Jest dobra na każdą okazję, zarówno na gorąco jak i po przestudzeniu. Polecam również przepisy na tarty: ze szpinakiem z truskawkami z masą migdałową ze śliwkami z owocami lata z jabłkami francuską z jagodami i serkiem mascarpone z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami Ile ludzi tyle wariacji i pomysłów na nadzienie. Ja proponuję poniższe: Ciasto: 20 dag mąki
potrawyregionalneKrem: Limonkę sparzamy we wrzątku. Ścieramy z niej cienko skórkę i wyciskamy sok. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, wiórki kokosowe, skórkę i 2 łyżeczki soku z limonki i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki do stężenia. 3. Wierzch: Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku wg przepisu na opakowaniu. Kiwi obieramy, kroimy w plastry
Na Ciasteczkowych Papierachminut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Nadzienie : 250 g serka mascarpone 100 ml advocatu 150 g białej czekolady, rozpuszczonej Składniki zmiksować na gładką masę bez grudek. Dodatkowo: 1/2 słoiczka konfitury z czarnej porzeczki Na wystudzony spód wyłożyć konfiturę z czarnej porzeczki. Na wierzchu rozprowadzić masę
Chocolate Muffin Blogwysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Rozpuszczoną i chłodną żelatynę łączymy mikserem z masą serową. Tak przygotowaną masę wlewamy na spód z ciasteczek i wygładzamy powierzchnię, sernik wstawiamy na godzinę do lodówki. Obrane z szypułek i umyte truskawki
Smakowite Daniaserek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy dowolnie, np. owocami lub bakaliami. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego! tartaletka
Humanistka w kuchniwystudzić. Dodać do łososia, wymieszać. Ciasto francuskie przekroić na pół. Każdą połowę ponacinać „w jodełkę” i posmarować rozkłóconym jajkiem. Serek mascarpone wymieszać z posiekaną świeżą bazylią. Rozłożyć na środku każdej porcji ciasta. Na masę serową nałożyć po połowie łososia. Poskładać ciasto, przekładając naprzemiennie paski. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego
mojewypiekiinietylkoziołami. Pieczemy w 180 st góra dół z termoobiegiem około 45 minut./Dip:Gdy nasz łosoś się piecze, przygotowujemy dip czosnkowy. Czosnek, serek mascarpone i majonez przekładamy do dużego słoika i blendujemy do uzyskania jednolitej, kremowej masy. W razie konieczności doprawiamy przyprawą warzywną.Ciasto francuskie bezglutenowe:FRANCA i to "rasowa". Ciężko jest Jej przemówić do rozsądku i dojść z nią
Wypisz Wymalujczekoladyprzyprawa do kawy i deserów KAMISWykonanie:Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodać granolę - wymieszać. Odstawić do wystygnięcia.Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem.Banany obrać, rozgnieść - dodać do serka. Utrzeć mikserem na gładką masę.Do pucharków nałożyć po 2 łyżki czekoladowej granoli, na granolę wyłożyć bananowy krem.Wierzch deseru posypać przyprawą do kawy i deserów KAMIS oraz
kolorowotorcikowokoszyczki studziny i juz zimne napelniamy kremem i owocami.Biala czekolade polamana na kawakli rozpuszczamy w kapieli wodnej, a nastepnie dodajemy ja do serka mascarpone. Dokladnie mieszamy. Dodajemy sok z 1 limonki i kilka malin.Dla mnie taka masa byla odpowiednia, ale jesli ktos woli slodsza to nalezy dosypac cukru pudru i dokladnie wymieszac.Gotowym kremem napelniamy koszyczki.Dekorujemy malinami i otarta skorka
Przysmaki KarolkiSernik w służbie jej królewskiej mości. ;) Inspirowany też drinkiem caipiroska i ostatnimi upałami... 250g serka mascarpone 330ml śmietanki 36% 4 jajka 1 łyżka soku z limonki 5 łyżek wódki (najlepiej mięta z limonką) 100g cukru trzcinowego na curd limonkowy: 3 jajka 2 łyżki masła sok z 3 limonek skórka otarta z 1 limonki pół szklanki cukru trzcinowego Ze względu(...)limonek i cukier i wszystko razem mieszamy na niedużym ogniu, do uzyskania gładkiej, gęstej masy. Gotowy krem odstawiamy do wystygnięcia. Z jajek na sernik oddzielamy białka i żółtka. Żółtka ubijamy mikserem z cukrem trzcinowym do białości i zgęstnienia. Następnie dokładamy do nich serek mascarpone, wódkę i sok z limonki i delikatnie łączymy wszystko na niskich obrotach. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy
Kuchenna Kontrrewolucya250g serka mascarpone 250g śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w łyżce wody 1 opakowanie 9g śmietan-fix Do przybrania maliny gorzka czekolada / kakao Białka ubiłam na sztywno,dodając stopniowo cukier puder. Pod koniec wmieszałam skrobię i sok z cytryny. Dwie okrągłe blachy (26 cm) posmarowałam masłem. Można wyłożyć je papierem do pieczenia. Masę można nałożyć(...)blaty bezowe stygły i się suszyły schłodziłam śmietanę kremówkę i serek mascarpone. W mikserze ubiłam śmietanę wsypałam cukier puder i dla pewności,żeby krem nie był za rzadki i utrzymał właściwą konsystencję opakowanie śmietan-fix. i dodawałam stopniowo serek. Następnie p odzieliłam masę na dwie części. Do jednej części wlałam rozpuszczoną kawę. 2 łyżeczki kawy na 1 łyżkę
potrawyregionalneWygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: Biszkopt z tego przepisu Masa czereśniowa: 200 ml wody 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej (lub skrobi ) 700-800 g wypestkowanych czereśni Krem: 500 ml śmietanki 30% 400 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 500 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru ładne czereśnie z szypułkami
Kuchnia bezglutenowapszenną, ziemniaczaną i kakao. Dodajemy do masy. 4. Wykładamy papierem do pieczenia formę o średnicy 23cm. Przekładamy masę do formy i pieczemy w 180 stopniach C przez 30min. 5. Odstawiamy do wystygnięcia. 6. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. 7. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną czekoladę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. 8. Biszkopt
Coś z niczegopszenną, ziemniaczaną i kakao. Dodajemy do masy. 4. Wykładamy papierem do pieczenia formę o średnicy 23cm. Przekładamy masę do formy i pieczemy w 180 stopniach C przez 30min. 5. Odstawiamy do wystygnięcia. 6. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. 7. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną czekoladę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. 8. Biszkopt
Coś z niczegoKrem mascarpone: 500 g serka mascarpone 1-2 łyżki soku z cytryny 1 op. cukru wanilinowego (16g) 2 łyżki cukru pudru Frużelina wiśniowa: 450 g mrożonych wiśni Hortex 5 łyżek cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki soku z cytryny 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy po 1 żółtku(...)wrzenia. Gdy wiśnie puszczą sok, dodajemy sok z cytryny oraz rozmieszaną w wodzie mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Gdy masa wyraźnie zgęstnieje, zdejmujemy garnek z palnika. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Następnie odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Do misy miksera przekładamy schłodzony serek mascarpone, oba cukry oraz sok z cytryny. Krótko miksujemy, tylko do połączenia serka z cukrami (zbyt długie miksowanie może
Smaki Na Talerzu