasiego mleczka - ja przelałam

sierotka maRysia w kuchni
TARTA Z WARZYWNYM NADZIENIEM 147

Jest dobra na każdą okazję, zarówno na gorąco jak i po przestudzeniu. Polecam również przepisy na tarty: ze szpinakiem z truskawkami z masą migdałową ze śliwkami z owocami lata z jabłkami francuską z jagodami i serkiem mascarpone z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami   Ile ludzi tyle wariacji i pomysłów na nadzienie. Ja proponuję poniższe: Ciasto: 20 dag mąki

potrawyregionalne
Limonkowy torcik z kiwi i wizyta u Ewy Wachowicz :) 214

Krem: Limonkę sparzamy we wrzątku. Ścieramy z niej cienko skórkę i wyciskamy sok. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, wiórki kokosowe, skórkę i 2 łyżeczki soku z limonki i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki do stężenia. 3. Wierzch: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku wg przepisu na opakowaniu. Kiwi obieramy, kroimy w plastry

Na Ciasteczkowych Papierach
Tarta z advocaatem, białą czekoladą i czarną porzeczką 263

minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Nadzienie : 250 g serka mascarpone 100 ml advocatu 150 g białej czekolady, rozpuszczonej  Składniki zmiksować na gładką masę bez grudek. Dodatkowo: 1/2 słoiczka konfitury z czarnej porzeczki Na wystudzony spód wyłożyć konfiturę z czarnej porzeczki. Na wierzchu rozprowadzić masę

Chocolate Muffin Blog
Sernik na zimno z mascarpone, truskawkami i galaretką + film 673

wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Rozpuszczoną i chłodną żelatynę łączymy mikserem z masą serową. Tak przygotowaną masę wlewamy na spód z ciasteczek i wygładzamy powierzchnię, sernik wstawiamy na godzinę do lodówki. Obrane z szypułek i umyte truskawki

Smakowite Dania
Tartalettki czekoladowe 154

serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy dowolnie, np. owocami lub bakaliami. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego! tartaletka

Humanistka w kuchni
Łosoś w cieście francuskim 131

wystudzić. Dodać do łososia, wymieszać. Ciasto francuskie przekroić na pół. Każdą połowę ponacinać „w jodełkę” i posmarować rozkłóconym jajkiem. Serek mascarpone wymieszać z posiekaną świeżą bazylią. Rozłożyć na środku każdej porcji ciasta. Na masę serową nałożyć po połowie łososia. Poskładać ciasto, przekładając naprzemiennie paski. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego

mojewypiekiinietylko
Salmon en Croute - Łosoś ze szpinakiem, serem pleśniowym, oliwkami i ziołami w cieście. Bezglutenowy. 170

ziołami. Pieczemy w 180 st góra dół z termoobiegiem około 45 minut./Dip:Gdy nasz łosoś się piecze, przygotowujemy dip czosnkowy. Czosnek, serek mascarpone i majonez przekładamy do dużego słoika i blendujemy do uzyskania jednolitej, kremowej masy. W razie konieczności doprawiamy przyprawą warzywną.Ciasto francuskie bezglutenowe:FRANCA i to "rasowa". Ciężko jest Jej przemówić do rozsądku i dojść z nią

Wypisz Wymaluj
Bananowy krem 171

czekoladyprzyprawa do kawy i deserów KAMISWykonanie:Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodać granolę - wymieszać. Odstawić do wystygnięcia.Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem.Banany obrać, rozgnieść  - dodać do serka. Utrzeć mikserem na gładką masę.Do pucharków nałożyć po 2 łyżki czekoladowej granoli, na granolę wyłożyć bananowy krem.Wierzch deseru posypać przyprawą do kawy i deserów KAMIS oraz

kolorowotorcikowo
Dokladke poprosze ;) 285

koszyczki studziny i juz zimne napelniamy kremem i owocami.Biala czekolade polamana na kawakli rozpuszczamy w kapieli wodnej, a nastepnie dodajemy ja do serka mascarpone. Dokladnie mieszamy. Dodajemy sok z 1 limonki i kilka malin.Dla mnie taka masa byla odpowiednia, ale jesli ktos woli slodsza to nalezy dosypac cukru pudru i dokladnie wymieszac.Gotowym kremem napelniamy koszyczki.Dekorujemy malinami i otarta skorka

Przysmaki Karolki