raczej wyszło, z piekarnika wyszło i za szybko. Dopiec się nie udało. Z pozostałej masy twarogowej zrobiłam sernik. Wyszedł delikatny, trochę puszysty i bardzo pomarańczowy. Gorzka czekolada bardzo pasowała do tego towarzystwa. 500 g mascarpone 250 g chudego sera twarogowego 250 g serka typu włoskiego (capri) 100 ml soku z pomarańczy kilka kropel esencji pomarańczowej 4 jajka
Kucharzycasokiem z cytryny - żeby nieco wyostrzyć i przełamać słodki smak kremu. W środku bowiem znajduje się bajecznie pyszna masa kajmakowa na bazie ricotty - dużo lżejsza niż taka na mascarpone, choć nic nie stoi na przeszkodzie, żeby użyć właśnie tego serka. Delikatna, puszysta, słodka. Pycha!Na to prażone jabłka, które wspaniale współgrają ze smakiem tortu, nieco go ożywiając. Na wierzch krem(...)jabłkowySkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)biszkopt:3 jajka120 g cukru70 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanejkrem kajmakowy:200 ml śmietany kremówki (38%)150 g sera ricotta160 g masy kajmakowej z puszki3 listki żelatynymasa jabłkowa:700 g jabłeksok z 1/2 cytryny65 g cukru3 listki żelatynyponcz:sok z 1/2 cytryny50 ml wódki karmelowejkrem maślano-kajmakowy na bezie szwajcarskiej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKruszonkę wsypałam na dno tortownicy i dobrze ugniotłam palcami, odstawiłam do lodówki. Serek mascarpone roztarłam z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuściłam w jak najmniejszej ilości wrzątku. Dobrze schłodzoną kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec, nie przerywając miksowania wlałam jeszcze lekko letnią żelatynę. Ubitą śmietanę połączyłam z mascarpone. Masę przełożyłam do tortownicy i wyrównałam powierzchnię. Tortownicę odstawiłam do lodówki. Galaretkę Rubinową rozpuściłam
Kuchenne zapiski Edytynaczynia, wlewamy sok z cytryny, mió d i miksujemy na je dnolity mus. Mus wykła damy na wcześniej przygotowane bezy. Serek mascarpone wykła damy do miseczki i razem z cukrem pu drem miksujemy na małych obrotach na gła dką masę. Całością przykrywamy truskawki. Posypujemy pucharki posiekanymi orzechami i mig dałami. Najlepiej smakuje schło dzony :) Smacznego
ChilliJemywrzenia. Żelatynę dodać do ciepłych malin, dokładnie wymieszać. Wystudzić. Wstawić do lodówki na całą noc. Krem malinowy: 500 g serka mascarpone frużelina malinowa Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Mascarpone i frużelinę umieścić w misie miksera i zmiksować na gładką masę. Polewa truskawkowa: 120 g dżemu truskawkowego aksamitnego 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę w proszku zalać 2 łyżkami wody, odstawić
kulinarnyswiatdomiSkładniki podstawowe: Biszkopt o średnicy 22 cm. - 3 blaty Przepis tutaj :) Składniki kremu: 350 g śmietany 30%, 250 g serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru. Nasączenie: kawa - 3 łyżeczki rozpuszczone w 120 ml wody (przestudzona). Dodatkowo: 400 g masy kajmakowej, śnieżynki i złote perełki do dekoracji. Przygotowanie: Każdy blat nasączam kawą. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodaję
JejKuchniaostateczności zmniejszyłam ilość śmietanki o 50 ml (poniżej przepis już po modyfikacji) Składniki: 300 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 150 g petit beurre 2 mleczne czekolady 2 białe czekolady płatki nestle Kangus ok. 120 g do masy + kilka garści do posypania na wierzch Wykonanie: W kąpieli wodnej roztopić białe czkolady, odłożyć aby odrobinę ostygły. W między czasie
Tradycyjna Kuchniakarmel znajdziecie TUTAJ ) Serowa tarta z jabłkami – przepis: W misce miksujemy do połączenia się składniki: ser na sernik, serek mascarpone, cukier, cukier waniliowy, mąkę i jajko. Formę do pieczenie tarty wyklejamy ciastem francuskim , przekładamy przygotowaną chwilę wcześniej masę serową i na wierzchu układamy obrane, pokrojone w półplasterki jabłka. Wierzch jabłek posypujemy odrobiną cukru. Tartę pieczemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rozwałkowanym ciastem, nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski przekładamy serek mascarpone, jogurt, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, wszystko razem miksujemy. Na końcu dodajemy wiórki czekoladowe, delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na ostudzone ciasto kruche, na wierzch układamy jeżyny
Bajeczna Kuchniakrakersami. Czekoladę białą roztapiany w metalowej misce nad kąpielą wodną. Studzimy czekoladę. 250ml śmietany 30% ubijamy na sztywno, dodajemy cały serek mascarpone-miksujemy. Do całości dodajemy ZIMNĄ czekoladę, dodajemy troszkę i miksujemy i znów troszkę i miksujemy. Do masy dodajemy 2 szklanki pszenicy i wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Masę wykładamy na krakersy, wyrównujemy i dajemy na nią drugą warstwę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuodstawiam do wystudzenia . Kiedy żelatyna i czekolada stygnie , ubijamy śmietanę na sztywno, kiedy śmietanę mamy ubitą dodajemy serek mascarpone ,zapach śmietankowy i dokładnie mieszamy , a kiedy czekolada i żelatyna nam wystygła to po trochu dodaje do masy śmietanowej i mieszamy wszystko razem delikatnie . Jak mamy masę śmietanową gotową to odstawiamy ją i przygotowujemy herbatniki . Herbatniki bardzo dobrze rozgniatam
Mój Smakwystygnięcia. Przygotowanie kremu: 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze wodnej. Pozostawimy do wystygnięcia. 2 . Ubijamy śmietanę na sztywno a następnie dodajmy serek mascarpone cały czas ubijając. 3. Na koniec dodajemy upłynnioną czekoladę i mieszamy łyżką aż dokładnie połączy się z masą. 4. Masę wykładamy na ciasto i układamy owoce. 5. Tak gotowe ciasto, należy odstawić do lodówki na minimum 2 godziny
Coś z niczegoczekoladę i starannie mieszamy. Z papieru do pieczenia odrysowujemy trzy okręgi o średnicy 22 cm, rozsmarowujemy na nich równomiernie masę bezową. Wstawiamy wszystkie do piekarnika i pieczemy ok 70 minut w 150 st. C Krem: 400 g serka mascarpone, schłodzonego 400 g nutelli 100 g mlecznej czekolady Miksujemy mascarpone z nutellą, gdy się połączą dodajemy przestudzoną rozpuszczoną czekoladę
Cynamonowe szczęściezestawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy mikserem (ja ją tylko spulchniłam), dodajemy powolnym strumieniem mleko oraz jogurt naturalny a na końcu serek mascarpone. Wszystko miksujemy na wolnych obrotach. Gdy składniki się połączą dodajemy delikatnym strumieniem mus truskawkowy- koniecznie schłodzony. Gotową masę przelewamy do włączonej już maszynki do lodów, dodajemy pokrojone na cząstki pozostałe owoce i pozostawiamy na ok 45 minut
Kuchnia w czekoladzieowoce do dekoracji.Truskawki kroimy w ćwiartki,kiwi - w plasterki.Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno.Białka również. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Dodajemy ubitą kremówkę i białka. Ostrożnie mieszamy składniki.Nakładamy powstałą masę serowo-kremową na tartę i dekorujemy ciasto owocami.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny
Moje Kuchenne Rewelacje