masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:117/248)

Brownie z kremem limonkowym 119

szklanka cukru 3/4 szklanki mąki 1 szczypta soli 1 szklanka śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2-3 limonki kakao Wykonanie: Czekoladę kruszycie i razem z masłem rozpuszczacie w kąpieli wodnej, studzicie. Jajka ubijacie mikserem z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajecie ostudzoną czekoladę, mąkę i sól, mieszacie do połączenia się składników. Przekładacie do foremki(...)minut w 160 st. C, potem jeszcze 10 minut w 180. Limonki szorujecie pod bieżącą wodą i ocieracie ze skórki. Śmietanę ubijacie w mikserze, dodajecie cukier puder, serek mascarpone, na końcu skórkę z limonek. Mieszacie i wykładacie na ostudzone ciasto. Możecie oprószyć je kakao, schłodzić w lodówce i jeść cały wieczór. Poniżej w ekstrasie film. Smacznego

GRUBY WAŁEK
Bezglutenowy sernik jeżynowy z kremem kawowym 105

tylko poczęstować.... SKŁADNIKI: spód: 200 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych ( u mnie bezcukrowe Multicereale Nutrifree) 70 g masła, roztopionego Masa serowa:  ( wszystkie składniki powinny by c w temperaturze pokojowej) 700 g twarogu mielonego półtłustego lub tłustego ( użyłam Piątnica) 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii  240 g drobnego cukru 4 duże jajka  2 łyżki mieszanki(...)serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka kawy mielonej Jeżyny do dekoracji Spód: Ciastka pokrusz na piasek lub wrzuć do malaksera. Dodaj masło i dokładnie wymieszaj. Dno tortownicy o średnicy ok. 22-23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na papier wysyp ciasteczka. Wyrównaj, wciśnij w dno formy i schłodź przez pół godziny w lodówce. Masa serowa:  Jeżyny

Kuchnia bezglutenowa
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2520

likier śmietankowy Baileys – 125 ml * żółtko – 3 szt * cukier – ok. 50 g * mleko – 170 ml * mąka pszenna – 18 g * mąka ziemniaczana – 18 g * serek mascarpone – 250 g * prażynki do tortów – ok. 0,5 szkl KREM KOKOSOWY: * mleko kokosowe – 250 ml * żółtko – 1 szt * małe jajko – 1 szt * cukier(...)Żółtka ubijamy z cukrem na gładką puszystą masę, dodajemy przesiane mąki i miksujemy na gładką masę. Tak przygotowaną masę dodajemy do mleka wymieszanego z likierem i miksujemy na gładko. Stawiamy na ogień i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając, a ż krem uzyska konsystencje budyniu. Zdejmujemy, narywamy folią, studzimy całkowicie. Serek mascarpone miksujemy, a następnie łyżka po łyżce dodajemy

Ostra na Słodko
Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą 418

tłusty czwartek (23 lutego). Dawniej pączki nadziewano mięsem, głównie słoniną i boczkiem. Pączki na słodko rozpowszechniły się w Polsce dopiero w XVI wieku. Nadziewamy je marmoladą, dżemem, czekoladą, masą budyniową, orzechową, makową, serową, advocatem – jednym słowem – czym kto lubi. Dla tych co nie liczą kalorii… i nie tylko. Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą. Składniki: - 500 g mąki luksusowej(...)czwartek i życzę smacznego. A co jeszcze na tłusty czwartek u mnie na blogu? Tradycyjnie… i nie tylko: Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Pączki z budyniem Chrusty na winie Oponki z twarogu Churros z masą migdałową Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Pączki

mojewypiekiinietylko
SZYBKIE MASCARPONE Z CZERWONĄ HERBATĄ 156

czekolada 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Biszkopty nasączyć w herbacie i położyć na dnie tortownicy. Posmarować roztopioną czekoladą, na którą wyłożyć połowę masy śmietanowej, przykryć ponownie nasączonymi biszkoptami i ponownie wyłożyć masą a na nią biszkopty. Smacznego

Słodki Zakątek
Deser jabłkowy z mascarpone, bananem i kawową nutą 139

namoczone są biszkopty nadaje delikatnej całości ciekawy i silny akcent :) z premedytacją niesłodzony mus jabłkowy idealnie komponuje się z lekko słodką masą bitej śmietany z mascarpone :) Składniki na 6 pucharków: 2 duże jabłka 1,5 banana 250g mascarpone 235 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki(...)najlepiej robić to na chwilę przed ułożeniem w pucharkach). Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy stopniowo serek mascarpone i całość dokładnie miksujemy. W pucharkach układamy kolejno: 2 łyżki musu jabłkowego, namoczone w kawie biszkopty, masę śmietanowo-serową (najwygodniej szprycą), plastry banana, mus jabłkowy. Wierzch dowolnie dekorujemy pozostałą masą śmietanowo-serową (co mi się udało nieszczególnie ładnie

Kolorowy Przepisownik
Piernikowe tiramisu 170

pierników, bo nie byłam tam dobrych kilka lat. Mam nadzieję, że się uda {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/tiramisu.jpg","recipeIngredient":["500 g serka mascarpone\r","3 opakowania toru\u0144skich piernik\u00f3w Katarzynki\r","1\/2 kubka mocnej kawy\r","4 \u0142y\u017cki prawdziwego amaretto\r","6 \u0142y\u017cek cukru pudru\r","4 \u017c(...)ciastka uk\u0142adamy po\u0142ow\u0119 masy kremowej. Posypujemy kakao.\r","Wyk\u0142adamy drug\u0105 warstw\u0119 namoczonych w kawie ciastek.\r","Na ciastka wyk\u0142adamy krem.\r","Deser trzymamy w lod\u00f3wce.\r","Przed podaniem posypujemy ciasto kakao i start\u0105 czekolad\u0105."]} Drukuj Piernikowe tiramisu Składniki 500 g serka mascarpone 3 opakowania toruńskich pierników Katarzynki 1/2 kubka mocnej

Mieszam w Garnku
Sernik z brzoskwiniowym musem 141

brzoskwiń pięknie pachnie a smakuje jeszcze lepiej , jest delikatny i lekko kwaskowaty przełamuje słodki smak sernika. Składniki : Masa serowa ( składniki wyjąć z lodówki na godzinę dwie przed robieniem ) - 450 g sera białego u mnie " Mój Ulubiony " z Wielunia - 250 g serka Mascarpone - 200 g cukru pudru ( jak ktoś woli mniej słodki dać 150 g) - 3 jajka - kilka kropel olejku waniliowego(...)razy . Wstawić do lodówki . Do miski wrzucić sery,wymieszać ,dodać mąkę,olejek i cukier,wymieszać , dodawać po jednym jajku cały czas mieszając aż połączą się składniki , gotową masę wylewamy na schłodzony spód. Na dużą blaszkę wylewamy wrzącą wodę ,stawiamy w niej sernik ,woda powinna sięgać do ok 1/3 tortownicy ,ja nie miałam mniejszej blaszki więc wodę wlałam na blaszkę

Wypieki Rene
Biszkopt z kremem i musem truskawkowym 1010

białą czekoladą: 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 350 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 700 g truskawek ( u mnie mrożone ) 2 galaretki truskawkowe 2 łyżeczki żelatyny  Wykonanie: Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, a następnie przesiać. Jajka ubić z cukrem na jasną i puszystą masę.  Do masy jajecznej wlać cienki(...)wodą i pozostawić, aż czekolada się rozpuści. Od czasu do czasu zamieszać. Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać płynną czekoladę i dobrze całość zmiksować. NA koniec dodać ubitą śmietankę i delikatnie wymieszać. Ostygnięty biszkopt umieścić w formie/blasze do pieczenia. Na biszkopt wyłożyć równą warstwę masy z białą czekoladą i wstawić ciasto do lodówki. Gdy mus truskawkowy ostygnie

kolorowotorcikowo
Tarta z kruchym spodem z Oreo, jagodami i kremem budyniowo-mascarpone 259

mleka 2 jaja 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 250 gram serka mascarpone  cukier puder, mięta.. do ozdoby  Oreo miksujemy w blenderze na "piasek". Następnie dodajemy masło i ponownie miksujemy aż uzyskamy konsystencję mokrego piasku. Na wysmarowaną formę do tarty nakładamy masę z Oreo i porządnie przyciskamy łyżką do dna (szklanką lub ręką, czym się(...)mąkę i nadal miksujemy. Dodajemy szklankę mleka. Powstałą masę wlewamy do gotującego się mleka i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze przez 4-5 minut aż powstanie krem budyniowy o dość gęstej konsystencji. Krem odstawiamy do ostygnięcia. Jagody myjemy, przebieramy i wybieramy te najładniejsze i całe. Do kremu budyniowego dodajemy powoli serek mascarpone i dokładnie miksujemy całość. Wyciągamy spód tarty z lodówki

Mango Papaja
Rolada truskawkowa 163

szczypta soli 140 g cukru 150 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Nadzienie: 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru 2 śmietan-fixy 2 listki żelatyny 500 g truskawek Dekoracja: 100 g mlecznej czekolady + kilka łyżeczek mleka kilka truskawek WYKONANIE Biszkopt(...)zimną śmietanę i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone, zmiksowane truskawki i śmietan fixy, po czym krótko zmiksować do połączenia składników. Listki żelatyny namoczyć, następnie rozpuścić na małym ogniu nie doprowadzając jednak do wrzenia. Ostudzoną żelatynę wlać do masy śmietanowej i ponownie zmiksować. Pozostałe 300 g truskawek pokroić na drobną kostkę. Roladę biszkoptową

Passions hobbies life
Tort kakaowy z kremem czekoladowym i wiśniami 546

ciężar co jajka. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do piecenia. Masło utrzeć z cukre na puszystą gładką masę. Jajka ubić powoli wmieszać do masła. Jak już masa jest gładka i wszystko rozmieszane dodawać powoli mąkę z kakaem. Dokładnie wymieszać. Dodać olejek waniliowy i chwilkę jeszcze mieszać. Pieczenie – dwie takie same formy o wymiarach 17 cm wysmarować tłuszczem(...)wodne, miska nie może dotykać wody. Jak czekolada się rozpuści dodawać do czekolady po łyżce serka mascarpone. Za każdym razem wymieszać. Śmietanę ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Następnie do ubitej śmietany dodać cukier puder, ale mieszać już delikatnie. Ubitą śmietanę dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać. Formowanie tortu – jedno ciasto położyć na talerzu, posmarować połową kremu

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowe babeczki z wiosennym akcentem 98

posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 250 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 250 g serka mascarpone czerwony barwnik spożywczy DODATKOWO: posypka z akcentami wiosennymi np. kwiatki, motylki, pszczółki, itp.   Przepis :   BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki(...)troszkę na czubku łyżeczki). Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone ( ewentualnie jeszcze troche barwnika, jeżeli uważamy, że kolor jest zbyt mało wyrazisty). Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Na kremie układamy elementy

Domowe Torty
Muffiny czekoladowe z nadzieniem ;) 165

mleka 2% 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 łyżka octu winnego  Nadzienie: 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko  Wykonanie:Nadzienie: Serek, cukier, mąkę i białko jajka mieszamy razem na gładką masę i wstawiamy na pół godziny do zamrażalnika.Muffiny: Składniki suche mieszamy razem w jednej misce, a składniki mokre(...)składniki suche i mokre i delikatnie mieszamy aż powstanie gładka masa. Do foremek nakładamy najpierw ciasto do 1/3 wysokości ( około 1 łyżka ciasta), następnie 1 łyżeczka nadzienia z mascarpone, na koniec przykrywamy ciastem tak, by  foremki były napełnione do 3/4 wysokości. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Z przepisu wychodzi około 10-12 niewielkich muffinek :) Przepis zapożyczony

Czerwona Porzeczka
Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 111

brakiem dokładki. Połączenie malin i masy ze śmietany i mascarpone,  okazało się istną rozkoszą dla podniebienia. Składniki: Na biszkopt: 4 jajka 5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem śmietanowy: 330 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżki cukru(...)godz. W innym wypadku jest on zbędny, gdyż mascarpone powinno wystarczająco usztywnić masę.  Przygotowanie: Biszkopt: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrami na bardzo puszystą, jasną, gęstą masę. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i bardzo delikatnie wmieszać, by masa pozostała puszysta. Przelać do tortownicy i piec

My sweet a life