masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:121/248)

Sernik z mascarpone 167

raczej wyszło, z piekarnika wyszło i za szybko. Dopiec się nie udało. Z pozostałej masy twarogowej zrobiłam sernik. Wyszedł delikatny, trochę puszysty i bardzo pomarańczowy. Gorzka czekolada bardzo pasowała do tego towarzystwa. 500 g mascarpone 250 g chudego sera twarogowego 250 g serka typu włoskiego (capri) 100 ml soku z pomarańczy kilka kropel esencji pomarańczowej 4 jajka

Kucharzyca
Happy birthday to You! 179

sokiem z cytryny - żeby nieco wyostrzyć i przełamać słodki smak kremu. W środku bowiem znajduje się bajecznie pyszna masa kajmakowa na bazie ricotty - dużo lżejsza niż taka na mascarpone, choć nic nie stoi na przeszkodzie, żeby użyć właśnie tego serka. Delikatna, puszysta, słodka. Pycha!Na to prażone jabłka, które wspaniale współgrają ze smakiem tortu, nieco go ożywiając. Na wierzch krem(...)jabłkowySkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)biszkopt:3 jajka120 g cukru70 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanejkrem kajmakowy:200 ml śmietany kremówki (38%)150 g sera ricotta160 g masy kajmakowej z puszki3 listki żelatynymasa jabłkowa:700 g jabłeksok z 1/2 cytryny65 g cukru3 listki żelatynyponcz:sok z 1/2 cytryny50 ml wódki karmelowejkrem maślano-kajmakowy na bezie szwajcarskiej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik Rubinowy z winogronami 151

Kruszonkę wsypałam na dno tortownicy i dobrze ugniotłam palcami, odstawiłam do lodówki. Serek mascarpone roztarłam z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuściłam w jak najmniejszej ilości wrzątku. Dobrze schłodzoną kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec, nie przerywając miksowania wlałam jeszcze lekko letnią żelatynę. Ubitą śmietanę połączyłam z mascarpone. Masę przełożyłam do tortownicy i wyrównałam powierzchnię. Tortownicę odstawiłam do lodówki. Galaretkę Rubinową rozpuściłam

Kuchenne zapiski Edyty
Bezowy deser z mascarpone i mrożonym musem z truskawek 198

naczynia, wlewamy sok z cytryny, mió d i miksujemy na je dnolity mus. Mus wykła damy na wcześniej przygotowane bezy. Serek mascarpone wykła damy do miseczki i razem z cukrem pu drem miksujemy na małych obrotach na gła dką masę. Całością przykrywamy truskawki. Posypujemy pucharki posiekanymi orzechami i mig dałami.   Najlepiej smakuje schło dzony :)   Smacznego

ChilliJemy
Tort czekoladowo-malinowy 171

wrzenia. Żelatynę dodać do ciepłych malin, dokładnie wymieszać. Wystudzić. Wstawić do lodówki na całą noc. Krem malinowy: 500 g serka mascarpone frużelina malinowa Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Mascarpone i frużelinę umieścić w misie miksera i zmiksować na gładką masę.  Polewa truskawkowa: 120 g dżemu truskawkowego aksamitnego  1 łyżeczka żelatyny Żelatynę w proszku zalać 2 łyżkami wody, odstawić

kulinarnyswiatdomi
ŚNIEŻNY PUCH PRZEKŁADANY KAJMAKIEM 146

Składniki podstawowe: Biszkopt o średnicy 22 cm. - 3 blaty  Przepis tutaj :) Składniki kremu: 350 g śmietany 30%, 250 g serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru. Nasączenie: kawa - 3 łyżeczki rozpuszczone w 120 ml wody (przestudzona). Dodatkowo: 400 g masy kajmakowej, śnieżynki i złote perełki do dekoracji. Przygotowanie: Każdy blat nasączam kawą. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodaję

JejKuchnia
Kinder country ciasto bez pieczenia 1418

ostateczności zmniejszyłam ilość śmietanki o 50 ml (poniżej przepis już po modyfikacji) Składniki: 300 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 150 g petit beurre 2 mleczne czekolady 2 białe czekolady płatki nestle Kangus ok. 120 g do masy + kilka garści do posypania na wierzch Wykonanie: W kąpieli wodnej roztopić białe czkolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie

Tradycyjna Kuchnia
Serowa tarta z jabłkami 208

karmel znajdziecie TUTAJ ) Serowa tarta z jabłkami – przepis: W misce miksujemy do połączenia się składniki: ser na sernik, serek mascarpone, cukier, cukier waniliowy, mąkę i jajko. Formę do pieczenie tarty wyklejamy ciastem francuskim , przekładamy przygotowaną chwilę wcześniej masę serową i na wierzchu układamy obrane, pokrojone w półplasterki jabłka. Wierzch jabłek posypujemy odrobiną cukru. Tartę pieczemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z kremem straciatella i jeżynami 197

rozwałkowanym ciastem, nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski przekładamy serek mascarpone, jogurt, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, wszystko razem miksujemy. Na końcu dodajemy wiórki czekoladowe, delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na ostudzone ciasto kruche, na wierzch układamy jeżyny

Bajeczna Kuchnia
ciasto kinder country bez pieczenia HIT :-) 5596

krakersami. Czekoladę białą roztapiany w metalowej misce nad kąpielą wodną. Studzimy czekoladę. 250ml śmietany 30% ubijamy na sztywno, dodajemy cały serek mascarpone-miksujemy. Do całości dodajemy ZIMNĄ czekoladę, dodajemy troszkę i miksujemy i znów troszkę i miksujemy. Do masy dodajemy 2 szklanki pszenicy i wszystko dokładnie mieszamy łyżką.  Masę wykładamy na krakersy, wyrównujemy i dajemy na nią drugą warstwę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Śmietanowiec 166

odstawiam do wystudzenia .  Kiedy żelatyna i czekolada stygnie , ubijamy śmietanę na sztywno, kiedy śmietanę mamy ubitą dodajemy serek mascarpone ,zapach śmietankowy i  dokładnie mieszamy , a kiedy czekolada i żelatyna nam wystygła to po trochu dodaje do masy śmietanowej i mieszamy wszystko razem delikatnie . Jak mamy masę śmietanową gotową to odstawiamy ją i przygotowujemy herbatniki . Herbatniki bardzo dobrze rozgniatam

Mój Smak
Tarta orzechowa z kremem z białej czekolady i owocami 151

wystygnięcia. Przygotowanie kremu: 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze wodnej. Pozostawimy do wystygnięcia. 2 . Ubijamy śmietanę na sztywno a następnie dodajmy serek mascarpone cały czas ubijając. 3. Na koniec dodajemy upłynnioną czekoladę i mieszamy łyżką aż dokładnie połączy się z masą. 4. Masę wykładamy na ciasto i układamy owoce. 5. Tak gotowe ciasto, należy odstawić do lodówki na minimum 2 godziny

Coś z niczego
Rocher - czyli tort obłędnie czekoladowy z orzechami 221

czekoladę i starannie mieszamy. Z papieru do pieczenia odrysowujemy trzy okręgi o średnicy 22 cm, rozsmarowujemy na nich  równomiernie masę bezową. Wstawiamy wszystkie do piekarnika i pieczemy ok 70 minut w 150 st. C Krem: 400 g serka mascarpone, schłodzonego 400 g nutelli 100 g mlecznej czekolady Miksujemy mascarpone z nutellą, gdy się połączą dodajemy przestudzoną rozpuszczoną czekoladę

Cynamonowe szczęście
Lody truskawkowo-jogurtowe z kawałkami owoców 140

zestawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy mikserem (ja ją tylko spulchniłam), dodajemy powolnym strumieniem mleko oraz jogurt naturalny a na końcu serek mascarpone. Wszystko miksujemy na wolnych obrotach. Gdy składniki się połączą dodajemy delikatnym strumieniem mus truskawkowy- koniecznie schłodzony. Gotową masę przelewamy do włączonej już maszynki do lodów, dodajemy pokrojone na cząstki pozostałe owoce i pozostawiamy na ok 45 minut

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z serkiem mascarpone, truskawkami i kiwi 227

owoce  do dekoracji.Truskawki kroimy w ćwiartki,kiwi - w plasterki.Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno.Białka również. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Dodajemy ubitą kremówkę i białka. Ostrożnie mieszamy składniki.Nakładamy powstałą masę serowo-kremową na tartę i dekorujemy ciasto owocami.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny

Moje Kuchenne Rewelacje